pa polako kakav dupla kruna...da je nama ove jeseni zavrisiti kao prvi pa u drugom djelu ganjati evropu...a za duplu krunu ima vremenajovanbl je napisao/la:sve ok slager, al haj ti meni objasni koji ce nam k.rac kup, sa ovoliko igraca koji su povredjeni, da ih sad raubujemo do maksimuma.Schlager je napisao/la:Ma kakvo odustajanje sta pricate,po meni bi to bila nevidjena glupost!
Pa ovo je prvi put ove jeseni da bi trebali odigrati utakmicu srijedom,eeej prvi put i da sad filozofiramo sa nekim odmaranjem,a Siroki zavrsio usvoju utakmicu prije sat vremena,znaci dolaze za jedan dan umorniji....
A za 7 dana pocinje dvonedjeljna pauza zbog reprezentacija tako da bi odluka da jednu jedinu srijedu ne odigramo u punom sastavu bila totalni idiotizam naseg strucnog staba tim prije sto ce u srijedu igrati svi ostali pa i Rudar nas sledeci protivnik,a i svi su igrali dok smo mi odmarali zbog odustajanja Posusja....ali ja se bojim da ce oni upravo tako uraditi i izvesti drugi tim,Stojnicu ce to biti dobar libi da ode u Wales...ako ne mozemo dvije srijede odigrati u citavoj polusezoni onda ne trebamo ni igrati fudbal,sramota!
Znam ja dupla kruna je lijepa, al treba misliti unaprijed, poptuno je nepotrebna u ovoj situaciji
FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Prvo tek je 8 kolo i bezveze je misliti da nam je kroz prvenstvo bilo sta sigurno,vidite u kakve su serije usli Zrinjski a pogotovo Siroki...drugo,kakvo raubovanje do maksimuma kad sam lijepo objasnio da nam je ovo prva srijeda u citavoj polusezoni i da predstoji reprezentativna pauza?
Pa Slavija ili Sarajevo su dosad 7 ili 8 srijeda igrali!!!
Sta ce biti sledece godine ako izborimo Evropu,ako se sad jedne srijede bojimo!!?
Treba satrati umorne Sirokobrijezane u srijedu,pa njima je ovo 6 srijeda ove jeseni a nama prva i nesto kukamo kao tetke!
Sta ce biti sledece godine ako izborimo Evropu,ako se sad jedne srijede bojimo!!?
Treba satrati umorne Sirokobrijezane u srijedu,pa njima je ovo 6 srijeda ove jeseni a nama prva i nesto kukamo kao tetke!
hmmm, uopste ne vidim mogucnost realnu da kroz prvenstvo ne odemo u evropu, mada je u fudbalu sve moguce, mislim da bas nije realno da nam ove godine izmakne evropa u najmanju ruku. Medjutim ovo za kup kad to pogledam tako kao sto ti kazes, mozda si u pravu, mozuda ih trbea navikavati na jak tempoSchlager je napisao/la:Prvo tek je 8 kolo i bezveze je misliti da nam je kroz prvenstvo bilo sta sigurno,vidite u kakve su serije usli Zrinjski a pogotovo Siroki...drugo,kakvo raubovanje do maksimuma kad sam lijepo objasnio da nam je ovo prva srijeda u citavoj polusezoni i da predstoji reprezentativna pauza?
- jedna si jedina
- Kontakt:
može li jedno pitanje za banja lučane, evo gledo sam prilog sa tekme u bl, i kaže komentator nekih 10.000, takođe sam vidio i na ftv i u avazu da je bilo 10.000, a vi svo vrijeme govorite da je bilo 12.000, a kapacitet stadiona je nekih 12.000, a na tv sam vidio da je istok na lijevoj strani momački prazan, i prema mojoj procjeni max.10000
momacki prazan na pocetku utakmice...to sam i ja primjetio,a poslje je bio prepun....razlog je jer na istok ima samo jedan ulazi i ja licno sam na istok usao u prvim minutama utakmice a masa ljudi je bila ispred stadiona koji su cekali da udju,da bi se oko 15 min od pocetka sve popunilo....na zapadu se cak i na stepenicama sjedilo koje vode do sjedala....znaci bilo je prepuno....a o brojkama...jedni govore 10000 jedni 12000 dok drugi cak i 13000 hiljada...kome je za vjerovati ne znam ali ja sam ubjdedjen da je bilo preko 10k...jedna si jedina je napisao/la:može li jedno pitanje za banja lučane, evo gledo sam prilog sa tekme u bl, i kaže komentator nekih 10.000, takođe sam vidio i na ftv i u avazu da je bilo 10.000, a vi svo vrijeme govorite da je bilo 12.000, a kapacitet stadiona je nekih 12.000, a na tv sam vidio da je istok na lijevoj strani momački prazan, i prema mojoj procjeni max.10000
"TREĆI PUT ČASTIMO"
Eo vraćam se i ja , nakon što su me administratori sklonili sa sajta na 7 dana zbog premenovanja bh gradova ... Ja msm da je u vrh glave bilo12 000 ljudi jer je toliki kapacitet stadiona , nemožeš preko ubacivati ljude ... Pozzz
...у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / "
Izvijestaj sa utakmice Borac-Zeljeznicar iz Fokusa:
Sjajan ambijent pred 12.000 gledalaca na Gradskom stadionu upotpunili su i fudbaleri "Borca", koji su savladali starog rivala, ekipu "Željezničara" (2:0).
