ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

soba 39
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la soba 39 » 12 avg 2012, 23:09

Virtu4l je napisao/la:Sa malim zakasnjenjem...

slika

Uz veliki hit crnogorskog izvodjaca turbo folk muzike...

HEJJ DRUGARIII KAKO STOJE STVARIII VISE NISAM ONAJ STARIII....
Đe si virt pobogu si? :P Sve čestitke prvo tebi pa tek onda endiju
Više si ti vjerovao u njega nego li on sam i svi oko njega.
"Indija,Pakistan..."

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 13 avg 2012, 01:29

nesto sad kontam..kad bi roger imao gaskeov backhand... :)
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 avg 2012, 08:08

Polako se stvari vraćaju u normalu.
slika
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 avg 2012, 12:36

Odavno nisam pratio losiji Masters. Gasquet nije imao nikakve sanse, ali ni Djokovic nije nesto specijalno igrao, jednostavno je iskoristio priliku i bez puno napora odbranio titulu.

Cincy je vec poceo i tu ce stvari biti dosta zanimljivije.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 avg 2012, 13:17

retro je napisao/la:Odavno nisam pratio losiji Masters. Gasquet nije imao nikakve sanse, ali ni Djokovic nije nesto specijalno igrao, jednostavno je iskoristio priliku i bez puno napora odbranio titulu.

Cincy je vec poceo i tu ce stvari biti dosta zanimljivije.
Ako se ovi "povređeni" pojave :mrgreen:
Jbga,na betonu se neke druge "priče pričaju" ;)
"Indija,Pakistan..."

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 14 avg 2012, 01:32

Kad bi Federer imao Gasquet-ov bh bio bi losiji igrac. :lol: Zna Gasquet potegnuti iz tog bh bolje od Rogera definitivno, ali se jako lose brani od dubokih loptica.

Ne sjecam se da sam ikad gledao da je neko bio ovako dominantan u razmjenama, u finalu masters serije na betonu. Novaku je bilo dovoljna da posalje jednu duboku loptu na bh Gasqueta, ovaj se povuce 2-3 m iza osnovne i onda pocinje igra macke i misa. Vecina poena zasnivala su se bas na tom principu.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 avg 2012, 01:41

Napisao sam na drugom forumu o Gasquetu :arrow:

Gasquet bi trebao početi uzimati časove kod Haasa i akcenat prvenstveno staviti na sljedeće lekcije:

1. Kako udariti ravan jednoručni bekend
2. Kako udariti bekend paralelu
3. Kako biti agresivniji na riternu
4. Kako lopticu hvatati rano i pritom koristiti svu njenu snagu, određujući jačinu i direkciju putanje loptice
5. Kako se treba kretati i gdje treba biti njegov radijus kretanja (na osnovnoj, a ne 3 metra iza iste)
6. Kako uzeti što više laganih poena pomoću servisa, odnosno kako servirati
7. Kako udariti forhend

To su neke krucijalne stvari koje ovaj papak treba naučiti. Tommy Haasu je meč protiv Novaka bio 9 u 11 dana, pa mu je dobrim dijelom održao tenisku lekciju, a svako ko je dozvolio sebi da ostane budan do zore te noći vidio je da je Novak izgledao kao da ima 34 godine, a ne Tommy. Novak je zasluženo slavio, ali smiješno je da 34-ogodišnjak pruži bolji otpor drugom teniseru svijeta od igrača koji je u najboljim godinama (Gasquet) i koji igra ni manje ni više nego finale jednog Mastersa :roll:
Ako ništa, ovaj meč je pokazao kako izgleda konkurencija kada nema Rogera, Rafe i Murraya. Odron. ;-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 14 avg 2012, 14:32

formance je napisao/la:Napisao sam na drugom forumu o Gasquetu :arrow:

Gasquet bi trebao početi uzimati časove kod Haasa i akcenat prvenstveno staviti na sljedeće lekcije:

1. Kako udariti ravan jednoručni bekend
2. Kako udariti bekend paralelu
3. Kako biti agresivniji na riternu
4. Kako lopticu hvatati rano i pritom koristiti svu njenu snagu, određujući jačinu i direkciju putanje loptice
5. Kako se treba kretati i gdje treba biti njegov radijus kretanja (na osnovnoj, a ne 3 metra iza iste)
6. Kako uzeti što više laganih poena pomoću servisa, odnosno kako servirati

7. Kako udariti forhend

To su neke krucijalne stvari koje ovaj papak treba naučiti. Tommy Haasu je meč protiv Novaka bio 9 u 11 dana, pa mu je dobrim dijelom održao tenisku lekciju, a svako ko je dozvolio sebi da ostane budan do zore te noći vidio je da je Novak izgledao kao da ima 34 godine, a ne Tommy. Novak je zasluženo slavio, ali smiješno je da 34-ogodišnjak pruži bolji otpor drugom teniseru svijeta od igrača koji je u najboljim godinama (Gasquet) i koji igra ni manje ni više nego finale jednog Mastersa :roll:
Ako ništa, ovaj meč je pokazao kako izgleda konkurencija kada nema Rogera, Rafe i Murraya. Odron. ;-)
To i jesu 4 glavna razloga jucerasnjeg debakla. Mora pametnije servirati i agresivnije vracati servise kako bi sto manje dolazio u poziciju da se mora braniti, jer to radi jako lose. Vec sam gore govorio, ode 2-3 m iza osnovne i salje prekratke lopte, sto je topovsko meso za ove najbolje.

Znam da mu nije jednostavno hvatati loptice u penjanju jednorucnim bh-om, ali mora to mnogo, mnogo vise praktikovati pa i pod cijenu nekoliko uzastopnih pogresaka. Ono definitivno nije imalo smisla, dobije se osjecaj da nije ni pokusao nista uraditi u finalu jednog takvog turnira.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 avg 2012, 15:45

Neki dan sam baš o tome pričao na drugom forumu. Čovjek nema fizikalije da stoji 2-3 m iza osnovne, a u konačnici 1HBH nije kompatibilan udarac za dobru defanzivu iz takve daljine, pa da se radi o ne znam kakvom igraču.
Zatim je problem što servis nije dovoljno razvio. To može biti i dijelom do slabijeg izbačaja loptice, ali uglavnom je do psihe. Konstantnost servisa najviše zavisi od toga. Da bi psiha dobro funkcionisala igrač treba biti smiren i mora vjerovati u sebe i svoje kvalitete. Ja njega nikad nisam vidio smirenog, koncentrisanog, ubitačnog pogleda itd.

Spin. To je več posebna priča. 7 puta u 7 prošlogodišnjih finala teniski svijet je mogao vidjeti da je Rafa izgubio zbog forsiranja spina. Tome je razlog Novakovo rano hvatanje loptice, hvat reketa i jačina gornjeg dijela tijela koja mu pomaže da generiše snagu pri takvoj visini i to sa velikom učinkovitošću. Jedino Gašo to nije shvatio, pa je čitava dva seta igrao forsirajući Top spin bekend dijagonale. Sjećam se da je raspalio po paraleli samo 2 puta i to u 4 gejmu prvog seta.

Jedino što sam ja zaključio kod njega, odnosno razlog zbog kojeg igra tako jeste karakter defanzivca. Može napadati samo na momente, a ne može to raditi u kontinuitetu. Osjeća se sigurnije 2-3 m iza osnovne iako zna da mu takva igra ne donosi rezultat. Problem je što se on nije rodio sa takvim karakterom kao možda Murray ili Nadal, već što ga je izgradio kroz karijeru. Oduvijek je bio mental midget, ali 2005 smo ga upoznali kao ofanzivnog igrača sa izuzetno ravnim udarcima. Zato mi je krivo što je sebi dozvolio da postane čistokrvni pušer, bez namjere da materijalizuje svoje kvalitete na pravi način ili jednostavno ne zna kako da to uradi. Da nema kvalitet za nešto više, razumio bih takvu igru, ali to kod njega definitivno nije slučaj. Zato će odsad za mene biti papak i ništa više.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 14 avg 2012, 16:12

Sve si fino rekao, posebno ova usporedba s Rafom, i ja sam imao osjecaj da se preko puta Novaka nalazi losija verzija Nadala, koja nema fizicke predispozicije za bila kakav otpor Novaku.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 avg 2012, 18:09

Najgore je što sada nije ni igrački ni fizički približan TOP 4, a za to je najviše on kriv.

Inače, odličan tenis igraju Haas i Nalbandian. Tommy je imao brejk i 2 set lopte na svoj servis, ali je David to spasio.
Ukupno je spasio 6 set lopti u prvom setu i sada je 5-5. Odlične razmjene i udarci, sušta suprotnost u odnosu na njihov prethodni meč u Torontu.

EDIT: Dobio Nalbandian prvi set sa 7-0 u tiebreaku.

Profesionalnitenis.com

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 15 avg 2012, 07:35

ja šta uradi Sam Medini...

pojede je za dorucak 6 gemova zaredom..... nakon sto je gubila 0:4.....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 avg 2012, 12:28

Gasquet je samo poluigrac, kako je P.Bodo jednom davno to rekao.
Njegov BH je iskljucivo napadacko oruzje, FH nema, a on igra defanzivno i 2-3 metara iza osnovne linije. Apsolutno neracionalno i neobjasnjivo. Njegova igra bi morala da bude cista ofanziva a la Haas, ali mu za to fale ravni udarci.
Dakle, talentovani poluigrac.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 15 avg 2012, 13:05

Upravo tako, fizikalije za defanzvu nema, talenat za napadacki tenis ja imao i koliko toliko ravne udarce ali s obzirom na kolicinu talaneta nista nije uradio i tesko da ce.
On je bolji igrac bio kao klinac, kada je uzeo vecinu turnira, nego danas.

Inace Young je zabilljezio i 17. poraz u nizu, sezona iz pakla za Amerikanca.

Haas i Nalbandian odigrali fenomenalac mec, nevjerovatno kako igra Tommy, iz sedmice u sedmicu igra bolje i steta sto je morao na Delpa ovdje u drugom kolu.
Posto ce biti medju nosiocima na Us Openu, za ocekivati je i tamo dobar rezultat.
Fish je odigrao dobar mec i lagano izbacio Feliciana, koji je u ocajnoj formi, Raonic i Guska su igrali dobar meca, a nakon sto je izvukao prvi set, MIlos je rutinski zavrsio u drugom.
Roddick ispao odmah na startu od Chardya, Francuz je imao jedan od onih dana kada mu sve ulazi(pisao sam o tome na proslim stranama, izgleda da je dosao taj jedan rijetki dan :mrgreen: ), Roddick imao neku povredu.
Danas solidan program, Federer i Djokovic izlaze na teren, a itekako vrijedi pogledati mec izmedju Haasa i Delpa, te Bagy-Raonic, Murray-Querrey...

Inace Nadal bi mogao propustiti i Us Open, a i ako uspije da se oporavi tesko da ista moze uraditi, jer bez meca na betonu pola godine, bez meca dva mjeseca, a poznato je da njemu nakon duzih pauza treba vremena da se nadje.
Opet suj u pitanju ona njega koljena, strucnjaci kazu da zbog istrosenosti svake 2,3 godine mora ovako uzeti duzu pauzu i odmoriti, regenerisati koljena, prva je bila 2009, evo druga ove godine.

