Evo moja KRATKA prognoza klubova iz ex-yu. OSIM SARAJ'VA.
Omonia - Crvena Zvezda
Kipari bi ove godine mogli biti kobne po Srbe sinoć Partizan ispade od AEL-a , a večeras Omonia ima dobru šansu da izbaci CZV.Prva utakmica je završena 0:0.Očekujem prolazak Omonie i pobjedu od 1:0 iako navijam u ovom meču za CZV mislim da će Robijevi puleni večeras završit s Evropom za ovu godinu.
Slaven - Athletic Bilbao
Prva utakmica završena 3:1 za Baskijce za Slaven je ovo odličan rezultat jer nisu doživili potop.Svi su očekivali 5,6:0 u korist Bilbaa ali Slaven se dobro odbranio i izvukao aktivan rezultat.Ipak Athletic je puno bolja ekipa i nažalost još jedan ''naš'' tim ispada.Rezultat 0:1,0:2
Mura - Arsenal Kiev
Ekipa iz Murske Sobote je pravo iznenađenje dosadašnjeg toka EL.Mura je u prvom susretu u Ukrajini izgubila 3:0 ali zbog pogreške Arsenala u čijem je sastavu igrao Eric Matuoko koji je imao zabranu igranja rezultat je registrovan 0:3 za Muru.Mura večeras ima historijsku priliku da prodje u play-off iako igra u Mariboru ima veliku šansu za prolaz ipak po meni 0:3 je nedostižan rezultat.Večerašnji rezultat 1:3 Nusmir Fajić strijelac za Muru

.
Inter Milano - Hajduk
Inter ima odličan rezultat od 0:3 a i puno puno puno bolju ekipu od Hajduka.Mislim da su ovdje sve dileme riješene u Splitu.Očekujem ipak jedan dostojanstven poraz Hajduka.Rezultat 1:0,2:0
Rapid Wien - Vojvodina
Vojvodina je u prvoj utakmici pobijedila Rapid rezultatom 2:1 i ima dobre šanse za prolazak dalje.Iako sve kladionice tipuju na Rapid,Novosadjani se nadaju prolasku.Mislim da bi Voša mogla iznenaditi i proći dalje.Rezultat 2:1 i na penale Vojvodina prolazi
Sa prostora ex-yu 100% Ćemo vidjeti 1 predstavnika u play-offu (Zeta-Sarajevo) nadajmo se da će to biti Sarajevo.90% ćemoo vidjeti 2 (Mura).50% da ćemo vidjeti 3 ili 4 predstavnika (Crvena Zvezda,Vojvodina).Mislim da je nemoguće da svi klubovi prodju pogotovo hrv.predstavnici.