Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

tyler durden
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la tyler durden » 15 avg 2012, 13:36

Vasa Ladacki je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:
Vasa Ladacki je napisao/la:Ovo je i dovelo do propadanja (jednim dijelom) fudbala i navijačke scene u BIH.
Ma kako da ne ;)
Kako nije? Kad vidim prijatelja kako skače na gol Sancheza Casillasu naježim se. Ja tako skačem kad ga zabije Zeba pitarima samo. Ne mogu da vjerujem, kakav je to um da navijaš svim srcem recimo za Barcu?!?! Ok, simpatišem i ja i Inter i Lakerse, međutim nikad mi na um nije palo da ih prvo svrstavam u "mi", drugo da se nerviram ili da se radujem kao dijete, u zavisnosti od uspjeha..
Možda moram početi pratiti trendove pa navijati za Inter, iako su šanse da ću prisustvovati njihovoj tekmi uživo ravne šansi da ću kar.at Natašu Bekvalac.
Problem je jedino sto na ovoj temi se javljaju samo navijaci koji zive u vecim gradovima, pa imaju sansu da navijaju za iole solidne klubove, Zeljo ,Sarajevo, Celik, Velez, Borac, Zrinjski,Siroki,Sloboda ;)
Da se razumijemo ne branim ove , sto drkaju na gol Sancheza Casillasu, to mi je morbidno. Al' raja kojoj je isto gledat Zelju preko tv-a i Barcu preko tv-a, odabirom onog "jaceg" kluba, navijace za Barcu. I ne vidim u cemu je frka tolika. Isto tako, u Sarajevu postoje samo navijaci Zelje i Sarajeva, nijednog drugog kluba. Sto niko ne pocne navijat za neki slabiji klub odatle ili iz Zenice, Banja Luke ili iz Tuzle , sto niko ne navija za NK Tuzlu ? Nego svi se poistovjecujete sa onim jacim klubom i naravno lakse vam je navijat za jaci klub ,koji vec ima neki fond navijaca i kad vec imate neki solidan razlog da navijate.(Puno je lakse navijat na najvecem BiH derbiju, nego na nekoj utakmici 2. lige, ili saban lige) ;) (nemoj mi samo reci ono sto svako govori kao kako te tata,babo,djed, pradjed i ostali vodili na utakmicu i ti zavolio odjednom )
Ono zamisli natpis Ultrasi Selo-neko-tamo-Bogu-za-nogu ? :)
Jos nesto slazem se oko ovog "mi" u Barceloni i "vi" u Madridu,Manchesteru itd. ;)
I fudbal ne propada zbog navijaca, nego zbog strukture u ovoj drzavi ;)

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 15 avg 2012, 14:15

Pazi, poštujem to ako si iz manjeg mjesta gdje nema prvoligaša ili bar drugoligaša, da pratiš.. Ok, u tom slučaju i ja bih se okrenuo europskom fudbalu. Glavni problem ovdje je, bar po meni, što se raja poistovjećuje sa nekim klubom, pa umjesto Visočanin da kaže "mi" za FK Bosnu, on će reći "mi" za Bayern (lupam..), sve super, simpatišeš europski klub, ovo ono, al' kako možeš biti "dio njega" kad nikad u životu ih nisi gledao uživo, a bgm niti ćeš, bar 98% raje neće.. To ja ne shvatam, otkud tolika strast prema europskim klubovima kod naše raje ?!?
I kad se pozivaš na te iz manjih mjesta, vjeruj mi da ih i u Sarajevu ima po veliki broj,što je.be naše timove, a "navija" za Chelsea, Barcu, Real itd.
Nama je Željo svetinja jedina.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 avg 2012, 14:32

Meni je to podpuno nenormlano da sebe neko naziva navijacem kluba iz grada u kojem je bio jednom ili pak nikada i sto je jos smjesnije taj klub nije uopste iz njegove drzave.
Kod nas se navijaci klubova odredzuju po ekskurzijama gdje su bili ili po popularnosti tih klubova.
Dobro se sjecam prije su svi navijali za Manchester Ud., svi su bili nenormalni fanovi tog kluba. Sada svi navijaju za Barcelonu ili Real, dok je Barca devedesetih godina bila **** od kluba i taborila u UEFA kupu, rijetko si koga cuo da navija za njih.
Meni je logicnije da se navija za klubove iz nase drzave i simaptisu klubovi iz drugog grada a da budes navijac npr kluba iz svog grada ako vec. Primjer navijas za Zelju a simpatises Siroki brijeg.
Uredu je sada da simaptises neki od velikih klubova ,ali reci da si navijac Barce a nemas clanske izkaznice, ne odes na najmanje 5-10 utakmica po sezoni tog kluba to je onda vise nego smijesno.
Kakav si ti navijac i racku Barcelone kada nisi odgledao 5 utakmica uzivo tog kluba i imas fals sal sa pijace od 10KM.
Ali isto mi nije logicno da bas moras biti navijac kluba iz grada gdje si rodzen, npr zasto Sarajlija nemoze navijati za Celik ili obratno? To su klubovi iz njegove drzave i lakse se sa njima identificirati.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 15 avg 2012, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 15 avg 2012, 14:41

