Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

fredi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la fredi » 07 avg 2012, 15:12

Jos sto pojede janjetine,prasetine,vino,pivo...

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 07 avg 2012, 15:13

Koliko to troši na 100 km kad je 20% 50 KM ?
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 avg 2012, 15:14

Vamos je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:ma oko 500 km ima svaki sudija po utakmici
Znaci po 500KM svake sedmice.

Pa nije to losa lova za nase uslove uopste.
Dobije on dosta vise novca,naplate putne troskove,troskove za smjestaj itd.Licno znam za sudiju Bjelicu iz I.Sarajeva da redovno naplati putne troskove i troskove za smjestaj kada sudi u Sarajevu Želji :mrgreen:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 07 avg 2012, 15:38

Ima tarifa za sudiju, pomoćnike, kontrolora i delegata. Mislim da j eto preuzeo savez na sebe da plaća. Dalje ima pravo na troškove puta i za to postoji tačan iznos koji se plaća ne mogu da sjetim tačno koliko je to, te postoji recimo akosudija mora da spava prije utakmice u mjestu održavanja klub domaćin je dužan da mu isplati te troškove (ovo se obično dešava u zimskim terminima )
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 07 avg 2012, 16:43

Da li neko zna ima li gdje pregled lige na internetu?

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 07 avg 2012, 17:02

Papalukas je napisao/la:Da li neko zna ima li gdje pregled lige na internetu?
" onclick="window.open(this.href);return false;
NAPRIJED NARODE!

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 07 avg 2012, 18:09

hearts je napisao/la:Ima tarifa za sudiju, pomoćnike, kontrolora i delegata. Mislim da j eto preuzeo savez na sebe da plaća. Dalje ima pravo na troškove puta i za to postoji tačan iznos koji se plaća ne mogu da sjetim tačno koliko je to, te postoji recimo akosudija mora da spava prije utakmice u mjestu održavanja klub domaćin je dužan da mu isplati te troškove (ovo se obično dešava u zimskim terminima )
BHT Premier Liga , znaci da troskove svih sluzbenih lica snosi generalni sponzor takmicenja BHTelecom.

A generalno zarada sudije zavisi od mjesta odakle ide i gdje sudi, dobija 20% cijene goriva po jednom kilometru ( znaci ako sudija iz Mostara sudi u Zenici dobija 360kilometara puta 0,48KM sto znaci nekih 175KM ) plus ima tzv satnica za sudjenje koja je razlicita ovisno od uloge (delegat,kontrolor,glavni sudac, pomocnik, 4.sudac, ) i iznosi minimum 300km. Znaci solidan sudija ( da sudi 70% utakmica) u BiH moze da zaradi cirka 13 000 do 15 000 po sezoni.
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 avg 2012, 18:59

Vamos je napisao/la:

Eee ne moze 500 svake sedmice. ;)

Mislim da je u BIH ciklus 1+1.Dakle u 4 kola(jedan mesec) mozes biti jednom glavni i jednom pomocni tj.cetvrti .Maksimalno 2+1.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zmaj od b.
Kontakt:

Post Postao/la zmaj od b. » 07 avg 2012, 19:07

Devil je napisao/la:
Vamos je napisao/la:

Eee ne moze 500 svake sedmice. ;)

Mislim da je u BIH ciklus 1+1.Dakle u 4 kola(jedan mesec) mozes biti jednom glavni i jednom pomocni tj.cetvrti .Maksimalno 2+1.
Ali zato nedjeljom sude juniorima i kadetima pa opet budu na istom!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 avg 2012, 19:11

Ne mogu nikako biti na istom. ;)
Mladje kategorije se placaju slabije nego sto ima pomocni sudija u PLBIH,i vecina njih ne bi to sa finansijske strane ni sudila da nije potpisana evropska konvencija o mladjim kategorijama. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 07 avg 2012, 19:17

To su smijesno vece pare koje dobije npr odbojkaski sudija za isto trajanje meca, pa cak i puno vise.. Dobro, jedino se ovaj slomi dok trci, i popularniji je sport, ali prima mjesecno vise od 90% igraca iz lige, a ovi jos moraju 2 treninga dnevno da odrade.. To su po meni ogromne pare za nekoga ko se time bavi rekreativno samo vikendom, a radnim danima ima regularan posao...
FORZA ZELJO

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 avg 2012, 21:17

zmaj od b. je napisao/la: Ali zato nedjeljom sude juniorima i kadetima pa opet budu na istom!
Za juniore i kadete imaju po 30KM. To sam saznao od jednog sudije koji mi je pricao kako je podnjeo zahtjev da vise ne sudi na Palama, Sokolcu i jos jednom mjestu, jer kaze 'zasto da ja riskiram glavu zbog 30KM, radije cu kopat kanale', tako da od tog nemaju bas neke koristi.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 avg 2012, 21:57

aleksandar_veliki je napisao/la:
Sudijske, troskove delegata i kontrolora placaju klubovi, nikakav sponzor. Beze sam tebe citirao, mislim da znas o cemu govorim. Dakle, klubovi od BH Telcoma nisu dobili ni helera, odnosno 56.000 KM koje su klubovi dobili je deponovano u Savezu, pa isti od tih para isplacuje sluzbena lica, a od tih para se placaju i kazne, dok ne predje cifru od 56.000. Ovo govorim da ne bi bilo zabune jer ispade Telecom dobrocinitelj, a kada se sve sabere koliko je dobio za tih 56.000 mozemo reci da su klubovi dobrano osteceni, pogotovo ovi malo popularniji.
Tocno tako, a dok nije bilo Telecoma klubovi su sudije isplacivali odmah na ruke. Znam da su kod nas u Zepcu cesto bile svadje sa sudijama u smislu 'mi vam nikad duzni nismo ostali, a vi nas je*ete kod kuce, drugi put cete ostat bez para' i slicne price :lol: . Znam da juniori i kadeti nisu par puta isli Romaniji jer su ovi bili suspendirani radi dugovanja sudijama. A prijevoz, hranu i slicno placa Savez. Moguce da Savez poslije naplati od klubova, al to sudije dobiju iz ruku Saveza.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Rios

Post Postao/la Rios » 09 avg 2012, 22:56

Nastupi nasih najboljih klubova u Europi ove godine (a manje vise i prethodnih) je pokazala da je PL BiH potpuno zasluzeno van 100 najboljih..Dosada su za nas nesavladive prepreke bile ekipe iz zapadnih zemalja a evo od ove godine su to postale ekipe iz naseg okruzenja i to iz drzava u kojima fudbal i nije bas sport broj 1 :| ..Zar je moguce da je ova liga toliki jad i cemer? :o
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 avg 2012, 23:27

Rios je napisao/la:Nastupi nasih najboljih klubova u Europi ove godine (a manje vise i prethodnih) je pokazala da je PL BiH potpuno zasluzeno van 100 najboljih..Dosada su za nas nesavladive prepreke bile ekipe iz zapadnih zemalja a evo od ove godine su to postale ekipe iz naseg okruzenja i to iz drzava u kojima fudbal i nije bas sport broj 1 :| ..Zar je moguce da je ova liga toliki jad i cemer? :o
Jeste moguce je, ako ti se ne svidja eno ti spanske, engleske i opleti buraz. Haj vozdra

Rios

Post Postao/la Rios » 09 avg 2012, 23:30

nime_tm87 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nastupi nasih najboljih klubova u Europi ove godine (a manje vise i prethodnih) je pokazala da je PL BiH potpuno zasluzeno van 100 najboljih..Dosada su za nas nesavladive prepreke bile ekipe iz zapadnih zemalja a evo od ove godine su to postale ekipe iz naseg okruzenja i to iz drzava u kojima fudbal i nije bas sport broj 1 :| ..Zar je moguce da je ova liga toliki jad i cemer? :o
Jeste moguce je, ako ti se ne svidja eno ti spanske, engleske i opleti buraz. Haj vozdra
Halo patriota,postedi me takvih komentara :arrow: :arrow:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 09 avg 2012, 23:35

Znači sada smo u rangu Crnogorske lige, već sljedeće godine ćemo biti prestignuti...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 10 avg 2012, 00:56

Sta vam je pa jel uocavate ta liga organizacijski napreduje da klubovi jacaju da se potpisuje minimalno na 2 godine ugovori sa igracima,da se na strani moze igrat kao i kod kuce, da se sudjenje popravlja,infrastruktura napreduje,liga organizacijski se podigla na veci nivo itd.Najlakse je krivit ligu kad klubovima neide u evropi a niko negleda stanje u klubovima,odnos igraca prema klubu,igre koje oni pruzaju.Najbolje je da se vrate Munib i Iljo pa da opet gledamo domacinsko sudjenje i da utakmice mozemo pratiti samo na teletexu.Savez nam vode legende BH fudbala,BH velikani se vracaju na stare staze,svako kolo bude prenos minimalno jedne utakmice ovo po meni pokazuje da smo napredujemo a ne nazadujemo.

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 10 avg 2012, 01:36

rock87 je napisao/la:Sta vam je pa jel uocavate ta liga organizacijski napreduje da klubovi jacaju da se potpisuje minimalno na 2 godine ugovori sa igracima,da se na strani moze igrat kao i kod kuce, da se sudjenje popravlja,infrastruktura napreduje,liga organizacijski se podigla na veci nivo itd.Najlakse je krivit ligu kad klubovima neide u evropi a niko negleda stanje u klubovima,odnos igraca prema klubu,igre koje oni pruzaju.Najbolje je da se vrate Munib i Iljo pa da opet gledamo domacinsko sudjenje i da utakmice mozemo pratiti samo na teletexu.Savez nam vode legende BH fudbala,BH velikani se vracaju na stare staze,svako kolo bude prenos minimalno jedne utakmice ovo po meni pokazuje da smo napredujemo a ne nazadujemo.
nerazumiju ti oni to druze vidjet ces za koje kolo dok im klub nanize koju pobjedu onda ce opet sve bit po starom. za ispadanje Sarajeva krivi su iskljucivo igraci i strucni stab pa jbt oni nemaju ideje u napadu. i za razliku od ostalih godina liga pomalo napreduje

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 10 avg 2012, 09:38

rock87 je napisao/la:Sta vam je pa jel uocavate ta liga organizacijski napreduje da klubovi jacaju da se potpisuje minimalno na 2 godine ugovori sa igracima,da se na strani moze igrat kao i kod kuce, da se sudjenje popravlja,infrastruktura napreduje,liga organizacijski se podigla na veci nivo itd.Najlakse je krivit ligu kad klubovima neide u evropi a niko negleda stanje u klubovima,odnos igraca prema klubu,igre koje oni pruzaju.Najbolje je da se vrate Munib i Iljo pa da opet gledamo domacinsko sudjenje i da utakmice mozemo pratiti samo na teletexu.Savez nam vode legende BH fudbala,BH velikani se vracaju na stare staze,svako kolo bude prenos minimalno jedne utakmice ovo po meni pokazuje da smo napredujemo a ne nazadujemo.
Organizacijski je liga dosta napredovala, baš se primjeti, samo neznam što se tiče kvalitete.Ove godine iza su dosta unazadile naš fudbal, trebaće dosta da se oporavi.Crnogorska liga je izgleda jača od naše trenutno, mislim da smo zadnji na Balkanu po kvaliteti nažalost, neznam samo Albanija.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []