Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 avg 2012, 17:12

neno#4 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@neno#4 Gledao sam sinoc Buzu nakon duzeg vremena i nevjerovatno je(usput i sasvim prirodno) koliko je dobio na samopouzdanju...Jak lijep sut,sa odlicnim lukom i rotacijom,ali mene su posebno odusevila ona 2-3 ulaza i to onaj jedan reverse je bio( desnom rukom na lijevu stranu)...;) Nurkic veliki kapacitet,to se vidi,ali mnen je posebno odusevio Vrabac,iako se dosta toga zna i o njemu...Ne, nisu me odusevili njegovi poeni,koliko lakoca kretanja parketom,a sa svojom vision i takvom brzinom moze braniti vise pozicija...Sut mora jos da bude konstantniji,ali me vec podsjeca na Veselog! :D
Sve si vidio. I sve sto si napisao je tacno. Mnogo je ulozeno u pripreme ovih momaka i oni su poceli da vracaju to na pravi nacin. Prva utakmica, domaći teren, ali su opet kada je bilo najbitnije u drugom poluvremenu odradili svoj posao.
Vjeruj mi da se to primjeti u mnogim elementima,pa cak i na samom timeout-u, gdje je Neno opusten sa njima i zna se svacija uloga...Dok god su stvari tako postavljene,imamo lijepu buducnost . ;)

kenant
Kontakt:

Post Postao/la kenant » 10 avg 2012, 17:15

evo hoću da idem u KSC na Ilidži da pogledam ove momke kako šta :) večeras vam napišem utiske :D poseebno cu paznju obratiti na Nurkica, jer vidim da ga previše hvalite ;)
1921

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 10 avg 2012, 17:18

storm_raider je napisao/la:
floyd je napisao/la: Jarane, probaj nesto konstruktivo reci, osim opstih mjesta.
Ja vidim samo:
- ti ne znas elementarne stvari (jok, ti znas)
- ne znas koliko je sutirao Mirza
- Buza je strasan talenat

Mislim da je Nihad zabio nekim slovencima 20+...Mozda Krki. Nebitno. Koliko je zabio Buza? Koliko uopste igra minuta u seniorima nikad gore domace lige?

Ja sam anonimus-entuzijasta. Posteno. Ali nisma znao da je Aco Petrovic anonimus. Nisma znao da on vidi Juku kao novog Kostu Perovica.

Biceodlicno ako Buzu pokupe skauti neke euro ekipe. Nek krese i 30 lopti, samo nek ostavi dojam. Nemam razloga bacat hejt, navijam za momka. Ali ako ne ode ovo ljeto, bojim se da je to to.
Jedno je sto sam ja napisao, a sasvim drugo ono sto ti vidis. Mislis da je zabio "nekim" Slovencima. Posteno. Necu ni komentarisati. Svi smo mi entuzijaste, i to je lijepo, ali hajde malo realnije da gledamo stvari. Nurkic je nas najveci potencijal u zadnjih 10 godina, vjerovatno i vise, ali Buza mali je takodjer veliki talenat. Treba da budemo ponosni na ove momke, zaista zasluzuju punu podrsku. :)
Eto...fino. Ja nemam nista protiv ni da Buza zasjeni Nurkica, ili bude bolji od Djedovica na seniorskom nivou. Fakat nemam. Samo nek ne siluje, u svrhu impresioniranja skauta. A moze ostavit samo pogresan dojam - divljaka. (jbg, puno je 10 trica)

Nemam razloga da izmisljam za Nihada. Vjerovatno bih mogao proguglat taj podatak ali ne da mi sad. Prisustvovao sam toj utakmicu, zato je se sjecam.

Veceras gledam snimku, ako je bude. Ocekujem laganu pobjedu, bez pretjeranog trosenja snage.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 avg 2012, 17:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@neno#4 Gledao sam sinoc Buzu nakon duzeg vremena i nevjerovatno je(usput i sasvim prirodno) koliko je dobio na samopouzdanju...Jak lijep sut,sa odlicnim lukom i rotacijom,ali mene su posebno odusevila ona 2-3 ulaza i to onaj jedan reverse je bio( desnom rukom na lijevu stranu)...;) Nurkic veliki kapacitet,to se vidi,ali mnen je posebno odusevio Vrabac,iako se dosta toga zna i o njemu...Ne, nisu me odusevili njegovi poeni,koliko lakoca kretanja parketom,a sa svojom vision i takvom brzinom moze braniti vise pozicija...Sut mora jos da bude konstantniji,ali me vec podsjeca na Veselog! :D
Sve si vidio. I sve sto si napisao je tacno. Mnogo je ulozeno u pripreme ovih momaka i oni su poceli da vracaju to na pravi nacin. Prva utakmica, domaći teren, ali su opet kada je bilo najbitnije u drugom poluvremenu odradili svoj posao.
Vjeruj mi da se to primjeti u mnogim elementima,pa cak i na samom timeout-u, gdje je Neno opusten sa njima i zna se svacija uloga...Dok god su stvari tako postavljene,imamo lijepu buducnost . ;)
Ma upravo. Otvorili su turnir pobjedom i sada ce sve lakse da ide. Iz ove generacije je cilj da se izvade 2-3 dobra igraca za A tim, sto bi puno koristilo. Podloga i priprema su napravljene, sada je samo bitno ostati koncentrisan do kraja i bice sve ok. Ovo ce biti najveci uspjeh nase kosarke ako se domognemo A divizije. Ne smijem ni da zamislim kako ce nas drugacije gledati svi potencijalni mladi igraci ako se dodje do elitne divizije.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 avg 2012, 17:24

Tako je,mada je meni najbitnije da konacno imamo svoju bazu!Ljudi ne razumiju da ti ne mozes nista ocekivati od A selekcije, dok god nam igraci budu igrali po 1-2god. zajedno...Ovako kad igraju kroz mladje selekcije upoznaju se u svakom smislu,ne samo igrackom i tada,uz kvalitet,postajes mnogo mnogo jaci...Ako u to vrijeme iskoci i neki talenat poput Teletovica,postajes respektabilna i vrlo jaka reprezentacija...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 10 avg 2012, 17:25

@floyde, dodji na Ilidzi da pogledas utakmicu, nema snimke veceras. Znam ja da to ti mozes, hajde. Ili, ako hoces pridruzi se raji u Velikoj dvorani Skenderije veceras. Utakmica je u 19:00 sati, ako ne znas. Ja ti preporucujem ipak da odes do KSC-a na Ilidzi jer se uzivo vidi dosta stvari sto se ne vidi preko malih ekrana.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 10 avg 2012, 17:30

Zasto nema snimke? Ne kontam...zar nece svaku nasu utakmicu prenosit? :?

Imam nesto drugo u planu...Bolje bi bilo su na Mojmilu igrali, podusice se na Ilidzi.

Za seniore je najbitnije da prodje bez povreda. Ne smijem ni pomislit sta bi bilo da...bolje da ne izgovorim.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 10 avg 2012, 18:05

floyd je napisao/la:Zasto nema snimke? Ne kontam...zar nece svaku nasu utakmicu prenosit? :?
Izgleda samo finale na BHT-u i eventualno polufinale ili utakmica za 3. mjesto, ako se naši plasiraju.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 10 avg 2012, 18:51

nurkić za 4 minute 6 poena i 5 skokova :)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 avg 2012, 18:57

13 poena i 6 skokova za 8 minuta

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 10 avg 2012, 18:58

kajl je napisao/la:nurkić za 4 minute 6 poena i 5 skokova :)
13+7 nakon 8 min
Zadnja izmjena: Livnjak, dana/u 10 avg 2012, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 10 avg 2012, 18:58

storm_raider je napisao/la:Gdje pratite?
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... meID=14536" onclick="window.open(this.href);return false;

100% ucinak nurkica dosad

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 10 avg 2012, 18:58

storm_raider je napisao/la:Gdje pratite?
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... meID=14536" onclick="window.open(this.href);return false;

Nurkić dominira 8-)

Portugalci samo trice pucaju, ne smiju ispod koša ni prići. :lol:

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 10 avg 2012, 19:00

'ta će nurkic, vidite da mu ne daju lopte. samo 13 p u prvoj cetvrtini.

ono sinoc sto sam vidio, fino mi izgleda ova repka, mogla bi bar 3 igraca valjati za A selekcije.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 avg 2012, 19:04

15 poena i 8 skokova? Pa kakav je ovo igrač?

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 10 avg 2012, 19:04

Juka strasan :D :D za 10 minuta 15+8 :D :D

Q1
POR-BIH 11-24 :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 10 avg 2012, 19:05

Promaši ovaj Ahmedić oba bacanja.

Ovaj Nurkić mašina ! 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []