Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

reptil
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 02:17

Evo kako je Sabe objasnio nasim momcima kakva je situacija u 1 cet utakmice BIH- GRUZIJA
[youtube][/youtube]

a onda je izjavio na pressu

[youtube][/youtube] :lol: :mrgreen:
Zadnja izmjena: reptil, dana/u 22 avg 2012, 02:45, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 avg 2012, 02:26

Ja ne znam čemu potreba za ismijavanjem Hadžića.
Uredu je ismijavati Fazliju koji ode na olimpijske igre i bude među najgorim u svakoj disciplini u kojoj je nastupio,ali Sabe je sa reprezentacijom na europskome zabiježio dvije pobjede i nismo prošli u drugu fazu samo zbog poraza od Makedonije u zadnjem kolu,a ta Makedonija će kasnije doći do polufinala.
Sasvim pristojan nastup na prvenstvu,osim utakmice gdje su nas Finci pregazili nismo se osramotili ni u jednoj utakmici.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 02:34

LBJ MVP je napisao/la:Ja ne znam čemu potreba za ismijavanjem Hadžića.
Uredu je ismijavati Fazliju koji ode na olimpijske igre i bude među najgorim u svakoj disciplini u kojoj je nastupio,ali Sabe je sa reprezentacijom na europskome zabiježio dvije pobjede i nismo prošli u drugu fazu samo zbog poraza od Makedonije u zadnjem kolu,a ta Makedonija će kasnije doći do polufinala.
Sasvim pristojan nastup na prvenstvu,osim utakmice gdje su nas Finci pregazili nismo se osramotili ni u jednoj utakmici.
Sabit je meni prvi komsija i ja njega ne ismijavam samo kazem da je sve ono sto je rekao protiv Srbije to se upravo desilo protiv Gruzije.. znam da je drugi igracki kadar, drugi trener druho sve. ali opet imamo te famozne probleme.. kad je Sabe vodio repku to se desavalo u 3 cetvrini a sad se to desava na pocetku utakmice i to prve cetvrtine u kojem su nas i latvija sa svojim tricama i Gruzija sa svojom Pick and Roll iglom stavila u enigmu iz koje se moramo izvlaciti kad doje pet do 12 :( Sabtov tim je bio odbranbeno orjentisan i imao je sa tim problema, isto tako i Acin tim je napadacki i opet ima tih problema... postavlja se pitanje kako to eliminisati? i kako da odigramo jednu utakmicu u kojoj nebi dozvolili protivniku da se OGRMONO ALI BAS OGROMNO odvoji... vidili smo da skokovi u ovoj utakmici neigra nikakvu ulogu jer smo mi nadskakali Gruziju.. Šta je problem: Umor, bespotrebno mašenje zicera, kratak roster... ili sta vec.

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 22 avg 2012, 02:47

Ovu utakmicu u Rumuniji moramo dobit, da osiguramo prolaz na Evropsko i rasterećeno odigramo kvalifikacije do kraja. Trenutno mi nismo ekipa za velike domete – tek sa Gordićem i Bavčićem (dvojica koja su sigurna) dobijamo širinu koja nam je potrebna za Evropsko. Zato, po meni kvalifikacije treba iskoristiti da se uigramo i da dobijemo što je moguće više igrača koji mogu biti korisni u Sloveniji.

Raduje kad možemo zabiti dobroj ekipi poput Gruzije 95 poena, većina ekipa nema takav napadački talent. Međutim, naš problem je odbrana (u prevodu 96 primljenih poena za 40 minuta, što je jako puno).

Primjer 1: Svi forsiraju pick and roll protiv nas, od Latvije do Gruzije. Zašto? Zato što naš centar koji pomaže ne iskače agresivno na driblera, već zonira i to vrlo povučeno, tako da ostaje previše prostora za šut (i onda se čudimo kako to da svim ekipama protiv nas proradi šut - vjerovatno nikad nemamo sreće ;)). Da skratim, moramo braniti pikenrol sa agresivnijom igrom na loptu i bržom rotacijom igrača sa strane pomoći.

Primjer 2: Završnica utakmice, Sinanović dobija 4. ličnu i istog trenutka prestaje da igra odbranu (čuva se!!), Gruzijci to koriste i svaki napad igraju na njega, zadnjih nekoliko poena primamo prelagano jer on uopšte ne igra odbranu ... Dok god budemo se štedili u odbrani radi napada nećemo biti ekipa za velike domete.

Razlog? Rotacija 6 do 7 igrača je uzrok svemu. Ako igrač (recimo teletović) zna da neće dobit ni 5 minuta odmora, on mora rasporedit svoje snage i neće se forsirat u odbrani (iako on može bit i puno brži i agresivniji), jer zna da bi ostao bez snage u završnici.

Osim toga, mi igramo fantastično brz napad, Aco je usadio naviku stalnog trčanja u kontru i polukontru, a i postavljene napade završavamo u roku od 10-tak sekundi. To je dobra i dopadljiva košarka, al sa 6-7 igrača čini se da ne ide.

Ovu utakmicu treba gledati iz pozitivnog ugla, jer dobili smo sinanovića, što ne znači da smo izgubili kikanovića, koji je imao zdravstvenih problema, a i svakom se može desiti loš dan. Kikan je moderan profil igrača kakav je potreban ovoj reprezentaciji i stilu igre koji Aco preferira, a i dokazao se nebrojeno puta. Lažna je dilema Sinan ili Kikan, jer sa tri igrača na centarskim pozicijama samo dobijamo i to opcije koje prije nismo imali. Kikan može igrati i četvorku (ne šuta trice, ali pouzdan je sa visokog posta) u tandemu sa Sinanovićem na petici (lock and seal opcija itd.), što daje prijeko potrebne minute odmora Mirzi.

Po meni u današnjoj košarci mora se imati najmanje 8 igrača u rotaciji - 3 igrača na pozicijama 4 i 5 (imamo gore nabrojane), 3 igrača na pozicijama 2 i 3 (đedović, mašić, peršić), te 2 igrača na poziciji pleja. Dakle, ostaje nam još pozicija pleja na kojoj trenutno nemamo nikakvu alternativu za wrighta, dok će na ostalim pozicijama Aco već naći načina da optimalno rasporedi minutažu.

I kao što je neko pametno primjetio, ova ekipa kao da ima kompleks domaćeg terena. U prevelikoj želji da se pokažu nabijaju sebi ogroman pritisak i kao posljedicu imamo one zicere. Nešto mi govori da ćemo dosta bolje igrati na strani.

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 22 avg 2012, 02:52

potpisujem

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 avg 2012, 09:45

zeznuto je i iscrpljujuce, kad se cijelu tekmu moras vracat i smanjivat razliku, pogotovo nakon serije od 10:0, primis onda 5 ili 7 zaredom.
po meni je odlcujuca bila izgubljena lopta i promaseni zicer na -1. 6 sekundi prije kraja je lutrija i sreca.
bez obzira na to sto smo izgubili, ja licno sam zadovoljan i ne sumnjam u to da cemo gruzijce mlatnut u gostima.
svidja mi se to sto bez obzira na rezultat imas osjecaj da smo uvijek u stanju zabiti 5-10 poena ako treba u minuti.
napadacki smo stvarno sila.
naravno odbrana malo ispasta zbog toga ali tu je dosta i do sirine klupe. steta sto kikana sinoc nije islo. 4 licne sinana su nas kostale jeftinih poena.
sve u svemu, bice to super.
polazim od toga da cemo se i tako i tako kvalifikovati na EP. a ako nas povrede zaobidju imacemo sigurno vrlo jaku ekipu u sloveniji.
znali smo da je mirza zvijer, al ova eksplozija djedovica je nevjerovatna. mislim da ne postoji igrac koji moze sprijecit njegov ulaz. a tu on ima jos prostora za napredak.
ovi ostali (masic, persic, sinanovic) stvarno jako solidni
ovaj poraz naravno boli, ali bice to dobro!

PS: palac gore za bhrt, sto je pustio kompletan prijenos! izgleda da im je bilo draze da plate i kaznu uefa-i, nego da im raja digne u zrak zgradu i demolira auta i opremu i sl.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 22 avg 2012, 09:48

Portiv Latvije se vidjelo da Đedović ignorira Mašića. U prvom poluvremenu je barem 4-5 puta se zaletio u protivničke centre i gubio lopte, dok je Mašić bio sam ko duh na šutu za 3. Evo vidim da je Aco uputio kritiku za zadnji napad u jučerašnjoj utakmici. Neznam čemu to. Uredu je kada se Teletović umislio, ali ostali brate mili... a ovaj baš glumi. Sve u svemu, ja sam zadovoljan, mislim da se vide veliki pomaci. Ogromna je stvar vratiti se nakon -20. To samo pokazuje karakter momčadi. Bravo momci
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 22 avg 2012, 09:55

Pauleta je napisao/la:Portiv Latvije se vidjelo da Đedović ignorira Mašića. U prvom poluvremenu je barem 4-5 puta se zaletio u protivničke centre i gubio lopte, dok je Mašić bio sam ko duh na šutu za 3. Evo vidim da je Aco uputio kritiku za zadnji napad u jučerašnjoj utakmici. Neznam čemu to. Uredu je kada se Teletović umislio, ali ostali brate mili... a ovaj baš glumi. Sve u svemu, ja sam zadovoljan, mislim da se vide veliki pomaci. Ogromna je stvar vratiti se nakon -20. To samo pokazuje karakter momčadi. Bravo momci
Vidjelo se to i juce u par navrata,jos 2-3 puta je masic bio sam ko duh al djedovic nece da doda :?
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 22 avg 2012, 10:09

Deron Williams o Teletovicu
[youtube][/youtube]

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 avg 2012, 10:13

samo zbog te utakmice ? da nismo mozda ispali i zbog ostalih poraza...
You are someone else I am still right here

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 22 avg 2012, 10:18

LBJ MVP je napisao/la:Svi su na početku dobili aplauz,ali kada se Marković pojavio na parketu sve je eksplodiralo,vidi se da Sarajevo ne zaboravlja legendu 8-)
Ko je pogledao bar jednu njegovu utakmicu, nikad ga neće zaboraviti, gdje god se nalazio! Sinoć se i u meni javio neopisiv osjećaj kad sam ga vidjela na parketu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Gadafi
Kontakt:

Post Postao/la Gadafi » 22 avg 2012, 11:03

BaDa12 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Svi su na početku dobili aplauz,ali kada se Marković pojavio na parketu sve je eksplodiralo,vidi se da Sarajevo ne zaboravlja legendu 8-)
Ko je pogledao bar jednu njegovu utakmicu, nikad ga neće zaboraviti, gdje god se nalazio! Sinoć se i u meni javio neopisiv osjećaj kad sam ga vidjela na parketu.
jel ima ko snimak od sinoc...moram to jos jednom pogledat...ovom prilikom cestitam momcima..bili ste sjajni..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 avg 2012, 11:25

The Game je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:kakva je teoretski procedura ako taj Alen cvrsto odluci da ne igra za sloveniju, nego za nas, a slovenci mu ne daju "papire"

jel to može vjecno trajati ili fiba ima neki nacin?
bitno je platiti, oni ce ga odmah pustiti, slicna situacija kao sa preldzicem i ostalim.
Koliko i jel to jedini nacin? Nikakva arbitraža ili neš slicno?
nema potpisa

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 avg 2012, 11:39

slika

Mirza prvi strijelac kvalifikacija, Zach prvi asistent i peti skakac. Idemo dalje! :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 avg 2012, 11:48

Admir_Sa je napisao/la:
Koliko i jel to jedini nacin? Nikakva arbitraža ili neš slicno?
Ako mu Slovenci oduzmu pasoš onda je naš ;) ali pošto se to vjerovatno neće desiti, šanse su vrlo male i ostaju pregovori i vjerovatno pare će tražiti, mi para nemamo, tako smo i Preldžića izgubili :roll:
Slovenac je to on neda ništa džaba jedino neki pregovori pa kompenzacije ko zna :roll:

Koliko para to se ne zna, ali sigurno nije malo .

On i igra na tu kartu da mu oduzmu pasoš, ali neće tako lahko ići
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 22 avg 2012, 11:51

[youtube][/youtube]

"Utakmica je bila odlična. Prvo poluvrijeme smo se mučili sa šutem i igrom u odbrani, ali smo u nastavku zaigrali kako treba. Ipak, poraženi smo. Ante Mašić je bio slobodan na šutu nekoliko sekundi i mislim da je lopta trebala ići na njega, ili je Đedović trebao pod košem krenuti licem okrenutim prema njemu, ali sad je kasno za to. Moramo se okrenuti narednom protivniku i pobjedom u Rumuniji se iskupiti za ovaj poraz", rekao je Petrović.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 22 avg 2012, 11:56

Nema veze , idemo dalje ..
Trebamo popraviti igru u odbrani i sve ce doci na svoje 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

ado21
Kontakt:

Post Postao/la ado21 » 22 avg 2012, 12:04

sada idemo da dobijemo Rumuniju a nadam se u petak pobjedi Gruzije protiv Latvije nakon toga bi imali 3 boda prednosti u odnosu na Latviju a onda bi imali 6 dana odmora nadam se da ce Bavcic se tada vratiti pobjedom protiv Latvije bi osigurali to drugo mjesto a onda probati se boriti sa Gruzijo za prvo

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 22 avg 2012, 13:29

Vozdra Raja !

Mozel mi ko reci, kace Bavcic i Gordic mogi bit spremni ?

Evidentno je da su nam potrebni skroz, da mogu MT i Wrightic da se malo odmore...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 avg 2012, 13:42

Gordic u Sloveniji iduce godine ako Bog da, Bavcic bi se mogao vratiti, ali je pitanje sta i koliko moze. Ja se nadam da sa dvije pobjede u iduce dvije utakmice Rumunija i Latvija idemo sigurno, a onda kuci Holandija i u gostima sa Gruzijom za prvo mjesto. Sve je moguce, ne treba odustati do zadnje sekunde, sto momci sigurno nece uraditi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8, tovusa84 i 26 gostiju.