Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

bhsport
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la bhsport » 16 avg 2012, 11:46

bhsport je napisao/la:Kevine, pusti amatere, zajedno navijajmo za BiH. ;)
Kao sto Aco rece, pobjedi se ne gleda u zube, samo mi nije jasno zasto je Sinanovic presjedio na klupi i gledao kako nam latvijci kupe lopte u napadu, kada je u prvom poluvremenu 3,4 puta odlicno reagovao u odbrani, da je on usao bilo bi sigurno vise od +10.
Inace Nihad i Zek najbolji, Mirza imao dobar period na pocetku 3/4, Kikan los, valjda uticaj temperature,
Persic i Masic ocekivano, volim takve igrace, ginu u odbrani u napadu pogode sta treba (2/3 trice Masica) i ono bitno polaganje Persica pred kraj tekme.
Ovo je dobro, da i kad Mirza nema svoj dan, kad je Kikan van tekme, da mozemo dobiti reprezentaciju kakva je Latvija.
Sve u svemu, ja zadovoljan na kraju.

P.S. Neno, kako im je promako propust sa Jozom, da dan pred tekmu saznaju da nema pravo nastupa. :(
Neno, reci mi ovo za Sinanovica, i za Jozu ako nije problem. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 avg 2012, 12:27

Sinanovica je izveo iz igre,nakon sto je se spetljao 2 napada..2 puta su ga pokusali uposliti ,nije uhvatio loptu i jednom je se okrenuo i bacio loptu protivniku u ruke..Posto niko nije bio raspolozen u tom djelu igre sem kikanovica,to je bio razlog!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 avg 2012, 12:29

Juče nisam pisao, jer se čovjeku stvarno smuči kakvo smo mi smeće od naroda, i kako neki ljudi imaju toliku inspiraciju da pljuju i igrače nazivaju svakakvim imenima. Utakmica teška za gledati, ali što neno reče ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobjedu (ko je gledao pripremne turnire zna i zašto). Ako je neko Latviju smatrao nekom banana republikom što se tiče košarke taj nema pojma o ovom sportu. Pobijedili smo vrlo teškog i neugodnog protivnika. To je tipični baltički stil košarke koji je neugodan i boljim ekipama nego što smo mi, gdje maltene, od pleja do centra petice svaki igrač lupa tricu. Jako neugodno za čuvanje, a još kada se doda da nam je roster malo je reći siromašan, igrači su se potrošili maksimalno. Zato im mogu samo kapu skinuti i čestitati na super bitnoj pobjedi.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 avg 2012, 12:31

lumani je napisao/la:Sinanovica je izveo iz igre,nakon sto je se spetljao 2 napada..2 puta su ga pokusali uposliti ,nije uhvatio loptu i jednom je se okrenuo i bacio loptu protivniku u ruke..Posto niko nije bio raspolozen u tom djelu igre sem kikanovica,to je bio razlog!
Da u pravu si, u segmentu odbrane i kontrole defanzivnog skoka, SInanovic je za 6 minuta imao 4 defanzivna skoka i 2 ofanzivna, dok je Kikan za 30 minuta ima 7 skokova 2 defanzivna i 5 ofanzivnih.
Vidi se ko je bio 'raspolozen' u tom segmentu igre, zahvaljujuci kojem su nas latvijci u 3 i 4 cetvrtini poentirali iz drugog ili treceg napada.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 avg 2012, 12:39

iskreno nisam pratio "novu" reprezentaciju pa me zanima sta je sa nekim bivsim reprezentativcima!?
gledao sam utakmicu sinoc i bili smo limitirani skakacki. mislim da keno bajramovic, jos uvijek moze pomoci...
Perišić i Naletilić me nisu bas impresionirali... sta je sa muhom pasalicem?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 16 avg 2012, 12:42

BernardBarnjak je napisao/la:iskreno nisam pratio "novu" reprezentaciju pa me zanima sta je sa nekim bivsim reprezentativcima!?
gledao sam utakmicu sinoc i bili smo limitirani skakacki. mislim da keno bajramovic, jos uvijek moze pomoci...
Keno nam ne treba, a Pašalić je povrijeđen... nisi pratio novu reprezentaciju, ali si gledao sinoćnju tekmu i nije te Naletilić impresionirao? Čime, pozom kojom sjedi na klupi :lol:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 avg 2012, 12:47

kokuz je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:iskreno nisam pratio "novu" reprezentaciju pa me zanima sta je sa nekim bivsim reprezentativcima!?
Keno nam ne treba, a Pašalić je povrijeđen... nisi pratio novu reprezentaciju, ali si gledao sinoćnju tekmu i nije te Naletilić impresionirao? Čime, pozom kojom sjedi na klupi :lol:
kratko sam gledao utakmice addeco cupa i tamo sam primjetio naletilica. nema potrebe za sarkazmom odmah! zasto nam keno ne treba? da li je jos uvijek aktivan'
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 16 avg 2012, 12:49

CSP Limoges targets Edin Bavcic

CSP Limoges wants to sign Edin Bavcic (209-F/C-84, agency: Beo Basket) for the upcoming season. Two sides are already in talks, according to Catch-and-shoot.com. The Bosnian National Team forward should replace Landon Milbourne (201-F-87, college: Maryland), who moved to Panionios Athens. Bavcic averaged 10.9 points and 5.5 rebounds for 18 games with Greek KAO Dramas last season. He joined them in December. Before that, the player had 3 ppg and 3.7 rpg for 3 games with Vanoli-Braga Cremona. Edin Bavcic changed three teams in 2010/11 season. He started with Enel Brindisi and in November of 2010 moved to Khimik Yuzhny. There he had 10.2 ppg and 5.2 rpg for 5 EuroChallenge games and averaged pretty close numbers in Ukrainian championship. Bavcic finished that season with Aris Thessaloniki registering 10.1 ppg and 6.2 rpg for 16 appearances. In the past, he played for Union Olimpija, Kepez, Koln and Bosna ASA BHT. Edin Bavcic is active member of the Bosnian National Team since 2005.
Zadnja izmjena: Martex, dana/u 16 avg 2012, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 avg 2012, 12:49

bhsport je napisao/la:
lumani je napisao/la:Sinanovica je izveo iz igre,nakon sto je se spetljao 2 napada..2 puta su ga pokusali uposliti ,nije uhvatio loptu i jednom je se okrenuo i bacio loptu protivniku u ruke..Posto niko nije bio raspolozen u tom djelu igre sem kikanovica,to je bio razlog!
Da u pravu si, u segmentu odbrane i kontrole defanzivnog skoka, SInanovic je za 6 minuta imao 4 defanzivna skoka i 2 ofanzivna, dok je Kikan za 30 minuta ima 7 skokova 2 defanzivna i 5 ofanzivnih.
Vidi se ko je bio 'raspolozen' u tom segmentu igre, zahvaljujuci kojem su nas latvijci u 3 i 4 cetvrtini poentirali iz drugog ili treceg napada.

Ja pricam o napadu ;) Skok igru smo dobili 50 :42 ako se ne varam!Sinanovica je izveo u prvom poluvremenu posle one jedne greske,a Kikanovic je zabio tada poene,ili ne?Za mene to moze biti jedini razlog,jer ovaj nije odigrao u opste lose,gledajuci na min i skokove.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 16 avg 2012, 12:52

Pa Aco je rekao da želi podmladiti ekipu, i zato Keno nije dobio poziv, a mislim da ne treba evo sinoć je Kikanović bio bolestan a opet je odigrao fantastično, tu je i Sinanović da ga zamijeni 5-6 minuta tokom utakmice i to je to, još da se Bavčić oporavi pa da i Teletović odmori koju minutu (sinoć je odmarao, ali smo onda igrali bez prave četvorke).
I po meni bi Mitrović trebao da dobije bar dvije-tri minute tokom tekme, da se malo Đedović odmori, a i da proba koju trojku ošutat, sinoć je prvi izašao na zagrijavanje i bgm pogađao je :mrgreen:
I još da je dobra zamjena za Wrighta, pošto igra 40 minuta, ali kad su se oba playa Gordić i Pašalić povrijedili :x

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 16 avg 2012, 12:56

Da i ja prokomentarišem. Juče sam prognozirao da očekujem 1.500 gledalaca, kvalitetnu igru, 12 razlike i da me ne fata infrakt.
jbt sve sam profulao. Reprezentacija nije odigrala na očekivanom nivou, a ono što me boli i zabrinjava da u napadu nisam vidio skoro ni jednu izrađenu akciju. Igra nam zavisila od toga kada će se koji igrač probudit i kada će ga krenut. Za razliku od nas, frajeri su nas u napadu par puta zavrtili da nismo znali gdje je lopta.
Centra nemamo, a ako ćemo biti ozbiljna ekipa Sinanović to nije niti će biti. Ako nema boljeg, halali huso materi, al nemoj da glumimo zvijezde. Kikan je poznat po tome što na svakoj utakmici sam ispod koša profula po 3-4 zicera. I ovaj put je ispoštovo kvotu.
Teletović je priča za sebe i u ovoj ekipi on jednostavno ne može dati 100 posto. Pa jebote ljudi po tri četiri puta skaču i hvataju loptu pod našim košem, on se jedini sa njima nadskakuje. On i onaj mrki koji je bolji centar od Sinanovića. Teletović se hvato za glavu, jer se ostali razbježe ispod koša.
Nihad je nepredvidiv momak, veliki nikad dokazani potencijal. Fali mu dlaka za vrhunskog igrača, i uvijek će mu falit.
Ostalo ne bih pominjao, jer se radi o igračima ograničenog potencijala.
Aci svaka čast, al treba priznat da mi nemamo kvaliteta za nešto više. Maximala plasman na eurobasket, a tamo ćemo dobiti po guzici.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 avg 2012, 13:17

bhsport je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Kevine, pusti amatere, zajedno navijajmo za BiH. ;)
Kao sto Aco rece, pobjedi se ne gleda u zube, samo mi nije jasno zasto je Sinanovic presjedio na klupi i gledao kako nam latvijci kupe lopte u napadu, kada je u prvom poluvremenu 3,4 puta odlicno reagovao u odbrani, da je on usao bilo bi sigurno vise od +10.
Inace Nihad i Zek najbolji, Mirza imao dobar period na pocetku 3/4, Kikan los, valjda uticaj temperature,
Persic i Masic ocekivano, volim takve igrace, ginu u odbrani u napadu pogode sta treba (2/3 trice Masica) i ono bitno polaganje Persica pred kraj tekme.
Ovo je dobro, da i kad Mirza nema svoj dan, kad je Kikan van tekme, da mozemo dobiti reprezentaciju kakva je Latvija.
Sve u svemu, ja zadovoljan na kraju.

P.S. Neno, kako im je promako propust sa Jozom, da dan pred tekmu saznaju da nema pravo nastupa. :(
Neno, reci mi ovo za Sinanovica, i za Jozu ako nije problem. ;)
Sinanovic je odigrao super korektno. Aco se vodio onom sa priprema gdje je Sinanovic uvijek igrao po 4-5 minuta u drugoj cetvrtini, Mirza pretezno u jednom dijelu igre stane na pet, Maske ili Persa u zoni glume cetvorku. Cijenim da ga nije uvodio u drugom dijelu zato sto su stalno forsirali pick n'roll, dobro su rolali i onda otvarali suteve izvana, Aco je vjerovatno mislio da ce Sinan sa svojom losom pokretljivoscu imati velikih problema. Morao ga je ubaciti u drugom poluvremenu i pokusati zatvoriti ofanzivni skok. Sinanovic je sve bez problema odradio defanzivno.

Za Jozu se islo na kartu da Hrvatska potpise, ali se to nije desilo. Zao mi je samo sto Jozo nece imati nastup za repku jer ce za Sloveniju biti prekobrojan :mrgreen: :mrgreen:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 16 avg 2012, 13:25

kako ce uhvatiti, kad su oba dodavanja bila prekratka, odnosno niska, nije bilo teoretske mogucnosti da dodje do te 2 lopte, tu se nesmi njemu pripisati ni 1% greske!

Sinanovic je nam mnogo potreban, ovo mu nije bila najbolja utakmica, ali on moze reprezentacija puno toga dati!
Nesmimo zaboraviti da mu je to bio debi u reprezentaciji, prvi put u zivotu se prezentirao BIH publici, cijela BIH je mogla gledati na TVu, pa sigurno je se tio dokazati, i imao tremu, ali sve ce to doci na svoje!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 16 avg 2012, 13:26

dajte snimak, reptil, zar ti nisi snim'o tekmu?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 avg 2012, 13:35

Jao,jao pojedinci pricaju da mi nemamo akcija! :o Jao,jao,idite gledati badminton,to je sport za vas!Usput,ako neko nije primijetio silne kretnje i blokove,onda nema svrhe ni detaljno ih opisivati...

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 16 avg 2012, 13:38

voltron30 je napisao/la:Juče nisam pisao, jer se čovjeku stvarno smuči kakvo smo mi smeće od naroda, i kako neki ljudi imaju toliku inspiraciju da pljuju i igrače nazivaju svakakvim imenima. Utakmica teška za gledati, ali što neno reče ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobjedu (ko je gledao pripremne turnire zna i zašto). Ako je neko Latviju smatrao nekom banana republikom što se tiče košarke taj nema pojma o ovom sportu. Pobijedili smo vrlo teškog i neugodnog protivnika. To je tipični baltički stil košarke koji je neugodan i boljim ekipama nego što smo mi, gdje maltene, od pleja do centra petice svaki igrač lupa tricu. Jako neugodno za čuvanje, a još kada se doda da nam je roster malo je reći siromašan, igrači su se potrošili maksimalno. Zato im mogu samo kapu skinuti i čestitati na super bitnoj pobjedi.
POTPIS!

Litvanija isto tako igra, Šweska, pa i Dansaka a znamo svi kako nas Finska casti sa 30 koseva razlike.. Stil tih repki je da im u cijeloj utakmici moraju uci najmanje 15 trica.. latviji da je uslo jos 2 trice gotovo bi bilo... srecom nije...

Jos samo u onom njihovom posljednjem napadu da je latvjac pogodio 3 preko kikana pa da uzmem macolu i stucem TV :lol: vec sam bio posao po nju :lol:

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 16 avg 2012, 13:40

kokuz je napisao/la:dajte snimak, reptil, zar ti nisi snim'o tekmu?
imam 1 pol samo ostecen mi je snimak 2 pol :cry:

PItam ove kako da vratim programsku shemu jucerasnju.. tacnije MojwebTV da mogu skinuti cijelu tekmu..
samo neka mi kazu kako ja cu je skinuti odmah i postaviti ovdje ;)

HVALA!

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 16 avg 2012, 13:44

NEZALAGANJE je napisao/la:Jao,jao pojedinci pricaju da mi nemamo akcija! :o Jao,jao,idite gledati badminton,to je sport za vas!Usput,ako neko nije primijetio silne kretnje i blokove,onda nema svrhe ni detaljno ih opisivati...
Jesil ti gledo fudbal il košarku. Ne kontam o kojoj utakmici pišeš. O kojim to silnim kretnjama i blokovima pričaš. Pogledaj snimak.
Jedini koji je pokušao blokove radit bio smotani Sinanović, ali nije ništa odradio u onih 3-4 minute što je igrao.
Sve ostalo je bilo zalijetanje pod koš ili šutevi za dva bez bloka. Nijedan blok za trojku nismo napravili.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 16 avg 2012, 13:59

Nema akcija, njihovi igraci skoro pa u svakom napadu ostanu sami na sutu za 3 poena, a dok se to kod nas nije desilo ni jednom, mozda 1-2 situacije da smo imali takvuj situaciju :D , po meni treba Teletovicu objasnit da postoje i asistencije a ne samo poeni, on je nas najbolji igrac, ali mora vise dodavat', sto je radio protiv Hrvatske, ne kontam kako se on ne moze oslobodit igraca, uvijek igrac bude tu 0,5 - 1m do njega, kad smo u napadu, a dok oni napadaju njemu pobjegne igrac, ako se ne moze Latvijca oslobodit, kako onda misli da se ooslobodi od goropada iz NBA... Sinoc sve islo 1 vs 1, nema nekih izradjenih akcija, nismo imali ideje u odbrani a ni u napadu, vjerujem da se biti bolje protiv Holandije...

Nema prenosa u subotu???

Je li ovo preko mojawebtv besplatno? :D
Zadnja izmjena: likma23, dana/u 16 avg 2012, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 avg 2012, 14:00

gdje se igra domaca utakmica? nakon holandeza

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []