Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Henderson
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Henderson » 05 avg 2012, 03:04

Jedini igrac iz Premijer Lige koji je dobacio da Engleske je Edin Dzeko.
A Modrić nije igrao u Premier Ligi. :mrgreen:
Jedini igrac iz BiH kojeg cijela Evropa zna je Edin Dzeko.
Niko nikad nije čuo za Asmira Begovića, Spahića. Pjanića, Misimovića. Bolića, Salihamidžića. Barbareza ... ? :mrgreen:
Ja sam obisao pola Evrope i skoro svugdje ljudi spominju Dzeku (kad se upoznajes i kazes odakle si). To je jedini Bosanac kojeg oni u Evropi poznaju.....
Više od mene nisi, ali u svakom slučaju, ne laži. ;)
Ja shvatam ljude koji normalno diskutuju i kazu neke stvari, dobre ili lose, svejedno, ali ove bolesnike koji traze dlaku u jajetu ne shvatam i ne zelim da shvatim tako bolesnu psihu.
Ja ovdje dolazim da DISKUTUJEM a ne da glumim facu. Eto fol si cool ako ismijavas Edina Dzeku. To su za mene obicni jadnici koji nemaju zivota pa lijece komplekse glumeci facu po forumu i tako se seru u diskusiju nama koji smo ovdje zbog diskutovanja.
Kad kritikuješ Džeku onda ga pljuješ. A de mi reci kako nazivaš to što se u novembru mjesecu Džeko spominjao kao treći napadač svijeta, gdje je za njega Ibrahimović bio mala maca? Džeko je bio bolji od Balotelija, sve do EURA. Nakon EURA to se stišalo, sad je ipak Baloteli bolji. Džeko je bolji od Aguera, Teveza, Balotelija ... Kako to komentarišeš?
Dzeko je najbolji igrac Wolfsburga kojeg je ovaj tim ikad imao. Koliko covjek mora biti ogranicen pa da ocekuje da Edin u 15 minuta grize protiv tog Wolfsburga u PRIJATELJSKOJ utakmici? Nevjerovatno sta se sve Edinu zamjera.
Covjek usao da se oprosti od Wolfsburga, docekali ga super, skandirali njegovo ime.... i sad se nasim ne svidja sto on nije grizao u toj nebitnoj i vec rijesenoj utakmici? :mrgreen:
Kakav narod!
Bogme, davno je bila utakmica sa Tottenhamom i njegova fenomenalna predstava. Davno je bio Old Trafford. Ostale su bile od solidne do dobre. Ali su samo Tottenham i United bile odlične.
Njemu je jedan Jelavić pokazao kako se bori kad tek dođeš u klub. Da ne idemo dalje, dosta je Jelavić. Kakvi crni Baloteliji, Tevezovi, Aguerovi, Ibrahimovići i ostali.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 05 avg 2012, 03:33

Henderson je napisao/la:
Jedini igrac iz Premijer Lige koji je dobacio da Engleske je Edin Dzeko.
A Modrić nije igrao u Premier Ligi. :mrgreen:
Jedini igrac iz BiH kojeg cijela Evropa zna je Edin Dzeko.
Niko nikad nije čuo za Asmira Begovića, Spahića. Pjanića, Misimovića. Bolića, Salihamidžića. Barbareza ... ? :mrgreen:
Ja sam obisao pola Evrope i skoro svugdje ljudi spominju Dzeku (kad se upoznajes i kazes odakle si). To je jedini Bosanac kojeg oni u Evropi poznaju.....
Više od mene nisi, ali u svakom slučaju, ne laži. ;)
Ja shvatam ljude koji normalno diskutuju i kazu neke stvari, dobre ili lose, svejedno, ali ove bolesnike koji traze dlaku u jajetu ne shvatam i ne zelim da shvatim tako bolesnu psihu.
Ja ovdje dolazim da DISKUTUJEM a ne da glumim facu. Eto fol si cool ako ismijavas Edina Dzeku. To su za mene obicni jadnici koji nemaju zivota pa lijece komplekse glumeci facu po forumu i tako se seru u diskusiju nama koji smo ovdje zbog diskutovanja.
Kad kritikuješ Džeku onda ga pljuješ. A de mi reci kako nazivaš to što se u novembru mjesecu Džeko spominjao kao treći napadač svijeta, gdje je za njega Ibrahimović bio mala maca? Džeko je bio bolji od Balotelija, sve do EURA. Nakon EURA to se stišalo, sad je ipak Baloteli bolji. Džeko je bolji od Aguera, Teveza, Balotelija ... Kako to komentarišeš?
Dzeko je najbolji igrac Wolfsburga kojeg je ovaj tim ikad imao. Koliko covjek mora biti ogranicen pa da ocekuje da Edin u 15 minuta grize protiv tog Wolfsburga u PRIJATELJSKOJ utakmici? Nevjerovatno sta se sve Edinu zamjera.
Covjek usao da se oprosti od Wolfsburga, docekali ga super, skandirali njegovo ime.... i sad se nasim ne svidja sto on nije grizao u toj nebitnoj i vec rijesenoj utakmici? :mrgreen:
Kakav narod!
Bogme, davno je bila utakmica sa Tottenhamom i njegova fenomenalna predstava. Davno je bio Old Trafford. Ostale su bile od solidne do dobre. Ali su samo Tottenham i United bile odlične.
Njemu je jedan Jelavić pokazao kako se bori kad tek dođeš u klub. Da ne idemo dalje, dosta je Jelavić. Kakvi crni Baloteliji, Tevezovi, Aguerovi, Ibrahimovići i ostali.
1. Modric nije iz Premijer Lige, jeste igrao godinu ali nije ponikao kod nas niti je nas igrac. Stranac je, ali ni on nije osvojio kao Edin a ni proslavio se nije kao Edin. Ne sumnjam da u buducnosti nece, ali kako rekoh, stranac je koji nije ponikao u PL BiH.

2. Za Asmira Begovica su culi neki ali da ga svugdje znaju? To nije istina. Znaju ga Bosanci sirom Evrope ali ostali? NE. Mozda u Engleskoj i ponekoj drzavi koja je igrala protiv nase reprezentacije, i to je to. Ni porediti se ne moze sa Edinom. Isto vazi i za ostale nabrojane. Zadnja tri se vise ne bave fudbalom pa je to teze porediti. Uglavnom, sada ih malo ko zna.

3. Ti uopste ne znas gdje sam ja bio i odakle ti pravo da kazes da lazem? Lazu ti mama i tata koji su te takvog odgojili. Nista o meni ne znas ali rijec lazes koristis kao argument. Jak ti argument. :roll: Jadno je to.

4. kritika je jedno a provokacije i glupiranje su drugo. Oni koji bi i viceve smisljali o Dzeki nisu dosli da fino diskutuju i kritikuju. Nikad ja nisam rekao da je Dzeko bolji od Ibrahimovica i slicno.
To sto ima ljudi koji su govorili i koje vi provokatori cekate kako bi imali razloga raditi ovo sto sad radite je drugo. tebe poznajem kao takvog. I prije nekoliko dana si provocirao na temi Arsenala.....

5. Dzeko je u Wolfsburgu bio najbolji igrac, to nema veze sa utakmicom protiv Tottenhama. Nikad boljeg nisu imali pa makar Dzeko ni na klupi ne sjedio, to ne mozes prikriti nikakvim glupostima ni debilnim smajlijima.

6. Ja ne znam zasto uopste diskutujem sa likom koji je pricao da je Carroll svjetski spic. Bolji od Dzeke. :mrgreen: A i nick ti govori koliko se razumijes u fudbal. :roll: Da je Gerrard ili Suarez, pa hajde.
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 05 avg 2012, 03:45, ukupno mijenjano 1 put.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 05 avg 2012, 03:45

Prava je steta sto Dzeko ima za trenera onog konja Mancinija. Ne znam sta covjek treba da uradi da bi bio u pocetnoj postavi. Jednostavno ga taj Mancini ubija u pojam. Zabije 4 gola Tottenhamu u gostima, a sljedecu uopste ne igra. Pa to ti je odmah uradis harakiri. Al opet Dzeko je Manciniju donio titulu, mislim nije on sam, ali je zabio onaj gol kad je najpotrebnije bilo. Naravno, konj ostaje uvijek konj i opet mu Dzeko nije u prvom planu.
Molim Boga kad ce Dzeko otici iz City-a ili kad ce onaj talijanski zabar napustiti dobiti nogu ili sam otici/svejedno je.

DIJAMANTUUUUUUU, DIJAMANTUUUUUU, DIJAMANTUUUUUUUUUUUU, ne mogu vise promukao sam...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 05 avg 2012, 03:50

[youtube][/youtube]

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 05 avg 2012, 04:12

SamoZeljo je napisao/la:[youtube][/youtube]
kako ga ljudi postuju, svaka cast

High

Post Postao/la High » 05 avg 2012, 04:14

A gdje neće, šta je sve uradio za njihov klub. Gospoda ga dočekala kako je i zaslužio. Svaka čast.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 avg 2012, 05:39

aless je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:Ova drzava fakat ne zasluzuje ni jednog Pjanica, ni Ibisevica, ni Medunjanina, ni Misketa, ni Begovica. A Dzeku pogotovo!!! Ocito jos nismo navikli da imamo nekoga normalnog da nas predstavlja u svijetu nego samo na politicke degenerike koji su upropastili sve sto se upropastiti moglo.
Stvarno ga ne zasluzujemo jer kako nas je on poceo predstavljati u svijetu stvarno nam je krenulo bolje. A i reprezentaciju je sam odveo na Evropsko prvenstvo i bio medju prvim strijelcima u Ukrajini.
Sto se fudbala tice otkad je Dzeko poceo igrati za nas kako igra i kako je postao fudbalska zvijezda , mnogi koji pojma do tad nisu imali ni gdje je Bosna, niti da se u istoj igra fudbal su saznali za istu.Protiv ilo koje ekipe kad igramo sve i jedan trener kaze da se najvise pribojavaju Dzeke i Pjanica navode u zadnje vrijeme (sad vjerovao ti meni ili ne, slagao se sa mnom ili ne, po meni Pjanic je nakog Dzeke nas najpopularniji i poznatiji igrac). Sve to nije bez razloga. Da je Dzeko takav kakvom ga mnogi smatraju na ovom forumu i da je samo za parama letio vjeruj mi da za Bosnu jos uvijek niko ne bi znao. Dzeko se borio i bori se za svoje bolje sutra, naravno da su mu i pare bitne ali iskren da budem Boga mi ne bi nija negdje igrao za duplo manje kad ovdje mogu zaradivati duplo vise ali on konstatno govori kako je ponosan Bosanac. Reklamira nase ostale sportase. Predstavlja Bosnu kao jednu normalnu drzavu. Eh sad je li to jos neko radio prije Dzeke ja licno ne znam da je, a ako jeste oprosti onda do mene je. To za Ukrajinu je ironicno sa tvoje strane jer ja ne vidjeh ni jednu ekipu koja se plasirala na prvenstvo iskljucivo zaslugom jednog igraca. Opet ako sam u krivu, slobodno ti mene ispravi. 8-)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 avg 2012, 05:43

Pazi slučajno da ne kažeš kakvu kritiku, odma će to nazvati pljuvanjem, rećiće kako si kompleksaš da si ljubomoran na njegove milione, i da nisi patriota nikakav :mrgreen: , vrhunac patriotizma je pljuvati po Manćiniju i govoriti kako je Džeko najbolji na terenu i kad se ne sastavi s loptom ;)

i da najdraži mi je njegov go na Euru protiv Engleske, kad ga zabi petom s centra u rašnje, Hartu kroz uši :lol:[/quote]
Ja Mancinija spomenuo nisam samo u kontestu kako pojedicni ovdje smatraju kako su prevazisli njega i Mourinha davnih dana sto se tice trenerskog posla, a iz svojih jazbina jos ni izasli nisu. A sto se tice Mancinija kao trenera ima brate ponekad cudnih izmjena i taktika da mi sto godina neko prica da to treba tako, nebi mu vjerovao. Al da ne valja kao trener ne bi osvojio prvo kup pa titulu sa Cityem. Znaci zna sta radi samo sto je ponekad nejasan. :D :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 05 avg 2012, 09:13

muXmania je napisao/la:
aless je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:Ova drzava fakat ne zasluzuje ni jednog Pjanica, ni Ibisevica, ni Medunjanina, ni Misketa, ni Begovica. A Dzeku pogotovo!!! Ocito jos nismo navikli da imamo nekoga normalnog da nas predstavlja u svijetu nego samo na politicke degenerike koji su upropastili sve sto se upropastiti moglo.
Stvarno ga ne zasluzujemo jer kako nas je on poceo predstavljati u svijetu stvarno nam je krenulo bolje. A i reprezentaciju je sam odveo na Evropsko prvenstvo i bio medju prvim strijelcima u Ukrajini.
Pazi slučajno da ne kažeš kakvu kritiku, odma će to nazvati pljuvanjem, rećiće kako si kompleksaš da si ljubomoran na njegove milione, i da nisi patriota nikakav :mrgreen: , vrhunac patriotizma je pljuvati po Manćiniju i govoriti kako je Džeko najbolji na terenu i kad se ne sastavi s loptom ;)

i da najdraži mi je njegov go na Euru protiv Engleske, kad ga zabi petom s centra u rašnje, Hartu kroz uši :lol:
aa sta je bilo kada je postigao 4 gola tottenhamu, pa narednih 5 utakmica sjedio na klupi, tad je bio u najboljoj formi, da bi mu je kreten mancini unistio

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 05 avg 2012, 09:58

EmirTM87 je napisao/la: aa sta je bilo kada je postigao 4 gola tottenhamu, pa narednih 5 utakmica sjedio na klupi, tad je bio u najboljoj formi, da bi mu je kreten mancini unistio
Nije sjedio narednih 5 utakmica, presjedio je tek jednu i ako ga je ta jedna utakmica unistila, onda je on zalutao u vrhunski fudbal.
Poslije te famozne utakmice na klupi, sljedece 4 utakmice je svaku poceo i nazalost odigrao ispod ocekivanja i sve do onog ispada u Minhenu bio prvi izbor zajedno sa Aguerom.
Cinjenica je da mu je Mancini dao puno prilika kako prije tako i poslije tog incidenta protiv Bayerna, postoje dokazi , lako je provjeriti sve utakmice, ali on jednostavno nije pruzene prilike valjano koristio i na kraju se zabetonirao na klupi za rezervne igrace.
Mancini je tezak insan i nije lako s njim, ali Dzeko nije znao kako da se izbori za status prvog napadaca. City je klub u kojem je konkurencija ogromna i tu se svaka prilika mora maksimalno koristiti, ali on je igrajuci toplo hladno sam sebe udaljio od mjesta standardnog prvotimca i niko mu nije kriv sem njega samog.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 05 avg 2012, 10:21

Sunday August 5, 2012 8:30 Eurobot
8:30 Eurobot: MANCHESTER CITY: Edin Dzeko has warned City that he is too good to spend another season on the bench, and either wants first team football or a move. "I came here to play so I never considered that this would become a problem," he said. (Sunday Mirror)

Sunday August 5, 2012
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 avg 2012, 12:07

BIHfan je napisao/la:Pokazi mi spameru kakav to treba biti "pravi" komentar.

Otkud ti to da pokusavam biti duhovit? Jesam to povrijedio tvog idola Dzeku? Izvini, evo molim te izvini.

Uostalom nema se sta ni napisat za igraca koji je zadovoljan ovakvim statusom u klubu, uskoro ce se i vicevi pisat o njemu.
koliko je zemlja daleko od sunca? onoliko koliko i dzeko od prve postave sitija.
:lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 05 avg 2012, 14:06

soccerfan je napisao/la:Sto se fudbala tice otkad je Dzeko poceo igrati za nas kako igra i kako je postao fudbalska zvijezda , mnogi koji pojma do tad nisu imali ni gdje je Bosna, niti da se u istoj igra fudbal su saznali za istu.
I da je tako, a nije, ali eto uzmimo da jeste, sta sad mi imamo konkretno od toga, i dalje nas sudije zakidaju kada igramo protiv jacih, jel tako, tako je. Nije nas stavio na fudbalsku mapu svijeta pa da sad pun ku. trenera dolazi ovamo angazovati neke nove dzeke, nije.
Znaci mi smo samo eventualno na dobitku sto kad nekome iz evrope ili svijeta kazemo da smo iz BiH, on ce reci:"Dzeko, good?" i to je sve...
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 05 avg 2012, 14:30

IVICA OSIM je napisao/la:Sunday August 5, 2012 8:30 Eurobot
8:30 Eurobot: MANCHESTER CITY: Edin Dzeko has warned City that he is too good to spend another season on the bench, and either wants first team football or a move. "I came here to play so I never considered that this would become a problem," he said. (Sunday Mirror)

Sunday August 5, 2012
Dzeko ovim izjavama da je predobar za klupe i da nema nista protiv igranja u Seriji A najavljuje "nesto" a sta je to, vrijeme ce pokazati.
Ili vrsi pritisak na City ili je vec nesto dogovorio pa polako priprema teren.

Svakom je jasno da on ne zeli sjediti na klupi iako ima dobru platu.
Mozda ovim nasim duhovitim forumasima nije jasno pa misle da je on glup a oni pametni. :mrgreen:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 avg 2012, 14:39

Prije par mjeseci je bio presretan u Citiu, prije par dana je bio previse dobar da bi sjedio na klupi, danas nema nista protiv igranja u Seria A, sledece sedmice ce traziti odlazak iz Citia, a 30.-og Augusta ce otici negdje i igrati za 40.% manju platu...
:mrgreen:

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 05 avg 2012, 15:04

Ja mislim da ce dzeko preci u Tottenham, na pozajmnicu, ili ce ga kupiti, zato sto nisu mogli dogovoriti sa emanuelom, a treba ima takav tipigraca jer samo imaju defoe..
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 05 avg 2012, 15:14

Najbolje za njega je da je tu gdje je,da uzme love sto vise bar jos jednu godinu...
Njagore za nas je da ostane tu i sjedi naklupi ,mislim za repku..

bcov30
Kontakt:

Post Postao/la bcov30 » 05 avg 2012, 15:39

kakvo vas nije sramota da tako dzeku brukate,,zar ste zaboravili sta je sve doprinjeo za nasa drzavu, fudbalsku selekciju,koliko radosti kad je haro evropom i zabijo cim je malo na klupi odmah poceo bosanski pogani inat,,,opet ce dzeko igrat i zabijat a vi cete onda opet guze lizat!!!!!!!!!!

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 05 avg 2012, 16:15

http://www.metro.co.uk/sport/907511-tot ... z22gFFmkQS" onclick="window.open(this.href);return false;

Tottenham :|
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 05 avg 2012, 16:33

Cincinnatus je napisao/la:http://www.metro.co.uk/sport/907511-tot ... z22gFFmkQS

Tottenham :|
to bi ja najvise volio,kakav Italijanski fudbal,beze,ocekivo sam ovo citavo ljeto ili Tottenham ili Arsenal,nadam se da ce otic

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.