Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

legenda reala
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la legenda reala » 20 avg 2012, 15:33

armin je napisao/la:Bwin:

Bosna i Hercegovina 1.30

Gruzija 3.20
Treba se iskoristiti ova kvota 3.20 ;) poklon
Lebrone okušaj sreću, i ja ću ;) :mrgreen: nikako ne možeš biti na gubitku :lol:

Trebo je Juku i Ahmedića samo zovnuti, al eto, Vrabac i Glogovac ništa, Buza je još mali za A tima :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 avg 2012, 15:36

Ovaj što je bio na utakmici u Holandiji je pisao kako je Naletilić bio ljut pa počeo razbijati po klupi,a evo danas vijest da napušta reprezentaciju "Naletilić ima nekoliko šavova na nozi i očekuje ga nekih sedam dana pauze",nije valjda da se povrijedio dok je razbijao šta je već razbijao :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 avg 2012, 15:54

Melo15 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:i tko ispada sad ako su ovi upali?
2 igraca svakako fale,a valjda umjesto masica i naletilica...posto su oni povrijedjeni :S
A mozda umjesto sinanovica nurkic?? :S Mitrovic??Avdibegovic??
Ne vjerujem da ce Josip jer nam ipak treba pley neki ko zamjena..
Ne mora značiti da će se sva četvorica skinuti među 12 igrača. Glogovac je perspektivniji i bolji igrač od Ahmedića. Ahmedić je sa 200 cm nizak za četvorku u seniorskoj košarci, a nema ni šuta a ni kontrole lopte da može igrati trojku. Asimov doprinos ovom uspjehu je za 10 jer je mnogo značio ali on i seniorska košarka veliko je pitanje. Također isto važi i za Damjanovića. Rikalo i Vuković bi mogli nešto ali teško. Obojica su slabi šuteri. Vuković ima veće šanse jer je pametniji što je pokazao na ovom EP. Pravi je play. Spore noge nadoknađuje sa glvaom tj pametan je košarkaški. Mora pogađati otvorene šuteve i može biti igrač. Znači samo šut šut i šut. Po dva sata dnevno i može se nadati ozbiljnoj košarci. Ostalo ima. za Rikala je slično sa šutem s tim da je malo brži ali i košarkaški neinteligentniji.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 avg 2012, 16:02

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:i tko ispada sad ako su ovi upali?
2 igraca svakako fale,a valjda umjesto masica i naletilica...posto su oni povrijedjeni :S
A mozda umjesto sinanovica nurkic?? :S Mitrovic??Avdibegovic??
Ne vjerujem da ce Josip jer nam ipak treba pley neki ko zamjena..
Ne mora značiti da će se sva četvorica skinuti među 12 igrača. Glogovac je perspektivniji i bolji igrač od Ahmedića. Ahmedić je sa 200 cm nizak za četvorku u seniorskoj košarci, a nema ni šuta a ni kontrole lopte da može igrati trojku. Asimov doprinos ovom uspjehu je za 10 jer je mnogo značio ali on i seniorska košarka veliko je pitanje. Također isto važi i za Damjanovića. Rikalo i Vuković bi mogli nešto ali teško. Obojica su slabi šuteri. Vuković ima veće šanse jer je pametniji što je pokazao na ovom EP. Pravi je play. Spore noge nadoknađuje sa glvaom tj pametan je košarkaški. Mora pogađati otvorene šuteve i može biti igrač. Znači samo šut šut i šut. Po dva sata dnevno i može se nadati ozbiljnoj košarci. Ostalo ima. za Rikala je slično sa šutem s tim da je malo brži ali i košarkaški neinteligentniji.
Vukovic je imao sut dok u bosni nije poceo da nosa vodu,najvise ga je to neigranje unistilo,al kolko se sjecam sa zaigravanja da je imao fin sut...A sto se tice juniora mozda bude neko mjenjanje jednu utakmicu jedna trojka drugu druga,mada ne vjerujem da ce juka se mjenjati tu,ipak nam fali centar...volio bi vidjeti ove protiv gruzije sta mogu uraditi u par minuta ako dobiju,samo mora mirza odma da utrpa 30poena da bi oni dobili minutazu :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 20 avg 2012, 16:07

Ako nabijemo razliku, prvo ulaze ovi momci sa klupe Mitrović, Naletilić, Avdibegović, i kad oni završe ako ostane vremena onda ove juniore, šta treba ovaj pomenuti trojac nakon kolko mjesec i jače, se pripremaju sa timom, sad da ostanu bez mjesta :?

