Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Kevin
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Kevin » 21 avg 2012, 23:37

nerminh74 je napisao/la:ahhh gdjeli su oni turisti, nadam se da nisu gledali tekmu jer bi mogli pomisliti da je sinanovic koristan igrac, da za razliku kikanovica zna igrati odbranu, skakati i u napadu i u odbrani, a da za razliku od kikana koji je skoro pa beskoristan u odbarni i skoku, sinanovic zna solidno odraditi i napad, cak bi mogli pomisliti da je proveo nekoliko godina u najboljoj europskoj ligi, da je jedne sezone u F16 EL igra izvrsno, cak bio MVP kola ili da je opet potpisao za euroligaski tim, uhhhhh stvarno se nadam da nisu gledali
ali sva sreca da mi znamo kako je kikanovic brz i ima dobar sut sa poludistance, pa mi forumasi znamo bolje

ironiju na stranu, od pocetka sam misljenja, samo radi nekih koji zive da bi se ovdje sa nekim zakacili, da sinanovic mora imati pojednaku minutazu sa kikanovicem jer istina da igra gubi malo na brzini ipak sa njim napad malo slabi (a kao sto je veceras pokazao nemora da znaci) ali zato odbrana znacajno dobija
sto vise kada su na parketu zack, nihad, masic (ili persic umjesto nihada ili ante), teletovic i on, ekipa postaje odbranbeno ozbiljna, to je veceras dokazano, a ni napad uopste toliko ne trpi jedino se malo igra usporava, ali opet pored ekipa koje imaju solidnu centarsku liniju to nestvara problem

po meni, a ja sebe nesmatram kosarkaskim strucnjakom nego samo poznavaocem, elmedin bi trebao imati prednost (latvija i mislim rumunija) kada protivnik ima ne tako ozbiljne centre ili teske centre gdje on dominira brzinom u napadu, a sinanovic protiv ekipa koje imaju solidne centarske linije kao veceras gruzija i u daleko nizem nivou holandija

zatim moram da kazem da su mahmutovic i petrovic uradili izvrsnu stvar dovodjenjem wrighta, pa covjek je imao 12 skokova i 15 asistencija, a zatim masica za kojega sam vec znao da je dobar igrac i persica za kojeg sam ipak mislio da ipak nije za ovoga nivoa, a on se odlicno pokazuje i na ovom nivou

takodjer mi je jos jasnija izjava ace kada mu je zao adamovica jer ipak je naletelic samo losija verzija wrighta, a adamovic je ipak bio kompletno drugacija verzija pleja (jer je veci poenter i to sa distance sto siri odbranu, a opet ima solidan pregled igre) i 1000% sam siguran da bi kod ace imao nekih 10 minuta, a koje bi nama zlata vrjedile da odmore wrighta

kako god steta poraz, ali aBd bice sve ok
u potpunosti se slazem i nije mi jasno bilo kad su se neki smijali ovdje kad je pozvan adamovic..bio je neki 3 play igokee a po meni je bolji i kompletniji i od bocke i od aleksica..mene je njega u finalu najvise bilo strah..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 21 avg 2012, 23:41

sajo10 je napisao/la:Sa dva, tri prava pojacanja (a sad sta su to pojacanja?) ova bi reprezentacija mogla uraditi dosta toga. Steta stvarno za onu prvu cetvrtinu koja je kostala pobjede ali stvarno igracima se posle prve nema sta zamjeravati. Onolika borba je stvarno za svaku pohvalu.
sigurna pojacanje
trenutno na pleju imamo samo wrighta, pa kada se vrate gordic i pasalic odmah si se pojacao na poziciji i 1 i 2 pa wright moze igrati po 25-30 minuta, znaci moze biti daleko svjeziji u igri
na 4 imamo mirzu, a ako se oporavi bavcic i to je opet 10 minuta odmora za mirzu, a sa bavciem njih dvojica mogu igrati zajedno kada protivnik nema dobrih centara ili kada ima teskog centra (te mirza izvrsno brani)

a sto se tice potencijalnih najvjerovatniji je savovic koji opet moze veoma dobro da pojaca na 4-5 i izuzteno vazno je sto je dobar skakac
zatim imaju minimalne sanse za omica koji je pravi moderni centar i sa velikim potencijalom, ponavljam za njega su minimalne sanse, ali mi moramo sve pokusati da ga vratimo
onda dolazi ramljak koji nije odigrao ni jednu zvanicnu minutu za hrvastku tako da ima sanse da zaigra za nas i bio bi prva klasicna 3 jer takve nemamo trenutno
i zatim ima jos jedan igrac na 1 (moze povremeno igrati i 2) sa kojim pokusavaju se dogovoriti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2012, 23:49

nerminh74 je napisao/la: onda dolazi ramljak koji nije odigrao ni jednu zvanicnu minutu za hrvastku tako da ima sanse da zaigra za nas i bio bi prva klasicna 3 jer takve nemamo trenutno
Na čemu se bazira ova pretpostavka, volio bih da ga imamo u rosteru, to svakako.
O Omiću, možel' neka info više, ko je taj dečko ? :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 00:07

ZA NE POVJEROVATI!!

BHT prenosi RUMUNIJA - BIH kosarku u 16:50 :lol: :lol: :lol: i to bez kombiniranog prenosa :lol: :lol:

sutra snijeg do koljena :lol: :lol:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 avg 2012, 00:08

ebemu taman kont'o na more u petak :twisted:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 avg 2012, 00:09

Edin TM87 je napisao/la:ebemu taman kont'o na more u petak :twisted:
ajde bola u subotu i ja ću :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 avg 2012, 00:15

zizu1991 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: onda dolazi ramljak koji nije odigrao ni jednu zvanicnu minutu za hrvastku tako da ima sanse da zaigra za nas i bio bi prva klasicna 3 jer takve nemamo trenutno
Na čemu se bazira ova pretpostavka, volio bih da ga imamo u rosteru, to svakako.
O Omiću, možel' neka info više, ko je taj dečko ? :D
pa ramljak nije odigrao ni sekundu seniorske kosarke za hrvatsku, ali jeste za U18
e sada je pitanje bili bi nam ga hrvati pustili jer njihov direktor tj. u osnovi alfa i omega danko radic je na ratnoj nozi sa acom petrovicem i novoselom i zato nam nisu pustili jozu koji je isto igrao za U18 cro repku

sto se tice omica, e pa taj momak je sa 214 cm i 18 godina u slobodi otpisan kao antitalenat i onda ga doveo lasko
tamo je naucio osnove, zatim ga je jedan mjesec (zajedno sa atanackovicem i nurkicem) individualno trenirao jedno mjesec dana seleskovic (trenutno visegodisnji pomocni trener svih trenera fenera) poslje cega ga je bukvalno nudio i slobodi i bosni i BiH U18 repki, ali ga niko nije htjeo i onda dobije poziv od slovenaca i zaigra za njihovu U18 repku na EP A divizije
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _2154.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pa zatim odigra seniorsku sezonu u laskom
http://www.adriaticbasket.info/player.p ... =11#season" onclick="window.open(this.href);return false;
i na kraju za njihovu U20 repku na EP A divizije 2011
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _2154.html" onclick="window.open(this.href);return false;
i 2012
http://u20men.fibaeurope.com/en/cid_FW2 ... _2154.html" onclick="window.open(this.href);return false;

i poslje ovoga zadnjeg prvenstva zovne ga maljkovic u seniorsku repku, on odbije uz obrazlozenje da je umoran i radi skolskih obaveza, a direktor slovenacke reprezentacije kaze da ce mu za to uzeti pasos, onda njemu pukne film i kaze da vise nece da igra za sloveniju (dok je taj direktor tu) i da bi volio da zaigra za BiH

e sada da li ce ga slovenci pustiti, najvjerovatnije nece, ali opet imaju problem da isto imaju begica koji ce sljedecih 3-5 godina sigurno biti ispred omica i tesko da ce ovaj dobiti sansu, pa je sada sve na dugom uzetu ali postaje 15% sanse da ga uspijemo vratiti zato i dalje treba navaljivati

inace rijec je sada o 216 cm centru (narastao jos 2 cm) koji je stamen, ali opet pokretan i korisatn je pojednako i u odbrani i u napadu i ima veoma sjetlu buducnost i sa njim bi BiH osigurala centra za nekih 10-15 godina i ako nurkic izbaci neke bubce iz glave i izraste u dobrog centra kakvu bi centarsku liniju imali nebi se nikoga u europi imali plasiti, pa cak sem amera malo koga na svjetu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 22 avg 2012, 00:18

Daj neko video ili gif onog Wrightovog ulaska pod kos u prvom poluvremenu!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 avg 2012, 00:18

kakva je teoretski procedura ako taj Alen cvrsto odluci da ne igra za sloveniju, nego za nas, a slovenci mu ne daju "papire"

jel to može vjecno trajati ili fiba ima neki nacin?
nema potpisa

ado21
Kontakt:

