FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- zasarajevo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Realno gledajuci neka otpuste Bulenta, Dželu i svakoga ko ne radi svoj posao. Na stranu to sto su "legende" ako je u interesu kluba da napreduje onda se moraju zaposliti pravi ljudi, npr. ekonomiste za marketing ili neke druge strucnjake koji su potrebni u klubu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- samir_tm87
- Kontakt:
- ZlatnaDolina
Nema on nista sa tim kao PR. ima ovaj iz organizacije vjerovatno je on zaduzen za to, jutros su prali stolice na sjeveruTrgenbauer je napisao/la:Što vi možete da kenja*e, 3 dana otkako je Numa došao napravio se pomak, karte na jugu, stolice ociscene itd...

HAJMO ŽELJO !!!
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!
UEFA = MAFIJA
- Amoxicillin
- Kontakt:
ne mora biti ekonomista za marketing ili stručnjak, msm da treba imati samo ideju i volju, a znanje dođe samo po sebi rutinom i učenjem sa strane. Džaba tebi sad neki tamo što je diplomir'o na ekonomiji ako nema ideju -.-' mo'š ga j3batElegant je napisao/la:Realno gledajuci neka otpuste Bulenta, Dželu i svakoga ko ne radi svoj posao. Na stranu to sto su "legende" ako je u interesu kluba da napreduje onda se moraju zaposliti pravi ljudi, npr. ekonomiste za marketing ili neke druge strucnjake koji su potrebni u klubu.

Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
Znate sta nije bas sve sto Paranoja prica besmisleno.Upravu je on kad kaze da se ne trebaju navijaci mijesati u svaki aspekat kluba.Gdje puno baba kilava su djeca.Niti to djeluje ozbiljno,niti ce to ikada izaci na dobro.Sa druge strane,treba ukljuciti momke koji ce da vode onaj dio posla,koji ocito uprava nije ,niti je obracala paznju.Ja vjerujem da tih par momaka,ako budu radili ono za sta su dovedeni,pa da im se cak i plati ,ako to budu radili dobro i da se drze iskljucivo toga.Svaki dobar prijedlog ,je za pohvalu.Evo recimo ovo sa ciscenjem stolica i slicno,vala ne bi palo na pamet mnogima da su jos 100 godina u klubu.Ono je sramota bilo.Ako ovi momci mogu poboljsati i animirati odnose navijaca i kluba,poboljsati prodaju i karata i stvari iz fan sopa,pomoci da publika dodje u vecem broju,onda zasluzuju biti u klubu i prije Dzele i ostalih.To sto Numa recimo je cijeli zivot volio Zelju i fudbal a da jadan blage veze nema sa igranjem istog,ne mora da znaci da nece uraditi vise nego jedan DZelo ili Buki.Nek momci rade,bolje da neko radi,nego da toga nema nikako ,klub nije na trosku i moze samo puno dobiti,izgubiti mozemo samo ako bi to otislo dalje,da se najvijaci pocnu petljati u druge sfere,dok je ovako ne mozemo izgubiti nesto sto nismo ni imali.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Naravno da nije sve potaman... niko ne kaze da je sve ok, ali na svaki, al bas svaki pokusaj da se nesto pokusa napraviti u klubu naleti na sranja slicnih gore imenovanom... covjek kaze da voli Zelju, a samo sto radi to je da kudi... nista ne valja, ismijava sve sto se desava i slicno... daj mi reci jel to reakcija pravog navijaca, pa cak i obicnog simpatizera? najlakse je samo govorit ne valja ovo, ne valja ono, sta ce ovaj, sta ce onaj i na svaki kiks ekipe i upave oplest po tastaturi i kenjat kako nije idealno... pa gdje je to idealno? samo sreca sto nema puno ovakvih i svo vise ih raja stave na ignore, to bolje za drustvo...barbarez je napisao/la:Znate sta nije bas sve sto Paranoja prica besmisleno.Upravu je on kad kaze da se ne trebaju navijaci mijesati u svaki aspekat kluba.Gdje puno baba kilava su djeca.Niti to djeluje ozbiljno,niti ce to ikada izaci na dobro.Sa druge strane,treba ukljuciti momke koji ce da vode onaj dio posla,koji ocito uprava nije ,niti je obracala paznju.Ja vjerujem da tih par momaka,ako budu radili ono za sta su dovedeni,pa da im se cak i plati ,ako to budu radili dobro i da se drze iskljucivo toga.Svaki dobar prijedlog ,je za pohvalu.Evo recimo ovo sa ciscenjem stolica i slicno,vala ne bi palo na pamet mnogima da su jos 100 godina u klubu.Ono je sramota bilo.Ako ovi momci mogu poboljsati i animirati odnose navijaca i kluba,poboljsati prodaju i karata i stvari iz fan sopa,pomoci da publika dodje u vecem broju,onda zasluzuju biti u klubu i prije Dzele i ostalih.To sto Numa recimo je cijeli zivot volio Zelju i fudbal a da jadan blage veze nema sa igranjem istog,ne mora da znaci da nece uraditi vise nego jedan DZelo ili Buki.Nek momci rade,bolje da neko radi,nego da toga nema nikako ,klub nije na trosku i moze samo puno dobiti,izgubiti mozemo samo ako bi to otislo dalje,da se najvijaci pocnu petljati u druge sfere,dok je ovako ne mozemo izgubiti nesto sto nismo ni imali.
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Znaci da ne nosim novineZlatnaDolina je napisao/la:Nema on nista sa tim kao PR. ima ovaj iz organizacije vjerovatno je on zaduzen za to, jutros su prali stolice na sjeveruTrgenbauer je napisao/la:Što vi možete da kenja*e, 3 dana otkako je Numa došao napravio se pomak, karte na jugu, stolice ociscene itd...prvi put nakon dugo dugo vremena
![]()
HAJMO ŽELJO !!!

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
I šta bi na kraju, hoćemo li mi postači smjeti unjeti tetrapak sok ili ne?
Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Bravo i treba da postoji neka veza izmedzu navijaca i kluba-potez za svaku pohvaluTrgenbauer je napisao/la:Što vi možete da kenja*e, 3 dana otkako je Numa došao napravio se pomak, karte na jugu, stolice ociscene itd...

VOLIM TE ZELJO
Legende neka ostanu legende a za odredzena mjesta treba i skola i znanje koje oni ocito nemajuElegant je napisao/la:Realno gledajuci neka otpuste Bulenta, Dželu i svakoga ko ne radi svoj posao. Na stranu to sto su "legende" ako je u interesu kluba da napreduje onda se moraju zaposliti pravi ljudi, npr. ekonomiste za marketing ili neke druge strucnjake koji su potrebni u klubu.
VOLIM TE ZELJO
-
- Kontakt:
valjda nam se "smiluju" pa pusteGaziHusrevbeg je napisao/la:I šta bi na kraju, hoćemo li mi postači smjeti unjeti tetrapak sok ili ne?
a bilo bi ljepo kad ne bi bilo psovanja u navijanju dok ne prodje iftar, djabe ce se ljuudi omrsit prije vremena

Ja cu ponijeti i ocekujem da ce nam dopustiti..Nema razloga da nam oduzmu kad se ti sokovi prodaju na stadionu..GaziHusrevbeg je napisao/la:I šta bi na kraju, hoćemo li mi postači smjeti unjeti tetrapak sok ili ne?

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- ZlatnaDolina
Hoces onaj mali dvojni c. vece od toga nemoze, standardno nema flaša bilo plasticnih, staklenih itd. bit ce malo blaze kontrole na ulazu pa ce te tako cijelu sofru moci unijeti bez ikakvih problemaGaziHusrevbeg je napisao/la:I šta bi na kraju, hoćemo li mi postači smjeti unjeti tetrapak sok ili ne?

1921'
UEFA = MAFIJA
UEFA = MAFIJA
Neko je pitao kada je izvlacenje za kup, ako bude kao prosle godine, onda ce zrijeb biti 04-05 septembra, a prva utakmica sesnaestine-finala 12 septembra.
ZNas sta svakavih nas ima,ja sam se malo nadovezao na paranoju,ali u biti je daleko od toga da se slazem sa njim.Samo sam napomenuo da bih se slozio sa tim da navijaci ne mogu pretjerano biti u klubu.To bi bila anarhija.BlueIsTheColor je napisao/la:Naravno da nije sve potaman... niko ne kaze da je sve ok, ali na svaki, al bas svaki pokusaj da se nesto pokusa napraviti u klubu naleti na sranja slicnih gore imenovanom... covjek kaze da voli Zelju, a samo sto radi to je da kudi... nista ne valja, ismijava sve sto se desava i slicno... daj mi reci jel to reakcija pravog navijaca, pa cak i obicnog simpatizera? najlakse je samo govorit ne valja ovo, ne valja ono, sta ce ovaj, sta ce onaj i na svaki kiks ekipe i upave oplest po tastaturi i kenjat kako nije idealno... pa gdje je to idealno? samo sreca sto nema puno ovakvih i svo vise ih raja stave na ignore, to bolje za drustvo...barbarez je napisao/la:Znate sta nije bas sve sto Paranoja prica besmisleno.Upravu je on kad kaze da se ne trebaju navijaci mijesati u svaki aspekat kluba.Gdje puno baba kilava su djeca.Niti to djeluje ozbiljno,niti ce to ikada izaci na dobro.Sa druge strane,treba ukljuciti momke koji ce da vode onaj dio posla,koji ocito uprava nije ,niti je obracala paznju.Ja vjerujem da tih par momaka,ako budu radili ono za sta su dovedeni,pa da im se cak i plati ,ako to budu radili dobro i da se drze iskljucivo toga.Svaki dobar prijedlog ,je za pohvalu.Evo recimo ovo sa ciscenjem stolica i slicno,vala ne bi palo na pamet mnogima da su jos 100 godina u klubu.Ono je sramota bilo.Ako ovi momci mogu poboljsati i animirati odnose navijaca i kluba,poboljsati prodaju i karata i stvari iz fan sopa,pomoci da publika dodje u vecem broju,onda zasluzuju biti u klubu i prije Dzele i ostalih.To sto Numa recimo je cijeli zivot volio Zelju i fudbal a da jadan blage veze nema sa igranjem istog,ne mora da znaci da nece uraditi vise nego jedan DZelo ili Buki.Nek momci rade,bolje da neko radi,nego da toga nema nikako ,klub nije na trosku i moze samo puno dobiti,izgubiti mozemo samo ako bi to otislo dalje,da se najvijaci pocnu petljati u druge sfere,dok je ovako ne mozemo izgubiti nesto sto nismo ni imali.
Sto se tice toga jel pravi navijac ili nije,zavisi sve kako gledas.Neko se zadovoljava sitnicama,neko zeli puno vise,neko je serator po prirodi i da si prvak Europe,nece valjati.MIslim da bez obzira na uspijehe naseg kluba,kritiku ne treba dozivljavati tragicno.Ne treba zatvarati oci pred realnim stvarima.Evo u 3 godine toliko trofeja osvojismo,a eto sam Zujo prizna tonu stvari u klubu koje ne stimaju.Ili bilo sta sto se prigovori na igru neki igraca,ne treba shvatati tragicno.,jer neki zasluzuju mnogo vise od prigovora,ako cemo realno.Ovo ti sve govorim onako nevezano za paranojicnog,i ovog sto on pise.
VOLIM TE ZELJO
Paranoja je napisao/la:Kad su se navijaci nesto pitali u klubu Zeljeznicat je bio na dnu. Nismo mogli pobijediti nikog u gostima tri godine. Dolazkom gospodina Osima, Zuje i ostali koji rastjerali navijece unutar kluba i poceli voditi svoju politiku dosle su titule i pehari.ublehas je napisao/la:Kad svi pričaju, a nemaju pojma, da i ja kažem koju vezano za Numu.
Prvo, da li je najbolje riješenje za klub, sigurno da nije, ali u ovoj situaciji gdje ne možemo priuštiti kvalitetne profesionalce za tu poziciju Numa je jedno od najboljih riješenja.
Drugo, Numa je pametan momak sa diplomom na EFSA, ali što je još važnije vrlo je sposoban, što je pokazao u mnogo slučajeva (npr. on je jedan od organizatora odlaska navijača u Maribor, jedan od organizatora posjeta Želje osnovnim školama i još mnogo projekata nevezanih za Želju.....), i naravno veliki je Željovac.
Treće, vrlo bitno, Numa ima podršku tribine, znači ljudi koji nešto znače na tribini podržavaju Numu i sprmni su da mu pomognu u svakoj sitaciji (bilo nekim savjetima, idejama ili konkretnom akcijom)
Četvrto, Numa je osoba koja može biti spona između navijača i kluba. Preko Nume će biti moguće da se implementiraju mnoge dobre ideje koje poteknu sa tribine.
I peto, njegovim ulaskom u klub ne možemo ništa izgubiti, samo dobiti. Ako njegov rad ne bude davao rezultate, otići će u ''zaborav'', bez ikakve štete za klub, a ako bude pozitivnih pomaka, to može biti veliki dobitak.
Osim nije glup i on kao veliki navijac moze samo volontirati, cim bude htio nesto da radi u klubu dobit ce nogu. Pa nije Osim pao s neba...
Ovo sto si napisao Numa ima podrsku tribine, da ti ja kazem da ta jedna tribini nije armija navijaca koja navija za Zelju, nego Zeljo ima puno vise navijace od te tribine. Tako da tribina nece nikad voditi klub na vasu-tvoju zalost.
Ako neko ne vidi, navijaci zele da se ubace u klub. Jadan nam je takav klub. Samo ja vjerujem Osimu i ljudima u klubu da nece dopustiti nista, nego da ce to samo biti volontiranja, jer ovo nije Ahmedbegovic i kompanija.
Prvo pročitaj post, pa seri.
Nigdje nisam napisao da nevijači treba da vode klub. Ne treba. Klub treba da bude jedna profesionalna organizacija u kojoj će raditi samo i isključivo profesionalci, ali dovoljan broj profesionalaca.Na žalost kod nas to nije slučaj, pa smo primorani da ''dovodimo'' volontere (čak nam je i predsjednik kluba volonter). To što tebe boli što je momak dobio priliku da pokuša pomoći Želji, to je tvoj problem, a ne naš.
Drugo kada kažem da tribina trenutno stoji iza Nume, ne mislim samo na Kop i južnu tribinu, nego na sve istinske navijače Željezničara (pod istinskim navijačima podrazumjevam one navijače koji redovno idu na utakmica, a ne one koji dođu prosječno na 3-4 tekme godišnje). Na tribini (bilo jugu, sjeveru ili zapadu) ima mnogo stručnjaka iz raznih oblast, magistara, pa čak i doktora i dosta njih je spremno da pomogne klubu, što savjetima, što idejama, što konkretnom pomoći. Numa kao neko ko je došao sa tribine je idealna osoba da bude poveznica između tih ljudi i uprave kluba. Numa je takođe i osoba preko koje navijači mogu da izraze svoje (ne)zadovoljstvo nekim stvarima.
Evo momak je npr. rekao da će se večeras moći unijeti iftar i skok, da da je očišćen sjever, da će biti štand za karte kod juga.....(to su neke stvari na koje su se navijači žalili, a da su bile realne za izvođenje).....
