Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Omerbavarac » 09 avg 2012, 17:25

Ovaj Otsu vrijedi svega 400.000, a nakon narednog updatea ce mu cijena narasti na nekoliko miliona i to sve zahvaljujuci Olimpijskim igrama.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 avg 2012, 18:25

Pale_Companion je napisao/la:neka od ovih ekipa će biti protivnik Borussie u kvalifikacijama za LP. Sutra je izvlačenje

Sporting Braga

Dynamo Kiew

Panathinaikos Athen

FC Kopenhagen

Spartak Moskau
Vazno je izbjeci Ruse i Ukrajince, mada i protiv njih Gladbach sa ovim pojacanjima bi imao ogormne sanse za prolazak u grupnu fazu. Ja sam nekako ubjedjen da ce Gladbach igrati u grupnoj fazi, jer ce ih Favre na taktickom planu nadmudriti, o bilo kojoj ekipi da se radi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 avg 2012, 00:19

Pale_Companion je napisao/la:ma posložio bi to Favre dobro protiv grka, nemam ja briga ;)

Dzaba i Favre protiv ovih iskusnijih ekipa. Ako nista znaju kako se ponasati u Evropi. Samo izbjeci Dinamo Kiev, mada i bogate Ruse ne bi bilo lose zaobici ;)

Braga ili Kopenhagen mjera...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 10 avg 2012, 12:29

Dynamo Kiew :S

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 avg 2012, 12:44

Nezgodan protivnik ali mislim da Borussia ima potreban kvalitet da izbaci ukrajince.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 avg 2012, 12:47

Saurman je napisao/la:Nezgodan protivnik ali mislim da Borussia ima potreban kvalitet da izbaci ukrajince.
Misliš obrnuto? Nesječam se kad se Kiew zadnji puta ovoliko pojačo...sad već 130 milja vrijede.. :evil: Ovo je nepremostiva prepreka ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 avg 2012, 12:59

U tri krasna izvukli su najjacu ekipu. :evil: Dodatno njesra je sto prvu tekmu igraju doma.

M'gladbach me i nije posebno odusevio na pripremama, a ostalo je jos samo 10-ak dana za uigravanje. No i Dynamo je kupovao sakom i kapom ovog ljeta, tako da je i njihova uigranost poprilicno upitna. Doduse, ukrajinsko prvenstvo se vec zahuktalo, a Dynamo je vec apsolvirao i dvomec s Feynoordom u 3. pretkolu kada su uz dosta srece prosli. ;)

Bice gutavo, ali valjda Favre izmajmunise vec nesto.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 avg 2012, 13:00

anton 1983 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Nezgodan protivnik ali mislim da Borussia ima potreban kvalitet da izbaci ukrajince.
Misliš obrnuto? Nesječam se kad se Kiew zadnji puta ovoliko pojačo...sad već 130 milja vrijede.. :evil: Ovo je nepremostiva prepreka ;)
Ukrajinici i nisu bili nešto impresivni protiv Feyenoorda, ipak ja sam optimista i nadam se da ćemo gledati 4 njemačka kluba u grupama CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 avg 2012, 13:01

mene bi JAAAAAAAAko iznenadilo da prođu...Mislim da je snu jako brzo došo kraj...
Saurman je napisao/la:
Ukrajinici i nisu bili nešto impresivni protiv Feyenoorda, ipak ja sam optimista i nadam se da ćemo gledati 4 njemačka kluba u grupama CL.
To što si ti, nije OPTIMIST, to je neš drugo ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 avg 2012, 13:17

slika

pa yebo sreću zar je morao baš najteži protivnik da se izvuče, jedini za kojeg sam želio da se izbjegne... ccc....

ali na stranu sve, vjerujem da možemo proći, svi igrači su veoma nabrijani na ovu utakmicu i dati će apsolutno sve od sebe na terenu i poginuti samo da prođu...jer kad će opet ovakva prilika za igranje LP da se pojavi nije sigurno... Također vjerujem u Favre-a i njegovo trenersko umijeće koje može biti presudno u tekmama... Također ne vidim problem što prvu igramo kući, zna se da smo i na gostovanjima jednako dobri :)

volio bih i zbog Antona da prođemo, jer on je taj koji konstantno sere po Borussiji i čitavu sezonu je bio protiv toga da mi odemo u kvalifikacije... nemamo kvalitet, iskustva ovo-ono, nenormalno mi ideš na živce druže ;)

jebote treba preživit ove dvije utakmice, bit će to pakao za mene... a treba ih i dočekat... nadam se da će većina vas gledati utkamice i da će te podržati Borussiu, ipak se radi o njemačkom predstavniku :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 avg 2012, 13:27

prva utakmica se igra u utorak 21.08. na Borussia Parku, dok je uzvrat u Ukrajini u srijedu 29.08.
satnica je još uvijek ona stara, u 20.45
Agieren statt reagieren

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 avg 2012, 13:35

@Pale druze,mislim da vi ovo prolazite,jos sad sa novim snagama...taslacenje ce biti ;)
Jesu nezgodan protivnik,mozda i najgoori moguci ali vjerujem da Borussia moze proci.Sto se tice ljepote igranja,Borussia je za njih izmislila igru,ali samo toga se i bojim,da ovi nekako hinjski ne smlate kakav gol..
U svakom slucaju sretno,naravno da zelim da prodjete... ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 avg 2012, 13:42

Pale_Companion je napisao/la:
volio bih i zbog Antona da prođemo, jer on je taj koji konstantno sere po Borussiji i čitavu sezonu je bio protiv toga da mi odemo u kvalifikacije... nemamo kvalitet, iskustva ovo-ono, nenormalno mi ideš na živce druže ;)
naravno jer Gladbach ima trul koeficijent pa ih je sad zapao D. Kiew...

no sa ovim pojačanjima sa kojim me Gladbach iznenadio, jer sam smatro da će manje uložiti su me ugodno iznenadili pa bum im držo palce! ;)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 avg 2012, 13:47

@smopi
;) respekt

evo i kadra Dinamo, samo da se zna o kakvoj ekipi se radi :

Shovkovsky, Oleksandr
Torwart (TW), 37 Jahre
1.000.000 €
Koval, Maksym
Torwart (TW), 19 Jahre
2.000.000 €
Boyko, Denys
Torwart (TW), 24 Jahre
1.300.000 €
Mykhalyk, Taras
Abwehr (IV), 28 Jahre
4.000.000 €
Khacheridi, Evgen
Abwehr (IV), 25 Jahre
5.000.000 €
Yussuf, Ayila
Abwehr (IV), 27 Jahre
2.500.000 €
Leandro Almeida
Abwehr (IV), 25 Jahre
2.500.000 €
Popov, Goran
Abwehr (LV), 27 Jahre
4.000.000 €
Taiwo, Taye *
Abwehr (LV), 27 Jahre
6.500.000 €
Danilo Silva
Abwehr (RV), 25 Jahre
4.500.000 €
Betão
Abwehr (RV), 28 Jahre
4.500.000 €
Veloso, Miguel
Mittelfeld (DM), 26 Jahre
8.000.000 €
Vukojevic, Ognjen
Mittelfeld (DM), 28 Jahre
8.500.000 €
Garmash, Denys
Mittelfeld (ZM), 22 Jahre
4.500.000 €
Bogdanov, Andriy
Mittelfeld (ZM), 22 Jahre
2.000.000 €
Haruna, Lukman
Mittelfeld (ZM), 21 Jahre
2.500.000 €
Kranjcar, Niko
Mittelfeld (OM), 27 Jahre
7.500.000 €
Ninkovic, Milos
2.500.000 €
Raffael
9.000.000 €
Gusev, Oleg
Mittelfeld (RA) , 29 Jahre
8.000.000 €
Dudu
Mittelfeld (RA), 20 Jahre
3.500.000 €
Yarmolenko, Andriy
Sturm (RA), 22 Jahre
13.000.000 €
- Escobar, Andrés
Sturm (HS), 21 Jahre
400.000 €
Mehmedi, Admir
Sturm (HS), 21 Jahre

3.500.000 €
Milevsky, Artem
Sturm (MS), 27 Jahre
7.000.000 €
Ideye, Brown
Sturm (MS), 23 Jahre
10.000.000 €
Rubén, Marco
Sturm (MS), 25 Jahre

6.000.000 €
Kravets, Artem
Sturm (MS), 23 Jahre
500.000 €
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 avg 2012, 14:15

Gladbach moze proći, ali se tu puno stvari mora poklopiti.Dynamo je veliki favorit što zbog iskustva što zbog širine kadra u ekipi.Stvarno težak protivnik za proći. Nadam se najboljem!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 avg 2012, 14:57

J.eben protivnik. Bit' će čupavo, ali daleko od toga da BMG nema šansi.
Dynamo ima veoma dobar sastav sa igračima kao što su Kranjčar, Veloso pa i Taiwo, Vukojević, Raffael, Yarmolenko i još nekoliko veoma dobrih brazilaca.

Ali ipak ima i BMG svoje adute. Mada sad je tu nekoliko novih igrača na ključnim pozicijama u timu, tako da njima treba period adaptacije i uigravanja (a vremena nema), plus prednost ukrajinaca je što su oni već odigrali 4 kola u prvenstvu (sve pobjede) i u takmičarskoj su formi dok BMG nije. Ali mi svi s ovog pdf se nadamo prolazu i grupnoj fazi. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 avg 2012, 15:25

Nisu imali srece ali sta je tu je, mora se igrati.

