Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ovo sto sam vidio stvarno fino djeluje, nemilosrdno kaznjavamo svaki manji propust u odbrani, sto prije nije bio slucaj. Sad nam je i kontra mnogo ubitacnija, Zach, Mirza i Nihad su prebrzi za vecinu svojih cuvara. Zach je preporodio Kikana. I prije je Kikan bio i vise nego solidan u ofanzivi, ali u ovim pripremnim utakmicama je fantastican. Skok steka kao i prije, i to je najveca mana ove ekipe.
Mene posebno raduje to sto je Srbija maksimalno grizla za pobjedu, i do nje nisu mogli doci bez klase kakva je Teodosic. Dok on nije bio na parketu (nekih 7-8 min), nisu nam mogli nista. Duda je danas planirao pobjedu od 20 razlike, pa je zato i stavio Muslija u 12, ali ga nije mogao ubaciti jer smo cijelu tekmu bili egal s njima.
Kod nas je velika razlika kad igru vode Zach i Naletilic, za klasu smo opasniji kad je na terenu ovaj prvi. Naletilic se sklanja od lopte, a i suigraci mu bas ne vjeruju. U sjecanju mi je ostao jedan napad dok je on bio u igri, lopta kod Mirze na nasoj polovini i on s jedne strane ima Naletilica s druge Djedovica i loptu daje Djedovicu da prevede. Cvrsto vjerujem da i s njim mozemo izgurati kvale, a za EP tu je Gordic.
Masic i Mitrovic za 3 poena danas 4/4. Mozda bi Mirza mogao malo cesce spustati se, a kad bude udvojen dijeliti povratne pasove (sto je u Caji odlicno radio), te na taj nacin da pokusamo dobiti otvoren sut za Masica ili Mitrovica.
Za samopouzdanje bi strasno vazno bilo da dobijemo Hrvatsku danas, iako se bojim te utakmice. Poznato je da znamo itekako past poslije ovakvih poraza, ako to sutra ne bude slucaj onda je ovo apsolutno neka druga ekipa na celu sa Acom.
Mene posebno raduje to sto je Srbija maksimalno grizla za pobjedu, i do nje nisu mogli doci bez klase kakva je Teodosic. Dok on nije bio na parketu (nekih 7-8 min), nisu nam mogli nista. Duda je danas planirao pobjedu od 20 razlike, pa je zato i stavio Muslija u 12, ali ga nije mogao ubaciti jer smo cijelu tekmu bili egal s njima.
Kod nas je velika razlika kad igru vode Zach i Naletilic, za klasu smo opasniji kad je na terenu ovaj prvi. Naletilic se sklanja od lopte, a i suigraci mu bas ne vjeruju. U sjecanju mi je ostao jedan napad dok je on bio u igri, lopta kod Mirze na nasoj polovini i on s jedne strane ima Naletilica s druge Djedovica i loptu daje Djedovicu da prevede. Cvrsto vjerujem da i s njim mozemo izgurati kvale, a za EP tu je Gordic.
Masic i Mitrovic za 3 poena danas 4/4. Mozda bi Mirza mogao malo cesce spustati se, a kad bude udvojen dijeliti povratne pasove (sto je u Caji odlicno radio), te na taj nacin da pokusamo dobiti otvoren sut za Masica ili Mitrovica.
Za samopouzdanje bi strasno vazno bilo da dobijemo Hrvatsku danas, iako se bojim te utakmice. Poznato je da znamo itekako past poslije ovakvih poraza, ako to sutra ne bude slucaj onda je ovo apsolutno neka druga ekipa na celu sa Acom.
Eh, da i ja napisem koju sto sam vidio iz ove dvije pripremne utakmice. Dakle, mogu reci da igramo dobro, da postoji neki sistem i da je puno bolje nego proslih sezona, vidi se da Aco zna sta radi, također, aktivan je i vrsi pritisak na sudije u svakom trenutku i doista nam sudije sviraju faulove i imamo kakvo takvo posteno sudjenje - ali je vec dvaput pretjerao, tehnicka protiv Slovenije i kako sam razumio i danas u finisu utakmice, nisam vidio zadnjih 5 minuta (isao po samune), pa molim da mi neko poblize objasni da ne trazim na prethodnim stranicama, sta je uradio Aco? Sta god da je uradio, puno smo dobili s njim, napokon sudije imaju postovanje prema nama, a zato je zasluzno i njegovo ime.
Sto se tice igraca, imam mnogo kritika - mislim Sinanovic, mnogo me iznervir'o, drvo samo takvo. Covjek je 222 visok, odbranu igrat' ne zna, pa 10 cenata manji igraci ga izguraj i lagano zavrse, on samo digne ruke i stoji
Yebote, nema nikakvu kosarkasku inteligenciju, cak jedva i skoci
Jedva cekam Jusufa Nurkica, nikad ga nisam gledao, al' imam osjecaj da je sad bolji od ovog. Sto se tice Kikanovica, odlican, dobro igra, pogadja u napadu, solidan u odbrani, skok zapinje, al' sta ces. Mnogo koristan igrac za nas, kad nekom od najvaznijih igraca ne ide, on moze proraditi... Sto se tice Teletovica i Djedovica, nista o njima necu da kazem, osim sto im je zadatak da budu nosioci igre, i od njih se ocekuje da budu najbolji svaku tekmu kod nas, dobri su bili u obje tekme, posebno protiv Slovenije, danas nesto slabiji, al' mogu reci da mozemo dobiti tekmu i kad jednog od njih ne ide, ako se pridodaju ostali (Zachara i Kikan najvise). Na poziciji broj 3, skripi najvise. Ne zna se koji je gori, Masic ili Persic, da sam ranije uletio na net, mnogo bih toga napis'o lose o Masicu, nego ga izvukose one trice, pa cu samo napisat da je vrlo los igrac, pa mislim da smo morali naci neku bolju trojku, promasi polaganje, pa 2 slobodna danas, u odbrani nista posebno... Persic je isto promasio polaganje protiv Slovenije, al' eto danas nije mnogo loseg uradio, pa cu i za njeg reci samo da je velika klocina
Ne znam sto je Mitrovic onako malo igrao, pogodio je danas tricu koja nas je vratila u mec, al' nisam ga vise vidio o akciji, pa ne mogu napisat nista specijalno... Eh sto se tice pleya, dobro je neno rek'o, Zachara je masina, veliko pojacanje, igra odbranu k'o Chris Paul na Olimpijadi, dakle agresivno, krade lopte, siguran je u prevodjenju, moze pogodit sa distanice, poludistanice, asistencije dijeli, a sto mi se najvise svidja - njegov odraz, pa vise covjek skoci od Sinanovica, danas 3 skoka u napadu cini mi se, a izgleda mi i k'o clutch, dobio mec protiv Slovenije
Mnogo smo dobili s njim.
Ova reprezentacija moze iznijeti kvale, sto se tice prvenstva - bit cemo jaci aBd sa Gordicem, Pasalicem, Nurkicem, i mozda nekim igracem za kojeg se borimo sa Slovencima od njih 10...
legendo, svidjal' ti se post?
Sto se tice igraca, imam mnogo kritika - mislim Sinanovic, mnogo me iznervir'o, drvo samo takvo. Covjek je 222 visok, odbranu igrat' ne zna, pa 10 cenata manji igraci ga izguraj i lagano zavrse, on samo digne ruke i stoji
Ova reprezentacija moze iznijeti kvale, sto se tice prvenstva - bit cemo jaci aBd sa Gordicem, Pasalicem, Nurkicem, i mozda nekim igracem za kojeg se borimo sa Slovencima od njih 10...
legendo, svidjal' ti se post?
