Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

neo
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la neo » 07 avg 2012, 22:46

Drugi striejlac cega ? :lol: Mozda Citya, a City nije Engleska :)

http://uk.eurosport.yahoo.com/football/ ... orers.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 avg 2012, 22:51

prosjecni baustelac je zaradio vise od pola tih navedenih. :lol: nisu vazda plate fudbalerima bile kao danas ...

ali nije sve u parama, ebes pare ;)

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 07 avg 2012, 22:57

levat je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Eh Dzeko je sigurno, dok je bio mali, mastao o tome da u buducnosti sjedi na klupi u nekome bogatom klubu.
Dražen Petrović je bio zvijezda Reala, nauzimao se titula prvaka Evrope i sa Cibonom i sa Realom i onda otišao u Portland da grije klupu za milion ondašnjih dolara godišnje. Čudan je život. Šta fali Džeki. Prvak Njemačke. Prvak Engleske. Najbolji strijelac Njemačke. Drugi strijelac Engleske, a kad bi se gledao učinak (golovi po minuti igre) možda je i najoblji strijelac njihove lige ikad. A para liježe. Pa dosad je zaradio od igre više nego Pape, Baka, Vaha, Princ, Mare, Švabo, Škija i Hase zajedno.
izvini jarane, ali ti ne znaš ništa o Draženu Petroviću ako misliš da je zbog para otišao u Portland da grije klupu. čovjek nije bio nikad nesretniji u životu nego onda kada je bio u Portlandu i sam je tražio od Blazersa da ga transferiraju u bilo koji klub gdje će više igrati. u to doba je mogao dobiti od europskih klubova iste pare i veće nego od Blazersa,ali je izabrao NBA zbog izazova,jer je Europu prekucao. tako da ti je usporedba bezze

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 07 avg 2012, 23:17

Ma meni je krivo samo zbog reprezentacije (zato ga i kritikujem kao i vecina forumasa), jer ce biti totalno van forme ako bi grijao klupu, da nije toga bas bi me bilo briga hoce li ikada zaigrati u city-u ili bilo gdje drugo.

@levat ima Dzeko jos pure da pojede da bi se mogao spominjati u istoj recenici sa Drazenom Petrovicem.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 07 avg 2012, 23:23

Meni samo nije jasno od kud vi znate da Džeko ne bi igrao za manju platu, da mu je drago grijati klupu i da može preci negdje, a ne želi? Džeko ima ugovor sa Cityem i sve se pita klub, a klubu bogatom kakav je Cty nije problem da mu pet Džeka sjedi na klupi, kljucna rijec UGOVOR kojeg džeko mora postovati i ulaziti i minutu ako mu to kažu. Tevez je želio otici, pa sta je sve urado, pa nije prodat

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 avg 2012, 01:53

Pa i ne znaju, ovdje nesto umisle pa na osnovu toga sto su umislili pametuju, ili se fol nestA zezaju. Hocu reci pokusavaju biti zabavni.

Ljudi umislili da se vise brinu za Edinovu karijeru nego sto se Edin brine. Njima vise stalo da Edin igra nego sto je njemu stalo. Najgore od svega toga je sto neki od njih stvarno vjeruju da je tako.
Kao da je Edin igrac Vrbanjuse pa ga smatraju tako neprofesionalnim. :roll:

Edin ima ugovor, znaci da klub odlucuje hoce li ga ili nece prodati/posuditi. On moze pricati da mu je fino a moze i govoriti kako bi volio igrati u Seriji A. Ako City odluci da on ne ide nigdje, on ne ide i tacka.
Tevez je prosle godine bio i napustio klub, pokusao na sve nacine da ga puste, bio i ugovorio sa Milanom, ali City nije htio i evo Teveza, opet igra. Sigurno mu nije jednostavno igrati nakon sto su navijaci bacali njegove dresove.

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 08 avg 2012, 02:14

Upravo tako ali kljucna rijec Tevez opet IGRA, i to vise od Dzeke... tako da je on nesto postigo sa tim svojim ponasanjem.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 08 avg 2012, 02:25

Može Džeko biti i najbolji strijelac, niko sretniji od mene, ali po meni on ne pripada Cityu. Na stranu njegovi kvaliteti koje definitivno ima, ali mislim da je on jedan u nizu promašenih investicija. Ovo sad zvuči veoma jako, ali ova me situacija podsjeća na Ibrahimovića u Barci. Manćini je želio nešto slično kao Guardiola, da dovede visokog napadača, jer je mislio da može naći novi način za gol, i iskoristiti Džekinu visinu. Ali, šta se dešava. Aguero je tu kao Messi, mora igrati, konkurencija je jaka, i bez obzira što Džeko trpa, on nije tip igrača za City, baš kao što Ibrahimović nije bio za Barcu, bez obzira što je davao golove. Jednostavno igra Citya nije ono što Džeki treba, i ja bih volio da pređe u neku drugu ekipu. Zašto ne Milan, Juventus. Jel' Ibrahimović izgubio karijeru što je napustio veliku Barcu nakon samo sezone provedene i nakon velikog novca na njega plaćenog. Naravno da nije. Tottenham također može doći u obzir, mislim bilo koji drugi dobar klub, jer je već postalo evidentno da Džeko koliko god golova davao nije igrač za Citya ;)
Mes Que Un Club

