FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

RUDARSKA2
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la RUDARSKA2 » 19 avg 2012, 07:47

prije svega BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN SVIMA KOJI SLAVE , da mi budete zdravi , zivi , pametni i da nikada ne dozivite nesto slicno kao sto smo dozivili mi juce u Gracanici jer ipak nije lijepo da vam neko nesto ukrade , a pogotovo u vrijeme ramazana !

sad bi molio sve navijace SLOBODE da od sad pa na dalje ignorisu sve postove vezana za ovog " giganta " iz Gracanice .... AJMO SE OKRENUTI BOSNI IZ VISOKOG i lagano pobjedu po pobjedu nizati , vjerujte nama se u narednih 3 sezne smijesi i LIGA PRVAKA , a ovi nek se boksaju s nekim drugim ekipama ko su na njihovom nivou , a mozemo im poslati i nas KICK BOX tim , pa nek se oprobaju s njima , jer mi smo ipak naucili na lijepe " FOLOVE , GOLOVE "

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 19 avg 2012, 08:00

slika
Sretan Bajram onima koji slave i evo fotka gdje vaš tuzlak Panta štiti divljaka koji je utrčao u teren i htio udariti sudiju. Džaba rasprava o tome jeli lopta prešla gol crtu ili nije kad je prije toga sviran faul za Bratstvo i igra prekinuta. Previše valjanja po terenu, zadržavanja igre i prigovaranja sudiji. Neki su mislili da samo zbog činjenice što dolaze iz Tuzle sve ostale ekipe će skinuti gaće i razguziće te ih 5:0 kako ste najavljivali. Pričate o udaranju ? Pa koji je to nogometaš Slobode povrijeđen i napustio teren zbog udaranja u kost kako vi kažete ? Nego su vaši igrači i navijači postali previše nervozni kad su vidjeli da tri pasa nemogu uvezat i nijednu priliku izglednu stvoriti. Još kad vam je vaš mosničanin zabio gol onda ste poludili. Pogrešno vam je kanalisan bijes. Gračanlije su vas dobro primile, otišli ste kući bez problema, niko vam nije rekao ni A. Za poraz krivite vaše igrače i trenera a ako će vam biti lakše i dalje sumnjajte da ste pokradeni. Jel to Bratsvo imalo igrača više, jel sviran penal, jel go dat iz opsajda ? O vašem navodno poništenom golu nemojte džaba raspravljat jer suđen je prekršaj prije toga a i diskutabilno je jel lopta cijelim obimom prešla gol crtu. Slično kao Željo:Borac situacija. Lijepi sportski pozdravi iz Gračanice i spominjeće ta nas kao dobre domaćine poslije gostovanja u Goraždu, Bugojnu, Kladuši itd.
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 19 avg 2012, 08:03

PlavoZuti je napisao/la: cekaj...jesil doso u Gracanicu....jel te ko diro...jesil odgledo utakmicu...jel te naljutio sudija ljudi na tribinama...nemoj govorit za pojedince..jer tu uz kavez dodje i ljudi koji su iz sela okolnih koji nemogu smislit Bratstvo pa podjebaju da vas naljute a poslije navijaju protiv Bratstva da Sloboda da gol...
Mislim da je pravo pitanje, da li je vas ko dirao !? :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 avg 2012, 08:18

Pa de, ima l' kraja ovom vrijeđanju :?: Stvarno ne vidim potrebu u necivilizovanom obraćanju nekolicine koju treba pobanovati trajno jer nisu za foruma i bilo kakve diskusije. Ali neka, bitno je da se pusti da ovi divljaju po našoj temi i pišu o Bratstvu i Gračanicu uzdižu do nebesa. :roll:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 avg 2012, 08:28