Po meni je samo Nurkića trebao zvati
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2012, 16:08

LBJ MVP je napisao/la:Ovaj što je bio na utakmici u Holandiji je pisao kako je Naletilić bio ljut pa počeo razbijati po klupi,a evo danas vijest da napušta reprezentaciju "Naletilić ima nekoliko šavova na nozi i očekuje ga nekih sedam dana pauze",nije valjda da se povrijedio dok je razbijao šta je već razbijao :?

Zar si sumnjao u vezi mojih informacija?Naletic je imao nesretan sudar na zagrijavanju sa Sinanovicem,no ipak je igrao,tada je izgubio 2,3 lopte,Aco ga izveo,ovaj malo bio nezadovoljan svojom igrom..
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 20 avg 2012, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 avg 2012, 16:12

kokuz je napisao/la:Ako nabijemo razliku, prvo ulaze ovi momci sa klupe Mitrović, Naletilić, Avdibegović, i kad oni završe ako ostane vremena onda ove juniore, šta treba ovaj pomenuti trojac nakon kolko mjesec i jače, se pripremaju sa timom, sad da ostanu bez mjesta :?

Po meni je samo Nurkića trebao zvati
Boldovani ce dobiti sansu ako zack ne bude igrao 40min(avdibegovic),dok naletilic je otisao vec a i masic je povrijedjen pa ce trebati neko da njega odmori i po mogucnosti mirzu ako se odmaknemo malo vise nego sto se ocekuje :D :D
A nurkic mora dobiti bar minutu xD
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 avg 2012, 16:13

amerosm je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:A sta te osobe ne znaju sto mi znamo za Sinanovica? Prosvjetli me.
Da nije u stanju po utakmici sakupiti 5 skokova, a igra na poziciji centra i ima visinu. ;) ;)
Sutra ocekujem vecu posjetu nego li je to bio slucaj protiv Latvije i nadam se da necemo morati igrati utakmicu gdje ce jedan posjed lopte odlucivati ko ce izaci kao pobjednik.
Zasto bi jednom turisti bilo to bitno? Taj isti Sinanovic zaradjuje vise nego vecina ljudi ovdje u drzavi i na kraju krajeva predstavlja ovu drzavu vjerovatno bolje od tebe, uz duzno postovanje. Iz dana u dan gledam ponizavanje nasih kosarkasa, a svi smo mi NBA zvijezde. Nije Sinanovic nikakva igracina i daleko je od bilo kakvog ozbiljnog centra, ali i kao takav je pojacanje za ovu ekipu. Mozemo za pocetak biti ponosni na ove momke, pa i na Nedzada, koji sa svojom visinom jeste atrakcija. Slikat cu se i ja s njim ako budem imao priliku, reprezentativac je ove nase zemlje.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 20 avg 2012, 16:20

Ovi u avazu govore trojica prikljucena, a sportsport.ba cetvorica, pa de ljudi dogovorite se vise...

ado21
Kontakt:

Post Postao/la ado21 » 20 avg 2012, 16:23

treba govoriti iskreno sutra ne treba ni ocekivati pobjedu u velikim smo problemima nece igrati najvjeroavatnije ni masic koji uvijek igra dobru odbranu teletovic dedovic wright pa mozda cak i persic ce morati odigrati 40 minuta mozda neki minut manje problem je i u tome sto ce biti veliki broj navijaca temperatura ce biti i preko 40 stepeni sto nikako ne ide u korist nama treba biti posten i reci da trenutno gruzija ima siri i bolji roster od nas ali ne kazem da se ne mogu pobijediti ali jako jako tesko, imali smo zaista puno povreda prvo gordic, pasalic, adamovic, kuzmic, bavcic, brkic pa sad masic i naletilic od juniora nista puno ne ocekujem jer su oni ipak previse mladi nemaju puno iskustva ni od nurkica ne ocekujem nesto posebno iako je bio mvp prvenstva
samo da pitam jel prikljuceno 3 ili 4 reprezentativca iz juniorskog pogona posto negdje 3 negdje 4 i zna li neko kad bi bavcic mogao poceti igrati jer su najavili da ce biti spreman ali znali ko kad isto tako i za masica

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 20 avg 2012, 16:26

Bavcic bude na klupi kako sam upratio vjerovatno ce i on uskocit ili je jos povrijeden.Mislim od juniora da ce Juka dobit sansu eh sad koliko zavisi ce sigurno od toga kako ce startat dal ce se uplasit

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 avg 2012, 16:26

storm_raider je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:A sta te osobe ne znaju sto mi znamo za Sinanovica? Prosvjetli me.
Da nije u stanju po utakmici sakupiti 5 skokova, a igra na poziciji centra i ima visinu. ;) ;)
Sutra ocekujem vecu posjetu nego li je to bio slucaj protiv Latvije i nadam se da necemo morati igrati utakmicu gdje ce jedan posjed lopte odlucivati ko ce izaci kao pobjednik.
Zasto bi jednom turisti bilo to bitno? Taj isti Sinanovic zaradjuje vise nego vecina ljudi ovdje u drzavi i na kraju krajeva predstavlja ovu drzavu vjerovatno bolje od tebe, uz duzno postovanje. Iz dana u dan gledam ponizavanje nasih kosarkasa, a svi smo mi NBA zvijezde. Nije Sinanovic nikakva igracina i daleko je od bilo kakvog ozbiljnog centra, ali i kao takav je pojacanje za ovu ekipu. Mozemo za pocetak biti ponosni na ove momke, pa i na Nedzada, koji sa svojom visinom jeste atrakcija. Slikat cu se i ja s njim ako budem imao priliku, reprezentativac je ove nase zemlje.
Svaka čast @storm. Sit sam i ja više ovih ''stručnjaka'' što blate momke koji igraju za repku. On je u repci jer nemamo bolje i treba ga poštovati. Kad budemo imali 12 NBA igrača opet će biti nekima nedovoljno.
@Melo, Vuković ima lijep šut estetski ali ne pogađa (bar je slabo pogađao na EP). Znam da je u Bosni kao mali imao i precizan šut pa se nadam da će ga ponovo upucati što se kaže. Mora malo brže i izbacivati loptu kod šuta. Sve je to trening i on to može.
Pitanje za sviju. Gdje ste pročitali da je Naletilić u out-u tj da je otišao kući i da je Mašić rovit?

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 avg 2012, 16:28

zaboljisportuBiH je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Svaka čast @storm. Sit sam i ja više ovih ''stručnjaka'' što blate momke koji igraju za repku. On je u repci jer nemamo bolje i treba ga poštovati. Kad budemo imali 12 NBA igrača opet će biti nekima nedovoljno.
@Melo, Vuković ima lijep šut estetski ali ne pogađa (bar je slabo pogađao na EP). Znam da je u Bosni kao mali imao i precizan šut pa se nadam da će ga ponovo upucati što se kaže. Mora malo brže i izbacivati loptu kod šuta. Sve je to trening i on to može.
Pitanje za sviju. Gdje ste pročitali da je Naletilić u out-u tj da je otišao kući i da je Mašić rovit?
avaz

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 avg 2012, 16:34

Hvala @Melo. Vjerovatno onda prekjučerašnji ili jučerašnji ako ga je bilo (preskočio sam ih spletom okolnosti), jer danas u Avazu nije to pisalo pa sam zato i pitao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 avg 2012, 16:36

TRUST je napisao/la:Bavcic bude na klupi kako sam upratio vjerovatno ce i on uskocit ili je jos povrijeden.Mislim od juniora da ce Juka dobit sansu eh sad koliko zavisi ce sigurno od toga kako ce startat dal ce se uplasit

Nije bio na klupi u Holandiji..Kako sam cuo,osjeca se bolje...

ado21
Kontakt:

Post Postao/la ado21 » 20 avg 2012, 16:42

bilo bi super kada bi sutra masic bio spreman da odradi svoj posao i kada bi mogao da uskoci bavicic da zamjeni teletovica 10 minuta to bi bilo odlicno ali sumnjam da ce moci bavicic mozda ce moci masic

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 avg 2012, 16:43

Masica, Persica i Sinanovica sam maloprije vidio u gradu. Normalno hoda, ne bi se reklo da je ozbiljnije povrijedjen.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 20 avg 2012, 17:12

Drago mi je da je Aco prikljucio 3-4 igraca u "A" tim...i bas me interesuje koliko ce dobit priliku, i kako ce igrati protiv nekoga ko je od njih stariji ili iskusniji...Cak sta vise,ovim potezom, nas selektor pokazuje da treba racunati na mladje generacije, i da ce ovi momci za par godina biti nosioci naseg tima.

Cak sta vise,nas "A" tim je juniore u pripremama dobio svega 10 razlike.

I ajde sutra da "razbijemo" Gruziju, pa da se ide u Rumuniju po pobjedu i zavrsit prvi dio kvalifikacija 4-0
Kindže, kindže...

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 20 avg 2012, 17:25

Nek' smo i mi u necemu evropski prvaci, pa makar to bilo u u18 b divizije :mrgreen: :mrgreen:

Ocekujem(nadam se :D) pobjedi sutra protiv Gruzije, ako Mirza bude na svom nivou, potreban mu je jos Nihad i da Zack dijeli lopte i tu je vec 90 % posla odradjeno i pobjeda, onda, ne bi trebala doci u pitanje... Mogao Nurko dobro pomoci pod kosem, dobro skace a zna i pogodit
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 24 gosta.