Vlado PD je napisao/la:Kontrolor fudbalske utakmice između Rudar Prijedora i Sarajeva dobio prazan DVD
Goran Paradžik, sudija iz Ljubuškog u nedjelju poslijepodne navijao je za Sarajevo i pomogao gostima da pobijede sa 3:1 domaći Rudar Prijedor. Paradžik nije dosudio dva jedanaesterca za Prijedorčane, sjeckao je njihovu igru i dozvolio sarajlijama da poslije prekršaja nad protivničkim igračem postignu treći gol.
Međutim, kontrolor suđenja iz Maglaja Muhamed Osmić neće moći na TV snimku da se osvjedoči o svim ovim propustima glavnog sudije koji se u nekoliko navrata, po odlukama, razmimoilazio sa svojim pomoćnicima. Naime, DVD koji je posmatrač suđenja dobio je prazan, na njemu nema nijedan detalj meča sa Gradskog stadiona u Prijedoru.
Sve ovo miriše na veliku režiju sa predumišljajem jer je snimatelje utakmice, koji su dužni službenim licima da dostave uredne DVD-ijeve sa dešavanjima na terenu, angažovao je Fudbalski savez BiH. Oko 2.500 ljubitelja fudbala u gradu na Sani je prepoznalo režiju, orimačinu i navijačko suđenje u korist Sarajeva, ali ovo saznanje vezano za snimak meča više nego jasno aludira da je u sprezi sa dešavanjima u Prijedoru umiješan i Savez.
Zanimljivo je da je Fudbalski klub Sarajevo u prošloj sezoni najviše puta, najčešće ne birajući riječi i sredstva, kritikovao sudije i suđenje, odnosno kompletnu organizaciju djelilaca (ne)pravde na terenima BiH.
Je li ovo znak da u sezoni u kojoj su odigrana samo dva kola Sarajevo mora da bude šampion!
Ako jeste Prijedorčani prvi čestitaju izabranicima trenera Dragana Jovića!
Tekst – Slavko Basara
jedna od velikih zelja mi je da ljudi u FK Rudar, naprave adekvatne uslove za rad novinara i pogotovo snimatelje, pa da konacno iz Prijedora odgledamo izvjestaj kako treba! Zbog toga nije ni cudo sto se desavaju takve situacije!
eh sad, ja sam prvi izvjestaj sa ove utakmice gledao na RTRS i tamo nisu nista rekli o bilo kakvoj nekorektnosti! takodje u radio prenosu te prenosima na raznim portalima isto tako nije bilo govora o kojekakvim penalima odstetama i sl ....
i ne znam odakle ta prica da su klubovi iz Sarajeva povlasteni, pa zar nije Rudar trebo izgubit posteno steceni bod na Otoci zbog nepostivanja propisa ....al nije, progledano je kroz prste ....
i ovaj tekst me boli, zaista ...jer Sarajevo zaista ima kvalitetnu ekipu, koja sigurno odskace i koja je sposobna da pobjedjuje u gostima mnogo jace klubove od Rudara ....