OI London 2012 - Rukomet

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

Tko će biti novi olimpijski pobjednik?

Francuska
36
33%
Danska
16
15%
Hrvatska
38
35%
Španjolska
6
5%
Srbija
9
8%
Island
2
2%
Mađarska
0
Nema glasova.
Švedska
0
Nema glasova.
ostali
3
3%

Ukupno glasova: 110

legenda reala
Kontakt:

Re: OI London 2012 - Rukomet

Post Postao/la legenda reala » 06 avg 2012, 23:14

limenka je napisao/la:
Ja se nadam da su Šveđani slabi. :lol:
Ma ne znam imaju vrhunske igrače, ali im nešto fali :roll:
Igrali su egal završnicu sa Islandom koji je ovu Francusku dobio :roll:
Ma nemoguće ovo skontati :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 avg 2012, 23:30

Hrvati odlicni i ostaje da se vidi jesu li preboljeli traumu knock-out faze kada su mecevi protiv Francuza i Danaca u pitanju. Koliko su puta dosad u mecevima grupne faze pobjedili ove dvije reprezentacije, da bi zatim zakazali kada je bilo najpotrebnije.
Mislim da se malo previse podcjenjuju Danci i Francuzi koji svoj najbolji rukomet pruzaju onda kada je najpotrebnije. Ko bi npr. rekao da ce Danci postati Evropski prvaci nakon prvog kurga takmicenja proslog EP-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 avg 2012, 00:07

Francuska -Švedska 29:26 na kraju.
Utakmica koja nam ništa nije otkrila za narednu fazu :roll:
Francuzi su došli u London u najjačem sastavu, ali mi djeluju bezvoljno i igrači i trener, nema te žestine kao prije ni u igri ni na timeoutu :roll:
Skroz su nepoznanica, ili se čuvaju za bitnijih utakmica ili im je stvarno više dosadilo uzimati trofeje :roll: :P
Večeras su imali +6 na poluvremenu, u drugom su popustili i na kraju +3, imaju puno izgubljenih lopti i jedna i druga ekipa večeras 14:17 :? za ozbiljnu ekipu je ovo puno .
Na trenutke djeluju sjajno u odbrani, blokiraju, protivnik nema ideju, onda slijedi period kad u odbrani puše sa svih strana :roll: tako i u napadu.

Ne znam šta reći, ali ako im je ovo najbolje što mogu, ispast će odmah od Španaca u četvrtini, o medalji mogu samo sanjati ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 07 avg 2012, 00:51

Biti će to sigurno najzanimljivija utakmica četvrtfinala. Ja se kao navijač Hrvatske nadam prolazu Španjolaca, protiv Francuza nikad ne znaš, nabili su nam malo komplekse zadnjih godina, pa pušemo i na hladno. :D Mislim da ovu Hrvatsku samo oni pravi Francuzi od prije par godina mogu zaustaviti.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 07 avg 2012, 01:11

Sutra na rasporedu četvrtfinale za žene.
Brazil - Norveška
Španjolska - Hrvatska
Rusija - Južna Koreja
Francuska - Crna Gora

Naše su ove godine igrale dva puta sa Španjolkama i oba puta slavile. Prvi put u kvalifikacijama za ovaj turnir sa 23:22, a drugi put u prijateljskoj par dana prije turnira sa 30:26. Valjda sutra nastave taj mini niz novom pobjedom i prolaskom u polufinale. Ako prođu idu na pobjednika dvobojka Brazil - Norveška.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 07 avg 2012, 10:31

aleksandar_veliki je napisao/la:Kako cemo mi ovu Srbiju oderati u kvalifikacijama na domacem terenu. Vec zvali iz Rukometnog saveza Srbije i molili da se igra u Sarajevu, no igrat ce se u Visokom ili Cazinu.

Ocajna Srbija, selektor jos ocajniji, kao sto sam rekao prije Igara, cim Srbija izadje iz svoje avlije postaje reprezentacija koju svako iole ozbiljniji dobija bez neke infarkt zavrsnice.
Dajte ih u Cazin :) Tribine su od terene udaljene pola metra :)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 07 avg 2012, 11:34

Nadam se da će Hrvatska nastaviti s fenomenalnim igrama.
Malo me strah što se neki poraz nije desio u grupnoj fazi, pitanje je koliko mogu održati ovakav ritam, pogotovo sada kada se igra na ispadanje i svi će biti još napaljeniji da im zadaju prvi poraz.

P.S

Neka vas ne zavarava Francuska.
Oni uvijek tako podignu razinu forme kada je najbitnije, i vjerovatno su uz Hrvatsku i dalje prvi kandidat za naslov.
Nadam se da će napokon skinuti tu ružnu tradiciju Hrvatska ako bi došlo do duela između njih i Francuza !
Pogotovo radi onog odvratnog Omeyera :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 07 avg 2012, 12:04

Trenutno je 15:9 za Brazilke, na poluvremenu bilo 13:9.
Brazilke rekao bih neočekivano vode, još k tome s ovakvom razlikom.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 07 avg 2012, 12:09

VolimLiverpool je napisao/la:Island će ovdje otići do finala ! ;)
Oni su mi favoriti do kraja turnira takođe. Nadam se da je došao red da i oni konačno urade nešto krupno,nije mala stvar ni srebro,ali mislim da su sazreli za ono najviše!
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 07 avg 2012, 12:12