Odmah se sjetim prosle sezone i reakcije kada je Hannover izvukao Sevillu ali su ti Mirkini puleni odradili bez problema i prosli u grupnu fazu EL.

Prema tome, nadam se da ce i Gladbach nesto slicno napraviti. Kvaliteta imaju, kao i odlicnog trenera koji ce Kijevljane nadmudriti na taktickom planu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 avg 2012, 17:36

FRANK RIBERY je napisao/la:Dynamo je veliki favorit š

Po ovome ispade da bi Dinamo Kiev rutinski uzeo Bundesligu...klasa za sve njemacke klubove :?

Protivnik jest tezak s obzirom na ostale moguce protivnike ali daleko od toga da su favoriti...jedino mi se ne svidja sto je njima liga pocela i u puno su boljoj fizickoj formi ali ipak u Gladbachu su trebali to znati i ranije...isto stoji i za Stuttgart koji igra sa moskovskim Dinamom.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 avg 2012, 18:02

adnan24 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Dynamo je veliki favorit š

Po ovome ispade da bi Dinamo Kiev rutinski uzeo Bundesligu...klasa za sve njemacke klubove :?

Onda isto tako ispadne i da bi Olympiakos uzeo Bundesku bez ikakvih problema.

Cini se da mnogi jos uvijek ne shvatate vaznost iskustva igranja u Europi. Ne moze se porediti Europa i Bundesliga, jer u Europi gostujes ekipama koje su potpuno drugacijeg mentaliteta, na istoku je drugacija (hladnija) klima, na jugu (Spanija, Grcka) je puno toplije i jos takvih jako puno stvari. Svjez primjer: BiH i Crna Gora granice, haman ista klima, pa prije sinocnje utakmice igraci Zete govore kako ce im biti lakse igrati protiv FK Sarajeva jer su se navikli na vrucinu. A u Sarajevu 30+ stepeni :? .
Po meni je BMG dobio najtezeg protivnika jer su ovi konstantni u Europi, ja mislim da zadnjih 15 godina, od one generacije sa Sevcenkom, ljudi igraju neko grupno takmicenje. I oni unaprijed znaju sta ocekivati od nekog gostovanja, kako se postaviti i za sta pripremiti ekipu. Znaju hoce li te docekati pjesma i kulturno navijanje u Engleskoj ili Njemackoj ili ce te docekati navijaci/divljaci u kavezima koji tokom utakmice zapale toliki broja baklji da pomislis da stadion gori (Grcka ili Turska).
Izvedes na teren omladinca od 20-ak godina koji je baklju vidio samo na TV-u, a Turci ih na tribinama zapale 1000. Naravno da ce se djecarac prepasti i da ce mu se noge odsijeci...

Klop je pokusao prosle godine igrati kao sto je cijele sezone igrao u Bundesligi, otvoreno i napadacki, pa dobismo po usima od realno slabijih ekipa :oops:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 avg 2012, 18:21

kraljttbvb je napisao/la: Onda isto tako ispadne i da bi Olympiakos uzeo Bundesku bez ikakvih problema.

Pa je l' tebi olympiakos favorit protiv BvB-a ?
kraljttbvb je napisao/la:Cini se da mnogi jos uvijek ne shvatate vaznost iskustva igranja u Europi. Ne moze se porediti Europa i Bundesliga, jer u Europi gostujes ekipama koje su potpuno drugacijeg mentaliteta, na istoku je drugacija (hladnija) klima, na jugu (Spanija, Grcka) je puno toplije i jos takvih jako puno stvari. Svjez primjer: BiH i Crna Gora granice, haman ista klima, pa prije sinocnje utakmice igraci Zete govore kako ce im biti lakse igrati protiv FK Sarajeva jer su se navikli na vrucinu. A u Sarajevu 30+ stepeni :? .

Pa takve stvari mogu smetati Sarajevu ali nikako jednom ozbiljnom Bundesligasu.Dinamo Kiev ima nesto vise iskustva ali u isto vrijeme Gladbach godisnje odigra mnogo vise utakmica protiv jacih protivnika od njih...ako zelis igrati ligu prvaka takve stvari ne smiju predstavljati problem...
kraljttbvb je napisao/la:Klop je pokusao prosle godine igrati kao sto je cijele sezone igrao u Bundesligi, otvoreno i napadacki, pa dobismo po usima od realno slabijih ekipa :oops:

To je vece problem trenera...Favre ako ne napravi istu gresku Gladbach ce proci dalje-a valjda za to i sluzi trener,da pripremi ekipu i postavi pravu taktiku...Klopp to nije uspio i kraj price.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.