Nogometna reprezentacija Hrvatske
Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske
Zdravko Mmić je najveći gospodin balkanskog fudbala/nogometa.Ovo ostalo je sve go fićfirić i loša kopija
"Indija,Pakistan..."
Ajde, no, no, čemu tolika briga, bitno da budemo ispred Srba, pa makar i ne prošli na prvenstvo
Nego, puno se vi nervirate. Ja jesam inače kritičan, a i treba biti prema reprezentaciji, al stanite malo na loptu. Ni ja ga ne mirišem ko ni većina populacije, al treba dati čovjeku priliku (kad je već ustoličen u maniri komunističke partije Sjeverne Koreje).
Prijateljska utakmica, miješani sastav u kojoj su od prve igrali Maloča (koji sigurno za dugo vremena neće ponovno opet zaigrati u 1. stastavu), pa Pranjić, nakon dugo vremena od prve je zaigrao Kranjčar koji nema snage za više od 60 minuta, pa Badelj od prve. Naprijed je bilo previše ofenzivno (Da Silva, Olić, Mandžukić) i za neku ekipu slabiju od Švicarske.
Štimac ne treba i ne smije puno mijenjati u odnosu na Bilića, nego samo nadograđivati i pobojlšavati igru. Ako je ovo bilo kemijanje samo za jednu priliku, odlično, a ako će to postati učestalo, e onda će biti rutavo..
Sva sreća imamo Jurčića zaduženog za taktiku
je, je, Sinj je fakat daleko i Gospa je najveći razlog praznog stadiona. Eh, da se tebi bar ukaže razum.
A zvižduke si TI dobio (i štošta još drugo), ne igrači!!
Nego, puno se vi nervirate. Ja jesam inače kritičan, a i treba biti prema reprezentaciji, al stanite malo na loptu. Ni ja ga ne mirišem ko ni većina populacije, al treba dati čovjeku priliku (kad je već ustoličen u maniri komunističke partije Sjeverne Koreje).
Prijateljska utakmica, miješani sastav u kojoj su od prve igrali Maloča (koji sigurno za dugo vremena neće ponovno opet zaigrati u 1. stastavu), pa Pranjić, nakon dugo vremena od prve je zaigrao Kranjčar koji nema snage za više od 60 minuta, pa Badelj od prve. Naprijed je bilo previše ofenzivno (Da Silva, Olić, Mandžukić) i za neku ekipu slabiju od Švicarske.
Štimac ne treba i ne smije puno mijenjati u odnosu na Bilića, nego samo nadograđivati i pobojlšavati igru. Ako je ovo bilo kemijanje samo za jednu priliku, odlično, a ako će to postati učestalo, e onda će biti rutavo..
Sva sreća imamo Jurčića zaduženog za taktiku
Kako ste doživjeli prazan Poljud i zvižduke ?
- Zvižduke smo zasluženo dobili, a više gledatelja nismo ni očekivali s obzirom na svetkovinu Velike Gospe. Vratit ćemo se u Split i ispraviti ovu utakmicu.
je, je, Sinj je fakat daleko i Gospa je najveći razlog praznog stadiona. Eh, da se tebi bar ukaže razum.
A zvižduke si TI dobio (i štošta još drugo), ne igrači!!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Jedna od najočajnih predstava Hrvatske u zadnje vrijeme.
Isto se odnosi na tribine.Ne pamtim lošiju atmosferu.
Ipak,mislim da Hrvatska ima vrlo dobru ekipu ali...ali Štimac,mnogi će žaliti za Bilićem.
Isto se odnosi na tribine.Ne pamtim lošiju atmosferu.
Ipak,mislim da Hrvatska ima vrlo dobru ekipu ali...ali Štimac,mnogi će žaliti za Bilićem.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Taj lik je dobar samo za sebe i svoje krdo od obitelji.soba 39 je napisao/la:Zdravko Mmić je najveći gospodin balkanskog fudbala/nogometa.Ovo ostalo je sve go fićfirić i loša kopija
Za sve ostale je bolji crni vrag nego on.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!
Gavranović nam zabio dva gola: Sanjao sam kockasti dres
Omaleni Xherdan Shaqiri razbijao je Štimčeve trupe, održao Hrvatima nogometnu lekciju. Ali, pravi "killer" Hrvatske bio je Mario Gavranović.
U 45 minuta koliko mu je podario Otmar Hitzfeld postigao je dva pogotka, još u nekoliko navrata zaprijetio Pletikosi. A tog Gavranovića HNS je imao na pladnju, on je trebao stopama Petrića i Rakitića. Momak je Hrvat iz Gradaca, na tribinama Poljuda bili su mu roditelji i stric.
– Sretan sam što sam se vratio u švicarsku reprezentaciju, nije bilo lako za mene igrati protiv Hrvatske. Osjećam se Hrvat koliko i Švicarac, nadam se da će me ovi golovi sada ostaviti u kadru reprezentacije – kazao je Gavranović.
Jedan detalj nije mogao proći nezamijećen. Nije slavio postignute golove. Kada bi zatresao mrežu napadač Schalkea samo bi pognuo glavu.
– Ne, nikada to ne bih uradio. Protiv Hrvatske se ne slave golovi – rekao je 23–godišnji Gavranović.
Je li mu ostao žal što je bio na "suprotnoj" strani?
– Kao dijete sam uvijek sanjao da ću jednog dana igrati za Hrvatsku, ali kako je sve išlo brzo odlučio sam se za Švicarsku. Ne mogu se sada vratiti natrag. Sretan sam što sam u jednoj dobroj reprezentaciji, vidjeli ste da igramo kvalitetan nogomet, zasluženo smo pobijedili i nadam se da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Otvaranje kvalifikacija protiv Slovenije i Albanije bit će teško za nas, ali nadamo se dobrom startu – kaže Gavranović.
Omaleni Xherdan Shaqiri razbijao je Štimčeve trupe, održao Hrvatima nogometnu lekciju. Ali, pravi "killer" Hrvatske bio je Mario Gavranović.
U 45 minuta koliko mu je podario Otmar Hitzfeld postigao je dva pogotka, još u nekoliko navrata zaprijetio Pletikosi. A tog Gavranovića HNS je imao na pladnju, on je trebao stopama Petrića i Rakitića. Momak je Hrvat iz Gradaca, na tribinama Poljuda bili su mu roditelji i stric.
– Sretan sam što sam se vratio u švicarsku reprezentaciju, nije bilo lako za mene igrati protiv Hrvatske. Osjećam se Hrvat koliko i Švicarac, nadam se da će me ovi golovi sada ostaviti u kadru reprezentacije – kazao je Gavranović.
Jedan detalj nije mogao proći nezamijećen. Nije slavio postignute golove. Kada bi zatresao mrežu napadač Schalkea samo bi pognuo glavu.
– Ne, nikada to ne bih uradio. Protiv Hrvatske se ne slave golovi – rekao je 23–godišnji Gavranović.
Je li mu ostao žal što je bio na "suprotnoj" strani?
– Kao dijete sam uvijek sanjao da ću jednog dana igrati za Hrvatsku, ali kako je sve išlo brzo odlučio sam se za Švicarsku. Ne mogu se sada vratiti natrag. Sretan sam što sam u jednoj dobroj reprezentaciji, vidjeli ste da igramo kvalitetan nogomet, zasluženo smo pobijedili i nadam se da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Otvaranje kvalifikacija protiv Slovenije i Albanije bit će teško za nas, ali nadamo se dobrom startu – kaže Gavranović.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!
I što ga je onako zgazio kad ga je sanjao? Nego Maminjo jeste super menadžer... Kako to ne vidite nije mi jasno... Klub je finansijski stabilan, stalno je šampion, stvara igrače, igra Evropu konstantno....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ne znam, to trebaš njega pitati. Možda je razmislio i odlučio se za Švicarsku jer je shvatio da će tamo prije dobiti poziv. Realno u Hrvatskoj bi teško dobio poziv. Na stranu to što su nas pobjedili, ipak je kod njih u špici puno manja konkurencija.
Ali da budem iskren za onog Shaqirija bi dao pola reprezentacije.
Ali da budem iskren za onog Shaqirija bi dao pola reprezentacije.
Pa momak je ceka poziv HNS-a i zbog toga je odgađa sa debitiranjem za Svicu, posto poziva a ni incijative iz HNS-a nije bilo on se odlucio za Svicarsku. Sasvim opravdano kad uzmemo u obzir da je prosa mlade repke Svicarske.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Posle Kuzmanovica niko vise nije posle mlade Svicarske reprezentacije zaigrao za drugu reprezentaciju. Naucili se ljudi pameti i donijeli nekakav zakon, u vezi pasosa, statusa porodice ili cega vec...
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!
Rakitić? Istina samo par mjeseci kasnije, ali svejedno...skeva je napisao/la:Posle Kuzmanovica niko vise nije posle mlade Svicarske reprezentacije zaigrao za drugu reprezentaciju. Naucili se ljudi pameti i donijeli nekakav zakon, u vezi pasosa, statusa porodice ili cega vec...
A pitanje je šta će biti sa Behramijem, Xhakom i Shaqirijem ako i kada Kosovo napokon dobije dopuštenje od FIFE i UEFE.
Kosovo nikad nece dobiti dopustenje od fife i uefe (osim ako se ne dogovore Srbija i Kosovski albanci sto je malo vjerovatno) tako da nece nista biti
. A i da bude, mislim da nema veze sto bi to bila nova drzava, ipak su ovi igrali za Svicarsku.
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!
Ni meni to nikad neće biti jasno.Ponašaju se baš kao da je Dinamo prije rata imao rezultate u rangu sa realom,bajernom,liverpulom,zvezdomDANTES je napisao/la:I što ga je onako zgazio kad ga je sanjao? Nego Maminjo jeste super menadžer... Kako to ne vidite nije mi jasno... Klub je finansijski stabilan, stalno je šampion, stvara igrače, igra Evropu konstantno....
Od jednog prosječnog kluba napravio je finansijskog giganta za ove prostore koji će po svemu sudeći igrati ligu šampiona i ove godine
"Indija,Pakistan..."
Sto se tiče Dinama, Dinamo je oluja za Zvezdu bio, uvjek, kakav god klub bio Dinamo imao je snagu kakvu nema sada, da nije bilo Dinama velika je vjerovatnost da sada ni Hrvatske reprezentacije ne bi bilo, pa tvoja ironija na ovoj temi bila uzaludna, dobar si čovjek, al' pusti se molim te ove teme, nisi dorastao.soba 39 je napisao/la:Ni meni to nikad neće biti jasno.Ponašaju se baš kao da je Dinamo prije rata imao rezultate u rangu sa realom,bajernom,liverpulom,zvezdomDANTES je napisao/la:I što ga je onako zgazio kad ga je sanjao? Nego Maminjo jeste super menadžer... Kako to ne vidite nije mi jasno... Klub je finansijski stabilan, stalno je šampion, stvara igrače, igra Evropu konstantno....... a ne što su slavili titulu iz 82 deset godina iza toga
![]()
Od jednog prosječnog kluba napravio je finansijskog giganta za ove prostore koji će po svemu sudeći igrati ligu šampiona i ove godine
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
"Dinamo OLUJA za Zvezdu"England je napisao/la:Sto se tiče Dinama, Dinamo je oluja za Zvezdu bio, uvjek, kakav god klub bio Dinamo imao je snagu kakvu nema sada, da nije bilo Dinama velika je vjerovatnost da sada ni Hrvatske reprezentacije ne bi bilo, pa tvoja ironija na ovoj temi bila uzaludna, dobar si čovjek, al' pusti se molim te ove teme, nisi dorastao.soba 39 je napisao/la:Ni meni to nikad neće biti jasno.Ponašaju se baš kao da je Dinamo prije rata imao rezultate u rangu sa realom,bajernom,liverpulom,zvezdomDANTES je napisao/la:I što ga je onako zgazio kad ga je sanjao? Nego Maminjo jeste super menadžer... Kako to ne vidite nije mi jasno... Klub je finansijski stabilan, stalno je šampion, stvara igrače, igra Evropu konstantno....... a ne što su slavili titulu iz 82 deset godina iza toga
![]()
Dobro si,odoh ja sa ove teme
"Indija,Pakistan..."
Ukoliko bi Kosovo dobilo dopuštenje onda bi svi ti igrači imali mogućnost prelaska tamo i ostanka u švicarskoj reprezentaciji. No, ako odigraju jednu utakmicu za Švicarce nakon što Kosovo dobije reprezentaciju onda više mogućnost za promjenu nemaju.skeva je napisao/la:Kosovo nikad nece dobiti dopustenje od fife i uefe (osim ako se ne dogovore Srbija i Kosovski albanci sto je malo vjerovatno) tako da nece nista biti. A i da bude, mislim da nema veze sto bi to bila nova drzava, ipak su ovi igrali za Svicarsku.
Možda zato što se štelilo Titovim klubovima? Dobro se zna koji su to, tri su iz "velike četvorke".soba 39 je napisao/la: Ni meni to nikad neće biti jasno.Ponašaju se baš kao da je Dinamo prije rata imao rezultate u rangu sa realom,bajernom,liverpulom,zvezdom... a ne što su slavili titulu iz 82 deset godina iza toga
![]()
Čim se Jugoslavija raspala prdnuli su u sisu, baš se pitam zašto.
Inače, Mamić nije došao poslije rata nego početkom ovog stoljeća. A Dinamo je prije njega igrao Ligu Prvaka i to kao značajan faktor u njoj.
Prdnuli su usled rata, bijede, neimastine, javasluka, lopovluka, opsteg haosa u regiji...a nisu imali tako jaku podrsku drzave, kao sto je to imao Dinamo od Franje...limenka je napisao/la: Možda zato što se štelilo Titovim klubovima? Dobro se zna koji su to, tri su iz "velike četvorke".
Inače, Mamić nije došao poslije rata nego početkom ovog stoljeća. A Dinamo je prije njega igrao Ligu Prvaka i to kao značajan faktor u njoj.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Ali su zato imali 45 godina punu podršku komunističke partije i Velikog vođe.marconato je napisao/la:Prdnuli su usled rata, bijede, neimastine, javasluka, lopovluka, opsteg haosa u regiji...a nisu imali tako jaku podrsku drzave, kao sto je to imao Dinamo od Franje...limenka je napisao/la: Možda zato što se štelilo Titovim klubovima? Dobro se zna koji su to, tri su iz "velike četvorke".
Prdnuli su kada je sve to nestalo.
+1limenka je napisao/la:
Ali su zato imali 45 godina punu podršku komunističke partije i Velikog vođe.
Prdnuli su kada je sve to nestalo.
To je jedini razlog zasto se ne cudim da danas Mamic ima svoje pristase, znaju sta se radilo prije tako da im je ovo danas satisfakcija.
Prvenstvo 78/79 je najocitiji primjer krađe, prvenstvo kojeg je Dinamo regularno osvojio je dodjeljeno Hajduku preko suda.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Kosovo u septembru dobija punu nezavistnost i samim tim postaju drzava, a ako zele da budu clanica fife i uefe moraju biti clanica UN-a. Samo bi to mogao biti problem jer je sada tamo ona budala, ali ne i nemoguce. A kad se to desi, na balkanu ce biti jos jedna reprezentacija > Kosova.limenka je napisao/la:Ukoliko bi Kosovo dobilo dopuštenje onda bi svi ti igrači imali mogućnost prelaska tamo i ostanka u švicarskoj reprezentaciji. No, ako odigraju jednu utakmicu za Švicarce nakon što Kosovo dobije reprezentaciju onda više mogućnost za promjenu nemaju.skeva je napisao/la:Kosovo nikad nece dobiti dopustenje od fife i uefe (osim ako se ne dogovore Srbija i Kosovski albanci sto je malo vjerovatno) tako da nece nista biti. A i da bude, mislim da nema veze sto bi to bila nova drzava, ipak su ovi igrali za Svicarsku.
Glavni rival San-Marina.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.