Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

hodža
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la hodža » 30 jul 2012, 20:04

ok..hvala ;)

i još jedno pitanje..

zna li neko koja je kašikica iz pribora za jelo od 5 grama :D
FORZA MARŠAL !!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 jul 2012, 21:04

Melo15 je napisao/la:De nek mi neko predlozi neku dobru teretanu(da ima vise od 1 sprave :P ) a da nije previse skupa na relaciji Otoka-Stup :D
ja treniram u fitness klubu Pozitiv. 30 KM, preeeeeezadovoljan. Cros masina, skot masina, vratilo, razboj, lat masina, lat masina za veslanje, smit masina,hak masina, masina za listove, military press masina (za ramena). 3 ravna, 2 kosa, 1 kontrakosi benc, mnostvo stepera, 2 bicikla, 1 traka, mnostvo sprava za noge. Ocekujemo jos prosirenje za dodatnih 50tak kvadrata. Bice jos sprava. Samo joj je mana sto nema klime, ali valjda bude i toga, pootvaramo prozore i moze se radit. Kad je jesen, zima, proljece nema problema s treniranjem i jos preko ramazana radi do 24h :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 jul 2012, 21:29

hodža je napisao/la:
Amoxicillin je napisao/la: i jačaj podlaktice podizanjem.

v
ovo mi "zape" za oko :D

znaš li neke najdjelotvornije vježbe za podlaktice i kada se uopšte one rade, uz koju grupu mišića ? :roll:
Podlaktice će ti dizanjem tegova vremenom ojačati. Možeš uzeti gumu ili nešto slično kako bi je ojačao, ali evo ti neke vježbe za podlakticu:

http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... ngle-curl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... bell-curl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... bell-curl/" onclick="window.open(this.href);return false;

i meni najbolja i najdraža:
http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... ding-curl/" onclick="window.open(this.href);return false; :D
FK Pjetlovi

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 30 jul 2012, 21:39

reds je napisao/la:
hodža je napisao/la:
Amoxicillin je napisao/la: i jačaj podlaktice podizanjem.

v
ovo mi "zape" za oko :D

znaš li neke najdjelotvornije vježbe za podlaktice i kada se uopšte one rade, uz koju grupu mišića ? :roll:
Podlaktice će ti dizanjem tegova vremenom ojačati. Možeš uzeti gumu ili nešto slično kako bi je ojačao, ali evo ti neke vježbe za podlakticu:

http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... ngle-curl/" onclick="window.open(this.href);return false;

i meni najbolja i najdraža:
http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... ding-curl/" onclick="window.open(this.href);return false; :D
fazon je bez tih tegova :D prirodno najbolje :D
zna bosniacum kol'ke podlaktice ima tabletica :D
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 30 jul 2012, 22:14

hodža je napisao/la:ok..hvala ;)

i još jedno pitanje..

a ovo ?? :roll:

dobio kutiju kreatina, al nema kašikice :? kako ću znati kol'ko je 5 grama u pm :roll:
FORZA MARŠAL !!!

SemperFideliss
Kontakt:

Post Postao/la SemperFideliss » 30 jul 2012, 22:21

hodža je napisao/la:
hodža je napisao/la:ok..hvala ;)

i još jedno pitanje..

a ovo ?? :roll:

dobio kutiju kreatina, al nema kašikice :? kako ću znati kol'ko je 5 grama u pm :roll:
Koji ti je kreatin i od koga si kupio,uzmi obicnu kasiku i malo promjesaj za svaki slucaj jer je mala.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 31 jul 2012, 08:09

