Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
JUKA 26+13
+9 ZA NAS
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pratim rezultat samo 9 razlike na kraju 3 cetvrti dobra zaliha. Vidim Juka glavni novi Teletovic

Manchester United <3
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..
Sloboda Tuzla <3
Michael Carrick <3
Sejad Salihovic <3
Vedad Ibisevic <3
...
Đorđe Balaševic <3 <3 <3 ..
to je upravo ona priča o mladosti igrača. nema veze koliko je Gruzija izgubila jučer, jer danas je novi dan....
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
+14
ee sad je dobro, mogu da disem

ee sad je dobro, mogu da disem
Juka 28+13 za 2 poena 9/13 62%
masina 
Vrabac 15-6-6
Nurkic 28-13-0
Ahmedic 8-8-0
Nurkic 28-13-0
Ahmedic 8-8-0
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Da ne bude da ignorišemo učinak ostalih momaka i samo pričamo o Nurkiću,da spomenem da Vrabac do sada ima 15p 6s 6a,Ahmedić 8p 8s,dok Buza danas ispod svog nivoa,tek 9 poena do sada.
Ipak su se naši odvojili,znači ostaje im utakmica protiv Holandije da završe grupnu fazu sa 4/0
Ipak su se naši odvojili,znači ostaje im utakmica protiv Holandije da završe grupnu fazu sa 4/0
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Jedna stvar mi se veoma dopada, sto ne ulazimo u probleme sa licnima!

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
pobjeda nemogu nas stici vise 
85-74 11 sekundi do kraja pobjeda i potvrda prvog mjesta u grupi

Cestitke momcima na jos jednoj pobjedi. Tri od tri, sve to dobro izgleda. Idemo sutra i holandjane dobiti pa da ovo zavrsimo na najbolji moguci nacin. Jos jednom cestitke!!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
kao što napisa @ sajo, čestitke momcima na pobjedi, Nurkić opet fantastičan 31p, 15rbs
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Sutra dobijemo Holandiju,pa onda se odmoriti do srijede kada počinje drugi krug.
Tu pustaje gutavo jer tada više neće biti slabih ekipa.
Prva utakmica u drugom krugu će nam biti protiv drugoplasiranog iz grube C,to će biti ili neka od skandinavskih ekipa(Island,Švedska,Finska) ili Crnogorci.
Svakako između ove četiri ekipe ćemo dobit i drugog našeg protivnika,Crnogorce smo redovno pobjeđivali u prijateljskim pa se nadam njima za protivnika u srijedu.
Mada nisu ove ekipe bitne,mi i Belgija prolazimo iz grupe D i onda razbijamo konkurenciju i opet se susrećemo u finalu
I koji mi zapravo moramo biti da se plasiramo u A diviziju?
Tu pustaje gutavo jer tada više neće biti slabih ekipa.
Prva utakmica u drugom krugu će nam biti protiv drugoplasiranog iz grube C,to će biti ili neka od skandinavskih ekipa(Island,Švedska,Finska) ili Crnogorci.
Svakako između ove četiri ekipe ćemo dobit i drugog našeg protivnika,Crnogorce smo redovno pobjeđivali u prijateljskim pa se nadam njima za protivnika u srijedu.
Mada nisu ove ekipe bitne,mi i Belgija prolazimo iz grupe D i onda razbijamo konkurenciju i opet se susrećemo u finalu
I koji mi zapravo moramo biti da se plasiramo u A diviziju?
Zadnja izmjena: LBJ MVP, dana/u 11 avg 2012, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Too Juka sine nas!!!
Svaka cast momcima, imamo svoje heroje za buducnosti...samo ovako da nastave!!!
Svaka cast momcima, imamo svoje heroje za buducnosti...samo ovako da nastave!!!
SI AMO CONte!!!
Sve ove pobjede mogu biti jedno veliko "NIŠTA", ukoliko se ne dobije holandija sutra, i barem jedna utakmica u drugom krugu...zasto to kazem, pa iz razloga,sto ce sutrasnji meč odluciti vjerovatno koliko cemo bodova prenijeti u narednu grupu.
A onda se nasa "D" grupa povezuje sa grupom "C", i tada igramo protiv prve dvije rep. iz grupe "C", za prolazak u polufinale.
Ako u toj grupi budemo 1 ili 2, igramo polufinale, a onda je sve otvoreno.
Jer prva TRI MJESTA na ovom turniru idu u "A" diviziju.
Nadam se,da je sada sve jasno..pozz svima!
A onda se nasa "D" grupa povezuje sa grupom "C", i tada igramo protiv prve dvije rep. iz grupe "C", za prolazak u polufinale.
Kindže, kindže...
Pa onda je glupo od BHT što neće prenositi utakmice druge faze,jer te utakmice koje odlučuju o ulasku u polufinale su iako to možda čudno zvuči,bitnije od samoga finala turnira.Adibhf88 je napisao/la:Sve ove pobjede mogu biti jedno veliko "NIŠTA", ukoliko se ne dobije holandija sutra, i barem jedna utakmica u drugom krugu...zasto to kazem, pa iz razloga,sto ce sutrasnji meč odluciti vjerovatno koliko cemo bodova prenijeti u narednu grupu.
Nurkić bi mogao biti MVP turnira:
-prvi strijelac prvenstva,21.7 poena po utakmici
-treći skakač prvenstva,14.3 skoka po utakmici
Ja sam zapazio još fenomenalnu statistiku Čeha Ausprunka
-peti strijelac prvenstva,20.5
-drugi skakač prvenstva,15.0
-prvi bloker prvenstva,4.0
Ne mogu da nađem koji je taj prvi skakač do sada,ali uglavnom Jusufove brojke bi mogle još rasti i da na kraju bude najbolji na čitavom turniru.

zato sto prvi skakac igra u ekipi od koje se i neocekuje bas takve igrace
jakob pöltl - austria, 16.7 ppg i 15.7 rpg
http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/cid ... D_240.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jakob pöltl - austria, 16.7 ppg i 15.7 rpg
http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/cid ... D_240.html" onclick="window.open(this.href);return false;
3/3
Prvo i osnovno Neno je veceras dobio utakmicu. U 25. minuti je ubacio Marka koji je razigrao citav tim. U trenutk kad ga je uvodio nametalo se logicno pitanje, koga ce da odbrani, jer nas je njihov play probijao konstantno, ali je Marko unio preokret i zivost zajedno sa Srdjanom. Sjajno spustio par lopti za Juku, razigrao Vrapca, u odbrani korektno. Nevjerovatno je sta je Bosna uspjela uraditi od takvog talenta. Fizicki je najjadniji na prvenstvu, ali u glavi je sigurno u TOP 5. Prije je pogadjao izvana sada jedva dobaci.
Glogovac je odigrao korektnu utakmicu, iako je par puta katastrofalno reagovao u odbrani. Srdjan zajedno sa Markom unio preokret, Rikalo nazalost nema to. Odbrana da, ali u napadu je dosta (ne)talentovan. Ahmedic u drugom dijelu sjajno iskoristio par losih reakcija na strani pomoci i otvorio se i pogadjao zicere. Vrabac je i veceras bio dobar, ali igra toplo-hladno. Nekada ne zeli dodati loptu da te iznervira toliko, a onda napravi sjajan prodor i sve odlicno zavrsi.
Juka opet dominir'o. Niko mu nije ravan na prvenstvu. Po gabaritu, po snazi, samo se covjek tek vratio od povrede, fali mu utakmica, fali dosta rutine. U drugom dijelu je bas igrao odlicno, mada bi ja volio vidjeti pick n'roll ili pick n'pop sa njim, a ne samo da igra unutra i bori se za poziciju. Sut mu je nevjerovatan. Naprosto uzivas kad stane na liniju slobodnih bacanja. Nesto slicno kao Dirk.
Bravo momci, bravo Neno, bravo Senci, bravo Osmane. Idemo dalje.
Prvo i osnovno Neno je veceras dobio utakmicu. U 25. minuti je ubacio Marka koji je razigrao citav tim. U trenutk kad ga je uvodio nametalo se logicno pitanje, koga ce da odbrani, jer nas je njihov play probijao konstantno, ali je Marko unio preokret i zivost zajedno sa Srdjanom. Sjajno spustio par lopti za Juku, razigrao Vrapca, u odbrani korektno. Nevjerovatno je sta je Bosna uspjela uraditi od takvog talenta. Fizicki je najjadniji na prvenstvu, ali u glavi je sigurno u TOP 5. Prije je pogadjao izvana sada jedva dobaci.
Glogovac je odigrao korektnu utakmicu, iako je par puta katastrofalno reagovao u odbrani. Srdjan zajedno sa Markom unio preokret, Rikalo nazalost nema to. Odbrana da, ali u napadu je dosta (ne)talentovan. Ahmedic u drugom dijelu sjajno iskoristio par losih reakcija na strani pomoci i otvorio se i pogadjao zicere. Vrabac je i veceras bio dobar, ali igra toplo-hladno. Nekada ne zeli dodati loptu da te iznervira toliko, a onda napravi sjajan prodor i sve odlicno zavrsi.
Juka opet dominir'o. Niko mu nije ravan na prvenstvu. Po gabaritu, po snazi, samo se covjek tek vratio od povrede, fali mu utakmica, fali dosta rutine. U drugom dijelu je bas igrao odlicno, mada bi ja volio vidjeti pick n'roll ili pick n'pop sa njim, a ne samo da igra unutra i bori se za poziciju. Sut mu je nevjerovatan. Naprosto uzivas kad stane na liniju slobodnih bacanja. Nesto slicno kao Dirk.
Bravo momci, bravo Neno, bravo Senci, bravo Osmane. Idemo dalje.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Redakcijo sa sportsport.ba molim vas posaljite novinara u KSC na Ilidzi, a ne u Ramiz Salcin jer se tamo igraju druge grupe. Ovako ispada da jednu utakmicu igramo u jednoj dvorani, a drugu u drugoj. Pa nek covjek napise stvarno stanje, a ne "razbili", "demolirali" i slicno.Košarkaška U-18 reprezentacija BiH savladala je danas u dvorani Ramiz Salčin vršnjake iz Gruzije rezultatom 85:74.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
Juka vrati se na forumm 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.