Zato kralju, ako možeš pomoći Želji pomozi, a ako ne možeš tišu i nemoj omalovažavati tuđi trud

- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Naravno da treba kritika, ukoliko je osnovana, a dosta ih jeste vezano za rad naseg kluba... ali, majku mu, ako ima kritika ima i pohvala... svaka dobronamjerna kritika usmjerena na pravu adresu moze dovesti samo do boljeg funkcionisanja i samo moze unaprijedit funkcionisanje kluba... ali zar ne dat ljudima ni sansu da se pokazu odmah opalit rafal po njima? ja se sa tobom u potpunosti slazem, treba realno stajat na zemlji... ja prvi imam dosta stvari koje mi se ne svidjaju, sto od same ekipe, odabira igraca, do uprave i uposlenika u klubu, pa nisam dosao ovdje i pametovao kako je Osim trebao ovo ili ono, kako nista ne valja itd... ne mogu vise ovih pametnih i sveznalica... svi bi upravljali klubom i znaju bolje od ovih sad, a ne znaju ni cuku cuvat...barbarez je napisao/la:ZNas sta svakavih nas ima,ja sam se malo nadovezao na paranoju,ali u biti je daleko od toga da se slazem sa njim.Samo sam napomenuo da bih se slozio sa tim da navijaci ne mogu pretjerano biti u klubu.To bi bila anarhija.BlueIsTheColor je napisao/la:Naravno da nije sve potaman... niko ne kaze da je sve ok, ali na svaki, al bas svaki pokusaj da se nesto pokusa napraviti u klubu naleti na sranja slicnih gore imenovanom... covjek kaze da voli Zelju, a samo sto radi to je da kudi... nista ne valja, ismijava sve sto se desava i slicno... daj mi reci jel to reakcija pravog navijaca, pa cak i obicnog simpatizera? najlakse je samo govorit ne valja ovo, ne valja ono, sta ce ovaj, sta ce onaj i na svaki kiks ekipe i upave oplest po tastaturi i kenjat kako nije idealno... pa gdje je to idealno? samo sreca sto nema puno ovakvih i svo vise ih raja stave na ignore, to bolje za drustvo...barbarez je napisao/la:Znate sta nije bas sve sto Paranoja prica besmisleno.Upravu je on kad kaze da se ne trebaju navijaci mijesati u svaki aspekat kluba.Gdje puno baba kilava su djeca.Niti to djeluje ozbiljno,niti ce to ikada izaci na dobro.Sa druge strane,treba ukljuciti momke koji ce da vode onaj dio posla,koji ocito uprava nije ,niti je obracala paznju.Ja vjerujem da tih par momaka,ako budu radili ono za sta su dovedeni,pa da im se cak i plati ,ako to budu radili dobro i da se drze iskljucivo toga.Svaki dobar prijedlog ,je za pohvalu.Evo recimo ovo sa ciscenjem stolica i slicno,vala ne bi palo na pamet mnogima da su jos 100 godina u klubu.Ono je sramota bilo.Ako ovi momci mogu poboljsati i animirati odnose navijaca i kluba,poboljsati prodaju i karata i stvari iz fan sopa,pomoci da publika dodje u vecem broju,onda zasluzuju biti u klubu i prije Dzele i ostalih.To sto Numa recimo je cijeli zivot volio Zelju i fudbal a da jadan blage veze nema sa igranjem istog,ne mora da znaci da nece uraditi vise nego jedan DZelo ili Buki.Nek momci rade,bolje da neko radi,nego da toga nema nikako ,klub nije na trosku i moze samo puno dobiti,izgubiti mozemo samo ako bi to otislo dalje,da se najvijaci pocnu petljati u druge sfere,dok je ovako ne mozemo izgubiti nesto sto nismo ni imali.
Sto se tice toga jel pravi navijac ili nije,zavisi sve kako gledas.Neko se zadovoljava sitnicama,neko zeli puno vise,neko je serator po prirodi i da si prvak Europe,nece valjati.MIslim da bez obzira na uspijehe naseg kluba,kritiku ne treba dozivljavati tragicno.Ne treba zatvarati oci pred realnim stvarima.Evo u 3 godine toliko trofeja osvojismo,a eto sam Zujo prizna tonu stvari u klubu koje ne stimaju.Ili bilo sta sto se prigovori na igru neki igraca,ne treba shvatati tragicno.,jer neki zasluzuju mnogo vise od prigovora,ako cemo realno.Ovo ti sve govorim onako nevezano za paranojicnog,i ovog sto on pise.
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
- champions1921
Zasto da navijaci ne budu ukljuceni u desavanja u klubu. Ne mislim na huligancice vec na one koji imaju referencu i pamet. Navijaci mogu biti pokretaci mnogih pozitivnih pomaka. Mislim da ni stadion nece biti izgradjen sve dok navijaci ne pokrenu ozbiljan pritisak na upravu. Zujo rece da istok moze sam izgraditi. Treba ga dobro pritisnuti da to i uradi. Tada bi stadion imao puno veci potencijal i tek tada bi se moglo ocekivati da se strukture vlasti ukljuce u izgradnju zapada. Navijaci su uvjek bili tu i odrzali Zelju kao ustanovu. Svi ostali su bjezali cim zagusti....
BUDI ŽELJO !!!
Trenutno korisnika/ca: bvsic, pintol_TM87 i 19 gostiju.