OI London 2012 - Košarka

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Ko ce osvojiti muski kosarkaski turnir ?

USA
126
80%
Spanija
12
8%
Francuska
0
Nema glasova.
Litvanija
1
1%
Rusija
5
3%
Nigerija
6
4%
Argentina
3
2%
Brazil
0
Nema glasova.
Australija
0
Nema glasova.
Tunis/Kina/V.Britanija
4
3%

Ukupno glasova: 157

ripper
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Košarka

Post Postao/la ripper » 04 avg 2012, 17:59

Monolog je napisao/la:
ripper je napisao/la: Pa covjeka prevari jedna tekma, fol 83 razlika ha hu izdrkavanje po NIgeriji i onda samo dva dana kansije izađu na vidjelo svi limiti ove ekipe - protiv ozbiljnije ekipe :!: Čendler ni bacanja pogoditi ne može, Williams ja mislim da je jedno 10 trica promašio, dakle izvikana igracka ubleha... patnja sa šutem komplet ekipe kroz citavu utakmicu, na kraju se jedva pobjedili, ne znaju ni oni kako.
Možda je tebe prevarila ova tekma. :mrgreen:
Jednostavno, loš pucački dan, puno promašaja, olako shvaćena utakmica (i u slučaju poraza bi Ameri završili na 1. mjestu), odlična Litvanija i to je to.
Sve su to ublehe. :lol:
Ma ni pod razno ;) vjeruj bratu. 100% su grizli, pogotovu u odbrani. Zadnju četvrtinu igrala najjaca petorka i na kraju samo individualni kvalitet i fizikalije Jamesa presudiše. Nema tu "loš pucački dan", to ne postoji u košarci, vec postoji odlicna odbrana protivnika koja ne dozvoljva lahke šuteve kao što je Nigerija širokogrudno dopuštala citavu tekmu :mrgreen: zabili bi oni i danas 30 trica da su mogli, ali pita se i protivnik nešto na terenu.
Nakon +83 od prekjuce, danas se ocekivalo barem +20, a ne triler zavšnica gdje odluka pade u zadnje 2-3 minute.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 avg 2012, 18:06

Itekako postoji. Jer, ja ti mogu sad nabrojati barem 7-8 otvorenih šuteva koji nisu završili u košu. Pazi, nisam ni ja očekivao ovu infarkt završnicu (jbt, pa sve ispod 15 razlike je premija za protivnike), al' definitivno nisam očekivao ni nekih 40ak razlike. Kladionice su stavile hendikep od 34 poena. :o Zašto? Zbog dizelaške Litvanije i turbo Amerike. Uostalom, pratio si dosadašnji tok takmičenja, znaš kako je išlo.
Ja bih se smio kladiti da bi eventualna sutrašnja utakmica između ovih protivnika otišla u +25 za Ameriku. A to za najjaču petorku. Pa to je normalno. Neće pustiti Lovea (promašio milion slobodnih), Westbrooka i Iguoadalu u trenucima kada se lomi utakmica. Zna se ko su gazde i od koga se očekuje da prelomi svaku utakmicu. Danas je to bio LBJ, sljedeći put (ako bude ovakva završnica) to može biti KD, poslije KB. Jbg, neće se niko kockati sa "slabijim" igračima, ha ya.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 04 avg 2012, 18:08

ripper je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
ripper je napisao/la: Pa covjeka prevari jedna tekma, fol 83 razlika ha hu izdrkavanje po NIgeriji i onda samo dva dana kansije izađu na vidjelo svi limiti ove ekipe - protiv ozbiljnije ekipe :!: Čendler ni bacanja pogoditi ne može, Williams ja mislim da je jedno 10 trica promašio, dakle izvikana igracka ubleha... patnja sa šutem komplet ekipe kroz citavu utakmicu, na kraju se jedva pobjedili, ne znaju ni oni kako.
Možda je tebe prevarila ova tekma. :mrgreen:
Jednostavno, loš pucački dan, puno promašaja, olako shvaćena utakmica (i u slučaju poraza bi Ameri završili na 1. mjestu), odlična Litvanija i to je to.
Sve su to ublehe. :lol:
Ma ni pod razno ;) vjeruj bratu. 100% su grizli, pogotovu u odbrani. Zadnju četvrtinu igrala najjaca petorka i na kraju samo individualni kvalitet i fizikalije Jamesa presudiše. Nema tu "loš pucački dan", to ne postoji u košarci, vec postoji odlicna odbrana protivnika koja ne dozvoljva lahke šuteve kao što je Nigerija širokogrudno dopuštala citavu tekmu :mrgreen: zabili bi oni i danas 30 trica da su mogli, ali pita se i protivnik nešto na terenu.
Nakon +83 od prekjuce, danas se ocekivalo barem +20, a ne triler zavšnica gdje odluka pade u zadnje 2-3 minute.
Sta mislis, ko osvaja?