Marokanac je napisao/la:slika
Sretan Bajram onima koji slave i evo fotka gdje vaš tuzlak Panta štiti divljaka koji je utrčao u teren i htio udariti sudiju. Džaba rasprava o tome jeli lopta prešla gol crtu ili nije kad je prije toga sviran faul za Bratstvo i igra prekinuta. Previše valjanja po terenu, zadržavanja igre i prigovaranja sudiji. Neki su mislili da samo zbog činjenice što dolaze iz Tuzle sve ostale ekipe će skinuti gaće i razguziće te ih 5:0 kako ste najavljivali. Pričate o udaranju ? Pa koji je to nogometaš Slobode povrijeđen i napustio teren zbog udaranja u kost kako vi kažete ? Nego su vaši igrači i navijači postali previše nervozni kad su vidjeli da tri pasa nemogu uvezat i nijednu priliku izglednu stvoriti. Još kad vam je vaš mosničanin zabio gol onda ste poludili. Pogrešno vam je kanalisan bijes. Gračanlije su vas dobro primile, otišli ste kući bez problema, niko vam nije rekao ni A. Za poraz krivite vaše igrače i trenera a ako će vam biti lakše i dalje sumnjajte da ste pokradeni. Jel to Bratsvo imalo igrača više, jel sviran penal, jel go dat iz opsajda ? O vašem navodno poništenom golu nemojte džaba raspravljat jer suđen je prekršaj prije toga a i diskutabilno je jel lopta cijelim obimom prešla gol crtu. Slično kao Željo:Borac situacija. Lijepi sportski pozdravi iz Gračanice i spominjeće ta nas kao dobre domaćine poslije gostovanja u Goraždu, Bugojnu, Kladuši itd.

BRAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN SVIM PRIPADNICIMA ISLAMSKE VJEROISPOVJESTI !!!!!!!!!!!

ja nesto ne mogu da vidim sliku ebiga :).. ali nema veze ... evo ja sam vidjeo gol Pantica inace kod nas je u mahali bio zvani Sale Panta :).. ne znam vidio sam ovdje par momaka nesto govore dobit ce batine folovi golovi hmmm..prvo on igra gudbal sto voli i zaradjuje i nema tazloga da se on ne bori za pobjedu ...Sloboda mu nije prozula sansu bio je tu vise puta odpisivali su ga i sta da on radi?..jest da ni ja ne volim kad nasa djeca se izivljavaju samo zbog toga jer nisu uspjeli u Slobodi ..ebiga i ja sam igrao tu loptu prije pa trenirao u Slobodi i nisam mogo bit ni medju 50 vrsnjaka, pa se kalio po nekakvoj OFK Tuzli.. isitna jedva ceko igrat protiv Slobode u to vrijeme, ali brate mene dusa moja boli za Slobodom i tad.. jest da su to mladje selekcije bile pionirske, kadestske i juniorske, ali da se tu radilo o prvom timu nebi ja mogo istrcat protiv Slobode nema tih para.

Pantic momak jednostavno osjeti u sebi tu gorcinu i nepravdu i ja znam vec da on ima i pik na par igraca sto i nekrije , ali vjerovatno s razlogom.. ebiga TIno Divkovic i Pantic su djeca iz istog ulaza u Mosniku to su jarani sve od djetinstva, ali evo Panta ga probi na nasu zalost .... treba ovu nasu djecu vratiti u Slobodu nema nam druge , jer samo tako mozemo vraitti ugled nasem klubu.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 19 avg 2012, 08:34

Salt ti si pogodio da će Panta bit strijelac, svaka čast na tome, samo nisi pogodio kome će dati gol :D Činjenica je da je Slobodina škola nogometa jedna od najboljih možda i u regionu. Masa igrača iz te škole igra sada po raznim klubovima. A neki zabijaju sada svom klube,hehe
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 19 avg 2012, 08:37

Biće ovakvih poraza to je nemiovno. Bitno je Akobogda na kraju biti prvi na tabeli ..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 avg 2012, 08:41

ma nisma ja pogodio da ce on dati gol ja sam samo rekao kao sto je i jos neko da nasa djeca sigurno imaju zelju da nas dotuku..ja zaista znam da Panta voli Slobodu uvjek je volio i dok je bio klinac isao je sa djecom iz Mosnika na utakmice bodrio Slobodu ..eh to na stranu sad sto ima nesuglasice sa pojedinim igracima njegovim vrsnjacima ... volio sam da nije dao gol ..ne znam sta je uradio jos na utkamici da li je koga provocirao nisam ga ni pitao, ali eto nadam se da nije , jer ovu ja djecu ocekujem nazad da vidim ponovo u Slobodi.. na stranu to sto se on valja glumi krade vrijeme ebiga covjek zeli pobjedu i mi smo se valjali kad vodimo...nama opet navijacima Slobode ne lezi to srcu, kad znamo da je to nase djete
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 19 avg 2012, 08:49

