pa naravno da je grbavica željin stadion, za ove ostale ne znamDENZEL1 je napisao/la:A koji to klub u PL ima svoj stadion.Je li Bilino Polje polje Celikov stadion,Grbavica Zeljin,Tusanj Slobodin,je li Borac ima svoj stadion....
Regularnost, posjećenost i kvalitet Premijer Lige BiH
- tuborg-green
- Kontakt:
Re: Regularnost,posjecenost i kvalitet Premijer Lige BiH
ČUVA BOG ŽELJU SVOG
- mrzim_ulizice
- Kontakt:
pa naravno da je bilino polje celikov stadion ci ce bit da nije drzavni ko kosevoDENZEL1 je napisao/la:A koji to klub u PL ima svoj stadion.Je li Bilino Polje polje Celikov stadion,Grbavica Zeljin,Tusanj Slobodin,je li Borac ima svoj stadion....
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Nekad je pametnije nista ne napisati nego ovako nesto ...DENZEL1 je napisao/la:A koji to klub u PL ima svoj stadion.Je li Bilino Polje polje Celikov stadion,Grbavica Zeljin,Tusanj Slobodin,je li Borac ima svoj stadion....

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Burazeru Grbavica je 1:1 vlasništvo Želje.Ima nekih 4-5 godina,tako da Željo ima svoj stadion,a za ostale me nije brigaDENZEL1 je napisao/la:A koji to klub u PL ima svoj stadion.Je li Bilino Polje polje Celikov stadion,Grbavica Zeljin,Tusanj Slobodin,je li Borac ima svoj stadion....
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Regularnost, posjecenost i kvalitet Premijer Lige BiH
Ovdje je samo naslov teme korektan! Ništa više.
Premijer liga (ja pompezna i pretenciozna naziva) Bosne i Hercegovine je za mnoge 'nužno zlo', kao i postojanje FS/NS BiH – jer bez toga ne bi bilo ni reperezentativnih selekcija i međunarodnih takmičenja, a i formirana je 'na silu', pod pristiskom FIFA i UEFA, nasreću!
PL BiH je više 'politička liga' nego fudbalska/nogometna. A svi znamao kakvo nam je (već godinama) stanje u politici i društvu, pa šta onda očekivati od tzv. PL BiH?
Sport je, na ovim prostorima, oduvijek bio 'ogledalo' politike, a u Bosni i Hercegovini (već duži period) i 'više' od tog – često utakmice i takmičenje 'djeluju' kao neka vrsta 'nastavka rata'!?
Kvalitet PL BiH je ispod prosjeka, a ko pamti lige ex-Yuge onda bi se moglo reći da je današnja Premijer liga na nivou nekadašnjeg 3. ranga takmičenja – republičkih liga, i to možda! Žalosno, ali istinito.
Nekadašnji istinski velikani – Sarajevo, Velež i Željezničar nisu ni sjenke nekadašnjih ekipa, a mnogi (ma skoro pa svi!) njihovi današnji 'igrači' ne bi mogli ući ni u prostorije nekadašnjih velikana, a kamoli na teren! To isto važi i za Slobodu (TZ), Čelik i Borac.
Danas se nekadašnji velikani doslovno pate i strahuju od ekipa koje im nekad ni sparing-partner nisu mogle biti!
Dobro, sve se mijenja pa i fudbal, klubovi, slava.... ali teško da ću se složiti s činjenicom da su zadnjih godina 'glavni' klubovi tipa Širokog, Zrinjskog, Modriče... (nemam ništa proti tih klubova, istinski) ali u njima igra 'pola Hrvatske, Srbije ili trećerazredog Brazila) i 'jaki' su samo zahvaljujući lovi (kojeg li porijekla?) i 'igrama van terena'.
Da, opravdanje se može naći u kokuzluku, ali neće baš biti sva istina u tome – koliko klubova služi za 'pranje' novca raznih 'biznismena', za 'trgovinu' mladih talenata, za...
Pa očita je korupcija u svim segmentima fudbalskog/nogometnog takmičenja ( i ne samo u PL BiH, nego i nižim rangovima takmičenja), a sudije su posebna 'priča' – Ne zovu bez razloga, već godinama s pravom, Premijer ligu – „Prebijem te liga“... Skoro svake godine se 'zna' ko treba biti prvak a ko treba 'ići' u koje evropsko takmičenje!? Ako se ne 'režira' na terenu, onda se to učini za 'zelenim' stolom' zna se čijem i kojem...
Što li navijači bh.reprezentacije već godinama 'ratuju' s čelnicima FS/NS BiH?
O kvalitetu lige 'govori' i činjenica da među dvadesetak reprezentativaca Bosne i Hercegovine, koja je ostvarila sjajan rezultat plasmanom u 'baraž' i ima realne šanse za odlazak na SP-2010, nema niti jednog igrača iz Premijer lige BiH!?
