Nadam se da ce 2014 konacno doci kraj ovom vodstvu Elf-a koja je isti napravila luzerskom ekipom i da ce neko kompetentniji preuzeti reprezentaciju. Ukoliko ne uspiju dovesti Kloppa mozda bi se bilo odlicno okrenuti nekom strancu koji ce znati iskoristiti potencijal koji ova reprezentacija posjeduje.
Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: Reprezentacija Njemacke - Elf
Cirkus zvani DFB usvojio izvjestaj modnog-guru-a sa EP i proglasio nastup uspjesnim.
Sada mi je jasno sto pravi pobjednici kao Sammer, Kahn i Effnberg odlaze iz DFB-a, odnosno ne zele razmisljati o funkciju u istom. Nazalost ova generacija ce izgubiti jos dvije godine uzalud u nadi da ih modni-guru moze odvesti do titule.
Nadam se da ce 2014 konacno doci kraj ovom vodstvu Elf-a koja je isti napravila luzerskom ekipom i da ce neko kompetentniji preuzeti reprezentaciju. Ukoliko ne uspiju dovesti Kloppa mozda bi se bilo odlicno okrenuti nekom strancu koji ce znati iskoristiti potencijal koji ova reprezentacija posjeduje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
@amerosm: Ja stvarno ne znam šta se u DFB-u dešava, oni su se pravo uljuljkali, a još se tu i stvorila jedna grupa ljudi u kojoj jedni drugima štite leđa i drže se zajedno i faktički se dovode samo podobni ljudi, koji neće pravit mnogo frke (skoro pa ovaj put podsjeća na naše prilike
). Zato i jeste doveden, jedan mirni, poslušni Dutt.
Za Dutta moram reči, da on u Freiburgu jeste znao radit sa mladima, to je ok, ali ostale stvari iz njegove biografije, faktički opšte nisu dovoljne za poziciju sportskog direktora. Veće lakrdije , nego ove što se dešavaju u zadnje vrijeme, u DFB-u nisam nikad prije vidio.
Naravno da ne bi volio da propadne to SP 2014 i volio bi da Elf osvoji, za tako nešto potencijala ima, samo ovi sadašnji potezi ne daju nadu za pretjeran optimizam. Ali vidjet ćemo, smao jedno je jasno, to je Loewova posljednja šansa.
Za Dutta moram reči, da on u Freiburgu jeste znao radit sa mladima, to je ok, ali ostale stvari iz njegove biografije, faktički opšte nisu dovoljne za poziciju sportskog direktora. Veće lakrdije , nego ove što se dešavaju u zadnje vrijeme, u DFB-u nisam nikad prije vidio.
Naravno da ne bi volio da propadne to SP 2014 i volio bi da Elf osvoji, za tako nešto potencijala ima, samo ovi sadašnji potezi ne daju nadu za pretjeran optimizam. Ali vidjet ćemo, smao jedno je jasno, to je Loewova posljednja šansa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@ effe_sa
upravo me trenutna situacija u DFB-u podsjeca na nas savez. Stvarno ne vim zasto se toliko vjeruje modnom-guru-u i da mu pruze priliku na cetvrtom takmicenju da pokaze svoje neznanje. Pa kada je jedan Helmut Schön nakon dvije titule na EP-u i titule na EP-u doslovno protjeran onda ne vidim razlog da se isto uradi sa modnim-guru-om.
2014 je posljednja prilika za Schweinsteigera i Lahma da se domognu naslova sa reprezentacijom, ali mislim da ce DFB tesko do titule sa trenutnim sastavom koji istim upravlja.
Edit: DFB je otpustio medijskog direktora Haralda Stengera. Tugo moja sta modni-guru i njegova kompanija uradise od jedne fudbalske velesile. Zelim im sve najgore u karijeri i da Bog da nakon DFB-a nikad ne nasli neki posao.
Najvise sam razocaran Köpke-om i nisam znao da je ovoliki su....
upravo me trenutna situacija u DFB-u podsjeca na nas savez. Stvarno ne vim zasto se toliko vjeruje modnom-guru-u i da mu pruze priliku na cetvrtom takmicenju da pokaze svoje neznanje. Pa kada je jedan Helmut Schön nakon dvije titule na EP-u i titule na EP-u doslovno protjeran onda ne vidim razlog da se isto uradi sa modnim-guru-om.
2014 je posljednja prilika za Schweinsteigera i Lahma da se domognu naslova sa reprezentacijom, ali mislim da ce DFB tesko do titule sa trenutnim sastavom koji istim upravlja.