Post Postao/la ado21 » 22 avg 2012, 00:22

evo malo statistike za utakmicu u petak Bosna i Hercegovina u tri utakmice- 122 skoka, asitencije 44 od cega cak 23 na danasnjoj utakmici, 6 bolkada i 30 ubacenih trica da navedem i to da smo protiv latvije ubacili samo 3 tojke
Rumunija u 2 utakmice - 76 skokova, 29 sistencija, 6 blokada i 12 ubacenih tojki
Da bi dobili rumune u sta ne sumnjam trebaju svi probati sutati kao sto su danas radili treba masicu dati vise lopti covjek ima procenat za tri poena 62% sto je fantasticno a protiv latvije valjda se ne moze ponoviti da samo 3 trojke pogodimo

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 22 avg 2012, 00:23

Omić, Savović, Ramljak? Ima li još neko da se povezuje sa povratkom u repku? :?

Šta je sa onim Planinićem, jel' za njega kasno?
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 22 avg 2012, 00:26

hocel gdje da bude snimka ili je vec neko postavio ??

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 00:28

Hvala @ Nermine na opširnom odgovoru, nadam se da će sve da bude kako treba s njim :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 00:29

Consigliere je napisao/la:Daj neko video ili gif onog Wrightovog ulaska pod kos u prvom poluvremenu!

mislis ovo

[youtube][/youtube]

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 avg 2012, 00:30

raul-zakon je napisao/la:Omić, Savović, Ramljak? Ima li još neko da se povezuje sa povratkom u repku? :?

pa pisalo je da za savovica vise nema prepreka i sada da je do njega
po nekoj logici da mu je potreban za daljni razvoj karijere i reprezentativni dres, a kako ce to tesko ici sa srbijom najvjerovatnije ce i zaigrati pogotovu kada se aBd BiH plasira na EP za nas i iz istog razloga ocekujem da ce isto kao varda (na kvalifikaciama za EP) na parketu biti profesionalac

a ima jos jedno ime na pozicijama 1/2, ali za sada ga redi nepotrebne mediske eksponiranosti nebi zelio pominjati

dok sada kako je planinic zaigrao za hrvatsku nekoliko minuta seniorski mec tesko da ikada vise zaigra za BiH, a sto ce vise stetiti njemu samom vise nego BiH repki

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 22 avg 2012, 00:33

nerminh74 je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:Omić, Savović, Ramljak? Ima li još neko da se povezuje sa povratkom u repku? :?

pa pisalo je da za savovica vise nema prepreka i sada da je do njega
po nekoj logici da mu je potreban za daljni razvoj karijere i reprezentativni dres, a kako ce to tesko ici sa srbijom najvjerovatnije ce i zaigrati pogotovu kada se aBd BiH plasira na EP za nas i iz istog razloga ocekujem da ce isto kao varda (na kvalifikaciama za EP) na parketu biti profesionalac

a ima jos jedno ime na pozicijama 1/2, ali za sada ga redi nepotrebne mediske eksponiranosti nebi zelio pominjati

dok sada kako je planinic zaigrao za hrvatsku nekoliko minuta seniorski mec tesko da ikada vise zaigra za BiH, a sto ce vise stetiti njemu samom vise nego BiH repki
Aha, hvala puno. :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 22 avg 2012, 00:36

reptil je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Daj neko video ili gif onog Wrightovog ulaska pod kos u prvom poluvremenu!

mislis ovo

[youtube][/youtube]
To, to! Fantazija :D
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 avg 2012, 00:43

Svi su na početku dobili aplauz,ali kada se Marković pojavio na parketu sve je eksplodiralo,vidi se da Sarajevo ne zaboravlja legendu 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 22 avg 2012, 00:47

Admir_Sa je napisao/la:kakva je teoretski procedura ako taj Alen cvrsto odluci da ne igra za sloveniju, nego za nas, a slovenci mu ne daju "papire"

jel to može vjecno trajati ili fiba ima neki nacin?
bitno je platiti, oni ce ga odmah pustiti, slicna situacija kao sa preldzicem i ostalim.

mnogo mi je krivo zbog ovog poraza veceras, iako sam ga u neku ruku ocekivao. vise bi volio da smo zijanili 20 razlike nego ovako...nihad je na kraju zajeb'o meč, od bruku opcija on je izabrao onu najgoru...a i tokom tekme bar 2-3 puta ga je aco htio samljeti na klupi. da je mirza pogodio ono polaganje na 1 razlike za njih meč bi bio riješen..šteta zbog poraza i zbog pune dvorane, ali ja ne sumnjam da ce se igrači vratiti na pravi put već u sljedećoj tekmi.

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 01:11

Neno de nam malo razradi ovu tekmu cekam cijelo vrijeme tvoj post ;) Hajde pozuri :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.