Alternativa je Song!

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Song Bilong.don_burza je napisao/la:koji Song?
Omerbavarac je napisao/la:
Naravno da nije. Tu se slažem.secer je napisao/la: nije sve crno-bijelo kao sto izgleda na prvu.
Da, svakako. Ali onda molim te da se po tim kriterijima ocjenjuje svaki igrač. Znači svakog igrača prosuđivat po istim kriterijama. A stalno se ispada s tog kolosijeka.secer je napisao/la:ako bismo pozeljeli ocijeniti nekoga, tj. ako hocemo da dobijemo pravu sliku, onda moramo ispuniti mnoge kriterije.
Pa npr sad pojam limitiranost je malo širok. Nije on baš ono u pravom smislu riječi limitiran, jer limitiran je igrač kad nema tehnike, ne zna primit loptu kako treba i tako te slične stvari. Kod Kroosa postoji ta limitiranost u brzini, te u situacijama 1 na 1. A mislim da su ove situacije 1 na 1, za njegovu poziciju jako bitne. Pas mu je izuzetno dobar, ali ide previše na sigurnost u određenim utakmicama, nema tog rizika. Znamo da još od prvih dana kada se pojavio na velikoj sceni (znači onaj period još prije Leverkusena) je bio poznat po odličnom šutu, centaršutu, odličan znači nakon prekida, u izvođenju istih. A gdje to sad? Nema opasnosti kad on izvodi prekide, malo ima njegovih šuteva sa distance, pogotovo onih opasniji po gol. Često je lijen, a talenta ima. Međutim, nećeš uvijek biti samo talenat, moraš trčat, radit na terenu, još više se trznut, da bi dostigao još jedan viši nivo.secer je napisao/la: ja jednostavno ne mogu da vjerujem da mnogi od nas kroosa smatraju limitiranim ili ti nedovoljno dobrim za bayern, a sto bi se dalo zakljuciti iz postova koji pisete.
Teško ih može napravit, sa tako malo rizika u igri.secer je napisao/la:neki neutralac bi pomislio da se radi o igracu koji nije u stanju sastaviti dvije dobre partije; igrac koji po utakmici pravi najmanje 2 ili 3 krupne greske.
Jesta tad oduševljavao, imao je tih par fantastični nastupa u Elf-u, čak puno jačih nego onih u Bayernu. Tad se vrtila ta priča zapravo da je za Kroosa ta neka pozicija 8, zar ne?secer je napisao/la: u diskusiju o kroosu cu ubaciti jedan zanimljiv detalj koji je promakao svima, a tako je jednostavno.
hajde da se sjetimo utakmica za ´elf´ koje je odigrao na poziciji ´sestice´.
pruzao je vrhunske partije, zar ne![]()
igrao je tako dobro da su se mnogi mediji, ali i forumasi na ovom podforumu, zapitali hoce li kedira imati mjesta na svojoj prirodnoj poziciji.
jah, moras ti ubaciti svog gomeza. gomez je lopata koja je nakon gaala mutirala u krampu. kraj.effe_sa je napisao/la:Da, svakako. Ali onda molim te da se po tim kriterijima ocjenjuje svaki igrač. Znači svakog igrača prosuđivat po istim kriterijama. A stalno se ispada s tog kolosijeka
aham, dupla kruna i finale lige prvaka i to sa dosta slabijim igracima u odnosu na hejnkesove.effe_sa je napisao/la:ali Holanđanin je nama donio i jednu krutost u igri, jedan šablon.
...primajuci petice od dortmunda, ponizenja od slomke i razbijanje od favrea.effe_sa je napisao/la:E sad Heynckes je donekle igrače oslobodio tog šablona
Pa jesam li ja neštor protiv toga rekao. Naravno da će mi i zbog ove duple krune i finala Lige prvaka ostati u dobrom sjećanju. Samo zbog svoje tvrdoglavosti, čovjek nije izdržao duže. A najluđa mu je stvar bila promijenit u polusezoni golmana.secer je napisao/la: aham, dupla kruna i finale lige prvaka i to sa dosta slabijim igracima u odnosu na hejnkesove.
stvarno je bio bezveznjak![]()
secer je napisao/la: ...primajuci petice od dortmunda, ponizenja od slomke i razbijanje od favrea.
stvarno nas je usrecio, nema sta.
Pa činjenica je da se uvijek isti igrači kritikuju, najviše Gomez, a ako to sagledaš ovako kroz duži period onda uvijek se nađe prostora za kritiku na račun Gomeza, Badstubera, Boatenga, a nova lovina je pri kraju prošle sezone postao je Robben.secer je napisao/la: jah, moras ti ubaciti svog gomeza. gomez je lopata koja je nakon gaala mutirala u krampu. kraj.
Ma shvatio sam ja tebe, ti želiš sve prebacit na trenera. A evo kao prvo kod Kroosa često nedostaje Koerpersprache. I to richtige Koerpersprache. A nije do trenera, ako igrač ide previše na sigurnost i nema rizika u igri. Šta je onda bilo odjednom s njegovim šutem, centaršutem? Zar to sve nije postalo harmlos? Jel Kroos dovoljno brz, pokretljiv?secer je napisao/la: sto se tice ostatka tvog teksta, bojim se da me nisi najbolje razumio. ti pises o nekim krosovim manama koje on, barem po meni, nema, dok sam ja govorio da je problem u formaciji i trenerovim zadacima koje mu daje.
ono, kukali ste da nema prodora i upotrebljivih lopti u dubinu, pa sam pokusao da objasnim da nije do krosa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.