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Zakleo bi se da je bio na drugoj strani,mada ga tamo ne bi niko vidio
ako je Jozo bas dobar nek izbaci Sinana,al inace moze posluzit.
ako je Jozo bas dobar nek izbaci Sinana,al inace moze posluzit.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Bio je

A moze li mi neko objasniti,zasto je Hrvatska reprezentacija u ovakvom "rasulu" - prosto receno...Ne igra Tomić koji nastupa za Real, tacnije od ove sezone za Barcelonu :/
Pa su imali naturalizovanog amerikanca, i jos par iskusnih igraca..a sad ih nigdje ....znaci li to da i oni podmladjuju tim,ili je u pitanju neki sukob sa trenerom.
Mogli bi im dodati sutra aaa

Pa su imali naturalizovanog amerikanca, i jos par iskusnih igraca..a sad ih nigdje ....znaci li to da i oni podmladjuju tim,ili je u pitanju neki sukob sa trenerom.
Mogli bi im dodati sutra aaa
Kindže, kindže...
[youtube][/youtube]
Naježio sam se...kad je Sarajevo dočekalo Nenada nakon pobjede u Hrvatskoj....jaooooo
Naježio sam se...kad je Sarajevo dočekalo Nenada nakon pobjede u Hrvatskoj....jaooooo
Kindže, kindže...
Ma Hrvati redovne musterije
Sutra osiguravamo drugom mjesto (valjda nece Slovenci dobit Srbe), i napredak je tu, prosle godine smo bili zadnji... 
Prosle godine smo bili cetvrti od sest ekipa.Edin TM87 je napisao/la:Ma Hrvati redovne musterijeSutra osiguravamo drugom mjesto (valjda nece Slovenci dobit Srbe), i napredak je tu, prosle godine smo bili zadnji...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
E mislio sam da je to drugi turnir, sa Makedonijom i CG, sto ove godine nisu dosli? Tad su onda bile dvije grupe po 3 ekipe, a mi smo uzeli Makedonce cini mi se...neno#4 je napisao/la:Prosle godine smo bili cetvrti od sest ekipa.Edin TM87 je napisao/la:Ma Hrvati redovne musterijeSutra osiguravamo drugom mjesto (valjda nece Slovenci dobit Srbe), i napredak je tu, prosle godine smo bili zadnji...
Neće biti tako jednostavno protiv Hrvata. Al' ostaje da vidimo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Je'l moguce da Skenderija tokom kosarkaske utakmice može primiti 8000 gledalaca. Sad sam nasao jedan video ,kada Baho - komentator kaze: "paklena atmosfera u Skenderiji, pred oko 8000 gledalaca"
Kad bih ovoga puta bilo pola u dvorani 15.augusta, bilo bi super
Kindže, kindže...
R.I.P MIRZA ... MIRZA HVALA TI!!1Adibhf88 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Moze kad se stave one montazne iza koseva i kad se bas nakrca, da bude jednom na drugom.Adibhf88 je napisao/la:Je'l moguce da Skenderija tokom kosarkaske utakmice može primiti 8000 gledalaca. Sad sam nasao jedan video ,kada Baho - komentator kaze: "paklena atmosfera u Skenderiji, pred oko 8000 gledalaca"![]()
![]()
ma J**+ pravo što je u 18.30, evo već nas dvojica-trojica(među kojiam i ja) smo gotovo otkazali, jer postimo ,a baš nam ne odgovara vrijeme, a onda mislim bolje ostat kod kuće pogledat na tv-u košarkaške, pa onda s hajrom i Papetove Zmajeve u 21.00 protiv Welsa, a onda u narednim utakmicama bodrit košarkaše u Skenderiji
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Dzaba ti sve, ali samo se nastavlja sa kritikovanjem pa mozes vala i pobijediti tu Srbiju, opet se nece stati. Ko je taj Duda Ivkovic za nas? Ili taj Teodosic, pa te redovne uzimamo na skolskom basketu, pih. Realna razlika izmedju ove dvije reprezentacije je 15 za njih, mi smo trebali izgubiti sa 5, tako da je negdje balans oko 10 mjera.
Bojao sam se danas za dvije stvari. Da ce Zacha pokusati odvojiti od ostatka ekipe, i da ce nas sabiti ritmom, ali nijedno ni drugo nije proslo. Na Zachu su se mijenjali svi od Teodosica, Rasica, na kraju Paunic. Covjek je odigrao odlicnu utakmicu, uostalom kao sto sam danima pisao o njemu. Trazili ste kopiju McCalleba, dobili ste. I to besplatno. A momak je nevidjeni pozitivac i voli nas vise nego domaci igraci koji su u proslosti nosili dres repke. Amer je i nije divljak, sto je 1 od njih 100. Repesa ga je naucio za pola godine, Aco ga samo izbrusio i dodao mu napadacki materijal. Branili smo se cesto zonom, pa je Teodosic sve iskaznjavao i nije njegova odbrana mogla da dodje do izrazaja. Uostalom Teodosic ce svakoga unerediti, nekoga manje nekoga vise. Igrali su maksimalno, a mi smo se sjajno drzali. Cak su i uletili u nas sistem, sa puno napada.
Dva puta smo bili mrtvi u ovoj utakmici. Ovdje se pokazalo da to nije vise ista reprezentacija. I oba puta nas je vracao gle cuda toliko kritikovani Masic. Na 56:46, smo zaredom postigli 5 poena, Masic tricom iz tranzicije nas vraca. Na 86:80 kad su nam napravili seriju od 10:0 nas je opet Masic vratio, poslije Kikanovic i Djedovic tricom nas priblizili na poen zaostatka. A onda kljucni napad na -1, Mirza masi Djedovic nespretno pravi faul, i Paunic sretno postize oba sa linije slobodnih bacanja. Poslije je Tepic samo ovjerio pobjedu.
Dva kljucna nedostatka su rezervni centar i play. Treba nam igrac koji je suprotnost od Kikanovica. Treba nam dobar odbrambeni centar koji moze uci tucu 15- ak minuta. Ne toliko ofanzivno potentan koliko skakacki i u odbrani. I treba nam play, Naletilic ne moze u Acinom sistemu gdje se igra za kos vise (ne igra se odbrana) dati pravi doprinos. Gordic i Pasalic ce da se vrate, mora se naci jos jedan. Kako, to cemo vidjeti. Sinanovic je odlican kao igrac zadatka, da mu das svako trecu utakmicu po 10 minuta. Bice bolji od starta kvalifikacija, ovdje je vec poceo znake zivota pokazivati. Bezveze su mu danas svirali onu licnu, a cista rampa bila. Persic je u Italiji proigrao, a Dalibor zlata vrijedi. Nece nikada imati 15 poena, ali ce odraditi minute koje dobije. 15 - ak minuta sasvim dovoljno da on obavi svoje.
Crni - Za mnoge su iznenadjenje njegovi nastupi, ali za mene sigurno ne. Ja cu sada otici idalje i reci da covjek moze. Jednostavno igra glavom, rijetko pametan Amerikanac. Ovo je suho zlato i nismo mogli nikog boljeg naturalizovati. Crni mijenja ritam, igra odbranu, skace u napadu, trazi najbolje rjesenje, nece gubiti puno lopti, ne trazi i ne uzima puno suteva. Cast svima koje smo imali kao naturalizovane, ali ce Wright biti najbolji. Domercant i Bremer su veca imena, ali ce Zach ubrzo doci do odlicnog tima.
Naletilic - Vec objasnjeno. Giga nazalost ne moze ovo igrati, ali momak ce uvijek dati sve od sebe i ja mu tu ne zamjeram sekunde. Ja se samo nadam da ce Gigu malo trema da popusti, jer je nekako fasciniran sto je u repki. Moze on bolje, ne toliko, ali moze.