Na taj način "crveno-plava mašina" nastavila je svoj pohod ove sezone i ostvarila sedmu pobjedu iz osam susreta, a samo čudo bi moglo da se dogodi da Banjolučani prvi ne presjeku ciljnu vrpcu, barem na kraju jeseni, a na proljeće biće to nova priča.
Sve ono što je bilo najavljivano za derbi, da će biti težak, rovovski duel, obistinilo se. Na kraju je slavio srećniji i spretniji tim, koji je iskoristio svoje šanse, a gostima ostaje nada će u jednom od narednih susreta pružiti bolje izdanje i obradovati svoje vjerne navijače, kojih je bilo blizu 200 na Gradskom stadionu.
Pobjednik derbija počeo se nazirati u 35. minutu, kada je poslije kornera Olivera Jandrića najviši u skoku bio Marko Maksimović i glavom sproveo loptu iza leđa nemoćnog Šehića.
I drugo poluvrijeme počelo je sjajno za Banjolučane. Stojan Vranješ, prva violina domaćeg sastava, majstorski je izmakao odbrani "plavih", povukao loptu i udarcem sa 16 metara poslao je u mrežu za, ispostaviće se, konačnih 2:0.
Posebna priča u subotnjoj noći bili su navijači "Borca", koji su ispunili Gradski stadion do posljednjeg mjesta. Pored punog stadiona, ovaj put svi akteri su mogli uživati u fer i korektnoj atmosferi, za razliku od nekih prijašnjih, ne tako davnih, vremena, kada su dueli ova dva kluba dobijali i primjesu političkih događaja. U sve to uklopio se i elektronski semafor, koji je za ovu proliku bio iznajmljen, ali je našao svoje mesto u prelijepom ambijentu.
"Borcu" slijede dva vezanja gostovanja (Prijedor i Travnik), a onda za novu radost i pun stadion stiže tuzlanska "Sloboda".
BORAC - ŽELJEZNIČAR 2:0 (1:0)
Strijelci: 1:0 Maksimović (35), 2:0 Vranješ (48), stadion: Gradski, gledalaca: 12.000, sudija: Marinko Jelić (Široki Brijeg) 7, pomoćnici: Siniša Janjić (Bijeljina) i Zikrija Pašalić (Zenica), delegat: Muharem Kurić (Sarajevo), žuti kartoni: Markić (Borac), Čolić, Mešić, Stanić, Popović (Željezničar).
Igrač utakmice: Stojan Vranješ (Borac) 8.
BORAC: Starčević 7,5, Stupar 7,5, Žarić 7, N. Damjanović 7 (od 46. Mazalica 7), Markić 7,5, Ćorić 7, Petrić 7,5, Kajkut 7, Vranješ 8, Maksimović 8 (od 90. Crnjac -), Jandrić 7,5 (od 90. Grahovac -). Trener: Velimir Stojnić.
ŽELJEZNIČAR: Šehić 6,5, Čolić 6, Radovanović 6, Cocalić 6,5, Mešić 6, Ćulum 7, Selimović 6, Bešlija 7, Stanić 6, Bekrić 6, Popović 6. Trener: Amar Osim.
BORAC SAMPION!!!
Sjajan ambijent pred 12.000 gledalaca na Gradskom stadionu upotpunili su i fudbaleri "Borca", koji su savladali starog rivala, ekipu "Željezničara" (2:0).