VolimTz je napisao/la:
PlavoZuti je napisao/la: cekaj...jesil doso u Gracanicu....jel te ko diro...jesil odgledo utakmicu...jel te naljutio sudija ljudi na tribinama...nemoj govorit za pojedince..jer tu uz kavez dodje i ljudi koji su iz sela okolnih koji nemogu smislit Bratstvo pa podjebaju da vas naljute a poslije navijaju protiv Bratstva da Sloboda da gol...
Mislim da je pravo pitanje, da li je vas ko dirao !? :mrgreen:
Ako vec hoces ispravno...onda valjda treba da bude "da li vas je" a ne " da li je vas" ... I nemoj majke ti kulture i gramatike ovdje...pise se ulicni na forumu...a ti nemas boljeg argumenta nego da ispravljas sto se iz zaebancije pisu komentari...
Samo da znate ... Ako jos jednom neko od vas napise Sloboda malim slovom...imat ce te velikih problema sa VolimTZ

FT87
Kontakt:

Post Postao/la FT87 » 19 avg 2012, 08:59

AboveTheLaw je napisao/la:Šta je drugovi tuzlaci, juče Gračanica bi fin gradić, a danas selendra, eee da vam nešto jaranski kazem, nije ovo NIŠTA, šta ćete još doživit, tipa Goražde, Bugojno, Kladuša i tako dalje....
Mali pakuj kofere i mrš u još veće selo - u Sarajevo!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 avg 2012, 09:02

tebi covjek nije gramatiku spomeno uopste, ali ocigledno nisi skontao ovo sto je on napisao..jednostavno covjeku zapalo za oko to pitanje u smislu da li je neko dirao Fukare , pa ti on postavja isto to pitanje sa nase strane ... samo eto ti si to okreno na gramatiku...brate onaj ko poznaje gramatiku dobro i ima slifa za kucanje, pa ljudi nadjite kakvog posla ebes Forum kucanje... evo neka vas barem na SS.BA zaposle pomozite ljudima i jos ako ponesto o Sportu znate ili ako jos znate sta slagat eto mozete i proci , jer takvi se i bave ovim poslom
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 19 avg 2012, 09:06

......sve u svemu....
Utakmica je zavrsena...Gracanica vas je ugostila....ako je bilo ikakve mucke...nije citav grad kriv...al znam dobro situaciju u klubu...i znam da nisu od tog posla...to vam mogu potvrdit i komsije iz Banovica prije par godina kada smo u zadnjem ili predzadnjem kolu gostovali kod njih ..njima nije trebala niti pobjeda niti nerjesen rezultat, a name je trebala pobjeda iz Banovica da bi ostali u prvoj federalnoj....da smo htjeli...imali smo i vise nego dovoljno para da kupimo 10 utakmica te sezone a ne jednu...ali nismo...i posteno smo ispali...ako se moze nazvat posteno..jer su tad Bosna V, Igman Konjic, i jos 2-3 ekipe odjednom pobjedile svoje komsije u zadnjim kolima da ostvare opstanak...tada je iz Bratstva preso Joguncic u Slobodu ...
Sve u svemu...zelim da kazem da mnogi pricaju price koje su pukle po forumima da se kupuju sudije i sta ja znam...
Bratstvo je se isto tako borilo za ulazak u prvu ligu sa Bosnom iz Visokog...u prvoj polusezoni smo igrali u Mramoru kao domacini jer je poslije rata stadion bio unisten...i ako prakticno gosti u prvom djelu sezone...bili smo daleko bolji od Bosne V koja je cudno stigla nase vodstvo od ja mislim nekih 12 bodova....i to uz dosta lose sudjenje za Bratstvo u drugom djelu sezone...a u zadnjoj utakmici sezone trebamo bod u Kalesiji...koju smo u prvom djelu razvalili u Mramoru....i uz pomoc penala ako se dobro sjecam i ponistenih golova i slicnog...izgubili smo prvo mjesto i Bosna V ide u prvu ligu....
Jednostavno...osjetili smo gorcinu kradje na svojoj kozi...i znam 100% da neradimo takva posla...
Zao mi je sto tako mislite o ovoj utakmici..al boze moj...svako ima pravo na svoje misljenje...
Na kraju Bajram Serif Mubarek Olsun !!!

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 19 avg 2012, 09:08

FT87 je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Šta je drugovi tuzlaci, juče Gračanica bi fin gradić, a danas selendra, eee da vam nešto jaranski kazem, nije ovo NIŠTA, šta ćete još doživit, tipa Goražde, Bugojno, Kladuša i tako dalje....
Mali pakuj kofere i mrš u još veće selo - u Sarajevo!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rukomet
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet » 19 avg 2012, 09:40

Poštovani prijatelji,
ja sam jedan od onih gračanlija koji svim srcem želi da Sloboda ponovo uđe u Premier ligu i to ne samo u fudbalu, nego i u košarci i u rukometu. Prirodno bi bilo da Tuzla bude naš, između ostalog i sportski centar. Međutim, jučerašnje ponašanje jednog dijela navijača, igrača i stručnog štaba nije nivo jedne Slobode. Svi oni koji su juče bili u Gračanici, mogli su vidjeti da ništa od onoga što priča trener Ibraković, apsolutno nije tačno. Prvo, igrači Bratstva se nisu napalili i niko nije sa namjerom udarao protivničke igrače, a bez lopte pogotovo. Utakmica je bila prava prvenstvena, uglavnom se igralo na sredini terena, a Bratstvo je uspjelo realizirati jednu od svojih rijetkih prilika i postići gol. Sloboda je bila nemoćna, igrači nervozni i nepotrebno su stvorili gužvu nakon što je sudija svirao faul u golmanskom prostor, tražeći gol, na koji ni većina prepunog gledališta nije imalo nikakvu reakciju? Nakon toga, jedan neodgovoran navijač Slobode, dotrčao je do sudije i čini se da se u tom svom trku umorio (možda i pokajao) te je više verbalno protestvovao nego što je pokušao da ga udari. Zaštitari i policija su uradili svoj dio posla, a u tom trenutku započelo je koškanje Mujkića i Šišića pa su zasluženo dobili crvene kartone. Zbog verbalnog sukoba pocrvenili su trener Ibraković i predsjednik NK Bratstvo Helić. Navijači Slobode bili su uglavnom korektni, izuzev jednog ubacivanja bengalke u teren i rijetkog provociranja domaćih navijača na šta su ovi odgovorili, ali sve se svelo na verbalno vrijeđanje u granicama naših sportskih terena. Do kraja susreta od tog prekida, Sloboda je imala jalovu inicijativu, ali osim pokušaja Džeksona, ništa vrijedno pomena. Mislim, da ulje na vatru dolijeva Ibraković jer zna da se Malkočević već sprema zauzeti njegovo mjesto i nepotrebno kvari odnos dva kluba. Sloboda juče jednostavno nije bila na nivou, a daleko od toga da je bila bolja, to mogu potvrditi mnogobrojni ljubitelji fudbala iz Tuzle koji su juče zajedno sa navijačima Bratstva sjedili i gledali utakmicu. Slobodi u nastavku prvenstva želim svu sreću i brz povratak tamo gdje joj je mjesto, ali svoje neuspjehe ne smije prebacivati na druge, nego se mora usredotočiti na svoje slabosti i iste ispraviti. Svim Tuzlacima i navijačima Slobode još jednom puno sreće!

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 19 avg 2012, 09:49

Rukomet je napisao/la:Poštovani prijatelji,
ja sam jedan od onih gračanlija koji svim srcem želi da Sloboda ponovo uđe u Premier ligu i to ne samo u fudbalu, nego i u košarci i u rukometu. Prirodno bi bilo da Tuzla bude naš, između ostalog i sportski centar. Međutim, jučerašnje ponašanje jednog dijela navijača, igrača i stručnog štaba nije nivo jedne Slobode. Svi oni koji su juče bili u Gračanici, mogli su vidjeti da ništa od onoga što priča trener Ibraković, apsolutno nije tačno. Prvo, igrači Bratstva se nisu napalili i niko nije sa namjerom udarao protivničke igrače, a bez lopte pogotovo. Utakmica je bila prava prvenstvena, uglavnom se igralo na sredini terena, a Bratstvo je uspjelo realizirati jednu od svojih rijetkih prilika i postići gol. Sloboda je bila nemoćna, igrači nervozni i nepotrebno su stvorili gužvu nakon što je sudija svirao faul u golmanskom prostor, tražeći gol, na koji ni većina prepunog gledališta nije imalo nikakvu reakciju? Nakon toga, jedan neodgovoran navijač Slobode, dotrčao je do sudije i čini se da se u tom svom trku umorio (možda i pokajao) te je više verbalno protestvovao nego što je pokušao da ga udari. Zaštitari i policija su uradili svoj dio posla, a u tom trenutku započelo je koškanje Mujkića i Šišića pa su zasluženo dobili crvene kartone. Zbog verbalnog sukoba pocrvenili su trener Ibraković i predsjednik NK Bratstvo Helić. Navijači Slobode bili su uglavnom korektni, izuzev jednog ubacivanja bengalke u teren i rijetkog provociranja domaćih navijača na šta su ovi odgovorili, ali sve se svelo na verbalno vrijeđanje u granicama naših sportskih terena. Do kraja susreta od tog prekida, Sloboda je imala jalovu inicijativu, ali osim pokušaja Džeksona, ništa vrijedno pomena. Mislim, da ulje na vatru dolijeva Ibraković jer zna da se Malkočević već sprema zauzeti njegovo mjesto i nepotrebno kvari odnos dva kluba. Sloboda juče jednostavno nije bila na nivou, a daleko od toga da je bila bolja, to mogu potvrditi mnogobrojni ljubitelji fudbala iz Tuzle koji su juče zajedno sa navijačima Bratstva sjedili i gledali utakmicu. Slobodi u nastavku prvenstva želim svu sreću i brz povratak tamo gdje joj je mjesto, ali svoje neuspjehe ne smije prebacivati na druge, nego se mora usredotočiti na svoje slabosti i iste ispraviti. Svim Tuzlacima i navijačima Slobode još jednom puno sreće!
Slazem se!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 19 avg 2012, 09:50

PlavoZuti je napisao/la: Ako vec hoces ispravno...onda valjda treba da bude "da li vas je" a ne " da li je vas" ... I nemoj majke ti kulture i gramatike ovdje...pise se ulicni na forumu...a ti nemas boljeg argumenta nego da ispravljas sto se iz zaebancije pisu komentari...
Samo da znate ... Ako jos jednom neko od vas napise Sloboda malim slovom...imat ce te velikih problema sa VolimTZ
Kao što ti je Salt objasnio nije se radilo o gramatici. Nego o tome da je neko jučer mogao da "dira" Fukare. To su možda, da su imali muda Tm Gračanica i Tm Lukavac mogli jučer da urade, ali bi prošli kao njihovi drugovi na putu za Gradačac. ;)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 avg 2012, 10:45

Rukomet je napisao/la:Poštovani prijatelji,
ti postovani prijatelju il si lud il nisi bio na utamici..nadam se da cemo i mi vas na isti nacin pobijedit na Tusnju
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

FT87
Kontakt:

Post Postao/la FT87 » 19 avg 2012, 11:58

Došla vam je mrtva čaršija 8-)
Zadnja izmjena: FT87, dana/u 19 avg 2012, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak135
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak135 » 19 avg 2012, 12:37

na klipu se vidi kad jedan od vodja Indir pljuje jednog tipa iz osiguranja vrijeme 1:17

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 19 avg 2012, 15:43

Kolika se prašina diže bez potrebe. Bilo je i većih krađa na štetu Slobode u PL samo što se nije išlo na gostovanja pa se nije ni znalo za to. I na Tušnju je Sloboda često imala katastrofalno suđenje. Zadnje dvije utakmice protiv Zrinjskog su bile smiješne. Prije dvije sezone nepostojeći penal u sudijskoj nadoknadi, a prošle sezone ona pobjeda od 3-2 sa dva igrača manje. Da ne spominjem dalje.

Naviknite se na to da domaćini u ovoj ligi imaju veliku zaštitu sudija ili ćete kukati ovdje nakon svake utakmice.

Što se mene tiče, neću više ići na gostovanja ove sezone jer mi se ne gledaju onakve utakmice.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.