Svaka čast.Kratko jasno.Grdan je napisao/la:Ibraković: Prva liga je za mačevanje i hrvanje, nije za fudbal
Bratstvo iz Gračanice je u 2. kolu Prve lige Federacije BiH savladalo tuzlansku Slobodu sa 1:0. Pobjedonosni pogodak je postigao Aleksandar Pantić, nekadašnji igrač Slobode, u 53. minuti. No, ono što se događalo na utakmici, prema tvrnjama iz tabora Tuzlaka, nema dodirnih tačaka sa fudbalom.
"Igrao sam u mnogo klubova, u različitim ligama, ali ovo što sam doživio u Gračanici nisam nigdje. U najblažu ruku ovo nema veze s fudbalom, sa sportom. To što su nama uradili za 90. minuta, sudijska trojak i domaćin je sramotno. Mogao bih nabrajati do sutra, ali neću da upotrebljavam grube riječi. Jednostavno neka ih je stid i sram", kaže prvotimac Slobode Tarik Cerić.
Sloboda je stigla do poravnanja, ali je gol poništen. Potom su isključeni trener Abdulah Ibraković i prvotimac Aldin Šišić.
"Dali smo regularan gol, ali ga je sudija Emir Spahalić iz Mostara poništio. Svirao je nepostojeći prekršaj na domaćem igralu koji se sam srušio u šesnestercu kada je vidio da lopta ide u mrežu. Potom je Mujki nokautirao Šišića, a Spahalić je isključio obojicu. Rekao sam mu da to ne ide tako, a onda je i mene odstranio. Zaista ne znam čemu sve ovo vodi. Znamo mi da je Gračanlijama životna satisfakcija da dobiju Slobodu, ali ova Prva liga je za mačevanje i hrvanje, a ne za fudbal", kaže trener Ibraković i nastavlja:
"Od početka su igrali grubo, ali je sudija mojim igračima pokazivao žute kartone. Na klupi su sjedili Nusret Muslimović i načelnik Gračanice Nusret Helić (SDP) koji nemaju licencu. Klub se mora oglasiti u povodu ovoga, a nama je sad jasnije s kim ćemo sve imati posla u Prvoj ligi Federacije BiH. Moramo se uozbiljiti, promijeniti stil igre, odnosno igrati muški i kući i na strani", kaže Ibraković.
sc sport.ba
Pitam se samo hoćel` tribine stadiona Luka u Gračanici biti popunjene u narednom kolu,kao što su bile protiv Slobode?Hoće ali prva dva reda!