Titova-Juga je napisao/la:Pogotovo radi onog odvratnog Omeyera :!:
Taj im je čovjek zadao toliko kompleksa i glavobolja da me ne bi čudilo da se to ponovi opet, ali ipak mislim da Hrvatska ove godine igra nešto bolje nego inače. Pogotovo se to primjeti u fizičkoj spremi gdje uvijek nakon primljenog gola igraju brzi centar što nije bio slučaj na prijašnjim natjecanjima. Zatim, sinoć se moglo vidjeti koliko je Lacković važan za ovu reprezentaciju, čim se ozljedio nastali su problemi u napadu. Ogroman plus je bio kad se vratio na teren.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 07 avg 2012, 12:41

Ipak Norvežanke u drugom poluvremenu sa 12:6 preokreću rezultat i završavaju sa +2 (21:19).
Dakle, prvi sudionik polufinala je poznat, sada čekaju pobjednika meča Španjolska - Hrvatska (14:30h).

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 07 avg 2012, 15:39

Da hoće Hrvatice ovo dobiti baš bi se obradovao, užasno me nervira ova Španija. Previše glume i nešto izvode. :roll:

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 07 avg 2012, 16:12

Šteta, poraz 22:25.
Ovaj prezadnji napad kada je ušla Lovrić sa markerom pokazuje kakve su dobile danas. Nikakve ideje u napadu, totalno jadno i bezidejno. Penezić se ozljedila i pad je bio neminovan. Sve se svodilo na individualne akcije, prije svega Tatari koja je previše glumila Ivana.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 avg 2012, 19:30

limenka je napisao/la:Šteta, poraz 22:25.
Ovaj prezadnji napad kada je ušla Lovrić sa markerom pokazuje kakve su dobile danas. Nikakve ideje u napadu, totalno jadno i bezidejno. Penezić se ozljedila i pad je bio neminovan. Sve se svodilo na individualne akcije, prije svega Tatari koja je previše glumila Ivana.
Ona Seric vas je ukopala...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 avg 2012, 22:19

ne daj se crna goro, nije ova francuska nista posebno

ako budu prisebne u napadu mogu dobiti, al bojim se da ce zijanit na neku zescu glupost

golmanica sa 18 godina je prejaka

nadam se da ona odlucuje!

slika
nema potpisa

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 07 avg 2012, 22:31

Otkada se Penezić povrijedila,Hrvatice nisu imale nikakve ideje.No mogu da budu ponosne,one nisu vjerovale ni u 1/4 finale prije ovih OI.

Sutra očekujem dobar otpor Mađara Islanđanima,ali mislim da će Island na kraju pobijediti sa 3-4 razlike uz odličnog Gustavsson.Mislim da se tako zove golman.
Hrvati će možda sa Tunisom igrati gol za gol u prvih 10-15 minuta,ali će onda biti sve bolji i bolji tako da očekujem 6-7 razlike za ,zasada,najdominantniju ekipu na OI.
Zanimljivu utakmicu odigrat će Danska i Švedska.Predviđam da će Danci sutra izgubiti i tako ostati bez medalje.Po onom što sam vidio,nema tu neke posebne ideje u napadu,sve je dobro pokazala ona utakmica protiv Hrvatske.Fali im srednjak,prošlo veliko takmičenje Vilbek je u 2.krugu imao Spieleberga i on ga je spasio,ali ovaj put je i on nedovoljan.Odbrane protiv Danske igraju 5-1 sa tim jednim igračem na Hansenu koji će sutra dati 4-5 golova,ali nedovoljno.Ekberg će dati 6+ ,a očekujem dobru partiju i Kim Anderssona.
Bit će odlična utakmica između Francuske i Španije.Po mom nekom sudu,Francuska više nije Francuska kao što je bila do prošlog velikog takmičenja u Srbiji.Tu se desio krah,a i ovaj put mislim da neće vidjeti zlato.Sutra će biti zanimljivo,ali očekujem da će Francuzi na krilima Karabatića i možda Fernandeza (ako se raspuca,a trebao bi jer je protiv Švedske imao 2/10) ipak slaviti sa 3-4 razlike.
You'll never walk alone.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 07 avg 2012, 22:40

Francuskinje se odlijepile na +3, teško će Crnogorke ovdje do nečega...

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 07 avg 2012, 22:49

taman stignu i onda fulaju sedmerac, koji im je moj..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 avg 2012, 22:50

aleksandar_veliki je napisao/la:Francuska mi bore djeluje u odbrani, nekako se previse muce Crnogorke za gol, tako da nisam optimistican, no u gusto je, pa je sve moguce. Bojana dominira, jbt i ja bih se pored nje golova nadavao
Ja nekako više preferiram Katarinu Bulatović :P
A Bojana je maestralna, ono mangup pravi u rukometnom žargonu ;)
A Crnogorke su čudna ekipa, nikad ne znaš na čemu si sa njima, pratio sam sve njihove mečeve na OI ;) Na trenutak igraju maestralno, pa se pate, prave pogreške itd. u jednom meču po nekoliko lica promjene ;)

Hajde mrčo :mrgreen:

To Majdooooooo :P

To 21:21
Idemo sad ih samo što dalje odmaći od svog gola i Francuskinje nemaju ideje, počinju forsirati ;)
To Kaćoooooooooo 22:21

Edit:22:22
Sad pametno, odigrati aktivno dvadesetak sekundi i praviti Katarini ili Bojani blok, hajdee
Hajde Katarina pogodi :!:

Toooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :D :D
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 07 avg 2012, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 07 avg 2012, 23:07

Aferim đetićke :)

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.