FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 15 avg 2012, 09:17

MU'MIN T.M. je napisao/la:Kiseljak - Željezničar 0:5 (0:0)
Zeba x2, Ramić x2, Pehilj x1.
Prvo poluvrijeme O:O, niko ništa posebno od naših,al vjerovali ili ne Stanić među boljim, E.Čolić i Brković prolazna ocijena, ostali prosjek.
Drugo poluvrijeme "malo"bolje..., poslije iftara možda napišem šta opširnije.
Uglavnom igrao drugi tim na čelu sa Zebom, Karić branio,,,..
1.Karić-jedna dobra intervencija, ostalo nije imao posla.
2.Yoshi-možda ću neke razočarati, ali mislim da nije nikakvo pojačanje, brz ali bezglavo trčanje, ofanziva loša...e sad kako bi to izgledalo u prvom timu uz dodatnu uigranost..???
3.Čutuk-slično kao i Yoshi, mislim da nije pojačanje...
4.Veca-Dobar, rutiner, vidi se da je pun iskustva, on bi mogao pomoći i dostojno zamjeniti i Bogia i Kerlu.
5.Stanić - Iako sam njegov veliki kritičar, jučer ne prepoznatljiv, ne uhvatljiv i jako spreman,prodoran...,još kad bi popravio završnicu(centaršut i šut) to bi bilo ok.Iako je igrao lijevog beka, stalno je bio na krilu, dobio mnogo duela i zaista se nastojao nametnuti, puno trke.
6.Tomić - ala Goran Perak, nije nikakvo pojačanje(na žalost)
7.Jamak- izgubljen, dezorjentisan, nije nešto odigrao protiv poluprofesionalaca...
8.Brković- po meni jako interesantan, po malo stilom liči na Vladavića, ima brzinu, dibling(ne rijetko i pretjera) i jako je nezgodan za čuvanje.Može napraviti višak i u prvom poluvremenu jako dobar.Mislim da je on igrač koji može ravnopravno konkurisati na mjesto desnog ofanzivnog zajedno sa Selimovćem i Bešom.
9.Zeba - igrao u sredini, prvo poluvrijeme velika 0, u drugom poluvremenu dva slobodnjaka; jedan u golmanovu stranu, drugi s malo veće udaljenosti u kontra ugao i oba majstorski.Pored toga asistancija Ramiću.U drugom je bio onaj pravi,razigravao,dijelio lopte s lakoćom iako se vidjelo da se čuva povrede.
10.E.Čolić-ne znam meni se čini da se uozbiljio i da se želi nametnuti, jako puno je trčao i otvarao prostor, međutim fali utakmuiva i rutine, on bi mogao također dobiti priliku u nastavku prvenstva (moje mišljenje)
11.Pehilj-Imao par dobrih, da ne kažem 100%-tnih prilika, al nije se snašao, trudio se, ali može puno bolje.Vidi se da je radio na fizčkoj spremi.

12.Ramić -Ušao u drugom poluvremenu, i mene oduševio.Mislim dva pogotka i prečka sa nekih 20-tak metara..., osim toga puno truda trke, ganjanja...ima šlifa i mislim da on ima meterijala za nadogradnju.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 15 avg 2012, 10:03

slika
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 15 avg 2012, 10:30

Kakva je atmosfera među navijačima pred Gradačac.
Po običaju, biće dosta Manijaca sa ovog područja (Brčko, Srebrenik, Orašje...)
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 15 avg 2012, 10:32

savatihotece je napisao/la:Kakva je atmosfera među navijačima pred Gradačac.
i iz banovica,zivinica... :)
1947!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 15 avg 2012, 10:34

savatihotece je napisao/la:Kakva je atmosfera među navijačima pred Gradačac.
Atmosfera je dobra ne sjajna. Ali bez obzira Manijaci u velikom broju idu iz Sarajeva tu im se dodaju iz ostalih gradova, tako da će igrači imati veliku podršku...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 avg 2012, 10:54

Ako uzmemo ova dva gostovanja prvenstvo je haman pa rjeseno s obzirom da nam je skoro pa zastitni znak da se zahuktavamo kako prvenstvo odmice. Nebi bilo lose vec sada krenuti u kakvu seriju. Valja obarati proslogodisnje rekorde :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 15 avg 2012, 10:56

Pozivam sve navijače Želje da u što većem broju dođu na Banju u subotu i svojim prisustvom uveličaju atmosferu.
Takođe ih upozoravam da u Gradačcu nisu dozvoljena nikakva nacionalistička, šovinistička i druga nesportska skandiranja, mi smo jedna sportska i multietnička sredina gdje su nam takve stvari nepoznate i strane, te svaka pa i vaša skupina će biti odstranjena sa stadiona i vraćena nazad u sredinu u kojoj su navikli na takvo ponašanje, kao što su nebrojeno puta odpremani navijači Zrinjskog i Borca zbog narušavanja naše civilizacijske harmonije.

Sportski pozdrav i fer utakmicu želim!

Nikica

Post Postao/la Nikica » 15 avg 2012, 10:57

I ovaj Rudar prijedor je filijala Borca i BL čekali 3 dana da kažu kako su ih sudije pokrale i pominju i našu tekmu tobože, kakva krađa kakvi k. palci.
Majstor Karatea

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 15 avg 2012, 10:58

seven je napisao/la:Pozivam sve navijače Želje da u što većem broju dođu na Banju u subotu i svojim prisustvom uveličaju atmosferu.
Takođe ih upozoravam da u Gradačcu nisu dozvoljena nikakva nacionalistička, šovinistička i druga nesportska skandiranja, mi smo jedna sportska i multietnička sredina gdje su nam takve stvari nepoznate i strane, te svaka pa i vaša skupina će biti odstranjena sa stadiona i vraćena nazad u sredinu u kojoj su navikli na takvo ponašanje, kao što su nebrojeno puta odpremani navijači Zrinjskog i Borca zbog narušavanja naše civilizacijske harmonije.

Klasični pokušaj provociranja, ali nema veze. Želimo i mi vama sreću i fer utakmicu...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Nikica

Post Postao/la Nikica » 15 avg 2012, 11:00

seven je napisao/la:Pozivam sve navijače Želje da u što većem broju dođu na Banju u subotu i svojim prisustvom uveličaju atmosferu.

Svaka čast tako i treba i imaš potpuno pravo, tako mala sredina i držite nama pridike, ali imate potpuno pravo i moji pozdravi.
Majstor Karatea

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 avg 2012, 11:02

Šta ti je kamenko ? E čuj multietnička sredina, priznaj da si ovaj dio prepiso od nekog :lol: ccc svašta.
DRUG NEBI TI PUNCA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 avg 2012, 11:04

Balo balavi :lol:
[youtube][/youtube]
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 15 avg 2012, 11:11

Evo nešto od prije 10 godina. Kako sam samo skočio kada je željo dao gol a onda sudija reće da ne važi. Samo se ne mogu sjetit ko je zabio.

Željezničar ugostio veliki Newcastle na Koševu
Nakon Akranesa i Lillestroma na red je došao i slavni Newcastle United.
Kategorija: Sport
Datum: 14.08.2002.

Pobjedom protiv Lillestroma Željo je prošao u 3.pretkolo lige prvaka gdje su ga od grupne faze Lige prvaka dijelile samo dvije utakmice. Engleski Newcastle United, sa Alanom Shearerom je došao u Sarajevo.

Ne postoje riječi kojima se može opisati kakva je atmosfera vladala u Sarajevu tada. Na kraju je stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta, došlo je preko 38.000 gledalaca, među njima i oko 200 engleskih navijača. Barem još 10.000 je ostalo van kapija stadiona čije su tribine bile premalene da prime sve koji su željeli pogledati najveću Željinu utakmicu u posljednjih 15-tak godina. Po prvi put poslije rata, jedan bh. klub imao je šansu da izbori grupnu fazu Lige prvaka. Ali protiv Newcastlea je to bila skoro pa nemoguća misija. Ne može se nikako reći da su Englezi nadigrali Želju. Čak šta više, Željo se cijelu utakmicu nosio sa Englezima ali na kraju je morao priznati poraz. Jedini gol na utakmici je postigao Kieron Dyer. To je prvi i jedini put da jedan fudbalski klub napuni najveći bh. stadion. Ovaj rezultat je, jasno, bio više nego dobar za Engleze koji su u revanšu pred svojim navijačima bez ikakvih problema slavili sa 4-0 protiv Željezničara. Želji je ostala utjeha da, i nakon ispadanja iz Lige prvaka, svoj evropski put nastavlja u Kup-u UEFA gdje je čekala španska Malaga.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 15 avg 2012, 11:13

vidiš kako zajedno sjede i meze Bošnjaci, Srbi i Hrvati a vidimo i jednog Roma i svi simpatiziraju Zvijezdu a poneki i Želju, prava multietnička sredina, hvala što si postao ove slike kao dokaz tolerancije i zajedništva

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 avg 2012, 11:15

Ima li slucajno i jedan manijak iz Tuzle da ide na tekmu u subotu, da se pridruzim???
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 15 avg 2012, 11:16

Koliko ovdje ima zavidnog naroda to nije normalno :?

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 15 avg 2012, 11:20

AboveTheLaw je napisao/la:Koliko ovdje ima zavidnog naroda to nije normalno :?
U Bosni će ti ljudi sve oprostiti osim uspjeha. Al polako, prvih par godina dominacije je najteže, to smo davno konstatovali.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 15 avg 2012, 11:27

seven je napisao/la:vidiš kako zajedno sjede i meze Bošnjaci, Srbi i Hrvati a vidimo i jednog Roma i svi simpatiziraju Zvijezdu a poneki i Želju, prava multietnička sredina, hvala što si postao ove slike kao dokaz tolerancije i zajedništva
da ne serendas malo,a? dobio keca iz fizickog ili sta? malo frustracije po okolini?

mi imamo vise pasa lutalica nego tvoje mjestasce stanovnika i ti se nasao o necemu pricati :lol: :lol: :lol:

Momo,Franjo i daidza Mirso zive u sarajevu za tvoju informaciju, a ima da vas pocjepamo, pa da se i vi zalite na sudjenje i kontrolore 0:3 hladno :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 avg 2012, 11:34

seven je napisao/la:vidiš kako zajedno sjede i meze Bošnjaci, Srbi i Hrvati a vidimo i jednog Roma i svi simpatiziraju Zvijezdu a poneki i Želju, prava multietnička sredina, hvala što si postao ove slike kao dokaz tolerancije i zajedništva
A ti si taj Rom :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 avg 2012, 11:37

Ma pustite provincijalce.. Svugdje u svijetu se najbolji mrze. Nije to samo kod nas. Znate kakve su price bile kada je Barselona u pitanju.. Svi su im pomagali. Od uefa-e, preko unicef-a, sudija, raznih masonskih loza i slicno. Meni imponuje sto se zadnjih godina sve vrti oko nas i svima su usta puna Zelje. To je dokaz da nas svi postuju.

Ima li kakvih novosti oko pojacanja. rekoste sinoc da ce se danas znati. Meni je "danas" vec odavno :D
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 13 gostiju.