ASUS je napisao/la:Bijeljina – Bruka i sramota za sve ono što se dešavalo u Mostaru – zajednička je konstatacija svih članova ekspedicije Fudbalskog kluba Radnik koji se posle pet sezona vratio u Premijer ligu BiH i doživeo takva poniženja u duelu sa Veležom (0:3).
Utakmica je bila prekinuta 18 minuta zbog toga što su huligani pogodili sa tribine golmana Mladena Lučića. Bezbednost aktera utakmice je bila ugrožena po svim osnovama.
-Šta da kažem posle svega što se dešavalo u Vrapčićima nego da smo poniženi i omalovažavani kao ljudi i sportisti. Svaki drugi komenatr je suvišan. Na dan utakmice u ranim jutarnjim časovima smo krenuli za Mostar, putovali i igrali po vrelini, imali smo na raspolaganju samo 11 fudbalera i doživeli smo to što smo doživeli. Ovo je zaista sramota za fudbal pogotovo što već na startu Premijer liga pokazuje svoje pravo lice i plašim se za budućnost fudbala – istakao je šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.
Incidenti i u Travniku
Nova sezona u Premijer ligi BiH nije mogla bez incidenata. Pored nasilništva u Mostaru nad akterima prvenstvenog susreta pre utakmice u Travniku između istoimenog domaćina i aktuelnog osvajača duple krune bilo je nemilih scena. Zbog narušavanja javnog reda i mira privedena su četvorica gostujućih navijača...
Cirkus se nastavlja, samo čekam da vidim kaznu koju će izreći famozni komitet! Po inerciji bar 5 kola bez publike ali sačekajmo. Možda se i ne oglasi gospoda!
ovo je tako prenapuhano, i za Mostar i za Travnik... Ali dobro, mediji su to, ipak zive od toga, moraju nekako privuci citatelje. Kada ovako procitam komentar Nesterovića, pomislio bi masakar bio u Mostaru, a ne obicna, pisljiva, petarda ubacena koja zapravo nije ni pogodila golmana kako se ovdje navodi, nakon cega je uslijedila pomalo radikalna odluka sudije, ipak, ovdje nikome nije razbijena glava.
A za Travnik, osim kojeg upaljaca, nista drugo nije uletilo na teren, bila je i bakljada, ali ovdje se govori o narusavanju javnog reda i mira ko da je bilo Bog zna šta. Ja licno nisam ove godine mogao biti u Travniku, ali pitao sam mnoge svoje prijatelje koji jesu i kazu da nisu upoznati da je iko priveden. Ja bi rekao da je ovo vise neka medijska hajka, da se pokusava opravdati neke stvari koje su se desavala prosle sezone tako sto ce se ocrniti neke druge navijacke grupe, sto je veoma nisko od strane ovih novinara.
Ja licno ne vidim ovdje dovoljno propusta u organizaciji da se ijedna ekipa kazni sa zabranom publike, mozda samo neke novcane kazne za upotrebu pirotehnike.