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:De nek mi neko predlozi neku dobru teretanu(da ima vise od 1 sprave :P ) a da nije previse skupa na relaciji Otoka-Stup :D
ja treniram u fitness klubu Pozitiv. 30 KM, preeeeeezadovoljan. Cros masina, skot masina, vratilo, razboj, lat masina, lat masina za veslanje, smit masina,hak masina, masina za listove, military press masina (za ramena). 3 ravna, 2 kosa, 1 kontrakosi benc, mnostvo stepera, 2 bicikla, 1 traka, mnostvo sprava za noge. Ocekujemo jos prosirenje za dodatnih 50tak kvadrata. Bice jos sprava. Samo joj je mana sto nema klime, ali valjda bude i toga, pootvaramo prozore i moze se radit. Kad je jesen, zima, proljece nema problema s treniranjem i jos preko ramazana radi do 24h :)
Je li to ova u Buca Potoku??Ako jeste ta mi je i najbliza...pa mozda i pocnem... :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 31 jul 2012, 12:19

Kod nas u Banovicima su cijene 25 KM i 30 KM s tim ako treniras redovno, 3 mjeseca platis, četvrti gratis ;)

Mada mislim da realna cijena teretane treba da bude 25 KM ! (Osim onih koje sadrze bazene, saune i ostale karafeke) :D
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 01 avg 2012, 00:14

visok 198 tezina 110 leđa normala rucka također al me malo hebe stomak imatel kakvih prijedloga da se to skine osim trcanja to znam da moram, il ako ima ko kakav pojas za mrsavljenje da mi preporuci inace oko 3 godine sam se kosarkom bavio pa sad kad sam prestao malo se stomaka dobilo hvvala unaprijed na odg.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 avg 2012, 00:44

u kuhinji se skida stomak, prije svega ;) nikakvi pojasevi. Trcanje i HIIT treninzi ;)

Znam kakve imas podlaktice tabletice, ali ti si svakako i prirodno krupan :D Znas li ti kakav sam ja ofinger bio prije par godina, veci u kukovima nego u ramenima :lol: Al' zato sad, masina :D Trenirao sam 1 mjesec u januaru (ove godine). I evo 2 mjeseca i 10 dana uzastopno treniram, nakon sto sam pauzirao 4-5 mjeseci. Sta reci? PREZADOVOLJAN :D bez ikakve hemije, primjetna razlika. Niko ne vjeruje kad me vidi. Samo jaki treninzi i pravilan rad, kile ce nadoci !! Kako u bucicama tako i na tijelu, samo je bitan pravilan rad. Za ova 2 mjeseca sam se popravio 6.5 KG (piletina, riba, sir, mlijeko, jogurt, grozdjice su sve stvari koje preferiram). Primjera radi. Visok sam 177, tezak 74.5 KG. Na bencu "osmice" radim sa 75 KG. Bolji poznavaoci ce znati da je to vise nego solidan trening. Naprosto sam postao zaljubljen u ovaj nacin zivota. Za 2-3 mjeseca planiram uzeti neki protein i BCAA. Cisto za odrzavanje i oporavak misica ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 01 avg 2012, 11:57

Bosniacum Lilium je napisao/la:u kuhinji se skida stomak, prije svega ;) nikakvi pojasevi. Trcanje i HIIT treninzi ;)

Znam kakve imas podlaktice tabletice, ali ti si svakako i prirodno krupan :D Znas li ti kakav sam ja ofinger bio prije par godina, veci u kukovima nego u ramenima :lol: Al' zato sad, masina :D Trenirao sam 1 mjesec u januaru (ove godine). I evo 2 mjeseca i 10 dana uzastopno treniram, nakon sto sam pauzirao 4-5 mjeseci. Sta reci? PREZADOVOLJAN :D bez ikakve hemije, primjetna razlika. Niko ne vjeruje kad me vidi. Samo jaki treninzi i pravilan rad, kile ce nadoci !! Kako u bucicama tako i na tijelu, samo je bitan pravilan rad. Za ova 2 mjeseca sam se popravio 6.5 KG (piletina, riba, sir, mlijeko, jogurt, grozdjice su sve stvari koje preferiram). Primjera radi. Visok sam 177, tezak 74.5 KG. Na bencu "osmice" radim sa 75 KG. Bolji poznavaoci ce znati da je to vise nego solidan trening. Naprosto sam postao zaljubljen u ovaj nacin zivota. Za 2-3 mjeseca planiram uzeti neki protein i BCAA. Cisto za odrzavanje i oporavak misica ;)
tako je ;)

