Mirsad Alihodžić ne razumije navijače!
Kiksom u Kupu protiv Zrinjskog na Koševu, ionako poljuljana atmosfera u «bordo» taboru, još više je narušena i to u najgore moguće vrijeme kada Sarajevo očekuju tri teška gostovanja u nizu. Prvo je naredne subote u Širokom, zatim u srijedu (7.10.) na revanš protiv Zrinjskog u Mostaru, a nakon toga (11.10.) slijedi "gostovanje" Olimpiku na Grbavici (zaostala utakmica iz 4. kola Premijer lige).
Kad se još uzme u obzir da je nekoliko prvotimaca povrijeđeno (Hadžić, Torlak, Ihtijarević...), a da adekvatnih zamjena za ove fudbalere nema, situacija tim postaje još teža. Na susretu protiv Zrinjskog navijači su nakon dosta dugo vremena, pored skandiranja, i «napisali» pokoju riječ. Pored 90-minutnog žestokog protesta protiv (ne)rada Uprave kluba, najvatrenije pristalice «bordo» tima izvjesile su i poveći transparent na sjevernoj tribini na kojem je pisalo "Baljak + Alihodžić + Merdanović, odlazite paraziti kluba!" po ko zna koji put stavljajući do znanja koga smatraju glavnim krivcem za trenutni loš plasman u prvenstvu.
Mirsad Alihodžić koji, kako nam je rekao, nije više generalni sekretar kluba nego običan volonter, kaže da ne razumije proteste navijača. "Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i navijači. Meni samo nije jasno šta oni zaista žele, jer njihovi protesti nisu argumentovani. Što se mene lično tiče, nedavno sam napustio funkciju sekretara i sad sam obični volonter. Ako ima neko da bolje radi taj posao, bujrum " - opušteno i hladno odgovorio nam je Alihodžić.
Možda su pojedinci u Upravi poput Alihodžića još uvijek pod utiskom dosta uspješne ljetne euro - turneje. Njihove izjave po medijima u posljednje vrijeme aludiraju na to da oni uopće nemaju pojma na kojem se mjestu na tabeli Sarajevo nalazi i da nisu primjetili da se od ovogodišnjih bh. predstavnika u euro takmičenjima jedino još tim s Koševa nije oporavio od bolesti zvane Evropa!
UEFA plaća na kraju godine
Mirsad Alihodžić nam je kazao i da novčana nagrada od UEFA-e za nastupe u pretkolima Eurolige treba da "legne" krajem godine. "Radi se o pozamašnoj sumi, ali ne bih da se igram s brojkama dok ne vidimo o koliko tačno novca se radi. Treba istaći da je i posljednji fening zarađen od prodaje Dalibora Pandže već odavno u opticaju, a koliko znam, ovih dana igrači treba da prime septembarske plate" - kazao nam je Alihodžić.
Izvor: san.ba
Nikad se nismo furali, a oduvijek smo FURKA!!! HzsA since 1987