OI London 2012 - Košarka
Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten
Re: OI London 2012 - Košarka
ma Griffin bi tu samo sluzio da se oduzi prenos zbog silnih repriza. 

Thomas Müller - Fußballgott
Melo je drugi strijelac ekipe sa preko 50% suta.Melo za svoju ulogu u ekipi troši previše lopti za razliku od Iggya koji zna svoju ulogu u ekipi i uz Brona je najbolji defanzivac na vanjskim pozicijama.Melo je svoj šut pokazao protiv Nigerije koja nije igrala odbranu.
sjedi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
11/29 protiv ekipa koje su prošle uz Ameriku dalje. Protiv Nigerije 13/16, ne čitaš.
Ust'o sam upravo.
Ust'o sam upravo.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
.Realnost je da on nije ništa korisniji igrač od Iggya ni oko jednog ne možeš izgradit šampionsku ekipu,a Melo s ovim stavom "ja sam došao ovdje da šutam trice" nema šta da traži u reprezentaciji
Taj si ne moze napraviti poziciju za sut(sto u ovoj ekipi nije problem) ali nema ni priblizno stabilan sut da iskaznjava zonu il bilo sta..
napadacki potpuno neupotrebljiv...
odbrambeno svi igraju na maximum ono malo (za njihove standarde malo) minuta sto dobiju..
pokusavas poredeti fucking Igoudala sa Carmelom(koji nije i nece nikada biti fransiz player al za Iggija je svemirski brod)
i za ekipu koja zivi od suteva s perimetra 2(drugi) najvazniji iste(zajedno s Durantom).
Sad se vraćaš na tajRaul_64 je napisao/la:.Realnost je da on nije ništa korisniji igrač od Iggya ni oko jednog ne možeš izgradit šampionsku ekipu,a Melo s ovim stavom "ja sam došao ovdje da šutam trice" nema šta da traži u reprezentaciji
Taj si ne moze napraviti poziciju za sut(sto u ovoj ekipi nije problem) ali nema ni priblizno stabilan sut da iskaznjava zonu il bilo sta..
napadacki potpuno neupotrebljiv...
odbrambeno svi igraju na maximum ono malo (za njihove standarde malo) minuta sto dobiju..
pokusavas poredeti fucking Igoudala sa Carmelom(koji nije i nece nikada biti fransiz player al za Iggija je svemirski brod)
i za ekipu koja zivi od suteva s perimetra 2(drugi) najvazniji iste(zajedno s Durantom).

Američka igra zavisi i od kontri koje rijetko ko može trčati ko Iggy i nije baš da je neupotrebljiv

Igraju svi maksimum,al je razlika kada ti možeš držat Igoudalu s 4 bilo koja igrača jer može usporiti i Parkera i Manua i Kirilenka.Navaro se pored njega ne bi vidio ili bilo koji vanjski igrač Španije.
Ne pokušavam ih porediti Melo nije ništa korisniji od Iggya ekipi koja želi prsten.Barem za razliku od Mela Iggy zna da je bolji kao drugi igrač ili čak treći i može dominirati utakmicom allround učinom nego Melo koji ne može biti prvi igrač u jednoj takvoj ekipi,ali i postaje gotov beskoristan ako mu se uzmu lopte.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
daj bolan ne seri života ti. čuj nije korisniji igrač od igudale, e svašta. Melo je kompletniji igrač od igudale posebno dolaskom Woodyja na klupu gdje se konačno trudi da igra odbranu, a i asistira. ne znam jesi li pogledao ijednu utakmicu Knicksa od početka aprila do kraja sezone kada je igrao na četvorci i ujedno je izabran za igrača mjeseca. dakle, pokazao je da može biti all-round igrač kada to želi. i priča da se oko Mela ne može izgraditi šampionska ekipa je smiješna, mislim Knicksi su sljedeće sezone jedan od pet timova koji imaju kvalitet za titulu htjeli to neki priznati ili ne. uglavnom, sve ćemo vidjeti sljedeće sezone.LBJ MVP je napisao/la: @Carlo meni Melo nije mrzak,nemam razloga da ga ne volim.Realnost je da on nije ništa korisniji igrač od Iggya ni oko jednog ne možeš izgradit šampionsku ekipu,a Melo s ovim stavom "ja sam došao ovdje da šutam trice" nema šta da traži u reprezentaciji.
i durant šuta trice ko lud i ne kontam zašto Melo onda ne smije šutati? mani se čorava posla i kritikovanja sa šupljim argumentima.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
ma jok na ono cu,nije 50% izbaci Nigeriju WTFLBJ MVP je napisao/la:Sad se vraćaš na taj
citav napad SAD-a zavisi od SUTEVA S PERIMETRA.
u istim je ponajbolji ako ne i najbolji CARMELO.
i nije to cisto man to man odbrana,ima tu preuzimanja zbog kojih dolazi do toliko velikog broja ukradenih lopti tj. kontri.
Melo je bio sasvim dobar u Denveru.
pokazao se kao najveci clutcher od dolaska u ligu..
playoff je bio na nivou ali imao je samo dobre,nista vise igrace oko sebe..
nijedan od njih nije bio all star zajedno s njim za cijelo vrijeme u Denveru,osim Iversona(sto je bio potez unazad) jer oni definitivno nisu mogli koegzistirati.
Pod Di Antoniem je bilo suludo ocekivati da mogu konkurisati za titulu.
sada ima trenera koji bi ga mogao natjerati da igra odbranu a ima i all star kalibar(mada Stat smrdi kao i Iverson) oko sebe pa cemo vidjeti.
ali sa clutchom i talentom je po meni davao naznake fransiz playera.
Iggiu nesmeta da bude drugi,treci igrac ekipe jer zna da ne moze vise.
ova uloga mu najbolje pase,jer da pokusa biti primarni skorer to bi ruzno izgledalo jer je drvo.
dobar defanzivac i inteligentan igrac je dobro,nista vise od toga.
i smijesno pricati jer njegova uloga u ovom dream teamu je veca samo od Davisa i Hardena.
- raul-zakon
- Kontakt:
O čemu pričate??? Pa ova Igobudala ne bi vidjela OI da je D. Rose ili D. Wade bio spreman za istu.
Čuj bolji od Mela !