P.S Cini li se vama kada Gasquet servira da je onako nizak, isto midget mali, a jbt on visok kao Federer, Nadal, 185, ko bi rekao. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 avg 2012, 03:29

Mog'o bi Roger ovdje do titule, opet je dobio Ferrera kao nosioca u polufinalu, al' je on pometen vec od Wawe, u cetvrfinalu je trebao ici na Monaka, al' je Monako ispao od Stepaneka, sutra protiv lakrdije Tomica, pa vjerovatno na Fisha, u polufinalu Nishikori, Berdych, Wawa ili Raonic. Mislim da ne moze ispast ovdje prije finala, novi bodovi i osiguran seed 1 na US Openu...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 avg 2012, 10:29

Rogerov je ovo turnir i jedan od rijetkih koji je zadrzao stari beton. Itekako brza podloga, sto se i vidi golim oko.
Dobri Djokovic i Federer juce/sinoc, rutinski.

Wawrinka razbio Ferrera, uz nevjerovatno serviranje i steta sto nije radio stream za taj mec iako je bilo planirano.
Del Potro dobio Haasa u mecu u kojem su obojica igrali otvorenog garda, napadali svaku lopticu, odlican duel!

Raonic nije izgubio servis u mecu protiv Bagya i preokrenuo 0-1 u setovima, gdje je prvi set izgubio u tie breaku, nevjerovatno hladan kada se odlucuje, drugi servisi od 200km/h na break lopte.
Za Rogera najveci problem je Berdych, ali on je u ocajnoj formi, ali ako bude igrao u sinocnjem ritmu, finale je tu sigurno.
Andy odlicno odigrao protiv Querreya, strasno returnirao, bit ce to skroz drugi igrac sada nakon zlata sa OI, valjda ce izbjeci Rogerov dio zdrijeba na Us Openu. :mrgreen:
Ako dodje do duela izmedju Novaka i Andya, ipak mala prednost Novaku, jer igraju na betonu, a tu je Novak tata!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 16 avg 2012, 12:14

Mislim da Roger ne bi trebao da ima problema sa ovim igracima, jedini igraci koji mu mogu zadati malo problema su Berdyh i Raonic, Wawa i Nishikori tesko da mogu ozbiljnije probleme zadati Rogeru, sa pristupom igre kao sinoc.

Nisam gledao Novaka i Murraya, ali po rezultatu se moze zakljuciti, da je Nole imao malih problema u 1. setu, to jest ga uzeo onako kako je on ocekivao, a Murray je ovaj mec rutinski dobio, bez nekih problema, sto se kaze igrao onoliko koliko mu je bilo potrebn, kao sto su i Nole i Fedex.

Zao mi Ferrera, on mi je poslije Fedexa, jedan od drazih igraca :cry:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 avg 2012, 14:24

Andy je naučio da podiže formu i igra koliko mu je potrebno tijekom turnira. Vjerujte, ovo zlato sa OI bi moglo biti prekretnica za Murraya, te bi konačno mogao krenuti u pohod osvajanja GS-ova.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 16 avg 2012, 14:57

Claus je napisao/la:Andy je naučio da podiže formu i igra koliko mu je potrebno tijekom turnira. Vjerujte, ovo zlato sa OI bi moglo biti prekretnica za Murraya, te bi konačno mogao krenuti u pohod osvajanja GS-ova.
US-open i AO će biti ključni turniri za mareja.Ako ispuši oba ništa od njega .Ali ako uzme jedan od ova dva biće jebn igrač u budućnosti
"Indija,Pakistan..."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 avg 2012, 17:49

soba 39 je napisao/la:
Claus je napisao/la:Andy je naučio da podiže formu i igra koliko mu je potrebno tijekom turnira. Vjerujte, ovo zlato sa OI bi moglo biti prekretnica za Murraya, te bi konačno mogao krenuti u pohod osvajanja GS-ova.
US-open i AO će biti ključni turniri za mareja.Ako ispuši oba ništa od njega .Ali ako uzme jedan od ova dva biće jebn igrač u budućnosti
Imperija je sve uložila na njega... Stotine miliona... Uzeo je olimpijsko zlato, na domaćem terenu. Vidjecemo je li Imperija i dalje moćna u svojim kolonijama....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.