Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Cavani
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Cavani » 18 avg 2012, 13:43

jedva cekam sljedecu nedelju da city fasuje od assaidia[/quote]
Jesu tebi vrane popile mozak ili sto ? Najjaci tim u ligi treba da fasuje od nekog Marokanca kojeg si ti pogledao 3 puta na youtubu i zakljucujes da je dobar igrac i on treba da napravi budalama odbranu koja je prosle sezone bila najbolja u ligi ,stvarno usko razmisljas ili uopce ne razmisljas.

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 18 avg 2012, 13:58

Cavani je napisao/la: Jesu tebi vrane popile mozak ili sto ? Najjaci tim u ligi treba da fasuje od nekog Marokanca kojeg si ti pogledao 3 puta na youtubu i zakljucujes da je dobar igrac i on treba da napravi budalama odbranu koja je prosle sezone bila najbolja u ligi ,stvarno usko razmisljas ili uopce ne razmisljas.
zato imas ti tu da mi sve objasnis.koji kao sve siroko razmisljas,zasto onda nisi na avataru napisao cavani prije 4 god .kad ga nije niko znao,a ne sad kad vrijedi 50 mil.a ja vidis predvidjam za assaidija prije.ne znam zasto su najbolja odbrana lige,dok skrtel i agger igrali zajedno(tj dok se bagger nije povrijedio)ko je amo najmanje primljenih golova. i cija odbrana je bila najbolja..
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 18 avg 2012, 14:02

BeyKopites je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:Hajd barem vam ne odlaze ključni igrači ko nama :mrgreen:
AW je vrijedniji od svih prolaznih igrača ;)
eh upravo to je njihova prednost.a sto se tice igraca slabi su oni al zato imaju AW
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'

youngredcomps
Kontakt:

Post Postao/la youngredcomps » 18 avg 2012, 14:09

http://www.premiership.hr/premiership/2 ... ulham.html" onclick="window.open(this.href);return false;

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 avg 2012, 14:15

dajte vise nek neko banuje ovog malog ako ne zbog toga sto nas svaki dan siluje glupostima onda zato sto spamuje temu. ovo sto on radi je cisti spam.
You are someone else I am still right here

Ibischa
Kontakt:

Post Postao/la Ibischa » 18 avg 2012, 14:16

imali neko link za stream od sport kluba

HeKen
Kontakt:

Post Postao/la HeKen » 18 avg 2012, 14:18

evo je jubilarna 3100. stranica. Masallah :)
danasnji rezultat mislim ide u nasu korist aBd :) :D

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 18 avg 2012, 14:25

Evo vam link na kojem se nalaze nalaze vecina linkova za pracenje tekme :

http://www.redandwhitekop.com/forum/ind ... c=295692.0" onclick="window.open(this.href);return false;

Prvi post se prije svake tekme edituje ;)

BLOODZEED <3

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 18 avg 2012, 14:26

Još je vrlo malo ostalo do prvog ovosezonskog meča u Premiershipu, a tako se i ja odlučih' da napišem par stvari vezanih za LFC. Naravno, jeste malo duži post, al' nadam se kako ćete uživat' u njemu. :mrgreen:

slika

Lična karta kluba;

Ime: Liverpool FC
Osnovan: 1892. godine
Stadion: Anfield (45.522)
Predsjednici: Tom Werner i John Henry
Menadžer: Brendan Rodgers

Prijelazni rok;

Došli: Joe Allen (Swansea, £15m), Fabio Borini (Roma, £10m) Oussama Assaidi (Heerenveen, £3m)

Otišli: Dirk Kuyt (Fenerbache, £1m), Craig Bellamy (Cardiff, undisclosed), Alberto Aquilani (Fiorentina, undisclosed), Maxi Rodriguez (Newell's Old Boys, undisclosed) Fabio Aurelio (Gremio, free), David Amoo (Preston North End, free), Stephen Darby (Bradford, free)

Igracki kadar: http://www.liverpoolfc.com/team/first-team

Raspored utakmica: http://www.liverpoolfc.com/match/fixtures

Stil igre, ocekivanja, prednosti, slabosti...

Liverpool je imao još jednu sezonu za zaborav. Završili smo čak na 8. mjestu i čak je i gradski rival, Everton, završio ispred nas. Vlasnici su po završetku sezone reagovali i legendarni Kenny Dalglish je smijenjen. Zamjenio ga je mladi stručnjak, Brendan Rodgers, koji je bio hit prethodne sezone sa Swansima uz Newcastle. Swansea je igrao vjerovatno najatraktivniji fudbal u ligi. Kako je sezona odmicala bili su sve bolji. Iz meča u meč su kontrolisali igru, ali ne poput Barçe već su pasovi išli mnogo brže. Rodgers je po dolasku rekao da isti stil igre želi da nametne i u Liverpoolu ali i da mu treba vremena za tako nešto i da traži strpljenje i razumijevanje navijača koji žele da vide ovaj veliki klub ponovo u samom vrhu. Rodgers je izuzetno posvećen poslu i svaki trening i utakmicu proučava detaljno. Iz Swansea je poveo dva pomoćna trenera i analistu sa kojima je izuzetno uspješno radio i zajedničkim snagama su smanjivali greške kako je sezona odmicala. Sama činjenica da je iskucao vlasnicima na 180 strana svoju viziju kluba i njegov sistem je dovoljan pokazatelj ambicioznosti i detaljne analize svega što se dešava u klubu. Po dolasku je doveo dva igrača sa kojima je vec uspješno radio. Liverpool su pojačali napadač Fabio Borini i vezista Joe Allen. Borini je radio sa njim u mlađim kategorijama Chelsea i jedan kraći period u Swanseau dok je Allena Rodgers "stvorio" i zahvaljujući radu sa njim prethodnih godina je napredovao i došao do toga da bude jedan od najbolje ocjenjenih veznjaka u Premiershipu protekle sezone. Iako Allen nije igrač koji pravi ogromnu razliku na terenu, kao neko ko poznaje Rodgersov sistem duži vremenski period može da bude dosta koristan. Borini je sa druge strane pouzdan realizator, nezavisno od sistema igre i lige u kojoj igra. Ako dobije pravu loptu, male su šanse da je neće pospremiti u mrežu. Ostaje vidjeti da li će Rodzers uspjeti da formira isti sistem igre kao i u Swansima. Ono što je veoma važno za Liverpool je da je kapiten Steven Gerrard konačno spreman na početku sezone i da izgleda dobro na terenu. Njegova uloga će biti iza napadača i radiće ono sto je Sigurðsson radio prošle sezone, ali osim šuta i kretnje, Gerrard ima i odličan završni pas što Sigurðssonu nije jača strana. U timu Liverpoola i dalje nema dovoljno igrača svjetske klase, prijelazni rok nije završen ali po pripremama se može naslutiti da imamo jasniju ideju kako da dođemo do gola i da kontrolišemo igru. Stvarali smo veliki broj šansi prošle sezone, ali nismo znali da stanemo na loptu kada je trebalo. Sada se čeka kako će se zavrsiti prijelazni rok, a ambicije su visoke i očekuje se plasman u CL bez obzira na moguća pojačanja. Sistem Rodgersa je izuzetno zahtjevan i u prvom djelu sezone može doći do velikog broja grešaka u pasu i ispadanja u high-line odbrani što će nas najvjerovatnije koštati cilja. Pred BR je težak zadatak jer zaista brzo mora da uigra tim i navikne ih na njegov režim.

Moguće pozitivno iznenađenje - Fabio Borini

Mnogi su rekli za ovog napadača da nije ono što treba Redsima čim je došao iako ga nisu ni gledali ili znaju nešto malo o njemu. Borini je imao solidnu sezonu u Romi, gdje je Luis Enrique pravio neke nevjerovatne greške i Borini tu i nije mogao više od 9 golova, koje je dao iz 18 šuteva. 50% uspješne realizacije u timu koji je u izuzetno lošoj situaciji bez ikakvog balansa je zaista odlično. Uz realizaciju, Borini ima veoma dobar radijus kretanja(treba još da poradi na tome), bira pravi pas i zna dosta dobro da se zagradi. Poznaje Rodgersov sistem iz mlađih kategorija Chelsea, a kad ga je Brendan doveo u Swansea na pozajmicu, napravio je ogromnu razliku i doprinio je ulasku Swansa u najviši rang. Od ovog momka se može očekivati dosta golova i sudeći po pripremama i kretnji veznog reda, trebalo bi da dobija dovoljno lopti.

Moguće negativno iznenađenje - Jose Enrique

Oduševio je sve kada je stigao u Liverpool. Igrao je skoro bez greške i u prvih 19 utakmica su ga protivnici prešli samo četiri puta sto je nevjerovatan učinak u Premiershipu. Od onda je uslijedio pad koji još nije stao i Enrique je pružao sve lošije i lošije partije. Nema adekvatnu zamjenu i zagarantovano mu je mjesto u prvih XI stoga će Liverpool imati dosta problema ako se ne vrati u staru formu. Previse ispada i greški u pasu, a to je ono najmanje što smije da se dešava u Rodgersovoj igri koju mladi stručnjak tek treba da postavi u novom klubu. Traže se igrači na više pozicija ali ne spominje se lijevi bek koji je poslije desnog krila možda i najpotrebniji Liverpoolu trenutno.

Krajnji plasman;

Iako smo prošle godine završili na 8. mjestu, u velikom broju utakmica su ovi momci pružili odlične partije ali su prokockali previše šansi. Čak 33 puta su pogodili okvir gola. Tako da ovo nije loš tim kako se čini na tabeli, a sa nekoliko novih pojačanja i novim menadžerom koji vremenom to može da uklopi, Liverpool narednih godina može da se vrati gdje mu je i mjesto. Kad je ova sezona u pitanju, teško da možemo više od 4. mjesta, a 5. mjesto je najrealniji plasman s obzirom na Tottenham koji je pretrpio dosta bitnih promena. Arsenal, ManU, City i Chelsea su trenutno jači timovi i nisu velike šanse da Liverpool uspije da se vrati u CL naredne sezone.
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 18 avg 2012, 14:31

Nadam se bilo kakvoj pobjedi sumnjam da ce igra biti nesto pretjerano lijepa ,vjerovatno ce biti prisutan pritisak odmah od pocetka tako ocekujem 0-1 ili 1-2 a 3 b bi izuzetno dobrodosla za samopouzdanje igraca i ekipe.

Ne treba ni govorit da ce i WBa biti posebno nabrijan ,pocetak sezone,novi trener igraci zeljni dokazivanja i jos igraju kuci ,nesto imam osjecaj da bi Borini mogao da "poentira" 8-) .

@Carlo kralju ocekujem kakve kvalitetne sopcast linkove :mrgreen: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 avg 2012, 15:02

OFFICIAL TEAM vs WBA
Confirmed #LFC team v WBA: Reina, Johnson, Kelly, Agger, Skrtel, Lucas, Allen, Gerrard, Downing, Borini, Suarez.

Subs: Jones, Adam, Henderson, Shelvey, Carroll, Carragher, Cole.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 18 avg 2012, 15:04

OK sastav, cak se radujem sto Enrique ne igra. Johnson ce igrati lijevo a i tu je bolji od Josea.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

AllenLFC
Kontakt:

Post Postao/la AllenLFC » 18 avg 2012, 15:04

Idemo za pocetak petaka za podizanje morala :lol: :D

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 18 avg 2012, 15:08

Što Enrique ne igra :?

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 18 avg 2012, 15:08

VolimLiverpool je napisao/la:
Moguća postava za sutra : Reina,Johnson,Kelly,Agger,Škrtel,Lucas,Allen,Gerrard,Suarez,Borini i Downing.
Baš kao što sam rekao.Negdje sam vidio ovo i ispostavilo se tačnim.Jedva čekam.55 minuta 8-)

Da se nadovežem na navijača Arsenala koji kaže da bi Suarez rado otišao u Real ili Barcelonu kada bi mu se ukazala prilika...znaš šta ću ti reći...bi ali u paprikama.Luis je dosta puta pokazao koliko samo voli klub,nedavno je potpisao novi ugovor i poslije toga izjavio nešto u fazonu 'kao da sanjam'.On će najbolje godine svoje karijere provesti u Liverpoolu,možda tek kad ostari,bude pod moranjem da ide (kao Bellamy) i onda će otići.Baš kao i Agger,Gerrard,Reina,Carragher pa mogu slobodno reći i Lucas s obzirom na ono što je pisao na twitteru dok je bio povrijeđen.

Idemooo.
moja prognoza je 1:3
You'll never walk alone.

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 18 avg 2012, 15:09

@StevieG
Fina analiza... Jedino što ja mislim da ulazimo ravnopravno u utrku za 4. mjesto sa Arsenalom i Tottenhamom, pogotovo sada, kada su ih dosta uzdrmali transferi Van Persia i Modrića.

OFFICIAL TEAM vs WBA
Confirmed #LFC team v WBA: Reina, Johnson, Kelly, Agger, Skrtel, Lucas, Allen, Gerrard, Downing, Borini, Suarez.

Subs: Jones, Adam, Henderson, Shelvey, Carroll, Carragher, Cole.

Šta je sa Enriqueom???
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

MarcusLFC
Kontakt:

Post Postao/la MarcusLFC » 18 avg 2012, 15:10

Dobio je neki udarac jučer na treningu valjda.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 18 avg 2012, 15:11

Bertrand je napisao/la:OK sastav, cak se radujem sto Enrique ne igra. Johnson ce igrati lijevo a i tu je bolji od Josea.
Ne spominji da je bolji,sjeti se Villareala i čijom smo greškom ispali u tom polufinalu.
You'll never walk alone.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 18 avg 2012, 15:12

King Kenny je napisao/la: @Carlo kralju ocekujem kakve kvalitetne sopcast linkove :mrgreen: .
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 avg 2012, 15:15

ovi sto pitaju za enriquea bi trebali malo procitati par prethodnih stranica pisali smo carlo i ja o tome...

tim WBA za danas:
Foster; Reid, McAuley, Olsson, Ridgewell; Mulumbu, Yacob; Morrison; Gera, Long, Odemwingie.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.