Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

aless
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la aless » 09 avg 2012, 01:42

Ma i Van Persi kaki :D malo. Prvo je reko kao ne bi otiso u neki klub iz Engleske zbog postovanja prema Arsenalu, a vidi sad sta ispade...
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 09 avg 2012, 02:04

Nisam upratio da je iko pisao o ovome.. Da li bi Llorente imao pravo nastupa za Juve u LP (naravno ako dodje) ?? Posto je igrao sad protiv Slaven.a u trecem pretkolu...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 09 avg 2012, 02:08

pinturicchio30 je napisao/la:Nisam upratio da je iko pisao o ovome.. Da li bi Llorente imao pravo nastupa za Juve u LP (naravno ako dodje) ?? Posto je igrao sad protiv Slaven.a u trecem pretkolu...
Imao bi pravo,ali svaki naredni igrac koji dodje u Juve ove godine a igrao je utakmice Europa lige ne bi imao pravo ,dakle samo jedan igrac iz EL moze biti registrovan u LP..
Sjecam se primjera iz Rela ,Lass/Huntelar.. ;)

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 09 avg 2012, 02:13

@ L_blancos
Hvala na odgovoru.

ISLA: MOŽEMO OSVOJITI SVE

Postoje telefonski pozivi koji vam promijene život, a takav je bio onaj koji je primio Mauricio Isla kada su mu javili da je Juventus zainteresovan za njega.
Fudbalska avantura mladog čileanca sada je dostigla svoj vrhunac. Iskustvo u Udineseu mu je definitivno pomoglo da se oblikuje kao igrač, od dobre tehnike pa sve do raznovrsnosti na terenu, a ujedno mu je i omogućilo da potpiše za jedan od najboljih klubova na svijetu, kao što je i rekao u intervjuu za časopis 'Hurrà Juventus'.

"Biti igrač Juventusa mi daje dva snažna osjećanja: ponos i sreću. Ovo je kulminacija dugog rada u Udinama gdje sam pronašao malu fudbalsku realnost koja mi je omogućila da se poboljšam i dođem u najbolju ekipu u Italiji, i jednu od najpoznatijih na svijetu."
"Za mene je sve počelo kada mi je moja majka, zaljubljenik u fudbal, poklonila prvu loptu. Imao sam pet godina i to je moje prvo sjećanje vezano za fudbal."

Odrastanje je proveo u mlađim kategorijama Universitad Catolice, a potom je pozvan za čileansku reprezentaciju do 20 godina, a na kraju se preselio u Italiju. Sve se dogodilo veoma brzo, pod vođstvom maestra fudbala.
"Marcelo Bielsa, bivši selektor Chilea, mi je usadio mentalitet koji sada imam. On je od trenera koji usađuju kulturu i ponašanje u rad. Možda je slučajnost, ali prva rečenica koju mi je rekao Conte je identična onoj koju mi je ranije rekao Bielsa."
"Još uvijek ga ne poznajem dobro, ali Conte daje osjećaj da izvlači maksimum iz svojih igrača. Ako si dobar, sa njim možeš postati šampion. Pored toga, tu su i šampioni tipa Buffon, Pirlo, Chiellini, a tu je i Juventusov stadion. Igrao sam na njemu kada je padao snijeg, bilo je veoma hladno, ali stadion je prenio jedinstvenu toplinu."

Zajedno sa Islom, još jedan dragulj iz Udinesea je došao u Juventus. Ni jedan ni drugi nijesu promijenili boje dresa, ali ciljevi su definitivno veći i zahtjevniji.
"U Juventusu sam da bih osvojio sve. Takođe sam zadovoljan što je sa mnom i Asamoah. Pored toga što mi je prijatelj, on je i ozbiljan momak, veliki radnik."

Gdje će igrati 24-ogodišnji čileanac? Teško je reći znajući svestranost ovog igrača...
"Prošle godine sam u Udineseu igrao u zatvorenom prostoru jer sam popravljao rupu koju je u ekipi ostavio odlazak Inlera. Dobro sam obavio posao, ali mislim da sam do sada najviše pokazivao kao desni bek u 3-5-2 ili 3-4-2 formacijama koje igram u reprezentaciji."

Na kraju, priča o Ligi Šampiona. Za mnoge igrače će ovo biti prvi put da igraju u najelitnijem takmičenju na Starom kontinentu, ali za Islu i njegove nove saigrače potencijala i želje da odu do samog kraja neće nedostajati.
"Ovo će meni biti prvi put, ali gledao sam Evropsko prvenstvo, i kada sam vidio da je odbrana Italije ista kao odbrana Juventusa, onda mislim da ćemo i Ligu Šampiona igrati da bismo je osvojili."

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 09 avg 2012, 03:01

Iako je Juve korak ispred svih, zeljno iscekujem pojacanja koja ce jos unaprediti igru. Lijevi bek u obliku Armera bi bio veliki stvar za "slabu" lijevu stranu...