Čuj bolji od Mela !

Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Nego da krenemo
Ja se više ne mogu sam branit previše je ljudi koji gledaju samo napad.
Ključno je to da ne znaš jesam li,a vjeruj mi da jesam.ne znam jesi li pogledao ijednu utakmicu Knicksa od početka aprila do kraja sezone kada je igrao na četvorci i ujedno je izabran za igrača mjeseca.
Sve ćemo vidjeti sljedeće sezone,ali ako Knicksi odu dalje od polufinala konferencije(i to jer nema Rosea)biće dan za pamćenje.mislim Knicksi su sljedeće sezone jedan od pet timova koji imaju kvalitet za titulu htjeli to neki priznati ili ne. uglavnom, sve ćemo vidjeti sljedeće sezone.
Pa Durant je bolji tricaš od Mela i uzima bolje trice od Mela.i durant šuta trice ko lud i ne kontam zašto Melo onda ne smije šutati?
Galinari je legitimni allstar kandidat u onom sistemu.Melo je bio sasvim dobar u Denveru.
Bolji od Dirka?pokazao se kao najveci clutcher od dolaska u ligu..
Pa Melo pokušava biti primarni skorer i to nije ružno,ali je neučinkovito.ova uloga mu najbolje pase,jer da pokusa biti primarni skorer to bi ruzno izgledalo jer je drvo.
Jedan od najboljih defanzivaca* Inteligentniji od Mela* Allstar kao i Melo*dobar defanzivac i inteligentan igrac je dobro,nista vise od toga.
Pa imaš igrače koji poštuju najbolje i pokušaće im se prilagodit.Šteta samo što su se i Bron i KD prilagođavali Kobeu dosad jer on nije najbolji u ovoj ekipi.Eh da imaš i igrače poput Mela ili Westbrooka(i ovaj je dočekao dan da nije najveći divljak u ekipi,ono što su Kobe i Melo dosad radili nije uspio nadmašit) koji misle da su najbolji.i smijesno pricati jer njegova uloga u ovom dream teamu je veca samo od Davisa i Hardena.
Ja se više ne mogu sam branit previše je ljudi koji gledaju samo napad.
Kod: Označi sve
Istina je takva da se radi o istoj klasi igrača, all-star talentima koji pomažu momčadima svaki na svoj način, jedan obranom, drugi igrom u napadu, a da pri tome nisu dovoljno zaokruženi kao igrači da ikada posluže kao temelj ozbiljnog izazivača (Iggy može zabiti, Melo može zaigrati obranu, ali to rade u popriličnom kvalitativnom raskoraku s ostalim vrhunskim dimenzijama svoje igre). Naravno, u svijetu u kojem većina promatrača ne doživljava obranu iako na nju otpada 50% akcija koje pojedinac provede u igri, takvi stavovi (Iggy je sporedan igrač, Melo je superstar) su lako razumljivi i još lakše objašnjivi – kada studirate NBA action umjesto igre, jasno je da ne vidite ništa osim onoga što se događa u rukama igrača koji ima loptu.
Međutim, dovoljno je pogledati jednu utakmicu između Knicksa i Sixersa s fokusom na dvoboju Mela i Iggya i stvari će vam vrlo brzo postati jasne. Poput mnogih prije njega, Melo je sjajan strijelac koji svoje izuzetne napadačke instinkte koristi da bi trpao koševe, a trpanje koševe je najvažnija stavka u košarci. Ali, kako je NBA liga u kojoj igraju najveći talenti svijeta, trpanje nije rijetkost (jedina rijetkost su igrači koji su u stanju nositi teret na oba kraja parketa i u svim segmentima igre, franšizni talenti, a dva junaka naše današnje digresije to definitivno nisu). S druge strane, ako je liga krcata strijelcima, onda netko tko s može zaustaviti ili barem usporiti vrhunske napadače ima jednaku, ako ne i veću vrijednost.
Kad prihvatite ovakvu paradigmu, tek onda možete gledati i dalje. Iako nema sumnje kako bi Melo, koji je viši i jači igrač od Iggya, na račun svog talenta dobio 9 od 10 međusobnih 1 na 1 dvoboja na lokalnom iskrivljenom košu, to u kontekstu košarke nema nikakve veze - košarka je igra koja se igra 5 na 5 i u kojoj nije važno tko je kakav hakler, već tko je kakav košarkaš. Dakle, u njihovom pravom međusobnom dvoboju, koji se ne odvija na nekom mračnom igralištu već u kontekstu prave košarkaške utakmice, gdje postoje i elementi poput sudaca, trenera i suigrača, Melov talent je oslonac napada, a Iggyev obrane. Silom prilika, oni su osuđeni na čuvanje jedan drugoga - Iggy je lani sve svoje minute odigrao na trojki, a Anthony, koji je tek pred kraj sezone počeo dobivati veću minutažu na četvorki, na perimetru je proveo više od dvije trećine svojih minuta.
A procito si negdje to.
sto nisi odma rek´o.
sto nisi odma rek´o.
Drago mi je da si i ti.Raul_64 je napisao/la:A procito si negdje to.
sto nisi odma rek´o.
Očekivao bih od ljudi koji sa mnom diskutuju o košarci povremeno čitanje kolumni na internetu

