RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 18 avg 2012, 23:43

shaman7 je napisao/la:
kajl je napisao/la:nosite tri boda jer su naši stoperi dodavali lopte vašim napadačima.
nadam se da je ova utakmica bila slučajnost i da mogu biti u sredini tabele, to sam i očekivao. onoliko grešaka je nenormalno napraviti.
de bola nisi realan. nije velež centra prešao u prvih 20 minuta osim kad je boba izbijao loptu. Bili su jači dosta, a koliko smo mi jadni, zaslužili su gol i šanse da im mi dodajemo lopte, tako smo jadni bili..

Pored bobe koji je spasio 2 čista gola, Mrva i Mirza cemalovic i Kodro najviše pokazali. Mirza sve što je mogao, uradio je..

Igrač sa brojem 20 je kalibar za neke druge lige, prešao je on ovo.

po meni ,prije bi bili medju najgorima nego najboljima:roll: .

Malo bolji medju losim su bili Zvonic i Okic (koji su nesto i pokusavali i trcali)i naravno Bobic,ostali nisu vrijedni spomena.
Ukupan dojam : lose je bilo da ne moze losije :evil:
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 19 avg 2012, 00:46

rodjak je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
kajl je napisao/la:nosite tri boda jer su naši stoperi dodavali lopte vašim napadačima.
nadam se da je ova utakmica bila slučajnost i da mogu biti u sredini tabele, to sam i očekivao. onoliko grešaka je nenormalno napraviti.
de bola nisi realan. nije velež centra prešao u prvih 20 minuta osim kad je boba izbijao loptu. Bili su jači dosta, a koliko smo mi jadni, zaslužili su gol i šanse da im mi dodajemo lopte, tako smo jadni bili..

Pored bobe koji je spasio 2 čista gola, Mrva i Mirza cemalovic i Kodro najviše pokazali. Mirza sve što je mogao, uradio je..

Igrač sa brojem 20 je kalibar za neke druge lige, prešao je on ovo.

po meni oni su bili medju najgorima :roll: .

Malo bolji medju losim su bili Zvonic i Okic i naravno Bobic.
Ukupan dojam : lose je bilo da ne moze losije :evil:

pa ok, svi imamo različite impresije. ja se slažem da mrva, mirza i mujo mogu dobiti prolaznu ocijenu, ali se ne slažem da je rudar imao neku bolju igru i da mi nismo centra prešli.
eksperiment sa zvonićem u špicu nije uspio, nismo mogli normalno prići golu. sve se vrtilo oko promjene i probijanja strana i bezopasnih centaršuteva.
drugo poluvrijeme kao da su su se prosuli skroz i više smo pasova dodali njima u noge nego svojim igračima. uglavnom su njihove prilike nastajale kada bi im mahinić, knežević, hebibović i demić dodali loptu u našoj zanjoj liniji. oni su pošteno odigrali i to fino iskoristili, a bobić nas je spasio još većeg poraza.

mrva je bolje odigrao od hebibovića, a mirza dok je igrao desno, bolje od hajdarovića.

kad podvučemo crtu, na kraju mi se od veležove igre činilo da se neko šali sa mnom, a onda se sjetim đe živim i da je ovo premijer liga, a da je veležovo mjesto u sredini tabele i niže u toj strašnoj premijer ligi. na to ćemo se, nažalost, morati naviknuti.

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 19 avg 2012, 01:03

kad podvučemo crtu, na kraju mi se od veležove igre činilo da se neko šali sa mnom, a onda se sjetim đe živim i da je ovo premijer liga, a da je veležovo mjesto u sredini tabele i niže u toj strašnoj premijer ligi. na to ćemo se, nažalost, morati naviknuti.

Sta cemo se navikavat,evo 20 god. smo naviknuti na dno tabele,sve je ovo jednom rijecu za k....,veze prvo strucni stab nema,pa onda igraci,a ovo sve forsira Bratic,ove izmjene mjesta igraca,koji su pogubljeni na terenu,dobro smo krenuli,vec poslje 3 kola znamo gdje smo,grcevita borba za opstanak.

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 19 avg 2012, 01:16

nismo se još navikli, uvijek su želje vrh i evropa.
nebitno. razočaran jesam, mislio sam da je ovo malo drugačiji pristup od dosadašnjih i da će se na terenu boriti neiskusniji, ali borbeniji i rastrčaniji tim, a to danas nisam vidio.

nego šta ćeš, biće bolje, pratimo, navijamo, pričamo, idemo u srebrenik po tri boda :D

