RK Borac
Re: RK Borac
Ja mislim da bi RK BORAC morao obratiti paznju na Kadete 96/7 godiste,prvake Republike Srpske i BiH tj. jedine generacije koja je osvojila BiH u zadnjih 5 godina.Koliko sam pratio utakmice i upamtio igrace mogao bi ih opisati kao jedne on pravih timskih ekipa.
Luka Majstorovic(96)- igra lijevo krilo jak je i brz,odbranu igra perfektno i samo malo forsira sut sa bekovske pozicije vise nego sa krila,sto?stvarno ne znam nisam pratio ovu generaciju da sad sve znam.
Neven Crnogaca(96) - desni bek najbolji igrac BIH,odlicna finta i sut,talentovan mladic kojeg vec ceka karijera i odlican u odbrani koliko i u napadu.
Stefan Cosic(96) - srednji bek veoma dobar na toj poziciji,pravi organizator u napadu,pregled igre koliko sam gledao mu je odlican, a sut mu nije jaca strana.Po meni on je najbolji tehnicar u timu ali odbrana mu je solidna.
Stefan Glavic(96) - pivotmen koji je jak kao stijena,cista snaga jak u odbrani i napadu radi dobre blokove,odlicno saradjuje sa bekovima posebno sa Crnogacom i Cosicem,on je tip igraca kojeg prvo primjete i uplase protivnici.
To je to sto se tice kadeta,samo se moze reci da su odlicni,ostale igrace nisam upamtio ,ali znam da ima i lijevi bek odlican skok sut i jak je u odbrani !
Luka Majstorovic(96)- igra lijevo krilo jak je i brz,odbranu igra perfektno i samo malo forsira sut sa bekovske pozicije vise nego sa krila,sto?stvarno ne znam nisam pratio ovu generaciju da sad sve znam.
Neven Crnogaca(96) - desni bek najbolji igrac BIH,odlicna finta i sut,talentovan mladic kojeg vec ceka karijera i odlican u odbrani koliko i u napadu.
Stefan Cosic(96) - srednji bek veoma dobar na toj poziciji,pravi organizator u napadu,pregled igre koliko sam gledao mu je odlican, a sut mu nije jaca strana.Po meni on je najbolji tehnicar u timu ali odbrana mu je solidna.
Stefan Glavic(96) - pivotmen koji je jak kao stijena,cista snaga jak u odbrani i napadu radi dobre blokove,odlicno saradjuje sa bekovima posebno sa Crnogacom i Cosicem,on je tip igraca kojeg prvo primjete i uplase protivnici.
To je to sto se tice kadeta,samo se moze reci da su odlicni,ostale igrace nisam upamtio ,ali znam da ima i lijevi bek odlican skok sut i jak je u odbrani !
Pa trebala se i obratiti pazna i na RK Cepelin dok je postojao. Od 2005 do 2009 osvajana su sva prvenstva u svim generacijama. I samo da napomenem da su pioniri 2006 pobjedili borac 19 razlike, sto i nije toliko puno.Milan1234 je napisao/la:Ja mislim da bi RK BORAC morao obratiti paznju na Kadete 96/7 godiste,prvake Republike Srpske i BiH tj. jedine generacije koja je osvojila BiH u zadnjih 5 godina.Koliko sam pratio utakmice i upamtio igrace mogao bi ih opisati kao jedne on pravih timskih ekipa.
Sto se tice gore navedenih igraca, svi su jos veoma mladi. Nemaju dosta snage i znanja da igraju za Borac.
