OI London 2012 - BIH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Livnjak
Kontakt:

Re: OI London 2012 - BIH

Post Postao/la Livnjak » 05 avg 2012, 16:09

Zeman je napisao/la:Požurili ste svi s informacijama, pa i ss.ba, a ja imam informacije da Lucia još uvijek trči. Do iftara će stići na cilj!
jel vam poznata prica od japanca Shizo Kanakuri?
He is best known for disappearing during the marathon race in the 1912 Summer Olympics. He lost consciousness during the race due to the heat and was cared for by a farming family. He returned to Japan without notifying race officials. Swedish authorities considered him missing for 50 years before discovering that he was living in Japan and had competed in intervening Olympic marathons. In 1966 he was contacted by Swedish Television and offered to complete his run. He accepted and completed the Marathon in 54 years, 8 months, 6 days, 5 hours, 32 minutes and 20.379 seconds, announcing "It was a long trip. Along the way, I got married, had six children and 10 grandchildren."

Rios

Post Postao/la Rios » 05 avg 2012, 16:13

aleksandar veliki

Nije malo gore nego puno gore u ovim sportovima u kojima mi imamo olimpijce..Ti ocekujes od momka koji mora da radi kao izbacivac da bi skupio pare da ti donese medalju?? Od plivaca koji treniraju u zemlji u kojoj ima samo jedan,koliko ja znam,bazen olimpijskih dimenzija..u zemlji u kojoj savez i drzava ne vode racuna o svojim sportistima..daj Aco..Olimpijske igre su danas postale drzavni projekti,pogledaj samo Kineze a i ostale velesile sta rade za svoje sportiste,pa oni opet nekad podbace..Naveo sam primjer Kolasinca koji je bio ovdje,trenirao sa nasim bacacima..Dobio bolje uslove u Srbiji,otisao tamo i eto rezultata..A sto se tice popravljanja licnih i drzavnih rekorda,ovo su prve igre cini mi se na kojima se to nije desilo,tako da ni tu ne treba nesto grmiti na njih..Poenta je da mi toliko kukamo i kritikujemo te ljude isto kao da smo im dali sve sto im je potrebno,obezbjedili sve uslove a on podbacili.. :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 05 avg 2012, 16:22

slika

deprimirajuce!!! Ja se bar mogu tijesiti hrvatskim medaljama!

Rios

Post Postao/la Rios » 05 avg 2012, 18:13

aleksandar_veliki je napisao/la:
Rios je napisao/la:aleksandar veliki

Nije malo gore nego puno gore u ovim sportovima u kojima mi imamo olimpijce..Ti ocekujes od momka koji mora da radi kao izbacivac da bi skupio pare da ti donese medalju?? Od plivaca koji treniraju u zemlji u kojoj ima samo jedan,koliko ja znam,bazen olimpijskih dimenzija..u zemlji u kojoj savez i drzava ne vode racuna o svojim sportistima..daj Aco..Olimpijske igre su danas postale drzavni projekti,pogledaj samo Kineze a i ostale velesile sta rade za svoje sportiste,pa oni opet nekad podbace..Naveo sam primjer Kolasinca koji je bio ovdje,trenirao sa nasim bacacima..Dobio bolje uslove u Srbiji,otisao tamo i eto rezultata..A sto se tice popravljanja licnih i drzavnih rekorda,ovo su prve igre cini mi se na kojima se to nije desilo,tako da ni tu ne treba nesto grmiti na njih..Poenta je da mi toliko kukamo i kritikujemo te ljude isto kao da smo im dali sve sto im je potrebno,obezbjedili sve uslove a on podbacili.. :|
Da li sam rekao da ocekujem medalje, rekao sam da ocekujem da me ne osramoti i nista vise. Uzeo si primjer Kemala, on najbolji bio, ali podbacio, ni blizu svom najboljem rezultatu, a i tada je bio izbacivac. Pusti tu pricu ne ulaze drzava, ja ti opet kazem da je BiH vise dala Mekicu i Fazliji nego Srbija i Hrvatska svojim Olimpijcima u tim sportovima. Garantujem ti da Hrvatska ne ulaze nista vise od BiH u prosjecnu plivacicu kakva je Ivana. Tvoje je pravo biti zadovoljan, traziti neke izgovore za sramocenje nase zemlje na Igrama, a moje je pravo kritikovati. Nasi sportisti ne ulazu u sebe, nasim sportistima je u zivotu sve vaznije od treniranja i tu su problemi. Jednostavno, oni nisu sportisti, to je sve povoljno. Pa 33 posto nasseg tima bavi se politikom, gdje to ima, pa ni u komunistickoj Koreji nema.
Ja nisam rekao da sam zadovoljan..Samo kazem da nemam obraza kritikovati te sportiste jer im drzava za koju su se borili nije pruzila adekvatnu podrsku,nije im pomogla dok su se borili za norme,i vec godinama im ne pomaze nikako,a kad se malo pogledaju komentari stice se utisak da su bas takvu podrsku i uslove imali..Ako nece drzava Aco ko ce onda pomoci svojim olimijcima,reprezentacijama..Eto hajd mi to reci samo..I tvrdim da u zemljama u okruzenju se daleko vise pomaze sportistima i kolektivima nego kod nas..Al slazem se s tobom,ja imam svoje vidjenje situacije ti svoje i to postujem..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Rios

Post Postao/la Rios » 05 avg 2012, 18:29

aleksandar veliki

Ne znam kojem sportisti je dala stan tacno,al pomoc jeste svakako..Ali ne treba se tu zavrsiti sva prica o podrsci tom sportisti..Sta je sa treninzima,putovanjima,opremom,pripremama..I znam da je Mekic kukao nakon EP da ovako vise ne ide,bez podrske i sl..Zasto bi to javno govorio ako je tako kao sto ti pricas da jeste??

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 05 avg 2012, 18:35

Ne znam kojem sportisti je dala stan tacno,al pomoc jeste svakako..Ali ne treba se tu zavrsiti sva prica o podrsci tom sportisti..Sta je sa treninzima,putovanjima,opremom,pripremama..I znam da je Mekic kukao nakon EP da ovako vise ne ide,bez podrske i sl..Zasto bi to javno govorio ako je tako kao sto ti pricas da jeste??
Mekić je gladan da mu daš čitavo Sarajevo malo bi mu bilo.

Rios

Post Postao/la Rios » 05 avg 2012, 18:37

aleksandar_veliki je napisao/la:

Ne znam kojem sportisti je dala stan..Ali znam da je Mekic kukao nakon EP da ovako vise ne ide,bez podrske i sl..Zasto bi to javno govorio ako je tako kao sto ti pricas da jeste??
Mekic i Brano Crnogorac kukaju godinama, a godinama od svih nivoa vlasti dobijaju vise love od Kosrakskog, Rukometnog i Odbojkaskog saveza zajedno. Upravo zbog njihovo kukanja stvara se takva prica i na forumu, a oni i dalje kukaju umjesto da treniraju, ne ide to. Zamisli da su oni veslaci kukali, hrvatski, danas ne bi imali to srebro.
Slazem se da su trebali dati svoj maksimum da se pripreme u onim uslovima koje su imali i pokusati ostvariti sto bolje rezultate..Ali opet ponavljam ko papagaj,ne treba ih toliko napadati jer su osatvljeni sami..Vecina njih..Kao i sport u cjelini kod nas..Ja bar nemam obraza to da radim kad vidim koliko se ulaze u sport i olimpijce u drgim drzavama,pa eto ako hoces i okruzenju..Evo primjerice da mi imamo taj veslacki tim ne bi imali masera ni jednom sedmicno garant..Pa imali smo bob ekipu na ZOI i sta je bilo..Skupljali pare ko prosjaci za novi bob..Do koga je to?

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 05 avg 2012, 18:43

Rios je napisao/la:Pa imali smo bob ekipu na ZOI i sta je bilo..Skupljali pare ko prosjaci za novi bob..Do koga je to?
to je skup sport, i netrabamo se baviti takvim sportovima, ima puno sportova za koje netrebas velika finansijska sredstva!

Rios

Post Postao/la Rios » 05 avg 2012, 18:48

Livnjak je napisao/la:
Rios je napisao/la:Pa imali smo bob ekipu na ZOI i sta je bilo..Skupljali pare ko prosjaci za novi bob..Do koga je to?
to je skup sport, i netrabamo se baviti takvim sportovima, ima puno sportova za koje netrebas velika finansijska sredstva!
Ma to sam naveo samo kao slican primjer ovim hrvatskim veslacima..I to je vjerovanto skup i neatraktivan sport na ovim prostorima..Jer toj bob reprezentaciji se nije mogao obezbjediti novi bob a kamoli sta drugo i kad ih stavis onda u ravan tih veslaca iz Hrvatske vidis da se tamo ipak vise ulaze u sport nego kod nas..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 05 avg 2012, 18:48

Sportasi nek se pitaju sta oni mogu dati drzavi a ne obrnuto, sram ih i stid bilo! Eno guatemalac osvoji srebro!!!!!! drzava za koju smo mi 100 puta amerika, drzava u kojoj prosjecna dnevna plata iznosi 3,4 dollara a ovi nasi kukaju o uslovima.
WHUFC

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 05 avg 2012, 18:52

ko treba da im da uslove, kad su oni sami u vlasti i čine sportske komitete, komisije, ministarstva isl.?

druga je stvar što većina tih "sportskih radnika" gledaju kako da otvore kafanu u nekom od olimpijskih objekata, ili prave lažna takmičenja na kojima uzimaju lovu, umjesto da se bave razvojem sporta i tim državnim projektima o kojima govoriš.

to su isti ljudi, i sa jedne i sa druge strane medalje.

Pa taj Brano Crnogorac je vlasnik kafane u FIS-u u kojem bi Mekić trebao da trenira. Njegov kolega iz kantonalne komisije za sport, Dino Konaković, vlasnik kafane u Skenderiji (ranije u Zetri) i vlasnik "Udruženja za razvoj sporta u BiH" kroz koje svi skupa peru lovu namjenjenu razvoju sporta. Njegov kolega iz kantonalne skupštine Nedžad Fazlija, Fazlijin predizborni rival Amel Mekić, a kolega sa liste Brano Crnogorac. Njihov veliki patron i gospodar korupcije koji im je svima podjelio fakultetske diplome je Izet Radžo je predsjednik Olimpijskog komiteta... itd. itd... začarani krug.

nemojte mi pričati kako im jadnim država nije obezbjedila uslove, kad su oni ta država.

Rios

Post Postao/la Rios » 05 avg 2012, 18:56

aleksandar veliki

Eh taj mentalitet je poseban prica,tu se vec nasim sportistima i reprezentacija moze nekad ozbiljno prigovarati..Mada opet kad pogledas nije ova Kimani sa ovih prostora pa da ima taj problem..I zasto onda treba kritikovati tu mladjahnu plivacicu sa beznacajnim rezultatom prije OI kad takav isti beznacajan rezultat ostvari i na OI..Ok,ne treba istresti milione,ali onda i ne cekuj znacajan rezultat.. Elem,svi mi imamo neko svoje vidjenje situacije,razloge za i protiv,ali u jednom se mozemo sigurno sloziti a to je da ce proteci jos dosta vode nasim rijekama u BiH dok ne dobijemo nekog Olimpijskog pobjdnika..Pa do koga god to bilo.. ;)

cikac

Znaci opet je do drzave i njenih struktura..Imaju resorna ministarstva iznad,premijeri vlada,skupstine..Sto ne zamjene te sportiste koji te drzavne funkcije koriste u vlastite svrhe a ne u razvoj sporta i sportskih projekata?? Dobro si napisao-zacarani je to krug sve..

I na kraju,niko me ne moze ubjediti da za dobre rezultate u kontinuitetu,da ne kazem za vrhunske,ne treba podrska drzave i njenih struktura ko god ih cinio..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 05 avg 2012, 19:14

kako će ih zamijeniti, kad treba sami sebe da zamijene. samo se rotiraju u krug, a ako ih neko kritikuje, upiru prstom ne neke fiktivne subjekte tipa: "država" je kriva, isl.

sami prave i medije, pa ćeš u Konakovićevom SC sportu čitati da je Mekić super uspješan, a sve to će nagraditi kolege iz SDA uprave Lutrije BiH koji to finansiraju, kao i SDP vlasti koja će mu upumpati lovu u "udruženje za razvoj sporta" gdje će se rastaliti sa SDP kolegama Crnogorcem i Slavenom Kovačevićem na projektima koji nam svake 4 godine donesu rezultate kakve imamo.

evo, malo uzeh da čačkam, pa nađoh na zanimljiv tekst na: http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1565" onclick="window.open(this.href);return false;

pazi ovaj odlomak, nisam ništa isjecao, tako je napisano... spominje se i komisija za sport opštine centar:
Dužnosti predsjednika i člana Komisije za odnose s javnošću razriješen je Izudin Filipović i umjesto njega imenovan Almir Kurt Kugla. Članstva u Komisiji za zaštitu ljudskih prava i ravnopravnost spolova razriješen je Dževad Vrabac i na to mjesto imenovan Sanid Vlajčić. Suad Zijadić razriješen je dužnosti člana Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti i umjesto njega imenovan Amir Džanović. Almir Kurt Kugla je razriješen dužnosti zamjenika predsjednika i člana Komisije za sport i na to mjesto imenovan Dževad Vrabac.
pa ko koga tu pravi budalom? samo se rotiraju...

(za one koji ne znaju, Kugla je onaj debeli što na Face TV sa Marjanom priča oko utakmica... inače umjetnik/političar/TV voditelj, vjerovatno nikad u životu nije šutnuo loptu)

Rios

Post Postao/la Rios » 05 avg 2012, 19:22

cikac je napisao/la:kako će ih zamijeniti, kad treba sami sebe da zamijene. samo se rotiraju u krug, a ako ih neko kritikuje, upiru prstom ne neke fiktivne subjekte tipa: "država" je kriva, isl.

sami prave i medije, pa ćeš u Konakovićevom SC sportu čitati da je Mekić super uspješan, a sve to će nagraditi kolege iz SDA uprave Lutrije BiH koji to finansiraju, kao i SDP vlasti koja će mu upumpati lovu u "udruženje za razvoj sporta" gdje će se rastaliti sa SDP kolegama Crnogorcem i Slavenom Kovačevićem na projektima koji nam svake 4 godine donesu rezultate kakve imamo.

evo, malo uzeh da čačkam, pa nađoh na zanimljiv tekst na: http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1565" onclick="window.open(this.href);return false;

pazi ovaj odlomak, nisam ništa isjecao, tako je napisano... spominje se i komisija za sport opštine centar:
Dužnosti predsjednika i člana Komisije za odnose s javnošću razriješen je Izudin Filipović i umjesto njega imenovan Almir Kurt Kugla. Članstva u Komisiji za zaštitu ljudskih prava i ravnopravnost spolova razriješen je Dževad Vrabac i na to mjesto imenovan Sanid Vlajčić. Suad Zijadić razriješen je dužnosti člana Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti i umjesto njega imenovan Amir Džanović. Almir Kurt Kugla je razriješen dužnosti zamjenika predsjednika i člana Komisije za sport i na to mjesto imenovan Dževad Vrabac.
pa ko koga tu pravi budalom? samo se rotiraju...

(za one koji ne znaju, Kugla je onaj debeli što na Face TV sa Marjanom priča oko utakmica... inače umjetnik/političar, vjerovatno nikad u životu nije šutnuo loptu)
Nasa realnost moj cikac..U svim sferama drustva..I zato dok ne bude normalne drzave sa zdravim,funkicionalnim i svrsishodnim drzavnim aparatom nema ni normanlog i uspijesnog sporta u kontinuitetu...

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 avg 2012, 19:24

Ne treba pomoć države, eto Mešić je bez ikakve pomoći države ostvario sasvim pristojan rezultat.
Dok Fazlija i Mekić imaju pomoć države pa su bili najgori, prvi pogotovo :x

Treba imati ambicije, želju za uspjehom i napredkom, svugdje je normalno da sportisti teže ka većem nivou, naši se zadovoljavaju sitnicama, Fazlija je bio 6-ti na OI i presto frajer trenirati kao šta će to meni, a eto ima najbolje uslove od svih takmičara iz EX JU koji se bave streljaštvom, a Srbi i Hrvati uzimaju medalje dok je naš Nedžad 46-ti od 46 takmičara :x :x
Mekić bio Evropski prvak i mjesto da posveti OI da četiri godine samo radi za to takmičenje jok, a vamo zavaravaju narod i najavljuju neke visoke plasmane, a na kraju izgubi prvu borbu :x :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 05 avg 2012, 19:25

ugursuz je napisao/la:Mozda je usput naletila na neku rasprodaju?
:lol: :lol: :lol:

Skoro citava 43 str. je - kidanje.

