ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

VolimLiverpool
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la VolimLiverpool » 20 avg 2012, 02:30

Nisam gledao meč (Aca Lukas),ali očekivao sam pobjedu Rogera.Ovako uvjerljivo,sigurno nisam. :lol:
You'll never walk alone.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 avg 2012, 02:42

@muXmania

Hvala na komplimentu. Nisam ih gledao uživo, ali sam iskoristio svu tehnologiju koju imam na raspolaganju čitajući biografije, gledajući dokumentarce, stare teniske klasike i tako formirao mišljenje o njima.
Jedno je kada pregledaš bruku mečeva o njima dvojici (erlincodneltenis je imao zaista veliku kolekciju, prije gašenja megauploada) a drugo kada formiraš mišljenje samo na osnovu par klipova sa youtube-a..

Da bi ti bilo jasno šta hoću da kažem, to je jednako tome da ja sada napravim klip o Gillesu Simonu koji će trajati 10 min i u kojem ću staviti sve njegove direktno osvojene poene. Kakav bi bio zaključak nekog frajera koji bi za jedno 10-15 godina izučavao tenisku historiju i zaključke donosio na osnovu takvih highlightsa ?! - Čovjek bi stekao utisak da se radi o extra ofanzivnom igraču, a ne čistokrvnom pušeru.

Kako bi inače neko izveo zaključak da je Pištol Pete samo S&V igrač da je pregledao bar 10 njegovih mečeva ?! Ne bi, jer bi mu bila dovoljna samo 2-3 da vidi njegove kvalitete.
Inače, koliko mi to vrijeme dozvoljava, često skinem i pregledam neki antologijski meč. Neki dan je to bilo Wimbledonsko finale između Borga i Johna 1981, sad je na redu neki drugi. Ako nismo imali privilegiju da ih pratimo uživo, to ne znaći da nemamo pravo istraživati o njima i okolnostima u kojima su igrali, kao i donositi zaključke na osnovu toga. A na osnovu svega što sam dosad naučio, tvrdim da je Borg najveći teniser, a Lendl najbolji all round igrač svih vremena. Među najbolje bih stavio Pancha, Lavera i Federera i koga god da izaberete niste pogriješili. Nekoliko puta sam objašnjavao zašto mislim tako, pa da se ne ponavljam.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 avg 2012, 03:10

Cestitike Federeru na zasluzeno osvojenoj tituli sto je odlicna uvertira pred US Open koji ce nadam se ponovo osvojiti.

Ne znam kako gledaju ostali Federerovi navijaci, ali ja nikako jos ne mogu preboliti poraz od Murraya na OI. Znam da ima u tenisu vrijednijih titula, znam da se neke druge stvari vise cijene, ali......
"My Favorite Ring is Always the Next One"

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 20 avg 2012, 03:16

Bar ga je rasuo,šta bi tek bilo da je izgubio 3:2 u setovima.
Budi sretan,i srebro je uspjeh.
You'll never walk alone.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 avg 2012, 11:14

Moraju Srdjan, Marjan i Dijana da potraze novu terapiju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 avg 2012, 11:53

Virtu4l je napisao/la:Moraju Srdjan, Marjan i Dijana da potraze novu terapiju.
Ipak je onaj stari :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 20 avg 2012, 11:55

Ma mora se Srđan skloniti iz "priče" ili se malo primiriti.PoManito je skroz :mrgreen:
Nego ,smiješ li se kladiti da će Novak i Endi biti u istom dijelu "kostura" na US openu + Conga+Raonić+Berdih a možda i Delpo ? :mrgreen:
Na drugu stranu će Ferer,Janko,Almagro,Monako... :lol:
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 avg 2012, 16:21

Kakva dominacija! :D

Cekamo Magicu da ponovi ono da ce Djokovic u svakom mecu protiv Rogera biti favorit, te da Roger nema igru za Novaka isl :mrgreen:

Nego, nema mi ovih Nadalovih navijaca, inace velikih pratioca tenisa evo vec mjesec dana na temi :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 avg 2012, 16:36

Tebi ni allstar konzilijum u sastavu L.Pasteur, A.Fleming. J.Mengele i S.Freud ne bi pronasli pravu terapiju. Jbga, neke bolesti su neizlecive. ;)

Edin TM87 je napisao/la:Cekamo Magicu da ponovi ono da ce Djokovic u svakom mecu protiv Rogera biti favorit, te da Roger nema igru za Novaka isl :mrgreen:
Ako me vec citiras ili prozivas, uradi to kako treba, a ne tumaceci po nahodjenju i izvrcuci tudje reci. 8-)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 avg 2012, 16:54

Ma ne mogu da trazim sad onaj post prije Wimbledona, al' neka znas ti sta sam mislio ;)

Da hoce bit ovaj zrijeb kako soba napisa, pa da se uzme i 18. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 20 avg 2012, 16:58

ATP ljestvica: 20.08.2012 :D :D :D :D

1.(1) Roger Federer (Švi) 12,165 :D :D

2.(2) Novak Đoković (Srb) 11,270

3.(3) Rafael Nadal (Špa) 8,715

4.(4) Andy Murray (VBr) 7,290

5.(5) David Ferrer (Špa) 5,375

6.(6) Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 4,835

7.(7) Tomas Berdych (Češ) 4,155

8.(9) Juan Martin Del Potro (Arg) 3,620

9.(8) Janko Tipsarević (Srb) 3,285

10.(10) John Isner (SAD) 2,880
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 avg 2012, 17:11

Edine: izvoli, pa ga potrazi. Bas da vidimo kad sam ja to rekao da "Roger nema igru za Novaka". Ne secam se da sam se napio u poslednjih 5 godina da ne razlikujem fikciju od realnosti.
Novak jeste favorit protiv Rogera, jer je mladji i u prime-u je, za razliku od Rogera. To i kladionice sugerisu kvotama.
No, to ne znaci da ga Roger ne moze nalupati kao kantu kad se poklope kockice, jer je on ofanzivno najjaci igrac sto se ikad rodio. Juce se bas to desilo.

Inace, sad vidim raspravu koju je inicirao 1 exmoderator. Sampras je bio fenomelan, ali Federer je svet za sebe. Covek servira, igra na mrezi, u polju, na osnovnoj liniji, riternira...i krece se ko baletan u 32oj godini zivota. Sampras je sa 32e godine batalio tenis i bio obican ispuvak u konkurenciji u kojoj je 1 L.Hewitt bio alfa muzjak. A Federer je vodeci na race listi ove sezone. ;) Toliko o tome.

No, ni to mu ne garantuje mesto najboljeg sportiste sveta svih vremena, jer su Eddy Merckx i Michael Jordan opet jos jedan svet za sebe u odnosu na ostale. 8-)

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 20 avg 2012, 18:11

Edin TM87 je napisao/la:Ma ne mogu da trazim sad onaj post prije Wimbledona, al' neka znas ti sta sam mislio ;)

Da hoce bit ovaj zrijeb kako soba napisa, pa da se uzme i 18. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ništa se ne sikiraj,biće.NIKE određuju ko na koga ide u stvari oni projektuju :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 avg 2012, 18:17

soba 39 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Ma ne mogu da trazim sad onaj post prije Wimbledona, al' neka znas ti sta sam mislio ;)

Ništa se ne sikiraj,biće.NIKE određuju ko na koga ide u stvari oni projektuju :mrgreen:
Steli se protiv Novaka, pa zato ne moze da pokaze svoj raskos :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 20 avg 2012, 19:28

MaGiCa je napisao/la:Sampras je bio fenomelan, ali Federer je svet za sebe. Covek servira, igra na mrezi, u polju, na osnovnoj liniji, riternira...i krece se ko baletan u 32oj godini zivota. Sampras je sa 32e godine batalio tenis i bio obican ispuvak u konkurenciji u kojoj je 1 L.Hewitt bio alfa muzjak.
Svakako. Sampras je bio daleko zasićeniji tenisom od Federera, ali je otišao kao šampion i to je velika stvar.
Ima određene atribute u kojima je bolji od Federera, ali je generalno i u gotovo svakom pogledu Federer bolji igrač, kako statistički, tako i igrački.

Najbolji i najveći sportista svih vremena su široki pojmovi. Najbolje je teško upoređivati, ali najveći ne mogu biti svi. Meni su po tome Alli, Borg i Senna daleko ispred svih.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 avg 2012, 19:29

Naučno dokazano.... Steli se sponzorima...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 20 avg 2012, 22:47

Edin TM87 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:

Steli se protiv Novaka, pa zato ne moze da pokaze svoj raskos :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Ne mogu da vjerujem da ti kao jedan od boljih poznavalaca tenisa ne znaš da sponzori "prave kostur".Uglavnom je u pitanju "NIKE"
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 avg 2012, 02:55

Gdje sam rekao da ne znam? :mrgreen:

Kazem ti fino, steli se protiv Novaka, da on ne moze uspjet u karijeri ;)

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 21 avg 2012, 08:03

Edin TM87 je napisao/la:Gdje sam rekao da ne znam? :mrgreen:

Kazem ti fino, steli se protiv Novaka, da on ne moze uspjet u karijeri ;)
ne zahebavaj :mrgreen:
Znaš i sam da se "navlači" za "elegantnog",em umije em se malkice "pogura" ;)
"Indija,Pakistan..."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 avg 2012, 09:11

formance je napisao/la: Najbolji i najveći sportista svih vremena su široki pojmovi. Najbolje je teško upoređivati, ali najveći ne mogu biti svi. Meni su po tome Alli, Borg i Senna daleko ispred svih.
Dobro, ja bih tu ubacio još Kasparova pa kud puklo da puklo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.