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 avg 2012, 02:47

hule_barca je napisao/la:Može Džeko biti i najbolji strijelac, niko sretniji od mene, ali po meni on ne pripada Cityu. Na stranu njegovi kvaliteti koje definitivno ima, ali mislim da je on jedan u nizu promašenih investicija. Ovo sad zvuči veoma jako, ali ova me situacija podsjeća na Ibrahimovića u Barci. Manćini je želio nešto slično kao Guardiola, da dovede visokog napadača, jer je mislio da može naći novi način za gol, i iskoristiti Džekinu visinu. Ali, šta se dešava. Aguero je tu kao Messi, mora igrati, konkurencija je jaka, i bez obzira što Džeko trpa, on nije tip igrača za City, baš kao što Ibrahimović nije bio za Barcu, bez obzira što je davao golove. Jednostavno igra Citya nije ono što Džeki treba, i ja bih volio da pređe u neku drugu ekipu. Zašto ne Milan, Juventus. Jel' Ibrahimović izgubio karijeru što je napustio veliku Barcu nakon samo sezone provedene i nakon velikog novca na njega plaćenog. Naravno da nije. Tottenham također može doći u obzir, mislim bilo koji drugi dobar klub, jer je već postalo evidentno da Džeko koliko god golova davao nije igrač za Citya ;)
Jos kad bi Edin mogao otici gdje hoce i sve bi bilo super.
Edin je UGOVOROM vezan za CIty a City je klub koji ce radije igraca ostaviti na klupi ili na tribinama ali ga nece dati za nikakve pare, kao sto je Barcelona uradila sa Ibrahomovicem.

Edin se ne pita hoce li i moze li otici. Pita se City pa tek onda Edin.

subasic
Kontakt:

Post Postao/la subasic » 08 avg 2012, 03:03

naravno da se pita klub ali isto tako i igrac???Pitam ja tebe mislis da bi klub drzao nezadovoljnog igraca i da mu tek tako za dzabe daju toliko noav mjesecno,a ovaj za uzvrat da ne igra....Pa tako isto mogu i sa Santa Cruzom,Adebayorom koji isto tako imaju velike ugovore...tako da....realnost je takva da je dzeko tek 4.napadac,jos ako dodje RVP ili neki drugi igrac onda definitvno Dzeko odlazi,sad da li na posudbu ili ne to je stvar dogovora,a samo ne vidim zasto ga i ne bi pustili na posudbu,jer time nista ne gube,imajuci u vidu gdje god da ode da ce biti otkupljen,a novca cityu ne manjka tako da nece biti na gubitku,ako im dzekinhi 25 mil funti nesto znaci,onda neka se odmah ugase kao klub....

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 avg 2012, 03:15

subasic je napisao/la:naravno da se pita klub ali isto tako i igrac???Pitam ja tebe mislis da bi klub drzao nezadovoljnog igraca i da mu tek tako za dzabe daju toliko noav mjesecno,a ovaj za uzvrat da ne igra....Pa tako isto mogu i sa Santa Cruzom,Adebayorom koji isto tako imaju velike ugovore...tako da....realnost je takva da je dzeko tek 4.napadac,jos ako dodje RVP ili neki drugi igrac onda definitvno Dzeko odlazi,sad da li na posudbu ili ne to je stvar dogovora,a samo ne vidim zasto ga i ne bi pustili na posudbu,jer time nista ne gube,imajuci u vidu gdje god da ode da ce biti otkupljen,a novca cityu ne manjka tako da nece biti na gubitku,ako im dzekinhi 25 mil funti nesto znaci,onda neka se odmah ugase kao klub....
Da ti IMALO pratis City, znao bi da nije tako. City je zadrzao vise nezadovoljnih igraca koje drugi nisu mogli/htjeli kupiti za pare koje je City trazio.

Pricate onako bezze, napamet.
Tevez je prosle godine bio nezadovoljan, otisao iz kluba bez pitanja, pola godine igrao golfa.... i opet ga nisu htjeli pustiti.
Sta ti mislis da klub plati igraca 35 miliona i da ga nakon godinu dana tek tako puste da ode, bez obestecenja?? Ne moze tako. Gdje vi zivite?
Eno se i sa Adebayorom natezu jos uvijek, Santa Cruz je isto tako jos uvijek tu..... Dzeko ce, ako bude slusao takve kao TI, zavrsiti kao Santa cruz (u publici, jos pune tri godine).

Kad vec spominjes realnost, realnost je da je Dzeko igrac koji ima jos tri godine ugovora i da je vezan za City, bio on prvi ili deseti napadac, to je tako. NE MOZE OTICI KAD I GDJE ON HOCE!
Bas zato sto City ima para nece dozvoliti da ih ucjenjuju. I ja bi isto postupio, pogotovo kad se jave klubovi poput Milana, koji bi za nista igrace, a kad oni prodaju, onda bi da uzmu pare. NE MOZE!

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 08 avg 2012, 03:28

. Dzeko ce, ako bude slusao takve kao TI, zavrsiti kao Santa cruz (u publici, jos pune tri godine).
Prosle sezone Santa Cruz bio malo u Spaniji igrao za Betis..
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 avg 2012, 16:38

DonVito je napisao/la:
. Dzeko ce, ako bude slusao takve kao TI, zavrsiti kao Santa cruz (u publici, jos pune tri godine).
Naigro se u proteklih par godina pravo puno. :roll:

Rios

Post Postao/la Rios » 08 avg 2012, 17:37

Dzeko je trenutno u najlosijoj poziciji od svih napadaca koje Mancini ima..Dobro,u boljoj je od Santa Cruza :mrgreen:
Salu na stranu,Augero je prvi izbor,prakticno nedodirljiv..Znaci ostaje jos jedno mjesto u napadu i Tevez i Baloteli ce se boriti za to drugo mjesto,po meni podjednake su im sanse..Dzeko kaska za ovom dvojicom i u najlosijoj je poziciji,nazalost..Ja se jos nesto nadam da ce otici negdje..Mada jasno je ko dan da,ako Mancini ne dovede nekog napadaca,od njegovog odlasna nema nista..Sanse ce dobijati u najboljem slucaju kao u drugom dijelu prosle sezone a to nije nimalo dobro za nasu reprezentaciju.. :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 08 avg 2012, 17:42

SamoZeljo je napisao/la:
DonVito je napisao/la:
Naigro se u proteklih par godina pravo puno. :roll:
Al' je i para dobio, a Džeki je izgleda samo to cilj :roll:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 avg 2012, 18:15

TheVerminator je napisao/la:Al' je i para dobio, a Džeki je izgleda samo to cilj :roll:
Eto ti znas sta je Dzeki cilj. :roll:

Ne provaljujte se vise.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 08 avg 2012, 18:21

SamoZeljo je napisao/la:
TheVerminator je napisao/la:Al' je i para dobio, a Džeki je izgleda samo to cilj :roll:

Ne provaljujte se vise.
Pretpostavljam, jer mislim da bi vec napustio City da mu nije zbog para. Možda mu je posudba najbolje rješenje, sto zbog novca, sto zbog minutaže.. Uostalom, nije ni on lud da sa sadašnje plate ide na dvostruko, i više manju, ne bih ni ja.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 avg 2012, 18:52

SamoZeljo je napisao/la:

Ne provaljujte se vise.

Da mu nije do para ne bi produžio ugovor sa Wolfsburgom i na kraju prešao u City.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 avg 2012, 18:54

TheVerminator je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:

Ne provaljujte se vise.
Pretpostavljam, jer mislim da bi vec napustio City da mu nije zbog para. Možda mu je posudba najbolje rješenje, sto zbog novca, sto zbog minutaže.. Uostalom, nije ni on lud da sa sadašnje plate ide na dvostruko, i više manju, ne bih ni ja.
EDIN JE UGOVOROM VEZAN ZA CITY JOS TRI GODINE.
Ne pita se on, pita se tim. Ako oni nece da ga puste, tu se sve zavrsava.
Ovo ponavljamo vec 100 puta i opet neki misle kako on moze igrati gdje hoce ali eto nece.

Nije City lud, dati 35 miliona za igraca i onda ga pustiti da ode za male ili nikakve pare. Ne moze se klub napustiti tek tako, bio neko prvi ili peti napadac.

Vi ovdje ostavljate komentare kao da Edin moze otici gdje hoce ali nece, eto draze mu sjediti?
Vec sam govorio, nije Edin u Vrbanjusi da ga smatrate tako neprofesionalnim.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 avg 2012, 19:01

Fakat mnogo provala na ovoj temi.
Navikli ljudi na football manager, tri-cetiri klika i promjenis klub ali nije to tako u stvarnom zivotu :lol:
A ne vidim ni zasto bi Dzeko bio desperatan da mjenja klub, igrace on i u Citiju, sansu ce dobiti i na njemu je da pokaze sta zna.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 08 avg 2012, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: LeCoq i 22 gosta.