Djedovic - Definitivno mu Aco pokazao pravi put. Nihad ce biti jos bolji, dok se sut jos vise stabilizuje. Uz Acu ce pokazati sav svoj potencijal i nauciti vise nego uz Sabeta za pet kvalifikacijskih ciklusa. Bice rame uz rame sa Mirzom,
Mitrovic - Aco ga je pustio danas, ja se nadam i sutra. Pogodio je vrlo bitnu tricu, i onda je stao. Nema samopouzdanje, ali se tek privikava na evropski stil kosarke. Mogao bi nam jako koristiti za jedno 10 - ak minuta. Dobit ce sansu samo ako nastavi da radi.
Masic - Cudno zvuci, ali meni nije jasno kako Masic dosada negdje nije odigrao odlicnu partiju. Koliko god to cudno zvucalo ja sam od njega ocekivao da bude jedan od prvih koji ce da se privikne na Acin stil, a onda je u jednom trenutku izgledalo da mu bas ne odgovara. Moze iz tranzicije, atletican igrac, aktivan u skoku u napadu, moze u odbrani da iznudi par faulova. Sut ima. Ja sam idalje pri stavu da ce on nekoga da uneredi u kvalifikacijama. Pogotovo treba da se koristi kada je Sinanovic u igri da postavi blok i zabije cuvara. Jer kada je Kiki unutra rijetko kada ce to dobiti. Jer Wright ga trazi na pick n' popu ili rollu.
Persic - Za ono sto radi odlican je. Jedino nece valjati ako Persic umisli da je Kobe pa pocne on da rjesava. Aco je toga svjestan i zato mu sjajno daje rolu koju Persa odlicno igra. Da isceprka par lopti, da odradi 1-2 kontre, pogodi po koje bacanje i neki sut i to je to. Sest - sedam poena i sasvim korektno od njega.
Teletovic- Mucio se danas, ali je opet dosao do svoje norme. Par puta ga sudije nista zastitile i svirali licne na njemu. Drugacije ce biti kada Edo pocne igrati. Nadam se da ce moci pokriti desetak minuta. Dvije veceri zaredom tolike minute i moralo je doci do pada koncentracije u pojedinim momentima. Ali ce zato Latvija i Gruzija osjetiti to na svojoj kozi kad pocne da ih sabija. Ocekivao sam da ce veceras vise da ga udvajaju ali nisu. Kad god je pokusao da zida ili probije jedan na jedan prosao je. Doslo je do umora pa je morao da sutira iz nekih vrlo teskih pozicija. I onda ti ne sviraju 2-3 faula i sasjeku te.
Kikanovic - I dalje je problem taj skok. Da to ima sada bi vec bio euroligaski igrac. Ionako ce to biti, samo je pitanje vremena. On je vrlo dobro saradjivao sa Vasiljevicem koji je u ovim godinama puno sporiji od Crnog, a kamoli sada sa njim. Ona serija od 7 njegovih poena nam je vrlo lako mogla donijeti pobjedu.
Sinanovic - Jucer je pokazao znake zivota, danas je bio losiji. Ali ipak ocekujem da ce biti jos bolji do Latvije. Kod Ace su centri rijetko kada bili presudni faktor, ali Sinanovic bi mogao odlicno doci kao igrac zadatka. Sinoc se Vidmar nije uspio naigrati u zadnjim napadima veceras ipak nije on to mogao braniti. Svi su brzi i pokretljviiji od njega, on ce odlicno doci protiv centara koji zidaju jedan na jedan.
Sto se tice Nurkica, polako. Iluzorno je ocekivati da se momak prikljuci A reprezentaciji i pocne da dobija po 15 minuta na parketu i da zabija 10 poena. Prioritet je A divizija za juniore i on ce tu biti opterecen maksimalno. Igrat' ce puno minuta bice nasa najveca uzdanica. Bez prevelikih ocekivanja i bice ok.
Bojao sam se danas za dvije stvari. Da ce Zacha pokusati odvojiti od ostatka ekipe, i da ce nas sabiti ritmom, ali nijedno ni drugo nije proslo. Na Zachu su se mijenjali svi od Teodosica, Rasica, na kraju Paunic. Covjek je odigrao odlicnu utakmicu, uostalom kao sto sam danima pisao o njemu. Trazili ste kopiju McCalleba, dobili ste. I to besplatno. A momak je nevidjeni pozitivac i voli nas vise nego domaci igraci koji su u proslosti nosili dres repke. Amer je i nije divljak, sto je 1 od njih 100. Repesa ga je naucio za pola godine, Aco ga samo izbrusio i dodao mu napadacki materijal. Branili smo se cesto zonom, pa je Teodosic sve iskaznjavao i nije njegova odbrana mogla da dodje do izrazaja. Uostalom Teodosic ce svakoga unerediti, nekoga manje nekoga vise. Igrali su maksimalno, a mi smo se sjajno drzali. Cak su i uletili u nas sistem, sa puno napada.
Dva puta smo bili mrtvi u ovoj utakmici. Ovdje se pokazalo da to nije vise ista reprezentacija. I oba puta nas je vracao gle cuda toliko kritikovani Masic. Na 56:46, smo zaredom postigli 5 poena, Masic tricom iz tranzicije nas vraca. Na 86:80 kad su nam napravili seriju od 10:0 nas je opet Masic vratio, poslije Kikanovic i Djedovic tricom nas priblizili na poen zaostatka. A onda kljucni napad na -1, Mirza masi Djedovic nespretno pravi faul, i Paunic sretno postize oba sa linije slobodnih bacanja. Poslije je Tepic samo ovjerio pobjedu.
Dva kljucna nedostatka su rezervni centar i play. Treba nam igrac koji je suprotnost od Kikanovica. Treba nam dobar odbrambeni centar koji moze uci tucu 15- ak minuta. Ne toliko ofanzivno potentan koliko skakacki i u odbrani. I treba nam play, Naletilic ne moze u Acinom sistemu gdje se igra za kos vise (ne igra se odbrana) dati pravi doprinos. Gordic i Pasalic ce da se vrate, mora se naci jos jedan. Kako, to cemo vidjeti. Sinanovic je odlican kao igrac zadatka, da mu das svako trecu utakmicu po 10 minuta. Bice bolji od starta kvalifikacija, ovdje je vec poceo znake zivota pokazivati. Bezveze su mu danas svirali onu licnu, a cista rampa bila. Persic je u Italiji proigrao, a Dalibor zlata vrijedi. Nece nikada imati 15 poena, ali ce odraditi minute koje dobije. 15 - ak minuta sasvim dovoljno da on obavi svoje.
Crni - Za mnoge su iznenadjenje njegovi nastupi, ali za mene sigurno ne. Ja cu sada otici idalje i reci da covjek moze. Jednostavno igra glavom, rijetko pametan Amerikanac. Ovo je suho zlato i nismo mogli nikog boljeg naturalizovati. Crni mijenja ritam, igra odbranu, skace u napadu, trazi najbolje rjesenje, nece gubiti puno lopti, ne trazi i ne uzima puno suteva. Cast svima koje smo imali kao naturalizovane, ali ce Wright biti najbolji. Domercant i Bremer su veca imena, ali ce Zach ubrzo doci do odlicnog tima.
Naletilic - Vec objasnjeno. Giga nazalost ne moze ovo igrati, ali momak ce uvijek dati sve od sebe i ja mu tu ne zamjeram sekunde. Ja se samo nadam da ce Gigu malo trema da popusti, jer je nekako fasciniran sto je u repki. Moze on bolje, ne toliko, ali moze.
Djedovic - Definitivno mu Aco pokazao pravi put. Nihad ce biti jos bolji, dok se sut jos vise stabilizuje. Uz Acu ce pokazati sav svoj potencijal i nauciti vise nego uz Sabeta za pet kvalifikacijskih ciklusa. Bice rame uz rame sa Mirzom,
Mitrovic - Aco ga je pustio danas, ja se nadam i sutra. Pogodio je vrlo bitnu tricu, i onda je stao. Nema samopouzdanje, ali se tek privikava na evropski stil kosarke. Mogao bi nam jako koristiti za jedno 10 - ak minuta. Dobit ce sansu samo ako nastavi da radi.
Masic - Cudno zvuci, ali meni nije jasno kako Masic dosada negdje nije odigrao odlicnu partiju. Koliko god to cudno zvucalo ja sam od njega ocekivao da bude jedan od prvih koji ce da se privikne na Acin stil, a onda je u jednom trenutku izgledalo da mu bas ne odgovara. Moze iz tranzicije, atletican igrac, aktivan u skoku u napadu, moze u odbrani da iznudi par faulova. Sut ima. Ja sam idalje pri stavu da ce on nekoga da uneredi u kvalifikacijama. Pogotovo treba da se koristi kada je Sinanovic u igri da postavi blok i zabije cuvara. Jer kada je Kiki unutra rijetko kada ce to dobiti. Jer Wright ga trazi na pick n' popu ili rollu.
Persic - Za ono sto radi odlican je. Jedino nece valjati ako Persic umisli da je Kobe pa pocne on da rjesava. Aco je toga svjestan i zato mu sjajno daje rolu koju Persa odlicno igra. Da isceprka par lopti, da odradi 1-2 kontre, pogodi po koje bacanje i neki sut i to je to. Sest - sedam poena i sasvim korektno od njega.
Teletovic- Mucio se danas, ali je opet dosao do svoje norme. Par puta ga sudije nista zastitile i svirali licne na njemu. Drugacije ce biti kada Edo pocne igrati. Nadam se da ce moci pokriti desetak minuta. Dvije veceri zaredom tolike minute i moralo je doci do pada koncentracije u pojedinim momentima. Ali ce zato Latvija i Gruzija osjetiti to na svojoj kozi kad pocne da ih sabija. Ocekivao sam da ce veceras vise da ga udvajaju ali nisu. Kad god je pokusao da zida ili probije jedan na jedan prosao je. Doslo je do umora pa je morao da sutira iz nekih vrlo teskih pozicija. I onda ti ne sviraju 2-3 faula i sasjeku te.
Kikanovic - I dalje je problem taj skok. Da to ima sada bi vec bio euroligaski igrac. Ionako ce to biti, samo je pitanje vremena. On je vrlo dobro saradjivao sa Vasiljevicem koji je u ovim godinama puno sporiji od Crnog, a kamoli sada sa njim. Ona serija od 7 njegovih poena nam je vrlo lako mogla donijeti pobjedu.
Sinanovic - Jucer je pokazao znake zivota, danas je bio losiji. Ali ipak ocekujem da ce biti jos bolji do Latvije. Kod Ace su centri rijetko kada bili presudni faktor, ali Sinanovic bi mogao odlicno doci kao igrac zadatka. Sinoc se Vidmar nije uspio naigrati u zadnjim napadima veceras ipak nije on to mogao braniti. Svi su brzi i pokretljviiji od njega, on ce odlicno doci protiv centara koji zidaju jedan na jedan.
Sto se tice Nurkica, polako. Iluzorno je ocekivati da se momak prikljuci A reprezentaciji i pocne da dobija po 15 minuta na parketu i da zabija 10 poena. Prioritet je A divizija za juniore i on ce tu biti opterecen maksimalno. Igrat' ce puno minuta bice nasa najveca uzdanica. Bez prevelikih ocekivanja i bice ok.
Sto se tice Amera ja Aci vjerujem. Tu fule nece sigurno biti. Nama treba upravo jedan ovakav igrac kao sto je Wright.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
edinjo-bih
- Kontakt:
BiH - Estonija 81-69
kratki izvjestaj --> " onclick="window.open(this.href);return false;
BiH - Island 109:84
kratki izvjestaj i na kraju dodjela zlatne ruze za naseg nenu
--> " onclick="window.open(this.href);return false;
selam i uzivajte
kratki izvjestaj i na kraju dodjela zlatne ruze za naseg nenu
selam i uzivajte
- legenda reala
- Kontakt:
neno#4 znaš ti ovog Edina, on ti je veliki talenat ove naše košarke
(ne mogu sad čitati, sutra ću), najbolji jaran mu je rezerva Jusufu
Jesi ovo i njemu davo savjete, pa počo kontati košarku

Jesi ovo i njemu davo savjete, pa počo kontati košarku
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Lijepo receno, lijepo receno... S vecinom se slazem, al' evo nas'o sam i nesto u cemu se ne slazemo...
Kakav talenat
I moram dodati da je Wright bolji od Hajrudina, svaka cast Domercantu na svemu, na onim tricama na EP-u, na borbi za BiH, al' Wright je pun pogodak! A sta tek reci za Acu
Sta ce nam iko kad se vrate ova dvojica? 3 Odlicna pleya imamo, jedino ako ne mislis Gordica na dvica, a Nihada na tricu? Niska postava, previse niska za nasu ekipu, koja ima problema sa skokom i igrom u odbrani protiv visokih igraca...neno#4 je napisao/la:I treba nam play, Naletilic ne moze u Acinom sistemu gdje se igra za kos vise (ne igra se odbrana) dati pravi doprinos. Gordic i Pasalic ce da se vrate, mora se naci jos jedan. Kako, to cemo vidjeti.
Stvarno mislis da je ovaj momak za prve petorke? Eto ja mislim da ce kad bude najpotrebnije promasivati zicere i slobodna bacanja, ono kad se treba ovjerit pobjeda, a mi vracamo protivnika u zivot - to je ono sto mi najbolje radimo... No, to je samo moje misljenje. Vidjet cemo, al' mislim da se moglo naci nesto bolje od Masica u prvoj petorci.neno#4 je napisao/la:Masic - Cudno zvuci, ali meni nije jasno kako Masic dosada negdje nije odigrao odlicnu partiju. Koliko god to cudno zvucalo ja sam od njega ocekivao da bude jedan od prvih koji ce da se privikne na Acin stil, a onda je u jednom trenutku izgledalo da mu bas ne odgovara. Moze iz tranzicije, atletican igrac, aktivan u skoku u napadu, moze u odbrani da iznudi par faulova. Sut ima. Ja sam idalje pri stavu da ce on nekoga da uneredi u kvalifikacijama. Pogotovo treba da se koristi kada je Sinanovic u igri da postavi blok i zabije cuvara. Jer kada je Kiki unutra rijetko kada ce to dobiti. Jer Wright ga trazi na pick n' popu ili rollu.
Ja bih Nurkica odma' u A repku, koliko mi je drago sto cemo imati jednog takvog igraca, pa 130 kilaneno#4 je napisao/la:Dva kljucna nedostatka su rezervni centar i play. Treba nam igrac koji je suprotnost od Kikanovica. Treba nam dobar odbrambeni centar koji moze uci tucu 15- ak minuta. Ne toliko ofanzivno potentan koliko skakacki i u odbrani
I moram dodati da je Wright bolji od Hajrudina, svaka cast Domercantu na svemu, na onim tricama na EP-u, na borbi za BiH, al' Wright je pun pogodak! A sta tek reci za Acu
gledaj atmosfere, gledaj dresova - gledaj grba, slušaj himnuedinjo-bih je napisao/la:BiH - Estonija 81-69
kratki izvjestaj i na kraju dodjela zlatne ruze za naseg nenu--> " onclick="window.open(this.href);return false;
selam i uzivajte
da mi je ovo doživit...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.