Posjećenost utakmica je odlična (iako brojčano najčešće mizerna), s obzirom šta se zauzvrat nudi publici!
Ali to je naša 'reala', a publika, pretežno mladja populacija, nema previše izbora i ide gledati 'fudbalsku patnju' najčešće iz ljubavi prema svom klubu koji baštini, i uništava, svijetlu tradiciju prethodnih sjajnih generacija tih istih klubova.
Da ne pretjeram s opširnošću (to mi često većina prigovara) – Premijer liga Bosne i Hercegovine je 'jad i ćemer' u svakom pogledu (a riba smrdi od glave...), a posjećenost utakmica je veća nego što igra na terenu zaslužuje.
Ovdje je samo naslov teme korektan! Ništa više.
Premijer liga (ja pompezna i pretenciozna naziva) Bosne i Hercegovine je za mnoge 'nužno zlo', kao i postojanje FS/NS BiH – jer bez toga ne bi bilo ni reperezentativnih selekcija i međunarodnih takmičenja, a i formirana je 'na silu', pod pristiskom FIFA i UEFA, nasreću!
PL BiH je više 'politička liga' nego fudbalska/nogometna. A svi znamao kakvo nam je (već godinama) stanje u politici i društvu, pa šta onda očekivati od tzv. PL BiH?
Sport je, na ovim prostorima, oduvijek bio 'ogledalo' politike, a u Bosni i Hercegovini (već duži period) i 'više' od tog – često utakmice i takmičenje 'djeluju' kao neka vrsta 'nastavka rata'!?
Kvalitet PL BiH je ispod prosjeka, a ko pamti lige ex-Yuge onda bi se moglo reći da je današnja Premijer liga na nivou nekadašnjeg 3. ranga takmičenja – republičkih liga, i to možda! Žalosno, ali istinito.
Nekadašnji istinski velikani – Sarajevo, Velež i Željezničar nisu ni sjenke nekadašnjih ekipa, a mnogi (ma skoro pa svi!) njihovi današnji 'igrači' ne bi mogli ući ni u prostorije nekadašnjih velikana, a kamoli na teren! To isto važi i za Slobodu (TZ), Čelik i Borac.
Danas se nekadašnji velikani doslovno pate i strahuju od ekipa koje im nekad ni sparing-partner nisu mogle biti!
Dobro, sve se mijenja pa i fudbal, klubovi, slava.... ali teško da ću se složiti s činjenicom da su zadnjih godina 'glavni' klubovi tipa Širokog, Zrinjskog, Modriče... (nemam ništa proti tih klubova, istinski) ali u njima igra 'pola Hrvatske, Srbije ili trećerazredog Brazila) i 'jaki' su samo zahvaljujući lovi (kojeg li porijekla?) i 'igrama van terena'.
Da, opravdanje se može naći u kokuzluku, ali neće baš biti sva istina u tome – koliko klubova služi za 'pranje' novca raznih 'biznismena', za 'trgovinu' mladih talenata, za...
Pa očita je korupcija u svim segmentima fudbalskog/nogometnog takmičenja ( i ne samo u PL BiH, nego i nižim rangovima takmičenja), a sudije su posebna 'priča' – Ne zovu bez razloga, već godinama s pravom, Premijer ligu – „Prebijem te liga“... Skoro svake godine se 'zna' ko treba biti prvak a ko treba 'ići' u koje evropsko takmičenje!? Ako se ne 'režira' na terenu, onda se to učini za 'zelenim' stolom' zna se čijem i kojem...
Što li navijači bh.reprezentacije već godinama 'ratuju' s čelnicima FS/NS BiH?
O kvalitetu lige 'govori' i činjenica da među dvadesetak reprezentativaca Bosne i Hercegovine, koja je ostvarila sjajan rezultat plasmanom u 'baraž' i ima realne šanse za odlazak na SP-2010, nema niti jednog igrača iz Premijer lige BiH!?
Posjećenost utakmica je odlična (iako brojčano najčešće mizerna), s obzirom šta se zauzvrat nudi publici!
Ali to je naša 'reala', a publika, pretežno mladja populacija, nema previše izbora i ide gledati 'fudbalsku patnju' najčešće iz ljubavi prema svom klubu koji baštini, i uništava, svijetlu tradiciju prethodnih sjajnih generacija tih istih klubova.
Da ne pretjeram s opširnošću (to mi često većina prigovara) – Premijer liga Bosne i Hercegovine je 'jad i ćemer' u svakom pogledu (a riba smrdi od glave...), a posjećenost utakmica je veća nego što igra na terenu zaslužuje.

Bosno moja poharana....
Svaka cast za tekst 

Pokradeni u Trebinju kao što smo u Prijedoru. Idemo dalje.
Mogu ovdje napisati 100 rečenica o nekim situacijama, ali ispalo bi da kukam
Ovome ne mogu sam , ali mislim niti bilo ko sa foruma spriječiti. Ovaj mafijaški krug je smiješan. Pojedinci kvare čari fudbala.

Mogu ovdje napisati 100 rečenica o nekim situacijama, ali ispalo bi da kukam

Ovome ne mogu sam , ali mislim niti bilo ko sa foruma spriječiti. Ovaj mafijaški krug je smiješan. Pojedinci kvare čari fudbala.
vidjelo se sinoc u emisiji derbi kola koji su ono lopovi covjek ih pita jedno oni odgovaraju drugo ma to treba sve streljat
Trebalo bi dva dana da se nabroje sve gluposti kojih se naslusasmo sinoc
-Ibrahinbegovic poziva kamere da prenose Kup Siroki-Borac u srijedu,kaze dodjite slobodno (Borac je gost!)
-Zujo kaze da bi 5000 ljudi stajalo ispred televizije i cekalo da on izadje sa emisije da Zeljeznicar ima rezultate kao Siroki
-Colakovic kaze "natjeracemo politicare da izaberu text himne,jer bez texta himne ne mozemo u Juznu Afriku" (znaci da ce Spanija i ostale zemlje cija himna nema text biti vracena iz Afrike! Jesi ti prvak Evrope,ali himna ti nema text.ajde se ti lijepo vrati u Spaniju)!!
Ma ne da mi se pisati,ali sve biser do bisera,nece od tih prenosa biti nista,tu dominira palanacki i sitnosicardzijski,tj kokosarski mentalitet daj da pobjedim kod kuce....
-Ibrahinbegovic poziva kamere da prenose Kup Siroki-Borac u srijedu,kaze dodjite slobodno (Borac je gost!)
-Zujo kaze da bi 5000 ljudi stajalo ispred televizije i cekalo da on izadje sa emisije da Zeljeznicar ima rezultate kao Siroki
-Colakovic kaze "natjeracemo politicare da izaberu text himne,jer bez texta himne ne mozemo u Juznu Afriku" (znaci da ce Spanija i ostale zemlje cija himna nema text biti vracena iz Afrike! Jesi ti prvak Evrope,ali himna ti nema text.ajde se ti lijepo vrati u Spaniju)!!
Ma ne da mi se pisati,ali sve biser do bisera,nece od tih prenosa biti nista,tu dominira palanacki i sitnosicardzijski,tj kokosarski mentalitet daj da pobjedim kod kuce....
to je sve tako jarane al sta ces nama je gledat ovu prokletu ligu iako znamo da je vise od pola utakmica nastimanoSchlager je napisao/la:Trebalo bi dva dana da se nabroje sve gluposti kojih se naslusasmo sinoc
- rob do bagro
- Kontakt:
OVU LIGU NIKO NE GLEDA ZATO STO JE CIJELA PRODANA!!!
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
-
- Kontakt:
onaj iz borca sinoc isto pijan likrobb je napisao/la:to je sve tako jarane al sta ces nama je gledat ovu prokletu ligu iako znamo da je vise od pola utakmica nastimanoSchlager je napisao/la:Trebalo bi dva dana da se nabroje sve gluposti kojih se naslusasmo sinoc

1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!
- Simpatizer
- Kontakt:
Gledao sam prvu polovinu emisije.
Fiser je sinoc izgledao kao da je polupijan. Najjaci mi je bio kada se pocesao po jajcima!
Pa j.bem ti zivot, otisao dole da prica u ime kluba a umjesto toga drapao se po medjunozju!
Edit: Pretece me antipolitika.
Fiser je sinoc izgledao kao da je polupijan. Najjaci mi je bio kada se pocesao po jajcima!

Pa j.bem ti zivot, otisao dole da prica u ime kluba a umjesto toga drapao se po medjunozju!

Edit: Pretece me antipolitika.