BiH je postala mjerna jedinica za DNO. Zvanicno je.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 05 avg 2012, 19:35

aleksandar_veliki je napisao/la:Sad malo gledam HTV pa baka od ove Sandre govori, kaze nije imala ni za pristojnu opremu, no trening nije propustala. Mislim da je dovoljno, nas bi odmah rekao, ma nemam pomoc drzave.
sam plasman na olimpijadu je za nas uspijeh,a ako ti se ne svidja okrenes se nekom sportu koji ima na olimpijadi i hajde bori se za nasu drzavu.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 05 avg 2012, 19:45

arelinho je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Sad malo gledam HTV pa baka od ove Sandre govori, kaze nije imala ni za pristojnu opremu, no trening nije propustala. Mislim da je dovoljno, nas bi odmah rekao, ma nemam pomoc drzave.
sam plasman na olimpijadu je za nas uspijeh,a ako ti se ne svidja okrenes se nekom sportu koji ima na olimpijadi i hajde bori se za nasu drzavu.
E još nam samo to fali, da nemamo nikoga na OI... :roll:

Zamisli ono, OI u Rio de Janeiru, Istočni Timor ima predstavnika, BiH nema... :lol: :oops:

Al' nek' smo mi zadržali sindrom manje vrijednosti, a za ostalo manje-više.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 05 avg 2012, 19:47

evo jedan momak iz Livna, 94. godiste, treniro sve do ove godine Nogomet, i dosadilo mu to i poceo da se bavi atletikom, najblizi atletski klub je onaj u Splitu ASK, pa se tamo upisao, ponavljam, ove godine se poceo baviti Atletikom, sa 18 godina, i za koji cm promasio norme za svijetsko juniorsko prvenstvo u disku i kugli, ali dogodine ce nastupati na europskom juniorskom prvenstvu. Poceo trenirati Atletiku, i koji misec poslje postao juniorski prvak hrvatske u te 2 discipline, ovi drugi natjecatelji se cudili, koji se godinama medjusobno takmicu, odakle ovaj sad!

Pa se pitam, ako imamo takve talenta, da cak kad i sa 18 godina krenu sa atletikom da ostvare vrhunske rezultate, sta bi bilo kad bi takve malo forsirali sa 12,13,14 godina!

U svakoj atletskoj disciplini u kojoj je u pitanju snaga, mozemo osvajati medalje na olimpijskim igrama, i to da bude tradicija, samo da se pocnemo baviti time, i to sistematski! I sad mi nemoze niko pricati da su potrebne silne investicije za atletiku!!!

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 05 avg 2012, 19:59

Nemoj te se praviti ludi, pa taj Mekic i Brane Crnogorac su u zadnje cetiri godine isisali iz gradskih, kantonalnih,federalnih,drzavnih budjeta vise para 20 puta od ekipnih reprezentacija kosarke i rukometa.Pa taj crnogorac hara sportom u BiH i dobija lovu enormnu.Pogledajte Izvrsni komitet BiH.Naravno i tu je vec godinama Crnogorac naravnu u Izvrsnom odboru je iz judo saveza i Arijana Jaha,pa iz saveza hrvackog je Ramadanovic pa predsjednik Radjo takodje iz hrvanja.Znate li ko predvodi nasu delegaciju pored Radje u Londonu pa cuveni minister Sredoje Novic , covjek koji radi na razbijanju sporta u ovoj zemlji.Uzmite imovinski karton Mekica i pogledajte nakretnine koje posjeduje, pa crnogorca pardon doktora ,koji svoja akademska zvanja dobijaju uz pomoc radje na fakultetu u sarajevu.I Mekic magistar i buduci doktor na isti nacin, pa Konakovic isto i tako dalje.Pa kako ce mo biti uspjesni.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.