Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Amoxicillin
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Amoxicillin » 03 avg 2012, 11:48

Melo15 je napisao/la:Kakva dobra preporuka za pocetnicku upalu??
Upalio se svaki misic koji postoji xD
Osim noznih jer njih nisam radio..
Samo radi na upalu :) Radi i radi i radiiiiii
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 avg 2012, 12:12

Amoxicillin je napisao/la:
Sta cu bolan raditi jedva pomjeram ruke xD
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Mesut Ozil 10
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 10 » 03 avg 2012, 13:41

De vi meni recite kako da se udebljam , jedem sta mi dodje pod ruku , al se ne prima :(

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 avg 2012, 13:46

Mesut Ozil 10 je napisao/la:De vi meni recite kako da se udebljam , jedem sta mi dodje pod ruku , al se ne prima :(
U kasne sate se najedi majoneze i suhomesnatih proizvoda xD
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

RA.
Kontakt:

Post Postao/la RA. » 03 avg 2012, 14:06

Mesut Ozil 10 je napisao/la:De vi meni recite kako da se udebljam , jedem sta mi dodje pod ruku , al se ne prima :(
kreatin prije treninga, poslije treninga neki dobar shake protein..ako si bas mrsav onda ga pij i kuci.. uglavnom sto vise proteina i izbaci salame pastete itd.. to ti samo daje osjecaj sitosti a tjelo nema nikakve koristi od toga

@Melo15 popij aspirin plus c vitamin

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 03 avg 2012, 14:18

RA. je napisao/la:
kreatin prije treninga, poslije treninga neki dobar shake protein..ako si bas mrsav onda ga pij i kuci.. uglavnom sto vise proteina i izbaci salame pastete itd.. to ti samo daje osjecaj sitosti a tjelo nema nikakve koristi od toga

deri mega masu , jedi ko khonj poslije treninga prije treninga popij explode :D
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 avg 2012, 14:19

RA. je napisao/la:

citao sam da ne valja piti tablete jer ce to prekinuti obnavljanje misica :S :S i dzaba trenirao :S

RA.
Kontakt:

Post Postao/la RA. » 03 avg 2012, 15:22

Melo15 je napisao/la:
RA. je napisao/la:

citao sam da ne valja piti tablete jer ce to prekinuti obnavljanje misica :S :S i dzaba trenirao :S
ma pusti mahalske :D :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 avg 2012, 15:25

Melo15 je napisao/la:citao sam da ne valja piti tablete jer ce to prekinuti obnavljanje misica :S :S i dzaba trenirao :S
ovo bi veoma lahko moglo zavrsiti u smijesnim postovima :roll:

Za debljanje, UH i proteine, jednostavno :lol: i mass gainere ;) pa se poslije rezite
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 avg 2012, 15:29

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:citao sam da ne valja piti tablete jer ce to prekinuti obnavljanje misica :S :S i dzaba trenirao :S
ovo bi veoma lahko moglo zavrsiti u smijesnim postovima :roll:

Za debljanje, UH i proteine, jednostavno :lol: i mass gainere ;) pa se poslije rezite
No, sad bi vi mene rekli: „Dobro, sve je to uredu. Ali što sad?“ Obično većina ljudi sad pristupa najjednostavnijem ali ne i najučinkovitijem rješenju (gledano sa stajališta mišića), a to je uzimanje analgetika (aspirin, ibuprofen i sl.). Da, riješili smo se boli, ali smo zaustavili niz procesa (naročito makrofage i satelitske stanice) koji vode ka popravku, oporavku i rastu mišića te dobili kontraefekt čime mišić stagnira i ostaje oštećen. Osim toga, danas ljudi koriste analgetike za sve i svašta što povećava mogućnost navikavanja jer trenutna doza s povećanim korištenjem postaje preslaba te smo si tako stvorili još veći problem. No, ovo je ipak ekstrem.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 avg 2012, 15:37

pa neces brufen i aspirin uzimati svaki trening jer ti je "lose" poslije treninga :lol: Niko ti ne moze reci to je tako i ti radis nepravilno. Svako tijelo je zaseban organizam i kod svakog stvari razlicito djeluju. Pogotovo se ne hvataj na ono "nepravilno to radis brate, daj da ti ja pokazem" :o :o :o Ako tebe pogađa taj dio koji ciljas onda radis pravilno :!: :!: :!: Ne bitno da li je tako u "udzbeniku". Ako imas bolove, moras ih medicinski rijesavat. Svaka bol je alarm tvog tijela da ga preopterecujes. Je l' ti bitniji napredak za par dana ili zdravlje i zglobovi. Najgore je sto svi hoce da se nabildaju u par dana. E pa ne moze jarane. Ja sam pio i pijem tablete cim osjetim neke bolove. Koristim kreme za zglobove i sl. ;) A i cuo sam da tako i treba od momaka koji treniraju vec godinama i koji nam mogu biti ogledalo. Zasto bi te B complex usporavao, naprotiv? Zasto bi te tabelete za dizanje imuniteta usporavale, naprotiv? Ja pijem kofeinske tablete i B complex, na tome i treniram ;) To je neki minimalac. Jednostavno, nije prirodno da se tijelo ovoliko opterecuje 5-6 dana u sedmici i potreban je neki boost ! ;) I ja se blizim tački kada cu morat uzet barem whey protein i to je to. A sta mislis, on se ne dobija hemijskim putem kao i paracetamol (recimo). Ni pašteta nije zdrava jarane a opet te barem zasiti, skontaj malo sta hocu da ti kazem ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 avg 2012, 18:54

Melo15 je napisao/la:
Prije će te proći upala ako budeš nastavio raditi. Ako budeš čekao onda se to može razdužiti itekako. Ali treniraj smanjenim intezitetom.
FK Pjetlovi

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 03 avg 2012, 20:04

Melo15 je napisao/la:
jbg za ovo ti je potrebna jaka volja i želja, jer ako ti odustaneš sad, ništa od tvojih mišića :)
RA. je napisao/la:

šta će njemu kreatin ako nema 20+, nije preporučljivo nimalo, dok ne pređeš 20 i neku, a što se tiče proteinskih šejkova, to pucaj poslije treninga, al vjeruj meni, hoćeš se udebljat? zadrobi buraz keksa u mlijeko pa da vidiš, nadoćeš k'o beba, i onda samo vjezbaj, da ne bude salo, nego da se primi 'nako. I što se tiče salama i pašteta, ganjaj čisto pileće, jer onu pilad hrane galofakom :D ima da nadođeš k'o ono pile od 2 sedmice XD :) i fkt piletine dosta jedii :)

a što se tiče tableta ? koji će vam k. brufen i analgin, pa nisu vam rane i bolovi od pucanja mišića i slično :S fkt ne shvatam al eto
Ufati se B i C vitamina i pij one Magnezije i ostala sr*** :D one napitke :) a ovih tabletica ostalih se mani..i da omega 3 masne kiseline bi dobro došle, poslije treninga da organizam dođe sebi :) tako barem ja radim i popravio sam se mnogoo

I ko je u mogućnosti nabavit onu Aloe Veru ima u apoteci onaj napitak za imunitet, i to dušu dalo za poslije treninga..obnavlja i jača organizam.
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Mesut Ozil 10
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 10 » 03 avg 2012, 20:29

Znam da je buraz kupio davno sebi jel kreatin ili vanilin nesto , kao kakao a miris vanilije ima , i fino sa pola litre mlijeka pomijesa i pije , ujutro i navecer . i da ga je to malo udebljalo da se ne vide bas kosti
sad cuo sam da treba jesti makarona , ribe , piletine ...

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 03 avg 2012, 20:36

Melo15 je napisao/la:
jbg za ovo ti je potrebna jaka volja i želja, jer ako ti odustaneš sad, ništa od tvojih mišića :)
RA. je napisao/la:

šta će njemu kreatin ako nema 20+, nije preporučljivo nimalo, dok ne pređeš 20 i neku, a što se tiče proteinskih šejkova, to pucaj poslije treninga, al vjeruj meni, hoćeš se udebljat? zadrobi buraz keksa u mlijeko pa da vidiš, nadoćeš k'o beba, i onda samo vjezbaj, da ne bude salo, nego da se primi 'nako. I što se tiče salama i pašteta, ganjaj čisto pileće, jer onu pilad hrane galofakom :D ima da nadođeš k'o ono pile od 2 sedmice XD :) i fkt piletine dosta jedii :)

a što se tiče tableta ? koji će vam k. brufen i analgin, pa nisu vam rane i bolovi od pucanja mišića i slično :S fkt ne shvatam al eto
Ufati se B i C vitamina i pij one Magnezije i ostala sr*** :D one napitke :) a ovih tabletica ostalih se mani..i da omega 3 masne kiseline bi dobro došle, poslije treninga da organizam dođe sebi :) tako barem ja radim i popravio sam se mnogoo

I ko je u mogućnosti nabavit onu Aloe Veru ima u apoteci onaj napitak za imunitet, i to dušu dalo za poslije treninga..obnavlja i jača organizam.
ma kakvo odustajanje...da sam mislio odustati nebi ni poceo...al nezz kako da radim kad ne mogu ruke ispraviti i saviti skroz...hodam sa rukama savijenim ko u balotelija kad je proslavljao pogodak :D :D
ako me prodje malo do ujutru,da bar mogu raditi s rukama kako treba,idem odma u teretanu...

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 03 avg 2012, 20:53

Melo15 je napisao/la: ma kakvo odustajanje...da sam mislio odustati nebi ni poceo...al nezz kako da radim kad ne mogu ruke ispraviti i saviti skroz...hodam sa rukama savijenim ko u balotelija kad je proslavljao pogodak :D :D
ako me prodje malo do ujutru,da bar mogu raditi s rukama kako treba,idem odma u teretanu...
:D kuci vjezbaj :D tako su mene bolili trapezoidi :D al zato su mi vel'ki drama :D nema kakve vjezbe kuci nisam izmislio :D te istezanja te natezanja te vamo te tamo i boga mi narastoše pod upalom :D evo 2 godine ih držim, zna bosniacum :) a i leđa su mi prejaka :D evo ti svjedoka, od njih u razredu me niko nije mogo oborit' na pod :D al čistim hrvanjem :D

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 03 avg 2012, 22:45

Amoxicillin je napisao/la:pa jadan ne bio :D drži rukama na prsima, unakrsno pozicioniraj ruke i drži težinu, nisi valjda ruke za leđa stavio :lol:
A jesam glup. :mrgreen:
Inače se uhvatim za glavu :mrgreen:
You'll never walk alone.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 avg 2012, 23:29

Najveća greška početnika je odustat kad dobiješ upalu,toga nema ,ne postoji ,radi dalje treniraj probudi ga upala mišića je čisti dokaz da su mišići slabi nerazivjeni il kako bi rekli ljudi nisu lopate vidli

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 04 avg 2012, 00:45

Whey itekako pomaze pri dobijanju mase.U 2 sedmice 2 kg.Za mene je to impresivno s obzirom sto sam imao 72 kg dugi niz vremena ;) Jos imam trenutno kondicione treninge (fudbal ) te ponekad i postim :P
Chelsea F.C.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 04 avg 2012, 00:54

Gdje se može uzeti taj whey protein ?
You'll never walk alone.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.