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 avg 2012, 18:13

Ma uzet ce zlato jenkiji najvjerovatnije, ali se nadam da ce ih neko pobjediti i izbaciti.
Odvratni su, toliko napucanih izvikanih zvijezda, fol nekakvi MVP ievi, strašni clutch time šuteri, slasheri, allstarovi, pi...materine i onda dođe nekakav Pocius i Kleiza i poigravaju se sa njima. Šteta što coach K izvadi onu letvu Čandlera jer sa njim je zagarantovano padanje rezultata.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 avg 2012, 18:16

ripper je napisao/la:Ma uzet ce zlato jenkiji najvjerovatnije, ali se nadam da ce ih neko pobjediti i izbaciti.
Odvratni su, toliko napucanih izvikanih zvijezda, fol nekakvi MVP ievi, strašni clutch time šuteri, slasheri, allstarovi, pi...materine i onda dođe nekakav Pocius i Kleiza i poigravaju se sa njima. Šteta što coach K izvadi onu letvu Čandlera jer sa njim je zagarantovano padanje rezultata.
Sve uzvikani i napucani s razlogom, zato jer ovo "MVP ievi, strašni clutch time šuteri, slasheri, allstarovi" jesu.
A slijedecu kad dobiju 30+ razlike, opet ce se prica okrenuti.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 avg 2012, 18:46

storm_raider je napisao/la:Valjda je sada jasnije zasto se ne poredi Dream Team iz 92' sa ovom ekipom danas.

Nemoj tako. Ova USA12 je najjaca ekipa svih vremena. A o fizikalijam Tysona, Davidsa i ostalih da ne govorimo...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 avg 2012, 18:47

BernardBarnjak je napisao/la:

Nemoj tako. Ova USA12 je najjaca ekipa svih vremena. A o fizikalijam Tysona, Davidsa i ostalih da ne govorimo...
Važno je da su bolji od Zbornaje :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 avg 2012, 18:54

rio_Ferdy88 je napisao/la:

Važno je da su bolji od Zbornaje :mrgreen:

ne znamo još :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 04 avg 2012, 19:46

underPFC je napisao/la:Slobodan Šarenac potvrdio još jednom dobro poznatu stvar " Američki tim ni ove OI nije bio podvrgnut doping testovima,a neće ni biti".... Pametnom dosta! Šteta je to kako za duh olimpizma tako i za sve ostale selekcije,niko ne osporava super kvalitet američke košarke,ali ljudi moji,valjda pravila moraju biti ista za sve. ;)
Kako neće, kad su pravila ista za sve, svaki osvajač medalje mora proći doping testiranje na ovim OI ;)
E moj rio_ferdy, neće!Kao što nisu dozvolili da im se krv vadi ni u Pekingu. E to je ono što mi smeta, dominiraj,poigravaj se,ali i dozvoli da ti neko uzme nalaz krvi,kao što uzima svim ostalim učesnicima velikog takmičenja.... Dream team to ne dozvoljava,a MOC evidentno nemoćan da išta više preduzme!
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 avg 2012, 20:09

underPFC je napisao/la:
underPFC je napisao/la:Slobodan Šarenac potvrdio još jednom dobro poznatu stvar " Američki tim ni ove OI nije bio podvrgnut doping testovima,a neće ni biti".... Pametnom dosta! Šteta je to kako za duh olimpizma tako i za sve ostale selekcije,niko ne osporava super kvalitet američke košarke,ali ljudi moji,valjda pravila moraju biti ista za sve. ;)
Kako neće, kad su pravila ista za sve, svaki osvajač medalje mora proći doping testiranje na ovim OI ;)
E moj rio_ferdy, neće!Kao što nisu dozvolili da im se krv vadi ni u Pekingu. E to je ono što mi smeta, dominiraj,poigravaj se,ali i dozvoli da ti neko uzme nalaz krvi,kao što uzima svim ostalim učesnicima velikog takmičenja.... Dream team to ne dozvoljava,a MOC evidentno nemoćan da išta više preduzme!
Pa ponavljam već hiljadu puta, da hoće :!: , i to svi dobitnici medalja moraju proći doping test na ovim Igrama, jedino da Ameri ne osvoje medalju pa da ne budu obavezni ići na test ;)

I ponavljat ću milion puta sve dok ne bude to jasno ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 04 avg 2012, 20:13

rio_ferdy

Drugar, to ti ne kažem ja, već ti to kažu ranije OI. Američki košarkaši su zaštićeni kao beli medvedi. NIsu ni u Pekingu,gde su takođe osvojili medalju išli na doping testiranje ;) Neće ni posle ovih.... ;) To im je jedan od uslova da bi uopšte došli u London.... Eto ako bude po pravilniku,ja se izvinjavam javno svima,ali sam ubeđen da neće i da će i ovaj put sve proći u stilu može im se,oni su Amerika....

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 avg 2012, 20:16

underPFC je napisao/la:rio_ferdy

Drugar, to ti ne kažem ja, već ti to kažu ranije OI. Američki košarkaši su zaštićeni kao beli medvedi. NIsu ni u Pekingu,gde su takođe osvojili medalju išli na doping testiranje ;) Neće ni posle ovih.... ;) To im je jedan od uslova da bi uopšte došli u London.... Eto ako bude po pravilniku,ja se izvinjavam javno svima,ali sam ubeđen da neće i da će i ovaj put sve proći u stilu može im se,oni su Amerika....
Pa već je utvrđeno da moraju svi dobitnici medalja ići na doping test, to je prvi put u Istoriji da će svi dobitnici medalja biti testirani, i više od 6250 sportista ukupno, svaki dan preko 400 testova se obavi u laboratoriju koji je posebno napravljen u Londonu za ove Igre i kao takav je jedan od najamodernijih u svijetu ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 avg 2012, 20:19

storm_raider je napisao/la:Valjda je sada jasnije zasto se ne poredi Dream Team iz 92' sa ovom ekipom danas.

I to sto kazes. :mrgreen:

A sto se tice ovih prica o dopingu i koristenju drugih nedozvoljenih sredstava, te optuzbe su odbacene jos u Sidneju kada su americki kosarkasi testirani cesce nego ostali, a vodece zvijezde i po nekoliko puta u sedmici.
Sport je lijek za tijelo i duh.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 04 avg 2012, 20:23

underPFC je napisao/la:rio_ferdy

Pa već je utvrđeno da moraju svi dobitnici medalja ići na doping test, to je prvi put u Istoriji da će svi dobitnici medalja biti testirani, i više od 6250 sportista ukupno, svaki dan preko 400 testova se obavi u laboratoriju koji je posebno napravljen u Londonu za ove Igre i kao takav je jedan od najamodernijih u svijetu ;)
Sve sam isto to pročitao kao i ti.... Uostalom mnogi srpski sportisti,poput odbojkašice koje se brukaju,sve do jedne su već radile analizu krvi.... Čitam zvaničan sajt summer olympic ;) još nijedan košarkaš USA nije.... Ajde dobro,sačekaćemo kraj,sigurno je da će naročito američki mediji se poleteti pohvaliti da su čisti ukoliko ga obave.... Ali opet kažem,nešto neverujem da će se to desiti..... Evo danas još par slučajeva dopinga je utvrđeno,Tihon otišao kući....

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 avg 2012, 21:06

Sto bi se bojali testa, kad redovno u NBA obavljaju testove.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 avg 2012, 22:42

Hoće li neko prenositi meč Argentina - Nigerija? Usput da priupitam, na kojoj stranici mogu vidjeti ukupnu statistiku turnira? Hvala unaprijed.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 avg 2012, 22:46

http://london2012.fiba.com/pages/eng/fe ... edule.html" onclick="window.open(this.href);return false;

mozda Bht,na ttx nista nepise šta prenose :?
ftv,rtrs odbojka.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 avg 2012, 23:31

Ovo je samo dokaz da su i oni ljudi i ništa više... Argentinu će odvaliti ko beba zvečku da svima ostalim poruče da svaku nadu ostave u svlačionici... Ipak ko zna...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 05 avg 2012, 00:50

Kako ne mogu ove mozgove sto jedan dan svrsavaju na tim USA a drugi dan ide prica da su izvikani, limitirani, itd, WTF? :lol:
Ljudi se sprdaju, zavrsnica je pokazala, ako jos ikada budu u prilici da se moraju cupati na kraju, neko ce uzeti loptu i sam rjesiti utakmicu kao LBJ danas.
Ovo je danas bilo malo da se Coach K posjeti koji posao obavlja, mislim da je njemu najdosadnije na ovim OI, pa hajde da pozove koji time-out, cisto onako formalno. :lol:
Ovaj tim je miljama daleko od ostatka, to je jasno svakom ko iole prati kosarku.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2012, 01:01

@Dejan

Upravo, i pored lose noci, posebno sa suterske strane, dobili su tekmu, mozda je likovima i dosadilo nabijati sve, pa su izasli samo da odigraju. Eno i Francuska je dobila Tunisa samo 4 razlike, a vidjeli smo sta se Tunisu desilo protiv Amera. **** ga sport je sve je moguce. Ali oni jednostavno posjeduju previse talenta i kvaliteta da im se da igrat kako hoce, i ovako da ode u gustu zavrsinicu, opet ce zavrsiti u svoju korist, jer imaju igrace koji su vise nego sposobni da zatvore svaku tekmu.

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.