Normalno. Kako je Real postao prvak ovi moraju placati vise da bi gledali najbolji klub u Spaniji.Emir ZENICA je napisao/la:E sad ste nadrljali cijena karte za El Clasico 298 eura![]()
Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Ako budete grupno išli vjerujem da ćete dobiti neki popust. 
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!
- Emir ZENICA
- Kontakt:
ahahahahhhalimenka je napisao/la:Ako budete grupno išli vjerujem da ćete dobiti neki popust.
Volim te Celik ! ! !
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
treba tu razgranicit' neke pojmove kad je u pitanju pracenje nekog kluba...
postoji simpatisanje, navijanje i identificiranje...
simpatizant u pravilu ne ide na utakmice (osim derbija i euro kupova), prati povremeno desavanja, ali nije bas upucen u sva zbivanja... obicno ne zna nabrojat 10 igraca, a ni ime narednog protivnika... ima 10.tak klubova koje simpatise... mijenja klubove u zavisnosti od pojedinaca i uspjeha...
navijac ide na utakmice kad i ako je u mogucnosti, prati desavanja u i oko kluba, zna sve igrace i strucni stab.... navija samo za jedan klub... njegov odnos prema klubu ne zavisi od snage ekipe, samog sastava i pojedinacnih igraca...
onaj koji se identificira s klubom zivi za klub i s klubom i smatra sebe dijelom kluba... prisustvo na svakoj utakmici je imperativ, ne fula gostovanja ako ikako moze i po cijenu zaduzenja, izostanka s posla itd., klub mu je kao clan porodice...
simpatisati i navijati za neki klub moze svako bez obzira ima li ikakvih dodirnih tacaka osim pracenja putem medija...
problem po mom misljenju je identifikacija s klubom s kojom se nema ama bas nikakvih dodirnih tacaka osim medija... ono iz bosne mrdn'o nije, a govori 'mi' kad je rijec o barci, lyonu i realu.... smatram da to vec nije normalno...
simpatizant u pravilu ne ide na utakmice (osim derbija i euro kupova), prati povremeno desavanja, ali nije bas upucen u sva zbivanja... obicno ne zna nabrojat 10 igraca, a ni ime narednog protivnika... ima 10.tak klubova koje simpatise... mijenja klubove u zavisnosti od pojedinaca i uspjeha...
navijac ide na utakmice kad i ako je u mogucnosti, prati desavanja u i oko kluba, zna sve igrace i strucni stab.... navija samo za jedan klub... njegov odnos prema klubu ne zavisi od snage ekipe, samog sastava i pojedinacnih igraca...
onaj koji se identificira s klubom zivi za klub i s klubom i smatra sebe dijelom kluba... prisustvo na svakoj utakmici je imperativ, ne fula gostovanja ako ikako moze i po cijenu zaduzenja, izostanka s posla itd., klub mu je kao clan porodice...
simpatisati i navijati za neki klub moze svako bez obzira ima li ikakvih dodirnih tacaka osim pracenja putem medija...
problem po mom misljenju je identifikacija s klubom s kojom se nema ama bas nikakvih dodirnih tacaka osim medija... ono iz bosne mrdn'o nije, a govori 'mi' kad je rijec o barci, lyonu i realu.... smatram da to vec nije normalno...
Apsolutno sam protiv toga! Kako onda očekivati napredak u domaćem fudbalu ako klinci ne prate i ne navijaju za naše klubove?!
Naravno, sasvim je ok da simpatišemo neke od stranih klubova, ali pojam navijanje je nešto drugo i tu se treba okrenuti našim timovima.
Naravno, sasvim je ok da simpatišemo neke od stranih klubova, ali pojam navijanje je nešto drugo i tu se treba okrenuti našim timovima.
Ok je simpatizirati neki klub, ali kad netko navija, svađa se na forumima, poistovjećuje se sa tim klubom, e onda taj čovjek ima ozbiljan problem.
A prvi put u životu sam na ovome forumu vidio da se ljudi poistovjećuju i sa drugim državama (koje ni u atlasu ne mogu pronaći). Nije bolest sve što boli.
A prvi put u životu sam na ovome forumu vidio da se ljudi poistovjećuju i sa drugim državama (koje ni u atlasu ne mogu pronaći). Nije bolest sve što boli.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Nemam šta dodati.Još kad se totalno poistovjeti pa govori...MI smo odigrali dobro,ili Mi smo odigrali loše.MI?limenka je napisao/la:Ok je simpatizirati neki klub, ali kad netko navija, svađa se na forumima, poistovjećuje se sa tim klubom, e onda taj čovjek ima ozbiljan problem.
Bio je tu jedan lik,ne znam jeli sada,neki fan Borussie,doživio nervi slom kad Borussia nije dobila.
Ne kontam.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
slušati folk il tome slična ostvarenja je za mene najveće s.ranje na svijetu i nikad to neću skontat da nekoga pali cigo koji pokušava pjevat o svom s.**** životu il ono udruženje južni vjetar i njihove hopsaljke al eto takvih je ovdje more a niko anketu o tome nije postavio nego je nenormalno navijati za bilo koji klub koji nije iz grada(il sela) u kojem živi taj navijač,hajte molim vas od starta glupa anketa koja ništa ne rješava.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
E vidiš,slažem se i sa tobommadridist je napisao/la:slušati folk il tome slična ostvarenja je za mene najveće s.ranje na svijetu i nikad to neću skontat da nekoga pali cigo koji pokušava pjevat o svom s.**** životu il ono udruženje južni vjetar i njihove hopsaljke al eto takvih je ovdje more a niko anketu o tome nije postavio nego je nenormalno navijati za bilo koji klub koji nije iz grada(il sela) u kojem živi taj navijač,hajte molim vas od starta glupa anketa koja ništa ne rješava.
Smrt turbofolku!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Turbofolk slušaju samo krkani i intelektualno zakinute osobe.
Ali svakom njegovo.
Ali svakom njegovo.
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Ovo je i dovelo do propadanja (jednim dijelom) fudbala i navijačke scene u BIH.
Nama je Željo svetinja jedina.
- tyler durden
- Kontakt:
Ma kako da neVasa Ladacki je napisao/la:Ovo je i dovelo do propadanja (jednim dijelom) fudbala i navijačke scene u BIH.
-
DrinaLights
- Kontakt:
Amho objasnio, tema se komotno moze i zakljucati poslije ovoga.amho je napisao/la:treba tu razgranicit' neke pojmove kad je u pitanju pracenje nekog kluba...
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Kako nije? Kad vidim prijatelja kako skače na gol Sancheza Casillasu naježim se. Ja tako skačem kad ga zabije Zeba pitarima samo. Ne mogu da vjerujem, kakav je to um da navijaš svim srcem recimo za Barcu?!?! Ok, simpatišem i ja i Inter i Lakerse, međutim nikad mi na um nije palo da ih prvo svrstavam u "mi", drugo da se nerviram ili da se radujem kao dijete, u zavisnosti od uspjeha..tyler durden je napisao/la:Ma kako da neVasa Ladacki je napisao/la:Ovo je i dovelo do propadanja (jednim dijelom) fudbala i navijačke scene u BIH.
Možda moram početi pratiti trendove pa navijati za Inter, iako su šanse da ću prisustvovati njihovoj tekmi uživo ravne šansi da ću kar.at Natašu Bekvalac.
