Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 16 avg 2012, 23:57

Semir bvb je napisao/la:Evo upravo sam vidio da FTV prenosi prvu utakmicu u utorak.

Moramo to lagano odgledat' i aBd da se pobijedi. :D

radije ću gledat na ZDF-u, još bi mi samo falilo da pored silne nervoze moram slušat Bilićevo tuljenje i njegove ekspertize...

hvala na infu i željama ;)
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 18 avg 2012, 02:02

Gladbach je opet favorit za vodeće pozicije, na sredini su dosta jači, u odbranu dovedeno zvučno pojačanje, de Jong :? , nisam ga gledao, pa me malo i strah za sami klub, velike su pare, držimo fige da Holanđanin to i opravda.
U odnosu na prošlu godinu slabiji nisu, jedna od najpozitivnijih stvari kompletne Lige jeste kako ljudi rade, te Feniksa dižu iz pepela, div se vraća! :!:

ps:Pale je extra, i evo šamara Moderaciji na čelu sa Monologom, eto koliko ne znaju, i eto ko da komanduje, evo šamara onima koji ovu temu ,u prvi mah, ugasiše kao najjeftiniju cigaretu. :oops:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 avg 2012, 02:08

Ter Stegen who 8-)
[youtube][/youtube]
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 avg 2012, 02:41

Klare ti na ovoj temi imaš posebni značaj jer si je ti i otvorio i vidio si da ima interesa i da ova tema ima šanse da opstane. Zar si sumnjao u mene ;) 8-)

@LBJ MVP
nema sumnje da je Koval jedan od najboljih mladih golmana Evrope, baš kao i Ter Stegen. Bit će to jedan od odličnih okršaja na ovoj utakmici između njih dvojice
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 avg 2012, 00:30

danas teška tekma protiv Aachena i po velikoj vrućini, ali opet kontrola tokom čitavog meča i pobjeda od 2:0. Utakmicu nisam gledao zbog posla nažalost ali uspio sam uloviti pregled. Arango kraljina ! Vidio sam i da se igralo lijepo, na prvu 8-)

A sad nek dođe taj Dinamo pa da vidimo...

Favre manijak odmah večeras (subota) odradio lagani trening i video analizu sa igračima... :D
Agieren statt reagieren

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 avg 2012, 01:20

LBJ MVP je napisao/la:Borussia M. - Dynamo K.

Najkvalitetniji duel.
Borussia ima iza sebe sjajnu sezonu u bundesligi gdje su bili najugodnije iznanađenje,ali nakon što su prodali najboljeg igrača Reusa u Dortmund i stuba odbrane Dantea u Bayern ja sam ih već vidio kao ekipu koja je bljesnula jedne sezone i nema ambicije da to ponovi te se vraća u prosječnost.
Ali pokazali su da ipak nije tako.Doveli su napadača Luuk de Jonga iz Twentea i veznog igrača Xhaku iz Basela,obojica izuzetno mladi a super bitni igrači za bivše klubove.
Doveden je takođe mlad igrač,stoper Dominguez iz Atletico Madrida,koji ima dosta iskustva igranja u Primeri i debitovao je i za A reprezentaciju Furije.
Kombinacija ovih pridošlica sa mladim snagama iz prošle sezone Ter Stegenom,Hermannom,Nordveitom,Jantschkeom,uz pomoć iskusnih Stranzla,Aranga,De Camarga liči na vrlo jak tim.

S druge strane,dok se Borrusia ograničila na dovođenje igrača u usponu,Dynamo je doveo igrače koji su velika imena ali čije karijere su u padu,Kranjčar je došao iz Totenhama a na posudbu iz Milana lijevi bek Taiwo.
Najzvučnije pojačanje je Miguel Veloso,sjajni zadnji vezni koji se pomalo neočekivao odlučio karijeru nastaviti u Dynamu.
Dosta igrača Dynama smo bolje upoznali na euru,tako su Mykhalyk i Khacheridi činili stoperski par Ukrajinaca,dok je krilo Yarmolenko bio jedan od najboljih igrača Ukrajine na turniru.
Yarmolenko će uz nigerijskog napadača Ideyea biti igrač na kojega će Nijemci morati obratiti najviše pažnje.

Duel dvije jake ekipe,nezahvalno je bilo šta prognozirati,jedino da kažem za kraj da ćemo gledati jedan vrlo interesantan duel čiji bi pobjednik mogao čak i odlučiti pobjednika:
Na golu Borussie je Ter Stegen koji ima 20 godina,golman Dynama je Koval koji ima 19,obojica važe za supertalente na poziciji golmana,vidjećemo koji će bolje čuvati svoju mrežu u ovome duelu.
Ja sa uzbuđenjem čekam ovaj duel,šteta će biti za ligu prvaka koja god ekipa ispadne.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 avg 2012, 01:27

@LBJ MVP
jako fino napisana analiza, def je ovo najzanimljiviji duel i vjerujem da nas čekaju dvije odlične utakmice...

evo pregleda sa današnje utakmice, koji je ovaj Arango(ol) car ! kako samo čovjek igra, u top formi je. Kao da su mu 22 a ne 32 godine...također fenomenalna asistencija de Jonga za gol Aranga

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 avg 2012, 01:55

Pale druze, ne znam kad si "ozdrijebljen" :mrgreen: i da li pamtis ovo?! :mrgreen: Ja i dan danas nosim oziljke. :twisted:

[youtube][/youtube]

Effe u svom stilu. :o

Tivoli apsolviran u maniru velikih, a sad svim raspolozivim belegijama na UkrajinKe. :mrgreen: Samo mudro i bez srljanja, kandzijanje nece izostati. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 avg 2012, 15:05

stari Bokelberg :cry:

postao sam navijač/simpatizer tamo nekad početkom ovog milenija (negdje u sezoni 00/01 ili 01/02) tako da je ne pamtim ali jasno da znam za ovu pobjedu nad ''lažnom'' Borussiom :mrgreen:

čeka se utorak.... :twisted:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 avg 2012, 04:47

Statistika Gladbacha u ligi prvaka:

31 utakmica P-15 N-10 I-6
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 avg 2012, 13:16

utakmicu sutra sudi Pedro Proenca trenutno jedan od najboljih evropskih sudija. Sudio je nedavno finale LP (Bayern - Chelsea) i sad finale EP-a
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 avg 2012, 12:16

VEČERAS !!! Toliko dugo se čekala ova utakmica !!! Idemo dobit ovo večeras !!!

slika

[youtube][/youtube]

Denn du lebende Legende Fohlenelf vom Niederrhein
Schriebst ein Stück Fußballgeschichte
Und so wird’s auch in Zukunft sein!

Stolzer Blick zurück volle Kraft nach vorn
Für den Namen den die Welt so glorreich kennt!
Die Seele brennt!
Agieren statt reagieren

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 21 avg 2012, 15:18

Sretno večeras.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 21 avg 2012, 15:49

Paleeee sretno veceras,da ovi tvoji puleni pokazu kako se igra fudbal ;)
Bilo bi mi itekako drago da prodju dalje,nadam se da ce tako i biti!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 21 avg 2012, 17:27

Sretno Gladbach danas!!!

Kako bi lijepo bilo da prođete dalje!

Nadam se da je Favre posložio kotačiće i da će danas to djelovati besprijekorno jer je stvarno klasa trener. Sada to treba i dokazati. Ekipa se iznimno mučila da dođe ovamo i nadam se da će biti nagrađena za to.

nanek

Post Postao/la nanek » 21 avg 2012, 17:32

Samo da pitam, moze li veceras oba tima daju gol ? Al eto nek bude 3 1 za borusiu :)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 avg 2012, 19:44

Sretno manjoj Borusiji :) i cuvajte se Artema Milevskog ako bude veceras igrao!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 avg 2012, 19:47

kraljttbvb je napisao/la:Sretno manjoj Borusiji :) i cuvajte se Artema Milevskog ako bude veceras igrao!
Propo je taj ko kauč,i Dynamo ga slabo koristi.
Brown Ideye je sada daleko najbolji napadač Dynama.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 21 avg 2012, 19:51

moguci sastav Borusije za veceras
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 avg 2012, 20:10

Countdown nach Europa - noch rund 50 Minuten bis zum Anpfiff. Hier sind die Aufstellungen:
Borussia: ter Stegen – Jantschke, Stranzl, Dominguez, Daems – Nordtveit, Xhaka – Ring, Arango – de Camargo, de Jong.
Bank: Heimeroth, Brouwers, Cigerci, Herrmann, Wendt, Hanke, Hrgota.
Dynamo Kiew: Koval – Danilo Silva, Betao, Mikhalik, Taiwo – Veloso – Ninkovic, Kranjcar, Garmash, Yarmolenko – Ideye.
Bank: Boyko, Vukojevic, Mehmedi, Gusev, Yussuf, Raffael, Dudu.

Mali Ring igra otpočetka umjesto Herrmanna, zanimljiv potez Favre-a ali treba priznati da je Finac trenutno u dosta boljoj formi od Panzer-Patrika tako da je Favre uradio jako dobar potez i mene iznimno raduje da vidim Ringa u akciji od prve minute, mali je strašan potencijal...

Još nekih pola sata i kreće...Ja sam se već uredno ''pripremio'' za tekmu sa drugovima tako da će da bude fešta kod mene, a još ako i dobjiemo tek će onda da se slavi...
Jako puno vjerujem ovoj ekipi i vjerujem da ćemo napraviti dobar posao večeras. Samo da pshički budemo jaki tokom čitave tekme. Favre je završio studij komunikacije i psiholgije tako da mislm da će sve da bude OK po tom pitanju.

Hvala svima na željama, uživajte večeras u nogometu ;)
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.