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 19 avg 2012, 04:07

Trenutno nemamo imena to znaci moramo se osloniti na igru brojeva , sistem, disciplina i STRPLJENJE ... Neki ce sagoriti u svemu ovome od igraca do navijaca... Meni je sve ovo dobro dobro ok , jer tek sada smo normalan tim , mozd loseg kvalieta al ipak normalan tim .. Mislim da nismo toliko losi koliko sada neki misle ... Ja ostajem uz ove mlade momke samo ih treba Dzafa malo nogom u guzicu ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 19 avg 2012, 08:27

kimbo je napisao/la:Trenutno nemamo imena to znaci moramo se osloniti na igru brojeva , sistem, disciplina i STRPLJENJE ... Neki ce sagoriti u svemu ovome od igraca do navijaca... Meni je sve ovo dobro dobro ok , jer tek sada smo normalan tim , mozd loseg kvalieta al ipak normalan tim .. Mislim da nismo toliko losi koliko sada neki misle ... Ja ostajem uz ove mlade momke samo ih treba Dzafa malo nogom u guzicu ...
Sad kad sam prespavao i hladne glave mislim da bi trebalo Džafu nogom u guzicu neće li mu doći iz guzice u glavu...
Ono juče je čisto njegova izgubljena utakmica, i totalni promašaj postavke igre...
Muju sa 30 god uči da bude bek, i Merza na drugom beku- NE IDE, Mrva def vani, Nuhić isto NIĐE VEZE,
Zvonić kao špic-SMIJEŠNO, Ćemalović po krilu-loše.
Imamo tu dvojicu sa strane Mace i Jaganjca koji još minute nisu odigrali, nije mi jasno što su ih dovodili,
i što su na platnom spisku?
Mislim da je nam je tim prosjek ove lige, i da je nedopustivo da nas Rudar iz Prijedora ovako nadigra na našem terenu...
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 19 avg 2012, 08:34

Svim navijacima Islamske vjeroispovjesti ZELIM BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN
Samo jedan klub Velež Mostar

hpolovina
Kontakt:

Post Postao/la hpolovina » 19 avg 2012, 08:44

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN!

Sto se tice jucerasnje utakmice ziva katastrofa. Ne treba se zavaravati i misliti da je dobro. Rad uprave i samog trenera za kojeg sam na pocetku bio je katastrofalan. Ponavljam jedino mjerilo je rezultat. Znam da ce se sada neki pojaviti sa tim da je mlada ekipa, ali evo sta je ta nasa uprava uradila po afirmisanju mladih igraca u omladinkse reprezentacije. Ja mislim da smo jedini premijerligas koji nema niti jednog reprezentativca niti u jednoj selekciji. Vrijeme je za alarm. Ovako momci se ne igra za Velez. Za Velez se gine. Mozda oviigraci nisu "kvalitetni" kao pojedinci sada ali ne mogu da vas ne podsjetim o zalaganju : Ganceva, Stokica, Ognjenovica, Kadrica, Kadica, Durakovica, Asima Skaljica, Ivetica... Ako nista igralo se srcem i borilo se za svaku jeb.enu loptu. Pick.ice poput onih jucer nam ne trebaju u klubu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 avg 2012, 08:51

Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, Bajram Šerif Mubarek Olsun
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 19 avg 2012, 08:54

Bajram Šerif Mubarek Olsun
Anti Nakarada

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 19 avg 2012, 12:56

Džafiću definitivno nedostaje samokritike...
http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzafic-p ... alje/86280
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 19 avg 2012, 13:33

Utakmica u kojoj se trebalo odigrati pametno, sa mnogo vise zelje za postizanjem pogotka, malo nestvarno izgleda cijela situacija na terenu, da igraci ( posebno zadnja linija ), bukvalno dodaju loptu protivnickim napadacima. Doslovno nije bio ni jedan sut u okvir gola, bez imalo zelje, htijenja, ne postoji ni jedan izgovor za ono sto smo vidjeli jucer.
Rođeni brato

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 19 avg 2012, 13:40

Kada sam prije početka sezone govorio da nam slijedi grčevita borba za opstanak,neki su tražili pozitivu...
Kakvu pozitivu?
Iznenađen sam bio laganom pobjedom u prvom kolu,naročito sa tim što smo postigli 3 gola.
I onda Zenica,odigramo kao tetkice...
I šlag na kraju,Rudar kojeg Sarajevo pobijedi sa pola snage,u gostima.Mi odigramo ono šta je teško izvodivo,odigramo gore nego u Zenici.A mi kao mlada,navodno najmoćnija ekipa u ligi po fizičkoj spremi :roll:
Evo,da ne kritizramo previše ovaj početak,tek su tri kola iza nas.Koliko smo dobrih utakmica prošle sezone?
Neke promjene nam nužno trebaju,neki pozitivni šok,neki vjetar u leđa,ovako ne ide.
Dvije decenije ista priča.
I onda mi nešto spominjemo neku našu slavnu prošlost...sve je to lijepo,sve je to krasno,ali trebamo se pomiriti da smo mi danas u rangu sa GOŠK-om,Rudarom,da smo mi danas tu tek reda radi.
Da popunimo kvotu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 19 avg 2012, 14:02

tepsija je napisao/la:Kada sam prije početka sezone govorio da nam slijedi grčevita borba za opstanak,neki su tražili pozitivu...
Kakvu pozitivu?
Iznenađen sam bio laganom pobjedom u prvom kolu,naročito sa tim što smo postigli 3 gola.
I šlag na kraju,Rudar kojeg Sarajevo pobijedi sa pola snage,u gostima.Mi odigramo ono šta je teško izvodivo,odigramo gore nego u Zenici.A mi kao mlada,navodno najmoćnija ekipa u ligi po fizičkoj spremi :roll:
Evo,da ne kritizramo previše ovaj početak,tek su tri kola iza nas.Koliko smo dobrih utakmica prošle sezone?
Neke promjene nam nužno trebaju,neki pozitivni šok,neki vjetar u leđa,ovako ne ide.
I onda mi nešto spominjemo neku našu slavnu prošlost...sve je to lijepo,sve je to krasno,ali trebamo se pomiriti da smo mi danas u rangu sa GOŠK-om,Rudarom,da smo mi danas tu tek reda radi.
Da popunimo kvotu.
upravo tako samo malo treba realnosti isve ce se ovo pdnositi lakse,,godinama se prica o nasoj djeci,eto nasa djeca docekala 5 minuta,nas tener,al opet neide,,kako bi i islo,kad nemamo odakle crpit kvalitetnu djecu,ko danas proizvodi velezove kadrove,pogledajte trenere pa ni oni sami nisu nikad bili kompletne sportske licnosti a sad bi da stvaraju mlade talente ,e pa ne ide to tako gospodo, i na kraju slag na tortu pojacanje u vidu napdaca iz visica,i odma mi naumpadne klis nase selo koje je igralo derbi stim vajnim drugoligasem,i sjetim se ko u stvari igra za te kubove,tek tad shvatim gdje je danas nas voljeni velez,tesko mi je al opet sam realan,sta cu neam druge,,

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 avg 2012, 14:18

s ovom igrom nas neće nigdje biti.

ako kojim slučajem dobijemo Gradinu, to ne mora značiti da smo se digli, nego treba u korijenu mijenjati navike.......da ne bi bilo kasno

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 avg 2012, 14:51

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN SVIM NAVIJAČIMA RŠD VELEŽ ISLAMSKE VJEROISPOVIJESTI! ;)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 19 avg 2012, 15:12

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Sto se tice taktike to pod hitno treba mijenjat. Kodro bek? Zvonic igra spica a u prijateljskim ga stavljo na beka. Mrvu treba izvadit i ubacivat ga zadnjih pola sata a umjesto njega Hebibovic. Odbrana mnogo kiksa, evo i protiv Radnika su kiksali,protiv Celika i jucer pogotovo. Ja bi tu stavio Kazazica. Mace u 3 utakmice nije ni minute dobio. Pa sto su ga dovodili ako ce sjedit na tribini?

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 19 avg 2012, 15:45

znamo da na proljece u 5 zadnjih domacih utakmica imamo za protivnike 5 ponajboljih ekipa PL,i tesko da ce mo tu osvojiti nesto puno bodova.U Jesenjem dijelu imamo laksi raspored i trebali bi se pobrinuti da sakupimo sto vise bodova ;) , a ukoliko to ne ucinimo bojim se da ce biti teska borba za opstanak. :?

Kaze Djafa,cim je izaso Mrva mi smo izgubili :lol: .
Agresivnost i borbenost nam je jako slaba(a bili su rekli da su najspremniji tim u PL :shock: )Rudar je pokazo kako se igra agresivno,cim neko od nasih primi loptu odmah dvojica lete na njega,plus to su stalno pritiskali nasu zadnju liniju pa smo tesko iznosili lopte i pravili smo dosta gresaka u zadnjoj liniji.
Niti je postavka tima bila dobra a ni sama igra,lose skroz :(

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 19 avg 2012, 16:09

konjicanin01 je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Kada sam prije početka sezone govorio da nam slijedi grčevita borba za opstanak,neki su tražili pozitivu...
Kakvu pozitivu?
Da popunimo kvotu.
upravo tako samo malo treba realnosti isve ce se ovo pdnositi lakse,,godinama se prica o nasoj djeci,eto nasa djeca docekala 5 minuta,nas tener,al opet neide,,kako bi i islo,kad nemamo odakle crpit kvalitetnu djecu,ko danas proizvodi velezove kadrove,pogledajte trenere pa ni oni sami nisu nikad bili kompletne sportske licnosti a sad bi da stvaraju mlade talente ,e pa ne ide to tako gospodo, i na kraju slag na tortu pojacanje u vidu napdaca iz visica,i odma mi naumpadne klis nase selo koje je igralo derbi stim vajnim drugoligasem,i sjetim se ko u stvari igra za te kubove,tek tad shvatim gdje je danas nas voljeni velez,tesko mi je al opet sam realan,sta cu neam druge,,

Tako je care!Šta više očekivati od ove ekipe?Samo se nadati da će Radnik i Gradina biti lošiji i zbog neiskustva ispod nas, inače nam se dobro ne piše.Vrh za nas je 12-to 13-to mjesto!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 19 avg 2012, 16:56

mislim da bi ova ekipa igrala duplo bolje sa par izmjena u ekipi

recimo vratiti skaljica i knezevica na bekove....
kodru i merzica zadnje vezne stavit

okic i hebibovic krila

spic mirza ili mace

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []