NK Široki Brijeg

mrzim_ulizice
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la mrzim_ulizice » 27 sep 2009, 23:04

antipolitikaa je napisao/la:Vas ne kontam vi cete ionako ispast iz lige jos kad Jackson ode u Zrinjski :D ,vas je i olimpik dobio stoga :roll:
vidicemo vas kad dodzete u zenicu ocetel dobit i vidicemo na polu sezoni ko ce ispast ne ispada celik tako lako ;)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 sep 2009, 23:51

i kakve veze sve to o čem vi pišete ima veze sa temom NK Široki Brijeg??
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 28 sep 2009, 13:20

Siroki je po meni najbolja ekipa lige,napisao sam to vec negdje.Borac je dobar,ruku na srce nije bio nesto protiv zelje ali niko im nemoze osporiti kvalitet.Ja sam govorio i pred kraj prosle sezone da je borac dobar cak su mi nekako i ljepse igrali nego sad ali valjda pritisak utice na ljude,sto JE razumljivo.....
I dajte da ne kvarimo ljudima temu vise!
AMAR OSIM!!!

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 28 sep 2009, 14:07

Evo i ja kao navijac Borca cu napisati da Siroki ima najbolju ekipu u ligi, iako smo ih nadigrali u BL.

Razlog zasto je to tako:
Ljudi godinama imaju najstabilniji klub sto govori da imaju najsposobnije ljude u foteljama, nemaju vecih oscilacija i u Evropi pruzaju najbolje partije( uzimam u obzir sve izlaske u Evropu). Jos da dodam da mi je milina slusati onog njihovog troimenog predsjednika. :mrgreen: Covjek ima velikih problema sa govorom ali je fudbalski( organizacija kluba) intelektualac za predsjednike drugih klubova.

Ova organizovanost sa sobom povlaci i veca ulaganja u igracki sastav. Ja ne mogu ni da sanjam da ce moj klub u skorije vrijeme dovesti nekog kvalitetnog stranca kao sto je npr. Vagner. Mada, i onaj Varea je vrlo dobar igrac.
Ne znam koliko Siroki daje para za takve igrace ali sam ubijedjen da su placeni poprilicno iznad prosjeka ove lige. Da se razumijemo, ovo nije alibi za ostale klubove vec pohvala za rad Sirokog Brijega.

A sad da povucem paralelu izmedju igrackih sastava Sirokog i Borca. Igracki kvalitet je trenutno na strani Sirokog, izuzev Bilbije, Vranjesa i donekle Kajkuta. Prva dvojica su, po meni, u rangu Vagnera i Varee. Bilbija ce biti i bolji posto je jos klinjo. Naravno, ne smije se zaboraviti da Borac od 2. kola igra bez Ljubojevica(najavljen povratak) koji je jedan od boljih veznjaka u ligi iako ima 34 godine.

I tu upravo dolazimo do druge potencijalne prednosti Sirokog a to je iskustvo! Rekao bih da je i to na strani Sirokog ali prije svega zbog izostanka Ljubojevica. Covjek koji je u dresu Zalaegerzega igrao cak i dva meca protiv Mancestera( u prvom je Zalaegerzeg dobio 1-0) poprilicno nedostaje nasim "poletarcima".

Dalje, u prvoj postavi Borca igraju momci iz domace omladinske skole a neki od njih su i nosioci igre. Jos su sa strane dovedeni omladinci poput Markica, Crnjca, Susca. Markic(pogotovo) a i Crnjac su vec odigrali neke minute u ligi. Znaci, imamo jednu od najeftinijih ekipa u ligi a opet smo prvi, savim zasluzeno. I tu dolazimo do nase prednosti! Domaci klinci izgaraju za grb naseg kluba a igraci koji su dovedeni nisu konfliktne licnosti i odlicno se nadopunjavaju sa domacim igracima. Zato i jesmo prvi na tabeli, zato se nadam da cemo tu i ostati do kraja.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 sep 2009, 14:23

Simpatizer je napisao/la:Evo i ja kao navijac Borca cu napisati da Siroki ima najbolju ekipu u ligi, iako smo ih nadigrali u BL.

Razlog zasto je to tako:
Ljudi godinama imaju najstabilniji klub sto govori da imaju najsposobnije ljude u foteljama, nemaju vecih oscilacija i u Evropi pruzaju najbolje partije( uzimam u obzir sve izlaske u Evropu). Jos da dodam da mi je milina slusati onog njihovog troimenog predsjednika. :mrgreen: Covjek ima velikih problema sa govorom ali je fudbalski( organizacija kluba) intelektualac za predsjednike drugih klubova.

Ova organizovanost sa sobom povlaci i veca ulaganja u igracki sastav. Ja ne mogu ni da sanjam da ce moj klub u skorije vrijeme dovesti nekog kvalitetnog stranca kao sto je npr. Vagner. Mada, i onaj Varea je vrlo dobar igrac.
Ne znam koliko Siroki daje para za takve igrace ali sam ubijedjen da su placeni poprilicno iznad prosjeka ove lige. Da se razumijemo, ovo nije alibi za ostale klubove vec pohvala za rad Sirokog Brijega.

A sad da povucem paralelu izmedju igrackih sastava Sirokog i Borca. Igracki kvalitet je trenutno na strani Sirokog, izuzev Bilbije, Vranjesa i donekle Kajkuta. Prva dvojica su, po meni, u rangu Vagnera i Varee. Bilbija ce biti i bolji posto je jos klinjo. Naravno, ne smije se zaboraviti da Borac od 2. kola igra bez Ljubojevica(najavljen povratak) koji je jedan od boljih veznjaka u ligi iako ima 34 godine.

I tu upravo dolazimo do druge potencijalne prednosti Sirokog a to je iskustvo! Rekao bih da je i to na strani Sirokog ali prije svega zbog izostanka Ljubojevica. Covjek koji je u dresu Zalaegerzega igrao cak i dva meca protiv Mancestera( u prvom je Zalaegerzeg dobio 1-0) poprilicno nedostaje nasim "poletarcima".

Dalje, u prvoj postavi Borca igraju momci iz domace omladinske skole a neki od njih su i nosioci igre. Jos su sa strane dovedeni omladinci poput Markica, Crnjca, Susca. Markic(pogotovo) a i Crnjac su vec odigrali neke minute u ligi. Znaci, imamo jednu od najeftinijih ekipa u ligi a opet smo prvi, savim zasluzeno. I tu dolazimo do nase prednosti! Domaci klinci izgaraju za grb naseg kluba a igraci koji su dovedeni nisu konfliktne licnosti i odlicno se nadopunjavaju sa domacim igracima. Zato i jesmo prvi na tabeli, zato se nadam da cemo tu i ostati do kraja.
je li to Josip Crnjac?? iz Širokog došao u vaše juniore? :mrgreen:

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 28 sep 2009, 14:25

Jeste. Usao je protiv Zelje u 90. minutu. Zabio je Zagrebu u prijateljskoj.Nisam ga prije gledao, valja li sta?

Nije presao u juniore, u prvom timu je. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Simpatizer, dana/u 28 sep 2009, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 28 sep 2009, 14:27

Kevin je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Evo i ja kao navijac Borca cu napisati da Siroki ima najbolju ekipu u ligi, iako smo ih nadigrali u BL.

Razlog zasto je to tako:

je li to Josip Crnjac?? iz Širokog došao u vaše juniore? :mrgreen:
Jeste iz Širokog, mislim da je momak dargulj...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 sep 2009, 14:29

Simpatizer je napisao/la:Jeste. Usao je protiv Zelje u 90. minutu. Zabio je Zagrebu u prijateljskoj.Nisam ga prije gledao, valja li sta?

Nije presao u juniore, u prvom timu je. :mrgreen:
znam ga osobno...neznam..igrao za kadetsku repku...fizički je jak, stoga je i uvijek bio najbolji u generaciji,ali recimo danas su ga vec stigli svi, tako da vise nije ni fizički jači od vršnjaka iako i sada dere pošteno..neznam zašto je otišao iz Širokog, ko zna..uglavnom ne bih rekao da je nešto specijalno vrijedno spomena..eto..može biti neki igrač, po meni fali mu malo i finoće u igri..malo razmišljanja...inače on dere sve snagom ali ga to i razjebe..

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 28 sep 2009, 14:33

Nama i treba fizicki jakih igraca, da ne kazem sirovina. Ovi nasi omladinci su uglavnom krzljavi.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 28 sep 2009, 21:50

ovo sto nije odgođena utakmica po meni bolje nego da je..jer nama će se tada taman očistiti par igrača od žutih i moći će konkurirati za Sarajevo..što mi je ,nogo bitnije od utakmice sa Borcem i Kupa..

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 29 sep 2009, 09:06

Igra li jos Alen Oroz kod vas nespominje se dugo
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 sep 2009, 09:40

FK Sarajevo je napisao/la:Igra li jos Alen Oroz kod vas nespominje se dugo
trenutno ne igra..sad neznam sta je s njim..ozljeđen je dugo bio..nije nikako nastupao..mislim da više nije član Širokog..

torca_ mostar
Kontakt:

Post Postao/la torca_ mostar » 29 sep 2009, 15:45

danas citam u SN da ce Hajduk u tijeku reprezentativne pauze gostovat 8.10 u Livnu a 10.10 u Širokom 8-)

ocekujem dosta ljudi,puno torcidaša,lijepu utakmicu i prijateljsku atmosferu ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 okt 2009, 14:07

Hajduk je odgodjen, odlicno, ionako mi se ne gleda to, lagano za Zagreb i kosarku...

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji sazvanoj u prostorijama kluba na Pecari povodom sutrašnje utakmice protiv Sarajeva, novinarima su se obratili trener Karačić, sportski direktor Bazina te ponajbolji igrač Širokog Brazilac Wagner.

- Iako smo oslabljeni neigranjem nekoliko naših prvotimaca (Varea, Renato, Ivanković, Šilić isto tako upitan) mi ćemo protiv Sarajeva ići na pobjedu. Imamo igrače koji mogu zamijeniti one koji ne mogu igrati utakmicu protiv Sarajeva i nećemo tražiti alibi zbog neigranja istih, već pokušati dobro odigrati i pobijediti ekipu Sarajeva s onim igračima koji su nam na raspolaganju - rekao je trener Širokobriježana Toni Karačić.

Sportski direktor Mario Bazina je rekao da očekuje jednu dobru utakmicu i usprkos porazu Širokog u Kupu BiH protiv Borca, nada se sutrašnjoj pobjedi i vraćanju momčadi pobjedničkom nizu.

Brazilac Wagner u redovima Širokog je rekao da je atmosfera u momčadi izvrsna i da svi jedva čekaju susret sa Sarajevom te da očekuju dobru podršku s tribina vjernih navijača Škripara kao i nova tri boda na Pecari.

Zanimljivo je spomenuti da su sarajevski mediji proglasili Škoru (Sarajevo) kao najboljeg igrača Premijer lige, na što je trener Karačić rekao da je ipak Wagner bolji igrač od Škore, dok je Wagner rekao da mu to nije važno, važno je da Široki igra dobro i da pobjeđuje iz utakmice u utakmicu.

Momci, sretno.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 17 okt 2009, 13:39

danas u laktaše, ovo se treba dobiti...ne igraju Varea,Ivanković,Renato,Glavina i Martinović..barem bod da uzmemo ako nista..

škripar
Kontakt:

Post Postao/la škripar » 17 okt 2009, 16:43

dobijemo li ovo već treća ugostima sad nam ide još lakši raspored,dakle ove god opet prvaci,jer smo najbolji daleko

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 17 okt 2009, 16:44

nesto nevjerujem da ce ovako zavrsiti ali eto daj bože... ajmoooo
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 17 okt 2009, 16:45

Dobra prilika za Laktaše u zadnjim sekundama, no mislim da je tamo sve gotovo. Čestitke.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Ivann
Kontakt:

Post Postao/la Ivann » 18 okt 2009, 12:55

Široki stvarno ima odličnu ekipu . Gledao sam ih ove godine protiv Veleža i mogu samo
reći da je razlika u kvaliteti između tva dva kluba derastična .Što se tiče navijača ,mogu
samo reći da mi se sviđa publika koja prati Široki ,to su ozbiljni ljudi koji vole sport i
svaki put znaju pljeskom nagraditi i protivničke dobre poteze .Nemojte me ni pokušavati
uvjeriti u suprotno ,jer sam bio na par utakmica i vidio svojim očima .
Hvala Bogu da je tako i nadam se da će i ostati nakon ovih gluposti koje su se dogodile.
Sport mora pridonositi boljem suživotu i treba uživati u njemu iz razloga što isti i služi u tu
svrhu.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 18 okt 2009, 13:42

dajte okrenite se sportu..

znaci tri boda nam bjezi Borac a imamo utakmicu manje, kod kuce sa sarajevom koja se igra 4.11.

sljedeca utakmica kup sa Borcem u srijedu

trebalo bi dobiti..pa taman i da ne prođemo..rađe bih da ispanemo i da se okrenemo prvenstvu..

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.