VOLIM MAJKO GRBAVICU TEBE I SVOG ZELJU VISE NEGO SEBE!

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

hz1987 je napisao/la:to sto stoji u mome nicku hz1987 to ne znaci da nemam pravo da raspravljam o ociglednom blefu i predizbornoj supljo...nije rijec ni o rivalitetu niti o nekoj zajedljivosti vec o regularnoj proceduri koja se mora ispostovati...
najjaci mi je komentar ovo tipa ponudi se investitoru glavni projekat...
faze projekta:
1. idejno rjesenje - to moze raditi bilo koja projektantska kuca po narudzbi investitora ili samoinicijativno (natjecaj)
2. idejni projekat - za to se mora odabrati projektantska kuca prema zakonskim uredbama
3. usvoji se revident projekta - koji ce potvrditi da se na osnovu usvojenog idejnog projekta moze krenuti u razradu glavnog projekta
4. pribavljaju se sve potrebe dokumentacije - dozvole
5. vrse se geoistrazni radovi, kao i geomehanicki elaborat da se utvrdi kvalitet tla i temeljenje na istom
6. izrada glavnog projekta (faza koja traje i po godinu dana) - zbog arhitekture, proracuna, vodoinstalterski, elektro...i svi potrebni infrastrukturalni radovi koji zahtjevaju mnogo vremena i studija...a sve ide jedno za drugim
7. to nije samo projekat vec milion sastanaka i razgovora sa vlasnicima instalacija, prikljuci na javnu mrezu...urbanisticko uklapanje...sve to treba usaglasiti
8. tek kad se zavrsi glavni projekat onda ide na revidovanje i dodatne ispravke i usaglasavanja
9. kad se to zgotovi onda ide redovna procedura o izvodjacu radova
10. kad se odabere izvodjac - onda mora proci zalbeni rok koji traje i po 6 mjeseci, jer uvijek oni koji gube i ljute se - ista je procedura i pri odabiru projektantske kuce...
i kad se to sve fino zavrsi - onda se odabere i nadzorni tim - gdje je opet ista procedura!
S druge strane - Zeljo jeste udruzenje gradjana - ali onaj ko investira morace ce kao INVESTITOR biti d.o.o (grupacija) i kao takav podlijeze svim drzavnim uredbama i raspisivanju konkursa o javnim nabavkama - tenderima! Gdje se ova procedura kao i ona ranije pomenuta ispostovati...
Ovo ti govorim kao osoba - koja radi na tome
Usput, ako FIFA i UEFA budu davali lovu, mislis da nece insistirati na ovoj regularnoj zakonskoj proceduri, vec ce dati onako lovu na lijepe oci i nek ide kako ide, kao kad privatnik gradi sebi kucu!
Ono sto je receno - ono vazi za privatne kuce i legalizacije istih!
Kao naprimjer???jug-onostalgicar je napisao/la:
nije mi jasno kako ti koji si u tomepa da u prethodnom postu napravis toliko gresaka....
jesu li svi koji rade sa tobom kao ti ?
Pa normalno je da će biti raspisan tender za izvođače radova kao i potencijalnog investitora ili možda u udruživanje sredstava za izgradnju,al od nečega se mora krenuti nešto mora biti predmet razgovora sa investitorom ,a to je projekat iz koga se može vidjetiti ono što zanima investitore koliko će na primjer biti cca kvadrata poslovnog prostora u predviđenom projektu.Hoću da kažemem da je projekat osnova za bilo kakav tender ili bilo kakav razgovor sa bilo kojim investitorom na bazi partnerstva.Kompletnu proceduru koji si ti naveo ona stoji ,takva je i kad se bira izvođeč na auto putu,ali i tu se uradi projekat pa se raspiše tender na osnovu projekta.Možda ljudi koji rade projekat to rade džaba ja ne znam,ali je projekat osnova za bilo šta i ste strane kažem da je Koldžo napravi veliki korak.jug-onostalgicar je napisao/la:hz1987 je napisao/la:to sto stoji u mome nicku hz1987 to ne znaci da nemam pravo da raspravljam o ociglednom blefu i predizbornoj supljo...nije rijec ni o rivalitetu niti o nekoj zajedljivosti vec o regularnoj proceduri koja se mora ispostovati...
najjaci mi je komentar ovo tipa ponudi se investitoru glavni projekat...
faze projekta:
1. idejno rjesenje - to moze raditi bilo koja projektantska kuca po narudzbi investitora ili samoinicijativno (natjecaj)
2. idejni projekat - za to se mora odabrati projektantska kuca prema zakonskim uredbama
3. usvoji se revident projekta - koji ce potvrditi da se na osnovu usvojenog idejnog projekta moze krenuti u razradu glavnog projekta
4. pribavljaju se sve potrebe dokumentacije - dozvole
5. vrse se geoistrazni radovi, kao i geomehanicki elaborat da se utvrdi kvalitet tla i temeljenje na istom
6. izrada glavnog projekta (faza koja traje i po godinu dana) - zbog arhitekture, proracuna, vodoinstalterski, elektro...i svi potrebni infrastrukturalni radovi koji zahtjevaju mnogo vremena i studija...a sve ide jedno za drugim
7. to nije samo projekat vec milion sastanaka i razgovora sa vlasnicima instalacija, prikljuci na javnu mrezu...urbanisticko uklapanje...sve to treba usaglasiti
8. tek kad se zavrsi glavni projekat onda ide na revidovanje i dodatne ispravke i usaglasavanja
9. kad se to zgotovi onda ide redovna procedura o izvodjacu radova
10. kad se odabere izvodjac - onda mora proci zalbeni rok koji traje i po 6 mjeseci, jer uvijek oni koji gube i ljute se - ista je procedura i pri odabiru projektantske kuce...
i kad se to sve fino zavrsi - onda se odabere i nadzorni tim - gdje je opet ista procedura!
S druge strane - Zeljo jeste udruzenje gradjana - ali onaj ko investira morace ce kao INVESTITOR biti d.o.o (grupacija) i kao takav podlijeze svim drzavnim uredbama i raspisivanju konkursa o javnim nabavkama - tenderima! Gdje se ova procedura kao i ona ranije pomenuta ispostovati...
Ovo ti govorim kao osoba - koja radi na tome
Usput, ako FIFA i UEFA budu davali lovu, mislis da nece insistirati na ovoj regularnoj zakonskoj proceduri, vec ce dati onako lovu na lijepe oci i nek ide kako ide, kao kad privatnik gradi sebi kucu!
Ono sto je receno - ono vazi za privatne kuce i legalizacije istih!
nije mi jasno kako ti koji si u tomepa da u prethodnom postu napravis toliko gresaka....
jesu li svi koji rade sa tobom kao ti ?
Kako glup komentar... To je isto ko kad smo se mi smijali Srbima sto su fasovali 6-icu od Argentine na Svjetskom,a mi Svjetsko samo mogli sanjat. Jos nas Srbi derali u kvalifikacijama. Gledaj bolan svoja posla ako vec nemas nista od Zelje.Zenichanin je napisao/la:Čak su poslali i zahtjevi Uefi da smanji golove,lottdogg je napisao/la:ovaj komitet radi samo u nasu korist. evo sad su ukinuli suspenziju bosnjaku bas pred nasu utakmicu a sve u cilju da bi mi imali sto kvalitetnije protivnike i tako se lakse spremili za evropu
da ne bih svaki put u Evropi vjezbali brojanje do 10
lottdogg je napisao/la:pa vi uputite molbu da se u nasoj ligi smanje golovi , jer vama ni ovdje nije strano to brojanjeZenichanin je napisao/la:Čak su poslali i zahtjevi Uefi da smanji golove,lottdogg je napisao/la:ovaj komitet radi samo u nasu korist. evo sad su ukinuli suspenziju bosnjaku bas pred nasu utakmicu a sve u cilju da bi mi imali sto kvalitetnije protivnike i tako se lakse spremili za evropu
da ne bih svaki put u Evropi vjezbali brojanje do 10
Rios je napisao/la:Neko je jednom ovdje napisao da ce u sve ovo povjerovati tek kad vidi bagere oko stadionaTako i ja..
Sve je ovo divno,krasno,ali od price i nekih ideja,prijedloga i dogovora sad zasad nemamo nista..
Najprije da prođu izbori pa cemo vidjeti, ako ne pobjede "podobni" tek onda nema nista.Rios je napisao/la:Neko je jednom ovdje napisao da ce u sve ovo povjerovati tek kad vidi bagere oko stadionaTako i ja..
Sve je ovo divno,krasno,ali od price i nekih ideja,prijedloga i dogovora sad zasad nemamo nista..
Samo si trbo navesti da su gore pomenuti stadioni vlasništvo tih Općina,a Grbavica nijeplava grbavica je napisao/la:Predizborna šuplja od strane Kolđe je uveliko počela i to već samim tvrdnjama da nam je kao on obezbijedio reflektore i plastičnu travu. Ko je imalo u toku sa dešavanjima oko svega toga zna da je to sve obična laž. Mislim da nema opštine u BIH da manje para daje fudbalskom klubu od Novog Sarajeva. Pa zar mislite da su tribine u Gradačcu, Lukavici, Tuzli, Banjaluci ... , napravili klubovi od svojih para. Jedino od svega što je pozitivno je što se Ivica angažovao a i situacija je takva da se nešto mora početi raditi. Kolđi se ne može vjerovati i bilo ko drugi da dođe stvar bi išla puno brže.
exbabilon je napisao/la:Samo si trbo navesti da su gore pomenuti stadioni vlasništvo tih Općina,a Grbavica nijeplava grbavica je napisao/la:Predizborna šuplja od strane Kolđe je uveliko počela i to već samim tvrdnjama da nam je kao on obezbijedio reflektore i plastičnu travu. Ko je imalo u toku sa dešavanjima oko svega toga zna da je to sve obična laž. Mislim da nema opštine u BIH da manje para daje fudbalskom klubu od Novog Sarajeva. Pa zar mislite da su tribine u Gradačcu, Lukavici, Tuzli, Banjaluci ... , napravili klubovi od svojih para. Jedino od svega što je pozitivno je što se Ivica angažovao a i situacija je takva da se nešto mora početi raditi. Kolđi se ne može vjerovati i bilo ko drugi da dođe stvar bi išla puno brže.
za nas je Grbavica,a oni nek ga zovu kako hoceSiggySinatra je napisao/la:Sve to stoji svaka vam cast na tom projektu, al zar vam ime Grbavica nista ne znaci?
Trenutno korisnika/ca: Arma00, b00t, BarbareZeljin, Brkooo, bvsic, ELDIABLO20, Giba87, knoa, Levin, Miki82, Railwayman30, Riziko, Vanja8 i 99 gostiju.