Na taj način "crveno-plava mašina" nastavila je svoj pohod ove sezone i ostvarila sedmu pobjedu iz osam susreta, a samo čudo bi moglo da se dogodi da Banjolučani prvi ne presjeku ciljnu vrpcu, barem na kraju jeseni, a na proljeće biće to nova priča.
Sve ono što je bilo najavljivano za derbi, da će biti težak, rovovski duel, obistinilo se. Na kraju je slavio srećniji i spretniji tim, koji je iskoristio svoje šanse, a gostima ostaje nada će u jednom od narednih susreta pružiti bolje izdanje i obradovati svoje vjerne navijače, kojih je bilo blizu 200 na Gradskom stadionu.
Pobjednik derbija počeo se nazirati u 35. minutu, kada je poslije kornera Olivera Jandrića najviši u skoku bio Marko Maksimović i glavom sproveo loptu iza leđa nemoćnog Šehića.
I drugo poluvrijeme počelo je sjajno za Banjolučane. Stojan Vranješ, prva violina domaćeg sastava, majstorski je izmakao odbrani "plavih", povukao loptu i udarcem sa 16 metara poslao je u mrežu za, ispostaviće se, konačnih 2:0.
Posebna priča u subotnjoj noći bili su navijači "Borca", koji su ispunili Gradski stadion do posljednjeg mjesta. Pored punog stadiona, ovaj put svi akteri su mogli uživati u fer i korektnoj atmosferi, za razliku od nekih prijašnjih, ne tako davnih, vremena, kada su dueli ova dva kluba dobijali i primjesu političkih događaja. U sve to uklopio se i elektronski semafor, koji je za ovu proliku bio iznajmljen, ali je našao svoje mesto u prelijepom ambijentu.
"Borcu" slijede dva vezanja gostovanja (Prijedor i Travnik), a onda za novu radost i pun stadion stiže tuzlanska "Sloboda".
BORAC - ŽELJEZNIČAR 2:0 (1:0)
Strijelci: 1:0 Maksimović (35), 2:0 Vranješ (48), stadion: Gradski, gledalaca: 12.000, sudija: Marinko Jelić (Široki Brijeg) 7, pomoćnici: Siniša Janjić (Bijeljina) i Zikrija Pašalić (Zenica), delegat: Muharem Kurić (Sarajevo), žuti kartoni: Markić (Borac), Čolić, Mešić, Stanić, Popović (Željezničar).
Igrač utakmice: Stojan Vranješ (Borac) 8.
BORAC: Starčević 7,5, Stupar 7,5, Žarić 7, N. Damjanović 7 (od 46. Mazalica 7), Markić 7,5, Ćorić 7, Petrić 7,5, Kajkut 7, Vranješ 8, Maksimović 8 (od 90. Crnjac -), Jandrić 7,5 (od 90. Grahovac -). Trener: Velimir Stojnić.
ŽELJEZNIČAR: Šehić 6,5, Čolić 6, Radovanović 6, Cocalić 6,5, Mešić 6, Ćulum 7, Selimović 6, Bešlija 7, Stanić 6, Bekrić 6, Popović 6. Trener: Amar Osim.
BORAC SAMPION!!!
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
Kup utakmice sa Širokim su pomjerene za 7 dana pa će tako prva utakmica biti odigrana u Banjaluci 07/10/09, a revanš sedam dana kasnije, odlično...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Jesu li izostanci kljucnih igraca razlog odgadjanja utakmice? Zna li se tacno?VB 1987 je napisao/la:Kup utakmice sa Širokim su pomjerene za 7 dana pa će tako prva utakmica biti odigrana u Banjaluci 07/10/09, a revanš sedam dana kasnije, odlično...
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Ne, ovo je dogovoreno sa upravom Širokog, čisto na njihovo traženje, a nama će to biti odlično zato što će se svi igrači oporaviti do tada, ostalo je samo da savez ovo potvrdi...Stole iz Bora je napisao/la:Jesu li izostanci kljucnih igraca razlog odgadjanja utakmice? Zna li se tacno?VB 1987 je napisao/la:Kup utakmice sa Širokim su pomjerene za 7 dana pa će tako prva utakmica biti odigrana u Banjaluci 07/10/09, a revanš sedam dana kasnije, odlično...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- Simpatizer
- Kontakt:
Ova odgoda ima dobru stranu posto cemo na Rudar svjezi, losa strana je sto cemo na Travnik umorni.