- Citizen-X
- Kontakt:
Vasa Ladacki je napisao/la:Kako nije? Kad vidim prijatelja kako skače na gol Sancheza Casillasu naježim se. Ja tako skačem kad ga zabije Zeba pitarima samo. Ne mogu da vjerujem, kakav je to um da navijaš svim srcem recimo za Barcu?!?! Ok, simpatišem i ja i Inter i Lakerse, međutim nikad mi na um nije palo da ih prvo svrstavam u "mi", drugo da se nerviram ili da se radujem kao dijete, u zavisnosti od uspjeha..tyler durden je napisao/la:Ma kako da neVasa Ladacki je napisao/la:Ovo je i dovelo do propadanja (jednim dijelom) fudbala i navijačke scene u BIH.
Možda moram početi pratiti trendove pa navijati za Inter, iako su šanse da ću prisustvovati njihovoj tekmi uživo ravne šansi da ću kar.at Natašu Bekvalac.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Pa dobro, nisam ni mislio da ćeš me argumentima sje.bat.
Evo da ja dodam jednu na temu... Ljudi, (a pogotovo vidim mi balkanci) u nedostatku vlastitog uspjeha, imaju obicaj "da se kite tudjim perjem", pa otuda i zamjenica mi kod pominjanja kluba koji simpatisu. Ja licno nisam nikad se postovjecivao sa bilo kojim klubom i koristim ovu zamjenicu jedino u slucajevima kada igra reprezentacija BiH.
Moram (za) nekog sipmatizirati/navijati. Ovdje gdje zivim su uglavnom klubovi iz 2. lige nase.. Pa ljudi i ne zele da udju u prvu a kamoli u premier ligu jer nemaju love.. Igraju beze.. Ovako pratim TV, stream utakmice, novine, internet za informacije o dolasku,odlasku,povredama itd.
A i svakako nasa liga to voli stimat se na sve strane.. Kad se u talijanskoj moze platiti sta je sa ovim nasim brdjanima.. Prodat ce veceru sudija.
- Robijas007
- Kontakt:
ma jedino mogu navijati za svog Čelika...normalno da imam i nekih drugih dragih klubova,ali brate...samo mi srce jače zakuca kad crno-crveni zabiju...kad pitam nekog malca:za koga navijaš a dobijem odgovor Chelsea ili Real, sve mi nešto hoće bit 
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!
KANTU NAM DAJ!!
KANTU NAM DAJ!!
Neću reći ni da je normalno ni nenormalno, ali je veoma pogubno po naš nogomet.
Uzet ću primjer Zenice. Smatra se OK posjetom kad dođe 3.000 ljudi na utakmicu, a grad s užom okolinom ima 150.000 ljudi, znači samo 2% iliti 1 od 50 ljudi odluči doći na utakmicu. Uzmite još i u obzir da niko neće da se reklamira na stadionu na koji malo ko dolazi, odnosno hoće ali po niskim cijenama.
I kako onda očekivati napredak? Ja se ospem kad mi neko kaže da ne dolazi jer kao ne valjaju utakmice... Samo neka mi neko ko iz ovog razloga ne dolazi, objasni kako misli da, eto iz ovog primjera Čelik, sklopi iole pristojnu ekipu sa vrlo niskim prihodima od karata i sponzora? Čime da plaća igrače, havom? I onda tako ovi koji čekaju da nam liga postane bolja indirektno gurnu klubove u dugove do grla, i ustvari stanje postaje sve gore i gore.
A realno imamo potencijala za bolje. U poređenju s nekim bogatijim evropskim zemljama, ovo što radimo s obzirom na budžete klubove je skroz solidno.
Uzet ću primjer Zenice. Smatra se OK posjetom kad dođe 3.000 ljudi na utakmicu, a grad s užom okolinom ima 150.000 ljudi, znači samo 2% iliti 1 od 50 ljudi odluči doći na utakmicu. Uzmite još i u obzir da niko neće da se reklamira na stadionu na koji malo ko dolazi, odnosno hoće ali po niskim cijenama.
A realno imamo potencijala za bolje. U poređenju s nekim bogatijim evropskim zemljama, ovo što radimo s obzirom na budžete klubove je skroz solidno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.