ja sam 1,79 cm tezak sam 78 kg, a bio 86 i trcanjem skinem kile i stomak

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 01 avg 2012, 12:35

sef_mafije je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:u kuhinji se skida stomak, prije svega ;) nikakvi pojasevi. Trcanje i HIIT treninzi ;)

tako je ;)

izbacite vi bijeli hljeb iz prehrane (ne toliko baš ali jedno 80%), čips, čokoladice i slično...evo sam im'o šlaufčić zna bosniacum, a sad sam uravno stomak :D i to bez trčanja :D a samo radim kuci :D
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 01 avg 2012, 13:27

Amoxicillin je napisao/la:
sef_mafije je napisao/la:

tako je ;)

izbacite vi bijeli hljeb iz prehrane (ne toliko baš ali jedno 80%), čips, čokoladice i slično...evo sam im'o šlaufčić zna bosniacum, a sad sam uravno stomak :D i to bez trčanja :D a samo radim kuci :D

kod mene drug izbacio hljeb nije jeo 3 mjeseca izgubio 4 kile, i za 1 maj sjedio jedan dan rostiljo i dobio tih 4 kg :D

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 01 avg 2012, 17:54

jojj ljudi kod vas nista labavo :D ja mislio ima kakav crnogroski nacin do mrsanja al nista bgm :mrgreen: salim se hvala na savjetima
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 01 avg 2012, 21:09

Dnevni tip br:1 :D svaki dan cu stavljat' po jedan :

Zatvorski trbušnjaci, za 30 dana rezultati:

Maximalnu težinu s kojom možete raditi staviti na prsa i raditi 4 serije po 20 ponavljanja, i 5u seriju do OTKAZA. znači koliko god možete.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 02 avg 2012, 13:05

Dnevni tip br: 2 :D

Killer push-ups

Da bi napredovali ubrzano radeći sklekove potrebno je uradit' jedan manji "trik".
Stavljanje određene težine na dio leđa ispod vrata, kako je objašnjeno na slici.
slika

(crvene tačke su "tegovi")

Varirajte sa težinama, neko može više, neko manje, ali nije fazon staviti odma 20-30 kg, pa ne uraditi ni 2 serije po 10 ponavljanja, nego stavite 10, postepeno dižite, svaka 2-3 dana, i vidjećete rezultat.

Nakon mjesec dana, odradite piramidalne sklekove i vidjećete napredak!
Ja sam sa maximalnih 7 piramidalnih nivoa, dostigao na 12-ti (odnosno 9 s druge strane, ko penjemo piramidu od)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 03 avg 2012, 00:17

Amoxicillin je napisao/la:Dnevni tip br:1 :D svaki dan cu stavljat' po jedan :

Zatvorski trbušnjaci, za 30 dana rezultati:

Maximalnu težinu s kojom možete raditi staviti na prsa i raditi 4 serije po 20 ponavljanja, i 5u seriju do OTKAZA. znači koliko god možete.
Stani ba,kako ću ovo raditi,kako ću se dizati,spade ta težina kad se dignem :mrgreen:
You'll never walk alone.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 03 avg 2012, 10:20

pa jadan ne bio :D drži rukama na prsima, unakrsno pozicioniraj ruke i drži težinu, nisi valjda ruke za leđa stavio :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 avg 2012, 11:04

VolimLiverpool je napisao/la:
Stani ba,kako ću ovo raditi,kako ću se dizati,spade ta težina kad se dignem :mrgreen:
slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 avg 2012, 11:10

Kakva dobra preporuka za pocetnicku upalu??
Upalio se svaki misic koji postoji xD
Osim noznih jer njih nisam radio..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.