HAJ FAJV
- Stole iz Bora
- Kontakt:
A citao sam nesto da je kod njih neka viroza pokosila 5-6 igraca a vama isto fali onih 5 pa sam pretpostavio da je radi toga.VB 1987 je napisao/la:Ne, ovo je dogovoreno sa upravom Širokog, čisto na njihovo traženje, a nama će to biti odlično zato što će se svi igrači oporaviti do tada, ostalo je samo da savez ovo potvrdi...Stole iz Bora je napisao/la:Jesu li izostanci kljucnih igraca razlog odgadjanja utakmice? Zna li se tacno?VB 1987 je napisao/la:Kup utakmice sa Širokim su pomjerene za 7 dana pa će tako prva utakmica biti odigrana u Banjaluci 07/10/09, a revanš sedam dana kasnije, odlično...
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 28 sep 2009, 09:33, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM
Ma dobro brate al nemožemo sad pobijediti cijelu ligu, nek u travniku bude neriješeno...Simpatizer je napisao/la:Ova odgoda ima dobru stranu posto cemo na Rudar svjezi, losa strana je sto cemo na Travnik umorni.
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
- Simpatizer
- Kontakt:
VB 1987 je napisao/la:Ma dobro brate al nemožemo sad pobijediti cijelu ligu, nek u travniku bude neriješeno...Simpatizer je napisao/la:Ova odgoda ima dobru stranu posto cemo na Rudar svjezi, losa strana je sto cemo na Travnik umorni.
Ponijelo me.
HAJ FAJV
prije nego pišeš gluposti onako kako ti mislis da je prvo se informiraj:VB 1987 je napisao/la:Ne, ovo je dogovoreno sa upravom Širokog, čisto na njihovo traženje, a nama će to biti odlično zato što će se svi igrači oporaviti do tada, ostalo je samo da savez ovo potvrdi...Stole iz Bora je napisao/la:Jesu li izostanci kljucnih igraca razlog odgadjanja utakmice? Zna li se tacno?VB 1987 je napisao/la:Kup utakmice sa Širokim su pomjerene za 7 dana pa će tako prva utakmica biti odigrana u Banjaluci 07/10/09, a revanš sedam dana kasnije, odlično...
Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine Borac-Široki je na molbu Borca odgođena za 07.10.2009 a uzvrat se igra najvjerovatnije 10 ili 11.10.2009.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Hahahahaha i mene je, al ozbiljno poslije rudara je pauza u prvenstvu od 14 dana pa je to onda i u travniku sve moguće, kad smo do sada već napravili najbolji start od kada je premijer lige, da sebi za sledeću sezonu postavimo što teži zadatak
, SLEDEĆE SEZONE POBIJEDITI SVE, NEMA NIKAKVOG IZGOVORA

"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
prije nego pišeš gluposti onako kako ti mislis da je prvo se informiraj:
Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine Borac-Široki je na molbu Borca odgođena za 07.10.2009 a uzvrat se igra najvjerovatnije 10 ili 11.10.2009.[/quote][/quote]
ajd kevine opušteno, ja kažem da je to na vaše traženje jer ste igrali utakmicu sinoć, a nama je to dobro došlo jer i naš trener ima neke obaveze u kadetskoj reprezentaciji
Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine Borac-Široki je na molbu Borca odgođena za 07.10.2009 a uzvrat se igra najvjerovatnije 10 ili 11.10.2009.[/quote][/quote]
ajd kevine opušteno, ja kažem da je to na vaše traženje jer ste igrali utakmicu sinoć, a nama je to dobro došlo jer i naš trener ima neke obaveze u kadetskoj reprezentaciji
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
ja sam znao ima vec 3 dana da će utakmica biti odgođena zbog obaveza vaseg trenera..VB 1987 je napisao/la:prije nego pišeš gluposti onako kako ti mislis da je prvo se informiraj:
Utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine Borac-Široki je na molbu Borca odgođena za 07.10.2009 a uzvrat se igra najvjerovatnije 10 ili 11.10.2009.
Ma daj koji ti je, kao vama to nije dobro došla pauza, ma daj molim te, sada i vi važete dal da se kačite u kupu ili ne...
"TREĆI PUT ČASTIMO"
"TREĆI PUT ČASTIMO"
ko je rekao da nam nije dobro doslo?VB 1987 je napisao/la:Ma daj koji ti je, kao vama to nije dobro došla pauza, ma daj molim te, sada i vi važete dal da se kačite u kupu ili ne...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.