Nisam.
al vidim da si ti svoje misljenje zasnovao na toj jednoj kolumni.
Hahahahhahahahha oj sta se nacita Boze sacuvaj. Da ne znam nista o kosarci mislio bi da su Rose i Melo igraci u nivou Markote.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Trebao bi.Raul_64 je napisao/la:Nisam.
Nisam ne brini se.Nađe se i poneka neprihvatljiva stvar u kolumni.
EDIT:Evo i BIHFANA koji je ovdje negdje vidio poređenje Rosea s Markotom

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
De Bogati nekad procitaj post i razumi ga. Nije poredjenje uopste, vec je u nivou Markote po tebi(ironicno). Meni ne treba neka kolumna da bude oslonac na znanje.LBJ MVP je napisao/la: EDIT:Evo i BIHFANA koji je ovdje negdje vidio poređenje Rosea s Markotom
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Sem para USA - AUS gdje se vec zna pobjednik, sva tri preostala para ce biti extra utakmice.
Postavlja se pitanje: Mogu li rusi do finala
igrali su odlicno dosad
Postavlja se pitanje: Mogu li rusi do finala

A ti dakle misliš da je Rose bolji od D-Willa?O ovom nisam čitao kolumnu u skorije vrijemeBIHfan je napisao/la:De Bogati nekad procitaj post i razumi ga. Nije poredjenje uopste, vec je u nivou Markote po tebi(ironicno). Meni ne treba neka kolumna da bude oslonac na znanje.LBJ MVP je napisao/la: EDIT:Evo i BIHFANA koji je ovdje negdje vidio poređenje Rosea s Markotom

SAD zlato
bilokoosimŠpanije srebro
bilokoosimŠpanije(opklada u pitanju

A mogli bi i baš španci otici do finala
mudro su eskivirali eventualni susret sa amerima u 1/2, propustivši Brazil.
I Španija bi morala i trebala proigrati u skladu sa igrackim kadrom. Dosad na ovom turniru nisu pokazivali svoj nivo.

I Španija bi morala i trebala proigrati u skladu sa igrackim kadrom. Dosad na ovom turniru nisu pokazivali svoj nivo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.