OI London 2012 - Košarka

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Ko ce osvojiti muski kosarkaski turnir ?

USA
126
80%
Spanija
12
8%
Francuska
0
Nema glasova.
Litvanija
1
1%
Rusija
5
3%
Nigerija
6
4%
Argentina
3
2%
Brazil
0
Nema glasova.
Australija
0
Nema glasova.
Tunis/Kina/V.Britanija
4
3%

Ukupno glasova: 157

frankqqqqq
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Košarka

Post Postao/la frankqqqqq » 04 avg 2012, 17:19

Čist dokaz da su Sjedinjene Države ranjive i da se mogu dobiti. Samo treba pokušati zaustaviti njihove kontre, čim je to malo duži napad, oni su gotovi.
Respect za Litvu, do neba respect!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 04 avg 2012, 17:28

E steta..dobise ovi pilici na koncentratu

Litvanija stvarno igra prelijepo...mnogo ljepse meni od Amerike, pa neka prica ko sta hoce

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 avg 2012, 17:28

Bgm jedva,da ne bi LeBrona na kraju svasta bi bilo :?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 avg 2012, 17:29

Valjda je sada jasnije zasto se ne poredi Dream Team iz 92' sa ovom ekipom danas.
Sport je lijek za tijelo i duh.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 avg 2012, 17:30

LeBron dokazao da je gazda u ekipi i riješio pitanje pobjednika u zadnje 4 min ;) 8-)

Šut danas katastrofalan, pogotovo za 3 poena i to je i glavni razlog ovako neizvjesne završnice, iako su i Litvanci odigrali odlično i pružili svoj maximum maximuma ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 avg 2012, 17:30

Litvanija sama sebe pobjedila :? , ameri izvikana ekipa, šuterski limitirana bruku promašenih šuteva i trica...ipak ovo nije Nigerija koja ne igra odbranu....cim im se suprostavi organizovanije, dolazi do izražaja grozna selekcija šuta.
Klieza objasnio mnoge stvari Bryantu, LBJ i ostalim šminkerima.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 04 avg 2012, 17:33

pa pustio kobe malo momka da vidi šta znači pogodit u clutch momentu :lol: :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 04 avg 2012, 17:33

Hvala Litvanij sto je pokazala da se moze igrati i da nisu ovi amerikanci svemocni pa da im se nista nemoze.Valjda ih i Argentina pomuci samo njih zeza tanka klupa a i godine cine svoje.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 avg 2012, 17:35

ripper je napisao/la:Litvanija sama sebe pobjedila :? , ameri izvikana ekipa, šuterski limitirana bruku promašenih šuteva i trica...ipak ovo nije Nigerija koja ne igra odbranu....cim im se suprostavi organizovanije, dolazi do izražaja grozna selekcija šuta.
Klieza objasnio mnoge stvari Bryanta, LBJ i ostalim šminkerima.
:lol: :lol: :lol:
Ma da LeBron je samo proglašen MVPem 3 puta, 'ta će on, a Bryant 5 puta osvoio NBA prsten, al' ipak Kleiza je za njih izmislio košarku :lol:

Vidjeli smo tu Litvaniju protiv Argentine, kao i protiv Francuza koje su Ameri razbili 30ak razlike ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 04 avg 2012, 17:36

Ima ova Amerika dosta mana, obicni smrtnici koji su atletski mocniji od ostalih...

Najvise su me razocarali jer se vidi da nemaju neki poseban karakter i da nisu posebni toliko koliko se prica...znaci obicni smrtnici, NBA liga to zna dosta navikati...

James najveca klasa...povuko kad je trebalo, njemu skidam kapu

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 avg 2012, 17:39

kokuz je napisao/la:pa pustio kobe malo momka da vidi šta znači pogodit u clutch momentu :lol: :lol:
Najveći mit u košarci clutch Kobe :mrgreen:

Bilo je zanimljivo gledat napade NBA zadnjih 5 minuta kad lopta nije u LeBrona :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 avg 2012, 17:39

ripper je napisao/la:Litvanija sama sebe pobjedila :? , ameri izvikana ekipa, šuterski limitirana bruku promašenih šuteva i trica...ipak ovo nije Nigerija koja ne igra odbranu....cim im se suprostavi organizovanije, dolazi do izražaja grozna selekcija šuta.
Jah. :mrgreen:
Prije bih rekao da je ovo bio podcjenjivački ulazak u meč. Ova Litvanija ne bi ovu Ameriku dobila u narednih 100 utakmica, taman kad bi svaki put bila domaćin tog meča. Sad su i šuterski limitaran ekipa, sad je ovo sad je ono. Isto kad bi sad neko rekao kako je Jasikevičius limitiran igrač jer je dozvolio da u prvoj četvrtini izgubi 3 čiste lopte. :mrgreen:
Amerikanci nisu nepobjedivi, al' problem je što na Olimpijskim Igrama nema ekipe koja ih može pobijediti. Rusi se ne mogu non stop provlačiti, Španci su neprepoznatljivi, Francuzi su apsolvirani od strane DT '12... Litvanci odigrali briljantno, usudio bih se reći i iznad vlastitih mogućnosti, što je i razumljivo. Ipak je s druge strane ekipa protiv koje moraš igrati 150% kako bi "prismrdio" pobjedi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 avg 2012, 17:41

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Klieza objasnio mnoge stvari Bryanta, LBJ i ostalim šminkerima.
:lol: :lol: :lol:
Ma da LeBron je samo proglašen MVPem 3 puta, 'ta će on, a Bryant 5 puta osvoio NBA prsten, al' ipak Kleiza je za njih izmislio košarku :lol:

Vidjeli smo tu Litvaniju protiv Argentine, kao i protiv Francuza koje su Ameri razbili 30ak razlike ;)
Sam LeBron vrijedi šatro na papiru više nego citava Litvanija, pa ga je danas prvo Pocius a zatim i Kleiza ODUČILI od košarke.
Fol podcjenjivacki igrali :lol: :lol: ne, nego su igrali 100% sa najjacom petorkom i jedva pobjedili na kraju.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 04 avg 2012, 17:44

E sad realno , Litvanci su izasli da igraju kosarku , poredjenje sa jednom Nigerijom je tesko uraditi jer su ipak Litvanci jedna kosarkaska nacija i kakva god ekipa da bude uvjek ce u njoj biti nesto posebno.
Na kraju je James prelomio , litvanci odlicni u odbrani ( za dosadasnji nivo protiv USAa ) , a posotavljeni napadi su bili fantasticni , jednostavno sve su fino raspodjelili , kad nije mogo niko onda je Kleiza uzimo teske suteve i pogadjao i na kraju su sa 20 izgubljenih lo;pti izdrzali u egalu , vise od toga se nije moglo.

E sad ono sto bi Amerima moglo donjeti instant uspjeh je odbrana . Ako bi se zasukali rukavi i pustila standardna odbrana i igrao presing preko cjelog terena ja neznam ko bi im ista mogao . Jednostavno imaju 12 igraca i s obzirom kakve su to atlete ja garantujem su oni jedina ekipa na svijetu koja moze igrati full court press cjeli mec posebno po Fiba pravilima .

isto treba uzeti u obzir da ako se izgubljene lo;pte svedu na minimum Amerima sigurno nece biti lako , ono sto zapravo cini prevagu su te kontre i tu nemoze niko da se taknici snjima , niko osim Nigerije im nece dozvoliti otvorene trice kroz cjelu tekmu , ostale ekipe vise poznje moraju posvetiti tim ulazima i zato se svjesno odmicu od amera ali pritom drzeci i neku pristojnu distancu da zasmetaju kod suta , ali sta kad sutersku ekipu stane ? Ovo sutersko mnogi mogu osuditi i shvatiti na drugaciji nacin jer i ja i ostali znamo s kakvim arsenalom raspolazu Ameri , ali realno kako drugacije nazvati ekipu bez centra ? Sut ce opet stati a koliko srece treba biti da se poklopi u nekom mecu u kojoj protivnik nece imati 20+ izgubljenih loptu vidjecemo , naravno i protiv jace ekipe od na ovom turniru okarakterisane kao prosjecne Litavaniije , jos jednom svaka im cast sto su i ostalim pokazali da se itekako moze protiv Amera.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 04 avg 2012, 17:46

Sad su izvikana ekipa, a nakon prosle utakmice prijedlog ti je bio da se zabrani ucesce americkim "zvijerima" iz NBA..

Ja mislim da nije bilo potcjenivacki,, Litva je igrala dobro, pogadali su suteve, nadam se da ce barem jos jedna ekipa pruziti otpor...a sto bi Spanci gubili od Brazila?? zar se pobjednici grupa ne sastaju u finalu??

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 avg 2012, 17:48

sejo90 je napisao/la:
Sad su izvikana ekipa, a nakon prosle utakmice prijedlog ti je bio da se zabrani ucesce americkim "zvijerima" iz NBA..

Ja mislim da nije bilo potcjenivacki,, Litva je igrala dobro, pogadali su suteve, nadam se da ce barem jos jedna ekipa pruziti otpor...a sto bi Spanci gubili od Brazila?? zar se pobjednici grupa ne sastaju u finalu??
Pa covjeka prevari jedna tekma, fol 83 razlika ha hu izdrkavanje po NIgeriji i onda samo dva dana kansije izađu na vidjelo svi limiti ove ekipe - protiv ozbiljnije ekipe :!: Čendler ni bacanja pogoditi ne može, Williams ja mislim da je jedno 10 trica promašio, dakle izvikana igracka ubleha... patnja sa šutem komplet ekipe kroz citavu utakmicu, na kraju se jedva pobjedili, ne znaju ni oni kako.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 04 avg 2012, 17:50

ripper je napisao/la:
sejo90 je napisao/la:

Pa covjeka prevari jedna tekma, fol 83 razlika ha hu izdrkavanje po NIgeriji i onda samo dva dana kansije izađu na vidjelo svi limiti ove ekipe - protiv ozbiljnije ekipe :!: Čendler ni bacanja pogoditi ne može, Williams ja mislim da je jedno 10 trica promašio, dakle izvikana igracka ubleha... patnja sa šutem komplet ekipe kroz citavu utakmicu, na kraju se jedva pobjedili, ne znaju ni oni kako.
Pa razbili su Francusku koja je jaca od Litvanije sa 29 razlike... Tako da ti ta prica ne pije vode....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 avg 2012, 17:53

ripper je napisao/la: Pa covjeka prevari jedna tekma, fol 83 razlika ha hu izdrkavanje po NIgeriji i onda samo dva dana kansije izađu na vidjelo svi limiti ove ekipe - protiv ozbiljnije ekipe :!: Čendler ni bacanja pogoditi ne može, Williams ja mislim da je jedno 10 trica promašio, dakle izvikana igracka ubleha... patnja sa šutem komplet ekipe kroz citavu utakmicu, na kraju se jedva pobjedili, ne znaju ni oni kako.
Možda je tebe prevarila ova tekma. :mrgreen:
Jednostavno, loš pucački dan, puno promašaja, olako shvaćena utakmica (i u slučaju poraza bi Ameri završili na 1. mjestu), odlična Litvanija i to je to.
Sve su to ublehe. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 avg 2012, 17:55

Ne daj Boze da mi ovakve kosarkase imamo, koje bi tek onda pluvanje bilo. Ljudi gledali ste odlicnu kosarku, zasluzenu pobjedu Amerike i da je bilo obrnuto opet bi bilo zasluzeno. Opusteno. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 avg 2012, 17:56

ripper je napisao/la: Sam LeBron vrijedi šatro na papiru više nego citava Litvanija, pa ga je danas prvo Pocius a zatim i Kleiza ODUČILI od košarke.
Fol podcjenjivacki igrali :lol: :lol: ne, nego su igrali 100% sa najjacom petorkom i jedva pobjedili na kraju.
Da i to je pokazao, kad je trebalo, uzeo je stvari u svoje ruke i donijeo pobjedu, ne znam jesi gledao zadnje 4 min ;)

Čovjek je uzeo NBA naslov, MVP naslov u PO i sad potvrdio da je gazda u ekipi sa zadnje 4 min ;)

Kad Kleiza i Pocius urade nešto tako onda će moći da se porede sa njim ;)

A Francuzi, koji su jači od ove Litvanije za klasu i dobili su je, su izgubili od Amera 29 razlike, Francuzi koji su finalisti Europskog prvenstva su itekako ozbiljna ekipa ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.