Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jedna si jedina
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la jedna si jedina » 28 sep 2009, 00:04

molim te vedo ne oblači više te plave pumine kope, već sam prije govorio da su mu nesretne još sad kad sam vidio da se u njima povrijedio siguran sam da je to to, nego ti ove žute ko danas pa lagano cijepaj sve pred sobom

JASC0
Kontakt:

Post Postao/la JASC0 » 28 sep 2009, 00:31

elvir75 je napisao/la:Jaki smo,jaki.
Počinje me biti strah koliko smo jaki
:)
ovako se i ja nekako osjecam.
samo da bude ovako islo protiv estonije...

Vedo Kralju.
Rođeni

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 sep 2009, 01:44

geronimo je napisao/la:slika

poslije ovoga se plakalo, nevjerica na sve strane, pitanja nad pitanjima...zasto se to moralo bas Vedadu desiti...

onda ovo...
slika

slika

Vedad se vratio :) sada se moze ponovo plakati, al' od srece.
Sva sreca da Bajern nece naletiti na rudu,barem ne do proljeca :mrgreen:
Izvukli ste se ove jeseni i to jeftino ;) P.S a Ragnicku cemo halaliti onu kahvu ipak je on Profesor :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

starmo76
Kontakt:

Post Postao/la starmo76 » 28 sep 2009, 07:01

bravo VEDO...nadam se da ces nastaviti ovako....BRAVO...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 sep 2009, 09:19

Bundesliga Team Of The Week: Round 8
Vedad Ibisevic (Hoffenheim)

Given his lack of goals this season, I had begun to doubt Ibisevic’s talent. Until Sunday, that is. The Bosnia-Herzegovina international was in phenomenal form against Hertha, netting a hat trick within 21 minutes.

goal

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 28 sep 2009, 09:33

Pa pogledajte ljudi ovu tabelu topscores, među prvih 10 strijelaca 3 bosanca, pa koje zadovoljstvo miske i dzeko i po 4 komada, samo ovaj Kisling ima gol vise, nije nemoguce da neko od njih bude i prvi od narednog kola. Sretno momci idemo u Afirku

slika
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 28 sep 2009, 09:50

gdje su oni su sto su govorili da je kloc ?? ja i dalje tvrdim nas najbolji igrac !!!!!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 sep 2009, 10:11

Kakva utakmica juce, koje ludilo.
Skakao sam kao malo dijete poslije prvog goala, pri trecem sam se smijao kao pomahnitan. :D

Toliko mi je drago za tog momka, znao sam kad ga procepi da je jadna ekipa protiv koje se to desi. Ljudi su ga vec poceli otpisivati, trazili da igra Maicousel umjesto njega, u virtualnim ligama su ga prodavali. Pa oni koji su govorili da je on samo kratko bljesnuo, da je imao srece i da je to sve, zbog takvih mi je isto drago, sreca ne puca hattrick. Danas je ponovo heroj Hoffenheima. Ne samo Bosanci, nego i Nijemci koji cak uopste ne navijaju za Hoffenheim, su govorili da su se najezili pri toj utakmici. Tako tipicni pogodci za njega, cisto efektivno, apsolutno ubitacno i lagano, kontakt sa loptom i u goal. Onaj prvi je ionako majstorski, odmah je iz vazduha sa nogom pokupi i u cosak. I covjek zna stvarno isprovocirati jedanaesterac. Kako su ga navijaci ispratili na klupu, strasno, jednostavno ljubimac publike.

Citava ekipa Hoffenheima se vraca u staru formu, pa ono je bio uzitak gledati, na kraju su se samo igrali sa Herthom kao macka sa misom. Ono zadovoljstvo i zabava pri igri je tipicno Hoffenheimska. Kao ekipa djeluju ujedinjeni i slozni. Carlos Eduardo juce nevjerovatan, Salihovic i dalje motor Hoffenheimski, ona kombinacija izmedju Eduardo, Salihovica i Beck pa Ibisevic je zabi, wow. Uostalom ne citam rado nebuloze o tome da Ba i Obasi ne vole Ibisevica. Ba ga je juce zamalo udavio od srece. (ili mozda da ga se rijesi, sala. :D )
Pri jednoj prosloj utakmici kada je Vedad ponovo promasio goal i djelovao frustriran, Ba mu je pritrcao i utjesio ga u smislu "nema veze doci ce". A komentare kao "oni crnci/gare su ovakvi i onakvi" ni ne zelem komentarisati. Nisam dugo (ili nikad?) vidio profesora onako srecnog, pri kraju igre stoji tu nasmjesen i crven od adrenalina ili mozda vise serotonina. :D

Sve u svemu super ova sezona Bundeslige bit ce ponovo veoma napeta i interesantna, ta liga je jednostavno veoma jaka u sirini, pored jakog Bayerna ipak moze skoro svako da bude prvak. Wolfsburg, Bayern, Hoffenheim i Hamburg i mozda jos neke 2 ili 3 ekipe ce biti glavni konkurenti.

Ah da...nesto sam jos zaboravio....Estonija.... :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 sep 2009, 10:41

bravo vedo kralju... odavno mi nije bilo ovako drago kad neki igrac zabije golove :D kraljuuuuuuuu!!!!!!!!
You are someone else I am still right here

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 28 sep 2009, 11:30

A znate li da Vedo u prošloj sezoni nije postigao nijedan Hat Trick?

Ovo mu je bio prvi hat tric u Bundesligi.

Zaključak, Vedo više neće pogađati Dopel Packo-ove, sad su na redu hat-trick-ovi. Sad će biti još ubojitiji strijelac.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Beca-25
Kontakt:

Post Postao/la Beca-25 » 28 sep 2009, 11:49

Ajde može li da neko ovo prevede, bar ukratko?MOLIM VAS
Von ANDREAS HOFFMANN, NAHNE INGWERSEN und ULRIKA SICKENBERGER

Vernichtet, vorgeführt und ausgelacht – so gewinnt Hertha nur noch Mitleid! BILD-Note 6 für alle Spieler!

War die 1:5-Packung von Hoffenheim das letzte Spiel für Trainer Lucien Favre in Berlin? Denn Hertha muss am Donnerstag zu Sporting Lissabon (Europa League). Am Sonntag kommt Tabellenführer HSV.
Aktuell
Kommentar: Diese Krise ist Favres Werk
BILD-Kommentar
Jetzt muss
Preetz handeln
Freiburg - Gladbach 3:0
Freiburgs
Sieg-Sensation
Alle Bundesliga-Spielberichte der Saison 2009/10 im Überblick

Am Schluss spielten sich die Hoffenheimer den Ball mehrfach mit der Hacke zu, ihre Fans sangen höhnisch: „Schießbude Hertha!“. 17 Gegentore in sieben Spielen sind Minusrekord in der Liga.

Hoffenheims Held heißt endlich wieder Vedad Ibisevic (25)! Fast zehn Monate nach seinem letzten Tor (wegen seines Kreuzbandrisses) ballert „Vedo“ gestern wieder wie früher. Sein Blitz-Hattrick in den ersten 21 Minuten erschüttern Hertha und Favre.

In neuen gelben Glücksschuhen (von Puma) knallt Ibisevic los Das erste Ding schlenzt er nach 45 Sekunden rein – schnellstes Tor der Saison. Das zweite per Kopf nach 10 Minuten – so schnell traf noch keiner doppelt in dieser Saison. Zweiter Rekord! Auch sein drittes Tor ist ein satter Kopfball (21.).

Ibisevic: „Die drei schnellen Toren haben uns sehr geholfen.“

Hertha nach einem Freistoß-Schlenzer von Raffael (45.+1) zum 3:1. Dann packt Obasi das 4:1 drauf (58.). Eduardo machte per Foul-Elfer das 5:1 (62.).

Null Chance für Hertha, hinten ließen sie Neu-Torwart Ochs (27) kläglich im Stich. Dabei war Hertha vorher extra ins Trainingslager gegangen, ihr Nobelhotel übrigens ein ehemaliges Krankenhaus.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 28 sep 2009, 11:56

http://translate.google.com/translate_t#

Pokusaj sa ovim mada prevodi bukvalno ipak moze se skontati osnova.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 sep 2009, 12:32

Unisteni, blamirani i ismijani - ovako Hertha samo pobjedjuje/dobiva sazaljenje. Ocjena BILDA - 6 za sve igrace!

Na kraju utakmice su Hoffenheimovci sebi dodavali loptu sa hacke (pozadinom stopala), a njihovi navijaci su se ismijavali i pjevali: "Schießbude Hertha!" ("schießbude" stoji na nekim festama gdje se moze pucati na ciljeve sa vazdusnom puskom i pobjediti nesto, dakle Hertha je kucica u koju se stotinama puta opali).
17 goalova su primili u 7 utakmica i time postavili minusrekord lige.

Hoffenheimov junak ponovo se zove Vedad Ibisevic (25)! Skoro deset mjeseci poslije njegovog zadnjeg goala (zbog povrijede) "Vedo" je juce pucao kao prije. Njegov brzi Blic-Hattrick u prvih 21 minute je potresao Herthu i Favre.

U novim zutim i srecnim cipelama (Puma) Ibisevic pocinje da puca: Prvi ubacuje poslije 45 sekundi - najbrzi goal sezone. Drugi sa glavom poslije 10 minuta - tako brzo niko nije pogodio duplo u ovoj sezoni. Drugi rekord! I njegov treci goal je cisti glavom (21.).

Ibisevic:"Ta tri brza goala su nam veoma pomogla."

Hertha poslie slobodnog udarca od Raffaela (45.+1) za 3:1. Onda Obasi jos nabacuje 4:1 (58). Eduardo preko jedanaesterac pravi 5:1 (62.)

Null sansi za Herthu, pozadi su ostavili novog goalmana Ochs u samoci. To sve iako je Hertha prije toga isla u posebne pripreme, njihov luksuzni hotel tu je bio prije bolnica.

--------
I to je to, tesko prevoditi direktno sa njemackog, fale mi neke rijeci na nasem. Uostalom greska u tekstu jer nije 2. goal pogodio u drugoj nego 4 i kusur minuti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 sep 2009, 12:56

Povratak kralja: Sjajni Ibišević za samo 20 minuta srušio Herthu
BOSANSKO-hercegovački reprezentativac Vedad Ibišević nije u šest kola Bundeslige uspio postići nijedan pogodak, ali u sedmom mu se sve vratilo. Odigrao je sjajno i odveo Hoffenheim do pobjede 5:1 protiv Herthe.

Ibišević je prošle sezone u 17 kola jesenskog dijela prvenstva postigao 18 pogodaka, no ozljeda ga je izbacila iz stroja do kraja lige. Vratio se tek ovo ljeto, ali ga do ove nedjelje gol nikako nije htio. No, protiv Herthe je već nakon 21 minute igre na kontu imao tri pogotka, a u nastavku je izborio i jedanaesterac.

ovako naše komšije pisu o bambarderu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 28 sep 2009, 13:10

Sacekajte dok Ibisevic dadne ponovo 18 golova pa ga onda dizite u nebesa. On je dao tri gola protiv najslabije ekipe u Bundesligi tako da nije uopste cudo da je zabio. :|

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 28 sep 2009, 13:12

Tarik14 je napisao/la:Sacekajte dok Ibisevic dadne ponovo 18 golova pa ga onda dizite u nebesa. On je dao tri gola protiv najslabije ekipe u Bundesligi tako da nije uopste cudo da je zabio. :|
:lol:

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 28 sep 2009, 13:15

Tarik14 je napisao/la:Sacekajte dok Ibisevic dadne ponovo 18 golova pa ga onda dizite u nebesa. On je dao tri gola protiv najslabije ekipe u Bundesligi tako da nije uopste cudo da je zabio. :|

Tare a gdje ti zabijas :mrgreen:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 28 sep 2009, 13:16

Djeco moja draga, mila... Nastavnici moji... :mrgreen:
Kahva, Kava, Kafa!

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 28 sep 2009, 13:26

Tarik... prodoshe ti smogovci.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 28 sep 2009, 13:31

vedade,vedade,zlatni sine bosanski.......bravo vedo kralju.....svaka cast :D :D :D :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Google Adsense [Bot], MostarReds22, SanaBosna, Tracy3McGrady i 41 gost.