Vjerovatno Bonucci i Pepe nece biti suspendirani, tako da su stvoreni preduslovi za Armera. Marotta mora reagovati :D !
The Old Lady is back on TOP...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 09 avg 2012, 03:08

Ma i ove sezone će biti dženaza svima redom, razljutili su Contea, a to nikako, ama baš, nikako ne valja. :mrgreen:

Pročitah negdje da je ovaj Llorente zabio 90 golova u posljednje 4 sezone, nakon ovog podatka nemam ja ništa protiv njegovog dolaska. :mrgreen:

Eh, da čujemo malo i Kineze. :lol: :lol:

[youtube][/youtube]

Baš nekako zvuče amaterski. :mrgreen:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 09 avg 2012, 03:09

Meni se sve cini da je ovima drazi Peluso nego li Armero :roll:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 09 avg 2012, 03:17

Ne bih rekao da je draži, ja bih rekao da je pristupačniji od Armera. :D

A dobili smo tih nekih 10 miliona, valjda dođe Armero.
Željezničar ale!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 09 avg 2012, 09:25

Peluso ima 28 godina, moram priznati da praktično i ne znam kakav je, a ako sa 28 godina nije ništa napravio, sigurno da nije čemu.

To bi bila velika greška, traži se igrač koji će unaprijediti našu igru, a ne igrač u rangu ili čak lošiji od De Cegliea.

Pepe i Bonny će izgleda biti oslobođeni, a Conteu pokušavaju prišiti još 3 utakmice iz Baria.

Žalosno stvarno, te utakmice su se tek sada pojavile, a sutra već presuda, baš imaju vremena da dokažu njegovu krivnju, a da ne govorim da su htjeli Bonnya optužiti za sportsku prevaru (3 godine izbivanja sa terena), a sada će izgleda biti oslobođen svega.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 09 avg 2012, 09:38

Pa zar nije danas presuda? Čitam sa da bi mogli je odgoditi za petak li ništa nije bilo zvanično. A to iz Baria zar nije sredjeno to. Čini mi se da je neko postavljao o tome. :roll:

Joj da hoće ovo završiti više. :evil:

EDIT: Sad pročitah presuda je sutra. Bravo FIGC

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 09 avg 2012, 11:02

Ode Melo napokon za tursku... sretnoo
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... latasaray/" onclick="window.open(this.href);return false;

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 09 avg 2012, 11:19

Vučinić: Super kup pobjedu ću posvetiti Conteu.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 09 avg 2012, 12:38

Ja vam govorim Van persie supak :)

Daj Boze Dzeku ili Leandra dovest, ako Lea oslobode, onda nemamo brige za jos jednog stopera, samo bi nam Armero i spic falio, a bicu strasno razocaran ako ne dovedemo jakog spica.. Mislim, i sa ovakvom ekipom smo ubjedljivo najjaci u Italiji, ali u Evropi necemo daleko.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 09 avg 2012, 12:50

Gds: Juventusovi skauti su bili na utakmici C.Brugge - Fc Copenagen gdje su posmatrali lijevog beka Bryana Ovieda. (22).

[youtube][/youtube]

slika

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 09 avg 2012, 14:00

SKY-javlja da se Palazziu sprema ciscenje kakve god sutra presude bile crkni ovno jedno :evil: :evil:

Sprema se reforma ovog tz sportskog suda poslije svih ovih lakrdija u reziji Palazzia :evil:

Edit: Novinar Mario Pirovano napisao odlican tekst odnos medija tj antijuve medija prema Juventusu i kaze da su od 2006 pa sve do ove navodne afere prednjace pojedini mediji u konstantnom napadu na Juve tj pisanje lazi i dezinformacija La Repubblica,Gazzeta i Corriere dello Sport jedini mediji koji je sve ove godine branio istinu o Juveu je Tutosoprt kaze da bi Juventus trebao zabraniti ovim medijima bilo kakve informacije o igracima i klubu pa nek se snalaze kako znaju jer smo uvijek bili fini prema tim medijima dobijali izjave informacije press a vracaju nam blacenjem kluba e to treba zaustaviti i poceti sa zabranama odmah :D :D

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 09 avg 2012, 15:00

Chievo i Cagliari se raspituju o Masiju.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 09 avg 2012, 15:06

slika

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 09 avg 2012, 15:30

Sky - U posljednjih mjesec i pol od prodaje i posudbi Juventus je inkasirao 23,5 milona eura.

Tamam za neku zvjerku u napadu, hajde Marotta! :mrgreen:
Željezničar ale!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 09 avg 2012, 15:35

GaziHusrevbeg je napisao/la:Sky - U posljednjih mjesec i pol od prodaje i posudbi Juventus je inkasirao 23,5 milona eura.

Tamam za neku zvjerku u napadu, hajde Marotta! :mrgreen:
slika

zato sto ste to vi zaiskali!! :lol:
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 09 avg 2012, 15:44

Da bi riješiti Armera pa onda još napadača i to je to. Naježim se od same pomisli na Pelusa i Pazzinia :roll:

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.