Edit: DFB je otpustio medijskog direktora Haralda Stengera. Tugo moja sta modni-guru i njegova kompanija uradise od jedne fudbalske velesile. Zelim im sve najgore u karijeri i da Bog da nakon DFB-a nikad ne nasli neki posao.
Najvise sam razocaran Köpke-om i nisam znao da je ovoliki su....
Spisak 19 igrača za meč protiv Argentine (15.08) u Frankfurtu:
GOLMANI: Manuel Neuer (Bayern München), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)
ODBRANA: Jerome Boateng, Holger Badstuber (beide Bayern München), Lars Bender (Bayer Leverkusen), Mats Hummels, Marcel Schmelzer (beide Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04)
VEZNI RED: Sven Bender, Mario Götze, Ilkay Gündogan, Marco Reus (alle Borussia Dortmund), Julian Draxler (Schalke 04), Mesut Özil, Sami Khedira (beide Real Madrid), Toni Kroos, Thomas Müller (beide Bayern München), Andre Schürrle (Bayer Leverkusen)
NAPAD: Miroslav Klose (Lazio Rom)
ODBRANA: Jerome Boateng, Holger Badstuber (beide Bayern München), Lars Bender (Bayer Leverkusen), Mats Hummels, Marcel Schmelzer (beide Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04)
VEZNI RED: Sven Bender, Mario Götze, Ilkay Gündogan, Marco Reus (alle Borussia Dortmund), Julian Draxler (Schalke 04), Mesut Özil, Sami Khedira (beide Real Madrid), Toni Kroos, Thomas Müller (beide Bayern München), Andre Schürrle (Bayer Leverkusen)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Nista novo kod modnog-guru-a. Ocekivao sam da ce postjedeti nastupa igraca sa EP-a i u ovoj utakmici isprobati neke nove igrace, a on po sablonu uz par novih igraca.Semir bvb je napisao/la:Spisak 19 igrača za meč protiv Argentine (15.08) u Frankfurtu:
Jednostavno tim igracima treba jos vremena da se oporave od EP-a i trebaju biti dalje od reprzentacije kako im novinari ne bi na nos nabijali ispadanje od Italije.
Licno mislim da su Özil, Khedira, Götze, Hummels, Neuer, Badstuber i Klose trebali biti postedjeni ove utakmice. Prilika bi se trebala pruziti Leno-u, Jantchke-u, Hermann-u, Holtby-u, Rudy-u i Leitner-u jer ti igraci cine okosnicu U-21 reprezentacije.
Nakon sto modni-guru nije imao hrabrosti da licno Wiese-u saopsti da nema vise mjesta u reprezentaciji Babbel je kritikovao modnog-guru-a i rekao da je Wiese zasluzio bolji odnos trenera prema njemu i da se Löw u ovoj situaciji ponasao neprimjereno jednom treneru. Modni-guru je danas uzvratio udarac sa izjavom da Babbel nema respekta prema Flick-u i Köpke-u koji su Wiese-u saopstili tu odluku.
Bas me interesuje sta ce sada modni-guru uraditi. Hoce li natjerati Hopp-a da da otkaz Babbel-u. Jedva cekam 2014.godinu kada ce isti napustiti klupu Elf-a sa svojom klapom.
Bas me interesuje sta ce sada modni-guru uraditi. Hoce li natjerati Hopp-a da da otkaz Babbel-u. Jedva cekam 2014.godinu kada ce isti napustiti klupu Elf-a sa svojom klapom.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ter Stegen je pozvan umjesto ozlijeđenog Neuera
Agieren statt reagieren
Citajuci razne forume javnost u Njemackoj je okrenula ledja prema reprezentaciji i jedino sto ih jos moze spasiti je titula. Jednostavno vise se ne zele slusati svakakvi izgovori od strane strucnog staba i igraca...
Modni-guru se jucer obrukao sa izjavom da ne razumje kritiku jer je ova reprezentacija osvojila skoro sve.
Da mi je samo znati sta je osvojio ?
Modni-guru se jucer obrukao sa izjavom da ne razumje kritiku jer je ova reprezentacija osvojila skoro sve.
Ko god da dodje, pored onakve Spanije se ne moze osvojiti nista.
A evo i Italija je sve jaca.
A evo i Italija je sve jaca.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Očekivane formacije za sutrašnji prijateljski susret u Frankfurtu, između Elfa i Gaučosa, prema Kickeru

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
u21 tekma ovih je superinteresantna 6:1 za švabe trenutno
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Treba napomenuti da su Argentinci u prosjeku bili 2 godine mlađi.madridist je napisao/la:u21 tekma ovih je superinteresantna 6:1 za švabe trenutno
Radja se zvijezda, radja. Golmanska. Ter Stegen skida penaltik Mesiju.