Oni su bili dobra generacija,sto ne napomenes ako pratis da danasnji kadeti rk borca pobjedjuju Cepelin(Golic-Saric),Omladinac,Laktasi po 20 razlike sto i nije puno,Cepelin je pobjedio Borca mozda 5 puta a Borac pobjedio Cepelin 15 puta do sad pa malo razmotrite situaciju jer se vidi da je Borac napravio stepenicu vise u mladjim kategorijama a Cepelin stagnira sada!Surova realnost
Mislim na Cepelin, dok je postojao, do prije godinu i po. Borac i nijo bio ni do koljena. Tih 5 godina koliko su bili aktivni, bili su prvaci BiH u svim kategorijama, i niko im nije mogao pera odbiti. I sad nijedan od njih ne igra za Borac, jer nekima to nije u interesu.Milan1234 je napisao/la:Oni su bili dobra generacija,sto ne napomenes ako pratis da danasnji kadeti rk borca pobjedjuju Cepelin(Golic-Saric),Omladinac,Laktasi po 20 razlike sto i nije puno,Cepelin je pobjedio Borca mozda 5 puta a Borac pobjedio Cepelin 15 puta do sad pa malo razmotrite situaciju jer se vidi da je Borac napravio stepenicu vise u mladjim kategorijama a Cepelin stagnira sada!Surova realnost
A od tih saku kadeta koji igraju tu nesto, maksimalno 5 ce igrati za Borac, a ostatak ce se rasuti po okolnjim selima ili ce prestati sa rukometom.
Cepelin ne postoji vec godinu dana. I da napomenem da je vecina igraca iz omladinskog pogona Borca, od kad je obnovljen 2005 godine, cinili su djeca iz Cepelina. Od Sirovine, Zorica, Sarme... do Srdjana Grahovca, Srdjana Petrovica, Buzadzija (obojica), Kuruz...
I jos samo da napomenem da su Subara, Tesic i Celic iz Cepelina. A vidjecemo koliko ce klinci iz Borca pokazati ove godine.
Gorane,djelimično si u pravu...Da,ti momci koje si nabrojao su svi bili u Cepelinu osim Petrovića,on je trenirao u "poznatoj" Trnskoj školi rukometa
...
Elem.što se tiče rezultata,u kategoriji ´90.god.pa Borac je bio ubjedljiv,sa Panićem,vicešampion BiH a prvak RS,generacija ´92.Cepelin je bio bolji,bio prvak RS,a Borac drugi...2009.je Borac bio treći u BiH a Cepelin 5.u tom godištu. U 94.god Borac je neprikosnoven već 4 godine,o 96.se ne treba ni pričati.
I da,Cepelin ne postoji već godinu dana,ali treneri i igrači su svi nastavili u ŠR Golić-Šarić...

Elem.što se tiče rezultata,u kategoriji ´90.god.pa Borac je bio ubjedljiv,sa Panićem,vicešampion BiH a prvak RS,generacija ´92.Cepelin je bio bolji,bio prvak RS,a Borac drugi...2009.je Borac bio treći u BiH a Cepelin 5.u tom godištu. U 94.god Borac je neprikosnoven već 4 godine,o 96.se ne treba ni pričati.
I da,Cepelin ne postoji već godinu dana,ali treneri i igrači su svi nastavili u ŠR Golić-Šarić...
Zasto bi momak iz centra grada, trenirao u Trnu? Znam klinca kad je dosao u Cepelin da trenira. Neke 2-3 godine je bio u Cepelinu i otisao u Borac.BLBoss je napisao/la:Gorane,djelimično si u pravu...Da,ti momci koje si nabrojao su svi bili u Cepelinu osim Petrovića,on je trenirao u "poznatoj" Trnskoj školi rukometa...
Generacija 89-90 je 2006 i 2007 bila prvak, odnosno viceprvak BiH u kadetskoj i juniorskoj ketogiriji. Generacija 91-92 isto. 2008 je generacija 90-91 bila treca, a 2009 smo bili 5 u namjestenoj grupi. I kako se ja sjecam, 2009 godine u juniorskoj konkurenciji Borac nije nastupao, Dok te godine kod kadeta prvak je bio Izvidjac, a drugi Cepelin. Dok je Borac ostao u BL, da provede ljetnji raspust.
A dok se igrala prva liga RS (seniorksa ekipa), o utakmicama izmedju Cepelina i RK Mladost-Borac ne treba puno pricati. Uglavnom je bilo po 10 razlike.
A sto se tice trenera, jedino je Elvis ostao, ali ne radi nesto punu u korist klubu.
Ti si zamjenio Borisa Petrovića koji je 93.godište i iz centra grada je sa Srđanom Petrovićem koji je 95.godište i on je iz Trna...Usput,Boris je prestao da trenira već tri godine ima i tačno je da je i on bio u Cepelinu
Još i ovo,problem je kod Cepelina bio taj,što su kategorije po EHF na parno godište (88,90,92,94) pa i RS BiH mora to da prati,a Cepelin je imao jaka neparna godišta,89,91,93,pa su morali da igraju sa starijima...A Goga Marinković? Zar on nije iz Cepelina? No,nije bitno uopšte...bitno je da je u našem gradu uvijek bilo perspektivnih rukometaša i da će ih i ubuduće biti a da li je to nekom bitno,to je drugo pitanje
Još i ovo,problem je kod Cepelina bio taj,što su kategorije po EHF na parno godište (88,90,92,94) pa i RS BiH mora to da prati,a Cepelin je imao jaka neparna godišta,89,91,93,pa su morali da igraju sa starijima...A Goga Marinković? Zar on nije iz Cepelina? No,nije bitno uopšte...bitno je da je u našem gradu uvijek bilo perspektivnih rukometaša i da će ih i ubuduće biti a da li je to nekom bitno,to je drugo pitanje
Uvjek je bio problem sa godistima, ali prvenstva i turniri su osvajani bez problema. Uvjek je bilo predobrih igraca koji bi bili odlicna pomoc Borcu, ali nepaznjom drugih oni su otisli ili otjerani iz BL. Slabo ih znam iz generacije 87, npr. Rakocija (igrao je u Borcu i dobio sut kartu), Marijan Vrhovac (igrao u Austriji),... Dok od mladjih ima ljudi na pretek. Nikola Kekerovic 91, Milorad Kecman 92, Dejan Malinovic 92, Zeljko Kecman 90... Sve su to bili a neki i ostali vrhunska omladina, i po igri i po discplini i kulturi. Ali eto, ne igraju u BL.BLBoss je napisao/la:Ti si zamjenio Borisa Petrovića koji je 93.godište i iz centra grada je sa Srđanom Petrovićem koji je 95.godište i on je iz Trna...Usput,Boris je prestao da trenira već tri godine ima i tačno je da je i on bio u Cepelinu
- katalinski
- Kontakt:
Jeli neko od ovih forumaša bio na utakmici protiv Nexa kako su igrali prinove Građan i Delić.
Onako, solidno... Prva utakmica je bilo ok, drugu nisam gledaokaca je napisao/la:Jeli neko od ovih forumaša bio na utakmici protiv Nexa kako su igrali prinove Građan i Delić.
RK BORAC m:tel - KH BESA Famiglia 31-22 (16-10)
oni smiješni, mi još smiješnijimaraBL je napisao/la:mi losi oni jos gori

KH BESA Famiglia - RK BORAC m:tel 22-32 (9-18)
i to drugom postavom...hvala Lino 

Pojelo vrijeme Borčeve starce:Trivundžu,Rađenovića,Obradovića...ovaj ritam SEHA lige sa jednom utakmicom u desetak dana je ko stvoren za njih,međutim kad dođe razigravanje i utakmica svaka tri dana Borac će opet biti donji...a možda se do tada nešto i promjeni
-
- Kontakt:
$ " је &, $ " " ", него & ? сезоне $ ' ? на " па ? у $...
? & & је у &*цу. " " $ " " - $ " " за ? (&, ?, ") ...
/. & " ? у ". " је за прву $.
? & & је у &*цу. " " $ " " - $ " " за ? (&, ?, ") ...
/. & " ? у ". " је за прву $.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.