Nakon karijere je postao gazda caffe bara,tako da ni to da je pijan nije iskljuceno,hebiga ima dobar staz u kafani....
Hahahaha joj ima li igdje da se pogleda ta emisija?Schlager je napisao/la:Nakon karijere je postao gazda caffe bara,tako da ni to da je pijan nije iskljuceno,hebiga ima dobar staz u kafani....

Treci put castimo
Neznam jesam li dobro skontao. Prevodio sam dok sam gledao, ali onaj iz Želje se isto izofira.
Kaže da ipak akcija "Derbi Kola" ne može da prođe bez toga da klubovi profitiraju. "Klubovi moraju zarađivati to je biznis" i kaže da ne može da klubovi dobivaju sitnu lovu ili besplatno kao široki. Tako nešto uglavnom.
Onda kasnije kuka kako mu je kantonalna TVSA stvorila frku neku oko para pa on krenu "Čitava zajednica mora stati iza Željezničara" i sada kontra diskusija.
Možda griješim. Tako sam upratio.
Kaže da ipak akcija "Derbi Kola" ne može da prođe bez toga da klubovi profitiraju. "Klubovi moraju zarađivati to je biznis" i kaže da ne može da klubovi dobivaju sitnu lovu ili besplatno kao široki. Tako nešto uglavnom.
Onda kasnije kuka kako mu je kantonalna TVSA stvorila frku neku oko para pa on krenu "Čitava zajednica mora stati iza Željezničara" i sada kontra diskusija.
Možda griješim. Tako sam upratio.
Ljudi, moramo da shvatimo da našu ligu vode lopovi, ljudi bez diplome, obraza i karaktera. Pravda će kad-tad izaći na vidjelo. Neka kradu dok mogu, neće vječno živjeti. Na osnovu pojedinaca naša liga ne može da napreduje. Svi ti dugovi su proizašli iz njihovih skupo plaćenih Mercedesa, vila, pranjem novca. Ako sebe prodavaju neka ostave klub na miru a ne da na osnovu njega zarađuju Đubrad nevaspitana.
Pa nek namještaju, kad budu provaljeni, a to će brzo doći...
Onda će biti Prpa.
Ali kasno dođe prpa, kad te Murga u zatvor zatrpa.
Onda laganini se naplate dugovi, malo hipoteka, malo kamata i ćao "Velikani iz Ruralnih sredina"
Jbt, pa Široki Brijeg ima Daleko najbolji stadion u BiH...
A do pred kraj minulih crnih dana, nisu ni piljaru imali urađenu po nekim standardima. Ovo je samo jedan primjer, koji se može porediti i sa onom utakmicom iz Brazila, gdje su za 9 minuta jedni postigli 9 golova da bi ostvarili plasman u viši rang...Hajd ovi naši lopovi barem ne kradu tako brzo "za 9 minuta", oni se bogate preko noći.
Onda će biti Prpa.
Onda laganini se naplate dugovi, malo hipoteka, malo kamata i ćao "Velikani iz Ruralnih sredina"
A do pred kraj minulih crnih dana, nisu ni piljaru imali urađenu po nekim standardima. Ovo je samo jedan primjer, koji se može porediti i sa onom utakmicom iz Brazila, gdje su za 9 minuta jedni postigli 9 golova da bi ostvarili plasman u viši rang...Hajd ovi naši lopovi barem ne kradu tako brzo "za 9 minuta", oni se bogate preko noći.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
- rob do bagro
- Kontakt:
ev klip tih 9 golova za 9 min.AYAN je napisao/la:Pa nek namještaju, kad budu provaljeni, a to će brzo doći...
Onda će biti Prpa.
Onda laganini se naplate dugovi, malo hipoteka, malo kamata i ćao "Velikani iz Raralnih sredina"

[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Oni samo stoje na terenu.rob do bagro je napisao/la:ev klip tih 9 golova za 9 min.AYAN je napisao/la:Pa nek namještaju, kad budu provaljeni, a to će brzo doći...
Onda će biti Prpa.
Onda laganini se naplate dugovi, malo hipoteka, malo kamata i ćao "Velikani iz Raralnih sredina"
A do pred kraj minulih crnih dana, nisu ni piljaru imali urađenu po nekim standardima. Ovo je samo jedan primjer, koji se može porediti i sa onom utakmicom iz Brazila, gdje su za 9 minuta jedni postigli 9 golova da bi ostvarili plasman u viši rang...Hajd ovi naši lopovi barem ne kradu tako brzo "za 9 minuta", oni se bogate preko noći.![]()
[youtube][/youtube]

Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
Trenutno korisnika/ca: Bordo10, bvsic, ErosViverosViv, jurisicduska, mma_hz, rishovski i 42 gosta.