Vasa Ladacki je napisao/la:Pazi, poštujem to ako si iz manjeg mjesta gdje nema prvoligaša ili bar drugoligaša, da pratiš.. Ok, u tom slučaju i ja bih se okrenuo europskom fudbalu. Glavni problem ovdje je, bar po meni, što se raja poistovjećuje sa nekim klubom, pa umjesto Visočanin da kaže "mi" za FK Bosnu, on će reći "mi" za Bayern (lupam..), sve super, simpatišeš europski klub, ovo ono, al' kako možeš biti "dio njega" kad nikad u životu ih nisi gledao uživo, a bgm niti ćeš, bar 98% raje neće.. To ja ne shvatam, otkud tolika strast prema europskim klubovima kod naše raje ?!?
I kad se pozivaš na te iz manjih mjesta, vjeruj mi da ih i u Sarajevu ima po veliki broj,što je.be naše timove, a "navija" za Chelsea, Barcu, Real itd.
Slazem se s ovim . Sad kazem ok mi je da raja navija za Barcu jer ovdje npr nije u prilici za koga, al' da se poistvojecuje sa Barcom, nema smisla. :) A to mi je glupo bit iz grada gdje imas dva najveca BH kluba, i navijat prek tv-a.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 16 avg 2012, 08:02

Živio sam u Madridu neko vrijeme,možda godinu dana... i još par puta bio po par mjeseci.
Bio na Bernabeu,bio na Vicente Calderonu,bio u Vallecasu na stadionu Raya.
I iako imam dresove i šalove od navedenih klubova,nikad ništa nisam osjećaj prema njima.
Jedini klub za kojeg mogu reći da ga simpatišen a da nije iz BiH je Hajduk.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 21 avg 2012, 12:03

Vasa Ladacki je napisao/la:Ovo je i dovelo do propadanja (jednim dijelom) fudbala i navijačke scene u BIH.
U potpunosti se slažem. Al glupi Bošnjo 11 mjeseci prati evropske velikane i onda kad naše klubove izbace u Evropi taj isti se nađe da kaze kakva drzava, takav fudbal. Ne, nego kakvi ljudi, takav fudbal.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2012, 12:08

Ljudi nemaju hljeba jesti, i treba da dolaze da prate jad i čemer od ove naše lige prazna stomaka.
Mnogima je važnije, što je i logičnije u racionalnom načinu razmišljanja da obezbijedi sebi egzistenciju, nego da ide bodriti klubove koji nemaju niti glavu a niti rep.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 21 avg 2012, 12:16

zizu1991 je napisao/la:Ljudi nemaju hljeba jesti, i treba da dolaze da prate jad i čemer od ove naše lige prazna stomaka.
Mnogima je važnije, što je i logičnije u racionalnom načinu razmišljanja da obezbijedi sebi egzistenciju, nego da ide bodriti klubove koji nemaju niti glavu a niti rep.
E ako ne možemo skupiti bar 7-8 hiljada ljudi koji mogu dati petaka jednom u dvije sedmice, onda ga ****. Nije u cijenama karata problem. Pa pogledaj oko sebe koliko ljudi puši, na to ode puuuuno više nego što bi dao na karte.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2012, 12:35

Pogledajte kvalitet lige, pogledajte sve kvalitete koje ona ima, sagledajte pozitivne i negativne strane.
Pa zašto se u Sarajeva napuni stadion samo u europskim utakmicama, napuni uslovno rečeno.
Pa dođu ljudi da vide nešto što se može pogledati, neki veći nivo igre od uobičajenog koji im je pred nosom, ja mislim da tu puno mudrosti nije potrebno da se shvati zašto je to tako.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 avg 2012, 12:42

Meni kao navijaču Čelika smeta kad mi neko kaže: "Ma yebo Čelik, šta imaš od toga?" Kako brate šta imam, Čelik kad pobijedi (iako je to rijetko :mrgreen: ), meni srce ko Lamela. Kod nas je problem mentalitet, neobjašnjivi smo. Para za utakmice se ima sigurno, nije to previše, al' ljudi su kod nas takvi, ne žele dolaziti na utakmice naše lige. Da se razumijemo, volim ja pogledati kvalitetan nogomet, al' nikad ne bih zamijenio odlazak na Bilino sa gledanjem utakmice Barce preko TV-a na Nou Campu.

Ne bih ja rekao da je to do manjeg mjesta, što nemaju premijerligaša pa navijaju za strane klubove, kod nas skoro svaki gradić ima neke navijače, nebitno u kolikom broju. Npr. Rokeri Zavidovići, il' Torcida Žepče, ne znam da li još postoje, al' bitno je da vole svoj klub i svoju grudu u kojoj su rođeni.

Jednostavno, to je ljubav prema tvom gradu (selu, općini, kući kako hoćeš :mrgreen: ) i taj klub te predstavlja. S tim se rodiš, ostali to ne osjećaju i navijaju za Evropejce. Jbg, neki se Bosanćerosi osjećaju više Kataloncem, tu se ništa ne može. Barca je korištena samo kao primjer, da se ne naljute bh. Katalonci.
Čelik Zenica 1945

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 avg 2012, 12:57

Ja sam simpatizer, dakle simpatišem Real, ne navijam, nego simpatišem.
Također, realno rečeno simpatišem Velež, jer dođem na neku jaču utakmicu u sezoni od 15 tekma kući, dođem na 6 - 7, kada bi se moglo nešto pogledati, ili čuti atmosfera.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 22 avg 2012, 09:13

Kad smo jesenas igrali protiv Portugala u Zenici i kad sam vidio koliko je likova i likica došlo na aerodrom da bi iskazali svoju ljubav prema Ronaldu...sve mi je bilo jasno.
Vječno u našim srcima.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 22 avg 2012, 17:57

Ja simpatisem Real otkako pratim fudbal :)
stim da navijam za Sarajevo iako nisam isao na njihove utakmice :)
dok bi volio da ova moja Sloga Doboj ude u prvu ligu jbg sad im je falio bod za ulazak u prvu ligu :)
Al Sarajevo je Sarajevo :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 18:00

tepsija je napisao/la:Kad smo jesenas igrali protiv Portugala u Zenici i kad sam vidio koliko je likova i likica došlo na aerodrom da bi iskazali svoju ljubav prema Ronaldu...sve mi je bilo jasno.
Ja jarane da sam imao priliku a nisam, da odem na aerodrom da vidim Ronalda, ne bih to nikada uradio, jer reprezentacija i klub su potpuno 2 različita pojma, tako da smatram ovaj post apsurdnim i suvišnim ukoliko je ciljano na mene istim.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 22 avg 2012, 18:03

Jesi,bio si na aerodromu!
Sjećam se kao da je juče bilo,napisao si na kutiji od cipela-Ronaldo asu!
Vječno u našim srcima.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 avg 2012, 18:04

tepsija je napisao/la:Jesi,bio si na aerodromu!
Sjećam se kao da je juče bilo,napisao si na kutiji od cipela-Ronaldo asu!
:lol: :lol: :lol: :lol:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 avg 2012, 17:14

:lol: :lol: :lol:
Ovaj zizu se sve nešta osjeća prozvanim, pa se sve nešta ograđuje. :lol: :mrgreen:

Šalim se, dobar je zizu, jedan od boljih na temi reala. :D (sad ne znam koju težinu ima ovaj kompliment :mrgreen: )
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 avg 2012, 17:20

Meni je svejedno, tu sam da se opustim, da se nasmijem, i to je sve. Moji motivi su jasni, bar meni. :lol:
O komplimentu... totalno mi je svejedno šta će ko da misli o meni, jer su to osobe koje neću vidjeti u životu, tako da... šta god da mislili, a ja o vama ništa ne mislim.

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 23 avg 2012, 21:23

Mislim da nije normalno raspravljati o ukusima niti o tome za koji klub neko navija !
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 25 avg 2012, 02:20

Vasa Ladacki je napisao/la:Pazi, poštujem to ako si iz manjeg mjesta gdje nema prvoligaša ili bar drugoligaša, da pratiš.. Ok, u tom slučaju i ja bih se okrenuo europskom fudbalu. Glavni problem ovdje je, bar po meni, što se raja poistovjećuje sa nekim klubom, pa umjesto Visočanin da kaže "mi" za FK Bosnu, on će reći "mi" za Bayern (lupam..), sve super, simpatišeš europski klub, ovo ono, al' kako možeš biti "dio njega" kad nikad u životu ih nisi gledao uživo, a bgm niti ćeš, bar 98% raje neće.. To ja ne shvatam, otkud tolika strast prema europskim klubovima kod naše raje ?!?
Pa lakse je reci "mi" nego izgovarati stalno ime kluba koji simpatises :mrgreen:

Ja evo npr. redovno idem na tekme svog voljenog kluba iz grada u kojem zivim i odrade se neka i gostovanja a evo registrovan sam na forumu kao simpatizer Juventusa i uglavnom pisem samo na toj temi doduse to je iz nekih drugih razloga, da ne mislis da nemam kluba iz nase drzave. Ljude jednostavno ne zanima ne atraktivan i ne kvalitetan fudbal, onda sto ja vjerujem da ih mozda i najvise odbija je losa infrastruktura. Ipak njih zanima fudbal ali ovaj nas je prelos da bi bio vrijedan spomena.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 1 gost.