Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Haman da stvarno nema prenosa u subotu pa mi smo ocajna drzava
Iz mog ugla je atmosfera bila i vise nego dobra,ma odlicna ustvari.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
nisam bio na tekmi i znam da se na TV-u manje to osjeti,ali ovo je daleko daleko od atmosfere kakvu je imala nasa kosarka,u kljucnim momentima kad se lomi i kad treba da gori skoro citava dvorana sjedi,ne mislim samo na kraj utakmice vec u momentima kad smo trebali se odlijepit nije bilo tog udara da slomimo protivnika...kokuz je napisao/la:očito da nisi bio na tekmi, na TV-u se to manje vidi, naravno atmosfera nije kao nekad, ali nije ni daleko od toga, ja ne znam gdje si ti vidio pozorište jer svaki koš, i svaka požrtvovanost bilo da je ona rezultovala promašajem ili ne, nagrađena je aplauzom...Pupi04 je napisao/la: sto se tice atmosfere ovo je losevecina utakmice pozoriste,kad se samo sjetimo kako je Skenderija "gorila" ovo me podsjeca na Svabe i njihovu "ludnicu" koju naprave na utakmici,jos nam samo fali DEFENSE DEFENSE...
zato mi jos teze pada sto se nije naso zajednicki jezik sa Tuzlom i u kakvoj atmosferi bi se igralo,ali za ubuduce se mora naci rjesenje da repka vecinu utakmica igra u TZ,nekako smo navikli da reprezentaciju nosi publika a ovo je nazalost daleko od toga
svaka cast na ispunjenoj dvorani al jbg po meni nije to to...
a upravo to nagradjivanje aplauzom svakog dobrog poteza i jest odlika Svaba,al za nase navijanje smo navikli da je vatrenije i srcanije i da nosi citavu utakmicu nase igrace...
kazem opet naviko sam i ocekivo puno bolje i za mene je ovo pozoriste i nikako ono sto je godinama pratilo i nosilo reprezentaciju...
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Bome zadnja 2,3 minuta se stajalo do kraja..
mozda sto sam blizu fanatikosa bio,al prepuna dvorana i podrska tokom citave utakmice..
a ja pa svi oko mene su grlo poderali kad su crveni imali loptu..
poznato je da BHT prigusi posteno zvuk s utakmice(dobro ima tona)
bas bi zelio sad da vidim snimak
mozda sto sam blizu fanatikosa bio,al prepuna dvorana i podrska tokom citave utakmice..
a ja pa svi oko mene su grlo poderali kad su crveni imali loptu..
poznato je da BHT prigusi posteno zvuk s utakmice(dobro ima tona)
bas bi zelio sad da vidim snimak
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
jeste, bilo je sjedenja i tu si u pravu, a da nije bilo udara kad je trebalo to se apsolutno ne slažem, kad bude snimak pogledaj kad đedović zabija 2+1 (2 minute do kraja otprilike) i pogledaj erupciju oduševljenja...Pupi04 je napisao/la:nisam bio na tekmi i znam da se na TV-u manje to osjeti,ali ovo je daleko daleko od atmosfere kakvu je imala nasa kosarka,u kljucnim momentima kad se lomi i kad treba da gori skoro citava dvorana sjedi,ne mislim samo na kraj utakmice vec u momentima kad smo trebali se odlijepit nije bilo tog udara da slomimo protivnika...kokuz je napisao/la:očito da nisi bio na tekmi, na TV-u se to manje vidi, naravno atmosfera nije kao nekad, ali nije ni daleko od toga, ja ne znam gdje si ti vidio pozorište jer svaki koš, i svaka požrtvovanost bilo da je ona rezultovala promašajem ili ne, nagrađena je aplauzom...Pupi04 je napisao/la: sto se tice atmosfere ovo je losevecina utakmice pozoriste,kad se samo sjetimo kako je Skenderija "gorila" ovo me podsjeca na Svabe i njihovu "ludnicu" koju naprave na utakmici,jos nam samo fali DEFENSE DEFENSE...
zato mi jos teze pada sto se nije naso zajednicki jezik sa Tuzlom i u kakvoj atmosferi bi se igralo,ali za ubuduce se mora naci rjesenje da repka vecinu utakmica igra u TZ,nekako smo navikli da reprezentaciju nosi publika a ovo je nazalost daleko od toga
svaka cast na ispunjenoj dvorani al jbg po meni nije to to...
a upravo to nagradjivanje aplauzom svakog dobrog poteza i jest odlika Svaba,al za nase navijanje smo navikli da je vatrenije i srcanije i da nosi citavu utakmicu nase igrace...
kazem opet naviko sam i ocekivo puno bolje i za mene je ovo pozoriste i nikako ono sto je godinama pratilo i nosilo reprezentaciju...
[youtube]
" onclick="window.open(this.href);return false;[/youtube]
evo i ovdje erupcija oduševljenja, slažem se i ja da nije kao nekad, ali nije ni dlakeo...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Vjerovatno nije do njih. Jer mislim da Holandjani uopste nece radit prijenos, posto je kosarka u njih popularna kao cricket u nas.Papastathopoulos je napisao/la:evo sad gledam programsku semu BHT1 za 18.08. i izgleda da nece prenositi mec protiv holandije u gostimau 3 pm
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
[youtube][/youtube]
KO NESKACE MRZI BOSNU HEJ HEJ HEJ!!
[youtube][/youtube]
koliko je daleko ili nije daleko ovdje najbolje se moze vidjet...
zato i govorim sto bi ovakva atmosfera pratila repku citave kvalifikacije,ali da ne idemo vise u off momcima puno srece a i sam planiram doci u SA pogledat tekmu pa cu moci jos bolje procjenit
koliko je daleko ili nije daleko ovdje najbolje se moze vidjet...
zato i govorim sto bi ovakva atmosfera pratila repku citave kvalifikacije,ali da ne idemo vise u off momcima puno srece a i sam planiram doci u SA pogledat tekmu pa cu moci jos bolje procjenit
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Holanđani su imali do sada 5 NBA igrača,nešto ne znam da smo mi imali i jednog vrhunskog igrača kriketa.
Malo sam baš surfao pa se nađu podaci tipa da je Holanđanin Swen Nater bio najbolji skakač NBA lige sezona 1979/80,ili da je Rik Smits igrao All Star utakmicu 1998.
Malo sam baš surfao pa se nađu podaci tipa da je Holanđanin Swen Nater bio najbolji skakač NBA lige sezona 1979/80,ili da je Rik Smits igrao All Star utakmicu 1998.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Dns mi je vrh bio Aco na to-u obraca se kikanu na engleskom i onda isprica cijelu akciju na bosanskom zacku i na kraju Okay ?
onda skonta sta je uradio pa prevede 
LBJ MVP je napisao/la:Holanđani su imali do sada 5 NBA igrača,nešto ne znam da smo mi imali i jednog vrhunskog igrača kriketa.
to kad je moja babo jos igrao...
Romania 90–84 Netherlands
Scoring by quarter: 26–27, 17–18, 25–18, 20–21
Pts: Norel 27
Rebs: four players 6
Asts: Jansen 3
al su zato izgubili sinoć
Norel je kloc da bude kvalitetan jer su igrali svku loptu na njega nesto poput lens wiliamsa kad je igrao za KK BOSNU pa mora covjek dati 27 poena
Samo sam htio skrenuti pažnju na tu da su košarkaška nacija vrijedna poštovanja koja je dala neke velike igrače u istoriji.reptil je napisao/la:LBJ MVP je napisao/la:Holanđani su imali do sada 5 NBA igrača,nešto ne znam da smo mi imali i jednog vrhunskog igrača kriketa.
to kad je moja babo jos igrao...![]()
![]()
prije 14 godina
Romania 90–84 Netherlands
Scoring by quarter: 26–27, 17–18, 25–18, 20–21
al su zato izgubili sinoć![]()
i djesu im ti NBA igraci
čupaju šećernu repu
Da su u ovome trenutku puno slabija reprezentacija od naše nisam doveo u pitanje
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Bodove/pobjedu pisi igru brisi. Ova pobjeda je bitna iz vise razloga, jer ce ekipi pruziti novu snagu i psihicki ih podici na jedan veci nivo, jer nismo odmah pod pritiskom nakon prvog kola, jer nece opasti euforija kod navijaca u narednim utakmicama - mada je to mac sa dvije ostrice - i dovrane ce biti pune.
Sto je nedopustivo i sto se mora popraviti je skok igra i da konacno pocnu u koseve pretvarati zicere kojih je bilo mnogo na ovoj utakmici. Takodjer mi nije jasno kako niko nista da promjeni, a Litvanci ti na isti fazon 38 minuta postizu trice.
Sto je nedopustivo i sto se mora popraviti je skok igra i da konacno pocnu u koseve pretvarati zicere kojih je bilo mnogo na ovoj utakmici. Takodjer mi nije jasno kako niko nista da promjeni, a Litvanci ti na isti fazon 38 minuta postizu trice.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
edinjo-bih
- Kontakt:
pa latvijci gledali nase pripremne utakmice i vidjeli da svkog tudjeg igraca pustamo slobodno da puca sa trice (ponekad i sa poludistance). svi gledaju kao u nadi "hajd' valjda nece pogoditi".
ipak pobjedili smo, bice aBd bolje
ipak pobjedili smo, bice aBd bolje
- hule_barca
- Kontakt:
Vjerovatno je pitanje već ranije postavljeno ali halalite, koliko prolazi iz grupe na EP?
Mes Que Un Club
Kad bi u Holandij napravili brzo neku razliku i onda Aco sve da rotira tako sto vise svjezine zadrzati.
Stvorila se atmosfera isto kao da se igra protiv Luksemburga, Albanije ili nekog slicnog. Latvija je igrala na toliko zavrsnica, prolazili ljudi prvi krug Eurobasketa, imali NBA igraca kad je to nama bio pojam. Jesu u podmladjenom sastavu, ali sastavu koji je veceras pogin'o za pobjedu.
Teska utakmica i tesko otvaranje kvalifikacija. Nisam nijednog trenutka posumnjao da dobijamo, a pogotovo nakon tehnicke Teletovicu. Tada smo okrenuli mec i poslozili neke stvari u glavi. Skracena rotacija nas je sjekla citavu utakmicu i bojim se moguce povrede. Crni je u 17. minuti bio na izdisaju i trebao je Gigu ubaciti jer je poslije toga napravio dvije greske i bacio lopte u bunar. Nije problem kada ti osvoje loptu u borbi i kad te nadskoce, ali je problem kada pada izmedju nase trojice i uzimaju loptu. Ne znam kako, ali mi moramo pronaci nacin da u minutama kada se odlucuje pobjednik na terenu budu i Persic i Masic jer su ljudi koji mogu odigrati odbranu. Mozda je Aco trebao pokusati sa Persicem na njihovom playu, ali nije. Igrali smo zonu u drugom dijelu da se ne trosimo, jer su igraci dosta bili umorni. Teletovic nije bio na svom nivou, ali ruku na srce isprebijali su ga samo tako. Lijevo rame mu je crveno bilo, a sudija ne zeli nista da svira. Iscurilo nam je toliko zicera koje smo davali u pripremnim utakmicama. Veceras je ipak pritisak bio na nama i uspjeli smo da ga se rijesimo. Cesto smo znali ispasti jer u pojedinim trenucima su nas sasijecali tricama ili skokom u napadu. Davis Bertans, igrac Partizana, pogadja sa zvukom sirene za kraj trece, a onda u cetvrtoj nemoguc sut preko Teletovica nakon sto se odbranili.
Crni - Bojim se da ce pasti do kraja kvalifikacija. Ocigledno je da Giga ne moze, ali izginut' ce na terenu i od 5-6 kola cemo imati veliki problem. Mora da odmori makar 7-8 minuta po utakmici. Nadam se tome u Holandiji. Odigrao je odlicno, ali koliko god cudno zvucalo nekako su mi falili oni njegovi prodori kad se zaleti pod kos i izbaci pas za covjeka koji je sam. Toga je rijetko veceras bilo, kucanje, skok u napadu, zadnji sut
Djedovic - Citavu utakmicu se trazio i na kraju je proradio. Nije bilo klasicnih pick n'roll situacija sa Mirzom ili Kikanovicem pogotovo. Kiki je bio bolestan i to se vidjelo na njegovom licu, jedva je hodao. Kad je bilo najpotrebnije Djedovic je preuzeo stvar u svoje ruke.
Masic - Par odlicnih reakcija u odbrani, sjajno postavljanje, ali se i par puta spetljao u napadu. Pogodio je dvije trice i mora dobiti vise lopti u napadu.
Persic - Nije veceras odigrao odlicnu odbranu kako smo navikli od njega. U pojedinim trenucima je dosta u bloku bio ostavljen, i lose smo preuzimali. Na kraju pogodio onaj super bitan kos.
Teletovic - Nije bila njegova noc. Tukli su ga u reketu, i sudije nista nisu svirale. Borio se, ali mora bolje u defanzivnom dijelu. Acine ekipe prakticno nikada ne igraju odbranu, njegova filozofija je na kos vise, ali mora Mirza kao nas nominalno najbolji igrac dati veci doprinos u defanzivnom dijelu. Jer on je vodja ovog tima i samim tim ostalim daje primjer.
Kikanovic - Bio bolestan, ali i pored toga dosao do svoje kvote koseva. U njegovoj odbrani prakticno nista nije stimalo, sjajno su ga radili protivnicki bekovi, i promasio je par zicera sto inace ne masi. Ohrabruje sigurna ruka sa njegovih pozicija. Rijetko kada masi.
Sinanovic - Imao je losih reakcija u napadu, ali ovdje je kriv tim. Sinanovic nije igrac koji se moze izboriti za poziciju 1 na 1, sto je prava rijetkost. A mi pokusavamo da mu spustimo da to upravo igra. Da nije bilo toga nastup bi bio zadovoljavajuci sa skokovima u odbrani, gdje je zakljucao reket cim je usao.
Sve u svemu dosli smo do prve pobjede. Bilo je tesko, ali momci su uspjeli doci ipak. Sada odmor i idemo u Holandiju po pobjedu. Samo se nadam da ce Aco uspjeti da ih digne i da ce prosiriti rotaciju makar malo. Ovaj ritam niko ne moze izdrzati.
Teska utakmica i tesko otvaranje kvalifikacija. Nisam nijednog trenutka posumnjao da dobijamo, a pogotovo nakon tehnicke Teletovicu. Tada smo okrenuli mec i poslozili neke stvari u glavi. Skracena rotacija nas je sjekla citavu utakmicu i bojim se moguce povrede. Crni je u 17. minuti bio na izdisaju i trebao je Gigu ubaciti jer je poslije toga napravio dvije greske i bacio lopte u bunar. Nije problem kada ti osvoje loptu u borbi i kad te nadskoce, ali je problem kada pada izmedju nase trojice i uzimaju loptu. Ne znam kako, ali mi moramo pronaci nacin da u minutama kada se odlucuje pobjednik na terenu budu i Persic i Masic jer su ljudi koji mogu odigrati odbranu. Mozda je Aco trebao pokusati sa Persicem na njihovom playu, ali nije. Igrali smo zonu u drugom dijelu da se ne trosimo, jer su igraci dosta bili umorni. Teletovic nije bio na svom nivou, ali ruku na srce isprebijali su ga samo tako. Lijevo rame mu je crveno bilo, a sudija ne zeli nista da svira. Iscurilo nam je toliko zicera koje smo davali u pripremnim utakmicama. Veceras je ipak pritisak bio na nama i uspjeli smo da ga se rijesimo. Cesto smo znali ispasti jer u pojedinim trenucima su nas sasijecali tricama ili skokom u napadu. Davis Bertans, igrac Partizana, pogadja sa zvukom sirene za kraj trece, a onda u cetvrtoj nemoguc sut preko Teletovica nakon sto se odbranili.
Crni - Bojim se da ce pasti do kraja kvalifikacija. Ocigledno je da Giga ne moze, ali izginut' ce na terenu i od 5-6 kola cemo imati veliki problem. Mora da odmori makar 7-8 minuta po utakmici. Nadam se tome u Holandiji. Odigrao je odlicno, ali koliko god cudno zvucalo nekako su mi falili oni njegovi prodori kad se zaleti pod kos i izbaci pas za covjeka koji je sam. Toga je rijetko veceras bilo, kucanje, skok u napadu, zadnji sut
Djedovic - Citavu utakmicu se trazio i na kraju je proradio. Nije bilo klasicnih pick n'roll situacija sa Mirzom ili Kikanovicem pogotovo. Kiki je bio bolestan i to se vidjelo na njegovom licu, jedva je hodao. Kad je bilo najpotrebnije Djedovic je preuzeo stvar u svoje ruke.
Masic - Par odlicnih reakcija u odbrani, sjajno postavljanje, ali se i par puta spetljao u napadu. Pogodio je dvije trice i mora dobiti vise lopti u napadu.
Persic - Nije veceras odigrao odlicnu odbranu kako smo navikli od njega. U pojedinim trenucima je dosta u bloku bio ostavljen, i lose smo preuzimali. Na kraju pogodio onaj super bitan kos.
Teletovic - Nije bila njegova noc. Tukli su ga u reketu, i sudije nista nisu svirale. Borio se, ali mora bolje u defanzivnom dijelu. Acine ekipe prakticno nikada ne igraju odbranu, njegova filozofija je na kos vise, ali mora Mirza kao nas nominalno najbolji igrac dati veci doprinos u defanzivnom dijelu. Jer on je vodja ovog tima i samim tim ostalim daje primjer.
Kikanovic - Bio bolestan, ali i pored toga dosao do svoje kvote koseva. U njegovoj odbrani prakticno nista nije stimalo, sjajno su ga radili protivnicki bekovi, i promasio je par zicera sto inace ne masi. Ohrabruje sigurna ruka sa njegovih pozicija. Rijetko kada masi.
Sinanovic - Imao je losih reakcija u napadu, ali ovdje je kriv tim. Sinanovic nije igrac koji se moze izboriti za poziciju 1 na 1, sto je prava rijetkost. A mi pokusavamo da mu spustimo da to upravo igra. Da nije bilo toga nastup bi bio zadovoljavajuci sa skokovima u odbrani, gdje je zakljucao reket cim je usao.
Sve u svemu dosli smo do prve pobjede. Bilo je tesko, ali momci su uspjeli doci ipak. Sada odmor i idemo u Holandiju po pobjedu. Samo se nadam da ce Aco uspjeti da ih digne i da ce prosiriti rotaciju makar malo. Ovaj ritam niko ne moze izdrzati.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- inacefindecko
- Kontakt:
osjeti se promjena od dolaska Ace..
i u reklamama više nema Ede Bavčića, sad je normalnija reklama za OVAKO..
ipak mislim da prevagu donosi dosadni Jerko Ivanković Lijanović zbog kojeg kasne u uključivanje na utakmicu, na poluvrijeme, na sve živo jer moramo slušati o žuljevitim rukama radnika i seljaka uz slogan : Kupuj domaće, kupuj srcem.. Bez njega to ne bi bilo isto
i u reklamama više nema Ede Bavčića, sad je normalnija reklama za OVAKO..
ipak mislim da prevagu donosi dosadni Jerko Ivanković Lijanović zbog kojeg kasne u uključivanje na utakmicu, na poluvrijeme, na sve živo jer moramo slušati o žuljevitim rukama radnika i seljaka uz slogan : Kupuj domaće, kupuj srcem.. Bez njega to ne bi bilo isto
Trebo bi dati Bavcicu koje minute u Holandij on nam zaista treba u rotacij i u mnogo bitnim utakmicama samo vjerovatno nije bas fizicki spreman al morat ce on igrat pa makar nazor. Naletelic i Mitrovic koristit ih barem protiv Holandije i Rumunije i tako sacuvati sto vise ove najbolje za utakmice da gruzijom i Letonijom. Sto da ne dat i koju minutu pretkraj i ovom iz Bosne ako je vec pobjednik odlucen samo sto vise svjezinu odrzat
Vec sada mogu reci da ce nam ovo biti jedna od najgorih utakmica pod Acom. Odbrana ocajna, puno se soliralo, igralo bez razmisljanja, los skok... Tako da se ne brinem, iduca ce biti mnogo bolja utakmica i takticki i tehnicki.neno#4 je napisao/la:Stvorila se atmosfera isto kao da se igra protiv Luksemburga, Albanije ili nekog slicnog. Latvija je igrala na toliko zavrsnica, prolazili ljudi prvi krug Eurobasketa, imali NBA igraca kad je to nama bio pojam. Jesu u podmladjenom sastavu, ali sastavu koji je veceras pogin'o za pobjedu.
Crni - Bojim se da ce pasti do kraja kvalifikacija. Ocigledno je da Giga ne moze, ali izginut' ce na terenu i od 5-6 kola cemo imati veliki problem. Mora da odmori makar 7-8 minuta po utakmici. Nadam se tome u Holandiji. Odigrao je odlicno, ali koliko god cudno zvucalo nekako su mi falili oni njegovi prodori kad se zaleti pod kos i izbaci pas za covjeka koji je sam. Toga je rijetko veceras bilo, kucanje, skok u napadu, zadnji sut![]()
![]()
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.