Zieler dobio crvendac nakon "notbremse". Hummels izasao vani, neka povreda u pitanju.
I dalje zero - zero.
Zieler dobio crvendac nakon "notbremse". Hummels izasao vani, neka povreda u pitanju.
I dalje zero - zero.
Vom Jäger zum Gejagten
Sudario se Higuainom. Nadam se da nije ništa ozbiljno.geronimo je napisao/la:Hummels izasao vani, neka povreda u pitanju.
Inače Elf je zaigrao s ovim sastavom:
Zieler - Boa, Hummy, Truba, Schmelle - L.Bender, Sami - Muller, Ozil, Reus - Klose
Zieler zbog crvendaća
Howedes ušao umjesto Hummya, jer se ovaj sudario s Pipitom koji nakon toga nosi turban na glavi.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
U klinac, nadam se da nije nista ozbiljno s Hummyem.
Rezultat - Me gusta!
Trpajte Gaucosi. 
EDIT
Samo za @amera:
[youtube][/youtube]
Gotze izdominiro Messija.
Rezultat - Me gusta!
EDIT
Samo za @amera:
[youtube][/youtube]
Gotze izdominiro Messija.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
[youtube][/youtube]geronimo je napisao/la:Radja se zvijezda, radja. Golmanska. Ter Stegen skida penaltik Mesiju.
Evo svih golova:
[youtube][/youtube]
Ocekivan poraz Elf-a s obzirom da u ekipi nije bilo kljucnih igraca, da igraci igraju pod rucnom jer se ne zele povrijediti pred start prvenstva - najvise problema sa povredama imaju igraci koji su bili na EP-u - i da su u ranoj fazi utakmice ostali sa igracem manje.
Sada treba rutinski odraditi kvalifikacije i pokusati u Brazilu ponoviti uspjeh iz JAR-a, jer sto se titule ili finala tice po tom pitanju sam skeptican dok je modni-guru na klupi.
Sada treba rutinski odraditi kvalifikacije i pokusati u Brazilu ponoviti uspjeh iz JAR-a, jer sto se titule ili finala tice po tom pitanju sam skeptican dok je modni-guru na klupi.
saurman, kako odigrase zutalji protiv argentine

vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Kahn sinoć kritikovao ekipu, pa i Loewovu taktiku. Oli smatra da Jogi igra preofanzivno, zamjera što je u odbrani mnogo propuha zbog takve taktike. Jednostavno se dozvoljava protivniku da napravi mnogo šansi, smatra Oli.
Isto tako je kritikovao stav igrača, kod kojih smatra da nedostaje određeni postotak volje i apsolutne želje za pobjedom i uspjehom, jer lako prelaze preko poraza i tako je bilo i s porazom protiv Italije, rekao je Oli.
Zbog ovog Oli i nije podoban za mjesto sportskog direktora. Jeste da je sinoćnja utakmica bila u glupom terminu, pred početak sezone, ali ipak je dobro što se upučuju i kritike jer ekipa i Loew se ne smiju uljuljkat i sad su baš pravo pod lupom i to će i tokom kvalifikacija biti. Potencijala u ekipi ima ogromnog, ali određene greške su napravljene i kada se desi poraz onda se traži izvlačenje na prošle dobre rezultate.
A inače na kritiku Kahna je odgovorio Bierhof koji je rekao da je i Kahn nepomično sjedio kraj gola nakon utakmice finala protiv Brazila 2002. godine, a Oli samo uzvratio s pitanjem: Jel ovo sad nivo na kojem ćemo razgovarat?
Zakuhalo se...... 
Isto tako je kritikovao stav igrača, kod kojih smatra da nedostaje određeni postotak volje i apsolutne želje za pobjedom i uspjehom, jer lako prelaze preko poraza i tako je bilo i s porazom protiv Italije, rekao je Oli.
Zbog ovog Oli i nije podoban za mjesto sportskog direktora. Jeste da je sinoćnja utakmica bila u glupom terminu, pred početak sezone, ali ipak je dobro što se upučuju i kritike jer ekipa i Loew se ne smiju uljuljkat i sad su baš pravo pod lupom i to će i tokom kvalifikacija biti. Potencijala u ekipi ima ogromnog, ali određene greške su napravljene i kada se desi poraz onda se traži izvlačenje na prošle dobre rezultate.
A inače na kritiku Kahna je odgovorio Bierhof koji je rekao da je i Kahn nepomično sjedio kraj gola nakon utakmice finala protiv Brazila 2002. godine, a Oli samo uzvratio s pitanjem: Jel ovo sad nivo na kojem ćemo razgovarat?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ocjene Kickera, za sinoćnji duel sa Gaučosima

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.