Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

the scouser
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la the scouser » 18 avg 2012, 18:40

Mislim da ovaj visok poraz od WBA nije toliko rezultat njihove nadmoći i našeg nekvaliteta, već je to suma drugih uslova i razloga. Uostalom, prvi mačići se u vodu bacaju :mrgreen: .

Prvi je taj (najočitiji) da je ovo treća sezona za redom u kojem ekipa Liverpoola ulazi u tranziciju. Iz Rafine igre, u Royevu, kasnije Kennyevu i sad u Brendanovu. I jedna tranzicija je veliki teret za igru ekipe, a da ne govorimo o tri tranzicije u tri sezone. Klub nema potrebnu stabilnost da odmah od početka krene onako kako to dolikuje timu ovog renomea. Brendanovom sistemu treba dati vremena da proradi, niko od igrača koje je zatekao u klubu nije igrao ništa slično tiki-taka fudbalu kakav on propagira.

Logično je bilo očekivati malo pogubljene igrače na terenu, nova formacija, novi igrači (možemo tu komotno zabrojati i Lucasa koji nije igrao mjesecima, i Suareza koji nije prošao pripreme po drugi put), ali opet su nekako namakli possesion na našu stranu. No, primili su vrlo nesretan go, koji nije rezultat neke superiorne igre protivnika, šanse da se ono desi su procentualno vrlo male.

Onda se Škrtel okliznuo. Nije to pokazatelj njegove nekvalitete ili bilo čega, takve stvari se dešavaju svima. Long uzima loptu, da li je penal, to je vrlo diskutabilno. Faul je bio takvog intenziteta da je Long uspio ošutati u padu, tako da bih rekao da nije, ali moja objektivnost je upitna. Agger dobija crveni, vjerovatno nesazluženo jer je upitno je li tu uopšte bilo penala. Nakon ovog, raspad igre je logičan slijed događaja. I ovako vrlo krhka igra (krhka iz gore navedenih razloga), ovim je potpuno uništena.

Jedino što zamjerim Rodgersu glede ove utakmice je ulazak Joe Colea. Ja bih radije uveo Shelveya, koji je na pripremama pokazao da nešto zna, ili pak Carrolla da se ide na sve ili ništa. No, i prije ovoga je meč bio izgubljen.

Također je evidentno da Liverpoolu treba pojačanje, ali pojačanje u pravom smislu te riječi. Allen, Assaidi i Borini to nisu. To su igrači koji su dovedeni da se popune rupe u timu. Treba neko ko će unaprijediti igru Liverpoola, i dati joj novu dimenziju, neko ko svojom kvalitetom može donijeti razliku. Možda je još rano za bilo kakav sud, ali Borini vjerovatno neće biti neki veliki korak naprijed u odnosu na Carrolla.

Mislim da je ovom timu sada najbitnije da ne dozvole da psihički padnu nakon ove utakmice, poraz je kao što sam rekao puno više rezultat spleta okolnosti nego individualne i ekipne nekvalitete. Ja sam lično očekivao neki teško navučeni remi, pa je i meni ovo iznenađenje. Brendan zasigurno može ovaj tim povesti naprijed, samo ako svoje transfere uskladi sa ambicijama kluba, što do sada nije radio, ali njegova filozofija igre je sigurno pozitivna stvar, i daje mu prednost u odnosu na njegove prethodnike. Loš start ne znači neophodno i lošu sezonu (Tottenham i Swansea prošle sezone), ali treba uzeti u obzir svu ovu moju govoranciju o tranzicijama itd., i od ove sezone ne očekivati puno , ovim se prvenstveno obraćam Senaidu i sličnoj djeci na temi. Pobjeda u jednoj prijateljskoj utakmici ne mora da znači apsolutno ništa.
Kao što sam već rekao, prvi mačići se u vodu bacaju. Predviđam nam tešku sezonu, sa puno loših rezultata, ali to je cijena promjene na bolje. Vjerujem da ćemo negdje sredinom sezone vidjeti pozitivne pomake u igri, uz bar jedno pojačanje.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 18 avg 2012, 18:58

allen je zadovoljio, nije mi žao što smo dali 15 miliona za njega.

suarez kao što danas jimmy reče jedino za urugvaj igrao kako valja, a kad dođe kod nas ništa, ne može ništa pogoditi. džaba mu sve šanse i driblinzi kad ne zna pogoditi.

gerrard je bio katastrofa, u par kontri je griješio u ključnim pasovima, a u par navrata sam vidio kako nakon izgubljene lopte se ne želi boriti da je vrati.

borini je bio jedan od najgorih na terenu, živa katastrofa.

kellyja ne želi komentarisati, enrique je za njega roberto carlos.

johnson solidan u prvom poluvremenu, u drugom se izgubio.

škrtel i agger su preloši. škrtel je kiks igrač, to sam govorio i ranije i moglo se očekivati od njega da ovako pogriješi. agger je danas djelovao pomalo neintelektualno tim što je skrivio penal i dobio crveni. bolje je primiti gol nego dobiti crveni i penal.

joe colea otjerat iz kluba.

downing nema desne noge, a lijevu ne zna upotrijebiti.

lucas preloš.

reina je bio odličan, jedina pozitivna stvar u ovom porazu.

nadam se da će carroll početi protiv cityja jer je suarez katastrofičan u finišu, neka njega na krilu.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 18 avg 2012, 18:59

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ocekivao sam bolju igru liverpoola
neki su ocekivali bar malo bolji rezultat :mrgreen:
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 avg 2012, 19:15

Liverpool je danas i dobro prošao jer WBA im je mogao hladno utrpati 5-6 komada, Škrtel i Agger se takmiče ko će više grešaka napraviti dok Suarez promašuje sve živo ne mogu da vjerujem da nije bio u stanju pogoditi prazan gol nakon greške Fostera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 18 avg 2012, 19:40

Po meni su oba penala čista što će značiti da je i crveni, jer ko zna pravila biće mu jasno šta znači kada zadnji igrač ruši protivničkog.
Clark je još jednom pokazao kakav je majstor za odbranu, istina Suleta je jako teško čuvati ali zato
su ostali igrači bili totalno indisponirani. Skrtel Kelly katastrofalni, pogotovo ovaj prvi koji je definitivno krivac za oba penala. Lucas je nakon duže pauze u ovoj utakmici ponudio minimalno, vidi se da nema snage. Allen se dosta isticao u prvom poluvremenu i mogu slobodno reći da je u ovom sivilu Liverpoola danas on imao najviše šarenih boja. Kelly je trebao na lijevog beka, a Glen desno, tako bismo bar imali 100% igrača na jednoj poziciji, dok su ovako obojica bili polovični. Ako ne Kelly onda se i Robinson mogao gurnuti u vatru.
Rodgers je i sa Swanseam ostao bez punog plijena u prvih 5 utakmica, ja se nadam da mi nećemo morati baš toliko čekati. :mrgreen:
Ovom Liverpoolu trebaju pojačanja u vidu Sahina, Ramireza, pa i jedan lijevi bek bi zaista dobro došao, jer kao što smo se danas uvjerili, Enrique nije nesalomljiv.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 18 avg 2012, 19:41

Sad kad se naljute u Liverpoolu pa dovedu Jermainea Jenasa za 40 milijuna funti! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 avg 2012, 19:46

Jel moze neko postavit golove ?
Nemorate nase ako vam je problem :mrgreen:
ZZ

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 18 avg 2012, 19:49

Nek ovo bude opomena da se dovede igrac koji moze uciniti veliku razliku..

YOULL NEVER WALK ALONE!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 18 avg 2012, 19:58

Strašno. :cry:

Šta me čudi ? Čudi me što ne spominjete kakav je ofsajd sviran Downingu koji bi izašao sam pred golmana,ali potpuno sam.Ofsajda uopšte nije bilo.Da je tu Downing dao gol,sve bi drugačije bilo.Još jedan ofsajd je sviran Gerrardu a nije postojao.Idemo dalje,ona majmunčina od Olssona udara Suareza laktom u lice i nema žutog kartona.Strašno.
Shane Long je fantastičan glumac.Dakle,Agger ga jednostavno samo malo dotakao rukom i on pada.Hajd dobro,neka bude da sam hladne glave pa ću reći da je čovjek ipak bio u trku pa mu je bilo dovoljno samo malo da se sruši na zemlju ali činjenica je da je to jedva dočekao.I drugi penal je presmiješan.Kakav cirkus majko moja mila.Recimo da je i drugi penal postojao ipak ga je Škrtel udario po nozi.
Totalno neobjašnjivo je sve ono što se dešavalo u 1.poluvremenu.Početak nije bio baš dobar,ali polako smo nametnuli ritam koji nama odgovara.Nismo stvarali neke šanse,Suarez je bio fantastičan što se tiče driblinga ali realizacija mu je opet falila.To nije ništa novo.Onda onaj eurogol koji nas je presjekao.Tada sam već bio svjestan da se ponavlja prošla sezona.
Borini je bio jako loš.Na početku je imao dobru šansu kada mu je Suarez ubacio,ali ništa.
Suarez odličan dribler,to je pokazao još jednom,ali realizacija Sule...pa kako je moguće.
Downing jako loš.I kako da budemo ekipa u TOP 5 ili tako nešto kada nam na lijevoj strani igra dešnjak,a na desnoj ljevak.Nevjerovatno.Vidjelo se da čovjek ne može desnom nogom,par puta loši ubačci a i Glen je kasnije loše ubacio lijevom nogom.Jednom je to uradio dobro,ali ipak malo previsoko za Suareza.
Odbrana preloša i ako mi je bilo drago što nije bilo Enrikea,sad molim Boga da se vrati samo da se Glen vrati desno.
Allen je odigrao dovoljno dobro,ali Lucasu će trebati bar 15 utakmica da vrati onu pravu formu.
Gerrard kriminalno loš.

Mislim da bi do kraja prelaznog roka mogli izgubiti kojeg važnog igrača jer su i oni svjesni u kakvim su go*nima.
Ne znam šta da očekujem protiv Citya.Znam samo da će Carragher ako treba poginuti na terenu baš kao i Gerrard te Suarez.Neće dozvoliti da se baš toliko kalja ime kluba.
Ivanović zbog podignute noge ne dobiva nijednu utakmicu suspenzije,a Agger zato što je naslonio ruku na Longa dobiva dvije utakmice.
Bar se tješim što je Arsenal izgubio Van Persieja i Songa te remizirao danas,tako u meni i dalje tinja neka nada za to 4.mjesto jer Chelseau,Unitedu i Cityu ne možemo parirati.

Da još kažem,nikada mi niko nije bio na ignore za 3-4 godine što sam na forumu,ali Makaveli il kako već bi je to zaslužio.

I da YNWA
You'll never walk alone.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 18 avg 2012, 20:03

‎"If you can't support us when we lose, don't support us when we win"- Bill Shankly

posjetimo se,svi oni koji su "navijaci "liverpoola a danas su rekli da je ovo smijesan klub
Zadnja izmjena: Senaid L.F.C, dana/u 18 avg 2012, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 18 avg 2012, 20:07

Senaid L.F.C je napisao/la:‎"If you can't support us when we win or lose, don't support us when we win"- Bill Shankly
Senaide da se nisi malo zayebo?
YNWA!

MarcusLFC
Kontakt:

Post Postao/la MarcusLFC » 18 avg 2012, 20:17

Malo je ali nema veze. :D

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 18 avg 2012, 20:25

Tika taka :mrgreen: ,Cole :mrgreen: ,offsajdi :mrgreen: .

Hladno smo mogli 5 primit,sreca :lol: .

Cuj Senaida kralja :lol: ,nemojte se dzaba nervirat bice ovo uzdbuljiva sezona za simpatizere Liverpoola :roll: .

I ako se po jutru dan poznaje bice ovo tezak "dan" ...ko sto bi Ibrakovic rek´o jednu smo tacku presli ima jos 37 :mrgreen: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 18 avg 2012, 20:28

Mislim da je sad u redu,ma zurio pred iftar pa se malo zezno,vidite da je u zadnjem trenutku stavito
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 avg 2012, 20:32

bio jednom jedan Liverpool.... :D

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

MustafaP
Kontakt:

Post Postao/la MustafaP » 18 avg 2012, 20:44

Teško vama ove godine.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 18 avg 2012, 20:50

M4kaveli je napisao/la:
gaston je napisao/la:Jedan rangers ispadne u **** 4-tu ligu i dodje 40000 navijaca da bodre svoj klub.Vi nako jednog poraza otpisujete i Rodgersa i tiki-taku i Aggrea-Skrtela pa dokle ba lludi, smiri malo ;) Walk oooon <3 :D
Ma kakva bolan tiki-taka ?
Ovi se bas nalozili na taj sistem, kontaju moze se preko noci to nauciti :lol:
Za to ti trebaju najveci moguci talenti na svijetu, da igraju od 10-te godine zajedno i usavrsavaju to.
Dečko kad bi nam trebalo jos 5 godina da je usavrsimo nek bude al cemo onda tek da deremo guzove :)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 avg 2012, 20:57

Nije mi cilj provocirati, ali samo da kazem, ne moze se porediti Cazorla i Downing.
Celik!3,2,2.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 18 avg 2012, 21:09

Santi me prijatno iznenadio dns, gledao sam dvije utakmice uporedo momak ubija ;)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

MarcusLFC
Kontakt:

Post Postao/la MarcusLFC » 18 avg 2012, 21:14

AllGunsBlazing je napisao/la:Nije mi cilj provocirati, ali samo da kazem, ne moze se porediti Cazorla i Downing.
A gle reci to onom koji je to napisao, nitko to osim te određene osobe ne misli da su Cazorla i Downing igrači iste kvalitete, zato i mrzim kada jedan nešto provali onda se cijeli forum zalijepi na ovu temu.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.