EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

harishp
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la harishp » 18 avg 2012, 21:01

zgembo89 je napisao/la:jedva mi sa ovom h0ladnijom 50 - 51 svako malo izlijece tekst teletovic fulio 3icu
Jest vala.ni 30 poena razlike nece biti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 18 avg 2012, 21:50

Mirza Teletović je sa 33 poena predvodio naš tim, Nihad Đedović je dodao 28, dok su dvocifren učinak imali još i Dalibor Peršić sa 14, Zach Wright sa 13 i Elmedin Kikanović sa 11 poena.

I ono sto raduje da smo cak i najbolje odigrali 3/4 :lol:
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 18 avg 2012, 22:02

IZRAEL-ESTONIJA 86-88 :o :o :D :D drugi poraz Izraela :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 avg 2012, 07:34

unavita je napisao/la:Mirza Teletović je sa 33 poena predvodio naš tim, Nihad Đedović je dodao 28, dok su dvocifren učinak imali još i Dalibor Peršić sa 14, Zach Wright sa 13 i Elmedin Kikanović sa 11 poena.

I ono sto raduje da smo cak i najbolje odigrali 3/4 :lol:
četvrtina u kojoj smo u čitavoj historiji naše košarke uvijek najgori, sad smo bili najbolji, definitivno ide na bolje :mrgreen:
Vođa zna.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 avg 2012, 04:44

Za kvalifikacije je dovoljan ovaj broj igrača, dok za EP treba još tri-četiri košarkaša - smatra Novosel.

O svom pulenu Aleksandar Petroviću Novosel govori u superlativima...

- Aco je odlično obavio posao, ali ono što mu nedostaje je taktička disciplina. U neke utakmice smo ušli jako slabo, individualnim akcijama su bh. košarkaši pokušali da riješe utakmice i nije se igralo kolektivno.

Što se tiče pojedinačnog učinka bh. košarkaša smatra sljedeće:

- Teško je igrati svih 40 minuta Teletoviću i Đedoviću. Također, nedostaje nam skok u odbrani. Sinanović i Kikanović su dobro igrali u napadu, ali su slabiji bili u odbrambenom skoku. Treba nam veći broj košarkaša jer se vidi da je teško ako nemaš dovoljno igrača na raspolaganju. Bilo bi mnogo bolje da se Teletović može odmoriti. U Rumuniji je na poluvremenu bilo problema sa strujom u dvorani, pa su se naši košarkaši ohladili, te su domaćini to iskoristili i bili u igri za pobjedu do kraja same utakmice - kaže Novosel.

Novosel, pored onog što je vidio, kaže da je najveća vrijednost ovih kvalifikacija to što se košarka vratila u Skenderiju.

- Svi igrači su davali maksimum, a najveća vrijednost ovog tima je što se stvorila puna Skenderija. Takav ambijent je ujedno i pritisak na igrače koji nisu navikli da igraju u najdražem dresu pred punom Skenderijom. Zbog toga je i bio slabiji početak protiv Gruzije. Jasno, najveći teret na utakmicama je na startnoj petorci. Za mene su ugodno iznenađenje Dalibor Peršić i Ante Mašić, koji je protiv Rumunije imao četiri od četiri za tri poena. Teletović je konstantan bio u napadu, što je dovoljno za ove kvalifikacije, ali za Evropsko prvenstvo nije i treba mnogo raditi kako bi se stvorila ekipa. Tim se ne stvara odjednom preko noći - smatra Novosel i dodaje:

- Teletović je pokazao da je najjači krilni centar u Evropi, ali malo je nestrpljiv u napadu, te igra slabo odbranu. Nihad Đedović je veliki talenat, ali fali mu iskustvo, malo srlja. Elmedin Kikanović i Nedžad Sinanović su dobri u napadu, ali fali im odbrambeni skok. Ante Mašić je perfektno odigrao, pogotovo protiv Rumunije - smatra Novosel, koji ne sumnja u odlazak u Sloveniju.

- Pet pobjeda bi bilo dovoljno da se plasiramo na Eurobasket, a ova grupa je mnogo teža nego što se misli. Mnogo je teža nego ona grupa u kojoj igra Hrvatska. U našoj su grupi su dvije prave ekipe, Gruzija i Latvija, sa pravim igračima - smatra Mirko Novosel, savjetnik selektora BiH Aleksandra Petrovića.

Wright je osvježio ekipu

O Amerikancu u bh. dresu Novosel ima samo riječi hvale.

- Zack Wright je osvježio ekipu, mada mu je teško jer nije navikao da igra 40 minuta. On je zaslužan za ove rezultate i veoma je potreban ovom timu. Za razliku od drugih Amerikanaca, on ne siluje šut, nego dodaje. Ima odličan prodor i jako je dobar dečko.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2012, 18:37

zgembo89 je napisao/la:Za kvalifikacije je dovoljan ovaj broj igrača, dok za EP treba još tri-četiri košarkaša - smatra Novosel.

O svom pulenu Aleksandar Petroviću Novosel govori u superlativima...

- Aco je odlično obavio posao, ali ono što mu nedostaje je taktička disciplina. U neke utakmice smo ušli jako slabo, individualnim akcijama su bh. košarkaši pokušali da riješe utakmice i nije se igralo kolektivno.

Što se tiče pojedinačnog učinka bh. košarkaša smatra sljedeće:

- Teško je igrati svih 40 minuta Teletoviću i Đedoviću. Također, nedostaje nam skok u odbrani. Sinanović i Kikanović su dobro igrali u napadu, ali su slabiji bili u odbrambenom skoku. Treba nam veći broj košarkaša jer se vidi da je teško ako nemaš dovoljno igrača na raspolaganju. Bilo bi mnogo bolje da se Teletović može odmoriti. U Rumuniji je na poluvremenu bilo problema sa strujom u dvorani, pa su se naši košarkaši ohladili, te su domaćini to iskoristili i bili u igri za pobjedu do kraja same utakmice - kaže Novosel.

Novosel, pored onog što je vidio, kaže da je najveća vrijednost ovih kvalifikacija to što se košarka vratila u Skenderiju.
- Svi igrači su davali maksimum, a najveća vrijednost ovog tima je što se stvorila puna Skenderija. Takav ambijent je ujedno i pritisak na igrače koji nisu navikli da igraju u najdražem dresu pred punom Skenderijom. Zbog toga je i bio slabiji početak protiv Gruzije. Jasno, najveći teret na utakmicama je na startnoj petorci. Za mene su ugodno iznenađenje Dalibor Peršić i Ante Mašić, koji je protiv Rumunije imao četiri od četiri za tri poena. Teletović je konstantan bio u napadu, što je dovoljno za ove kvalifikacije, ali za Evropsko prvenstvo nije i treba mnogo raditi kako bi se stvorila ekipa. Tim se ne stvara odjednom preko noći - smatra Novosel i dodaje:

- Teletović je pokazao da je najjači krilni centar u Evropi, ali malo je nestrpljiv u napadu, te igra slabo odbranu. Nihad Đedović je veliki talenat, ali fali mu iskustvo, malo srlja. Elmedin Kikanović i Nedžad Sinanović su dobri u napadu, ali fali im odbrambeni skok. Ante Mašić je perfektno odigrao, pogotovo protiv Rumunije - smatra Novosel, koji ne sumnja u odlazak u Sloveniju.

- Pet pobjeda bi bilo dovoljno da se plasiramo na Eurobasket, a ova grupa je mnogo teža nego što se misli. Mnogo je teža nego ona grupa u kojoj igra Hrvatska. U našoj su grupi su dvije prave ekipe, Gruzija i Latvija, sa pravim igračima - smatra Mirko Novosel, savjetnik selektora BiH Aleksandra Petrovića.

Wright je osvježio ekipu

O Amerikancu u bh. dresu Novosel ima samo riječi hvale.

- Zack Wright je osvježio ekipu, mada mu je teško jer nije navikao da igra 40 minuta. On je zaslužan za ove rezultate i veoma je potreban ovom timu. Za razliku od drugih Amerikanaca, on ne siluje šut, nego dodaje. Ima odličan prodor i jako je dobar dečko.
veoma je dobro rekao za djedovica, nedostaje mu iskustva i zbog toga zna biti brzoplet pa se zabijati u protivnicke odbrane a predvidjeti slobodne igrace

dok je i malo kontradiktoran kada kaza da je ovo dovoljno igraca za kvalifikacije a kasnije kaze da wright, teletovic i djedovi igraju 40 minuta sto utice na igru

ok nisam glup i znam da poslje povrijeda gordica, pasalica i adamovica pa na kraju i naletelica jednostavno vise nemamo plejeva i nema se ko vise zvati (mozda donekle bilinovac)

ali zato povreda bavcica nije trebala biti ovako problematicna, mislim da je barem trebao zvati adnana hodzica, koji istina i nije pokazao nesto puno, ali je sigurno mogao dati 6-7 minuta odmora teletovicu sto bi puno znacilo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 sep 2012, 12:39

pa zar mi imamo igraca za kvalitetne rotacije? :roll: gordic i bavcic (donekle) :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 06 sep 2012, 16:11

Bosniacum Lilium je napisao/la:pa zar mi imamo igraca za kvalitetne rotacije? :roll: gordic i bavcic (donekle) :roll:
Mašić nije loš, nurkić sazrijeva. Treba još al jbg
Vođa zna.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 okt 2012, 11:22

Kad je izvlacenja grupa za EP?
Nad tobom sunce najljepše sja

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 okt 2012, 15:15

pinoglavi je napisao/la:Kad je izvlacenja grupa za EP?
Nekad u novembru.
Mislim da se pominjalo da je 18.11 ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 nov 2012, 18:47

Izvlacenje u nedjelju, mi smo u cetvrtom sesiru:

Prva grupa: Španija, Francuska, Rusija, Makedonija;
Druga grupa: Litvanija, Grčka, Slovenija, Velika Britanija;
Treća grupa. Italija, Hrvatska, Njemačka, Crna Gora;
Četvrta grupa: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina;
Peta grupa: Gruzija, Belgija, Latvija, Turska;
Šesta grupa: Češka, Srbija, Izrael, Švedska.

Najbolja opcija: Makedonija, Velika Britanija, Hrvatska :mrgreen: , Belgija i Ceska.
Najgora opcija: Spanija, Litvanija, Njemacka, Turska, Srbija.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 15 nov 2012, 19:32

Ma nema lakih protivnika.. Sem mozda 5-6 reprezentacija koje bi nas razbile sa svakom drugom mozemo igrati... Kao sto mozemo dobiti Italiju ili Njemacku tako mozemo i izgubiti od Belgije ili Ceske... Jedan dan nas nece ici nista drugi dan cemo pogoditi sve sto osutamo itd..

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 15 nov 2012, 19:52

Ako mislimo proci grupu moramo prosiriti klupu, to je bez daljnjeg. Trebalo bi vratiti Ikonica i Bajramovica radi sirine, iskustva ali i odbrane gdje smo se pokazali najtanjim upravo zbog umora ali i zbog toga sto se nasi najvazniji igraci moraju cuvati licnih gresaka

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 nov 2012, 20:25

Cuj Bajramovica :mrgreen: Okosnicu tima bi trebali ciniti ovi igraci:

C - Sinanovic, Kikanovic, Nurkic
PF - Teletovic, Bavcic
SF - Masic, Persic
SG - Djedovic, Gordic
PG - Wright, Adamovic

Osim u slucaju da nadjemo neko pojacanje od ovih igraca koji nisu htjeli igrat za nas...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 15 nov 2012, 20:32

Jedva se rješili Bajramovića ovaj bi ga opet vratio :lol: inace mislim da bi razvalili Nijemce i Hrvate :D izvucemo li Litvance sudije ce im navlacit' nenormalno kao i Sloveniji :) Još Makedoniju iz prvog šešira i ja zadovoljan :D

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 15 nov 2012, 21:29

Neki bar po meni, ne nekom kosarkaskom geniju, vec onako, nekom ko prati kosu, al' ne kao fudbal, idealan zdrijeb bi bio:

Prva grupa: Makedonija- s obzirom da su je napustila 3 najboljih, i da su ostala samo braca Stojanovski i Mccajleb..
Druga grupa: Slovenija ili Velika Britanija- mislim da smo bolji od obje repke iako bi vise volio Britaniju ako za nju ne bude igrao onaj Deng, a od Slovenije smo jaci, al' bi njima sudije dosta siljile
Treća grupa. Hrvatska ili Njemačka- Hrvati su sad truba teska i njih bi najvise volio a moze i Njemacka s obzirom da nema vise Kamana i Dirka
Četvrta grupa: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina; Ovdje smo mi glavni 8-)
Peta grupa: Belgija- Najbolji izbor, a moze i Gruzija al' ipak bolje Belgija jer je sigurno slabija od Azijata
Šesta grupa: Češka ili Švedska- Prije Svedska i stvarno ne znam kako su oni uopste i stekli pravo nastupa jer oni i kosarka definitivno ne idu.... A i Cesi nisu nesto jaki, i vecina igraca im je iz jedne veoma solidne ekipe Nymburka, al' opet 3. razred evropske kosarke....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 nov 2012, 22:13

Samo da ne mozemo igrat s Finskom i to je najveci bonus :lol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 nov 2012, 22:47

Hypnose je napisao/la:Neki bar po meni, ne nekom kosarkaskom geniju, vec onako, nekom ko prati kosu, al' ne kao fudbal, idealan zdrijeb bi bio:

Prva grupa: Makedonija- s obzirom da su je napustila 3 najboljih, i da su ostala samo braca Stojanovski i Mccajleb..
Druga grupa: Slovenija ili Velika Britanija- mislim da smo bolji od obje repke iako bi vise volio Britaniju ako za nju ne bude igrao onaj Deng, a od Slovenije smo jaci, al' bi njima sudije dosta siljile
Treća grupa. Hrvatska ili Njemačka- Hrvati su sad truba teska i njih bi najvise volio a moze i Njemacka s obzirom da nema vise Kamana i Dirka
Četvrta grupa: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina; Ovdje smo mi glavni 8-)
Peta grupa: Belgija- Najbolji izbor, a moze i Gruzija al' ipak bolje Belgija jer je sigurno slabija od Azijata
Šesta grupa: Češka ili Švedska- Prije Svedska i stvarno ne znam kako su oni uopste i stekli pravo nastupa jer oni i kosarka definitivno ne idu.... A i Cesi nisu nesto jaki, i vecina igraca im je iz jedne veoma solidne ekipe Nymburka, al' opet 3. razred evropske kosarke....
slovenija za dragicem starijim, erasemom lorbekom i mirzom begicem, mozda i sa benjom udrihom je veoma zaznuta ekipa
hrvatsku sada vodi repesa i sa povratkom popovica, tomasa, tomica, baraca, mozda i planinica + izuzetno talentirani saric uopste nije za zezat se
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 16 nov 2012, 10:28

zrijeb je u nedjelju u 18:00 i bice LIVE ON BHT1 :D

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 16 nov 2012, 10:37

Prenos je na FACE TV s emisijom u pola 6 i poslije zdrijeba izjave Ace trice Mirka Novosela
Uglavnom najbolja grupa bi bila Makedonija V.Britanija Hrvatska BIH Belgija Svedska. Mislim da u ovoj grupi mi mozemo dobiti sve protivnike i da u ovakvoj grupi imamo sanse za prolazak, a ko sto je reko i Aco nas niko ne zeli u grupi jer znaju kolko smo zajefrkana ekipa 8-)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cava, DjaniTarik, Proximic i 12 gostiju.