Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Monolog » 16 avg 2012, 18:03

Anita je zadužio broj 8. Inače, prošle sezone je to bio Guthrijev broj. :D

Izjava Alana Pardewa:
“We’re delighted to secure the services of Vurnon.” “He’s an exceptionally talented footballer with great technical ability, which is exactly what I’m looking at in a player.”

“At 23 years-old, we hope his best years are at Newcastle.” “He has come through the Ajax youth system, which is world-renowned for bringing players up the right way.”

“I’m sure he’ll fit seamlessly into the squad of players we have here.” “Vurnon has done his pre-season, and indeed already played one competitive game, so he’s up to speed and ready to play when I need him.”

Izjava Anite:
“I won almost everything in Holland so the step was not difficult to make. Now I think we can also win trophies with Newcastle and it’s time to do that.” “In the Premier League especially, every game is tough so it can help me also to grow in my football skills.”

“Ajax made me who I am right now. I’ve been there 13 years so it was a difficult step, but you know in football that things happen so I’m glad to be here.” “I know Tim Krul very well.” “He told me to join Newcastle (wow that’s a surprise), and said it was a very nice club with great supporters and everything is nice and that he would like me to come here.

“I trust him so I think we can have a nice time here.” “I talked to the manager and the coach and they know that I want to play in a defensive midfield place and that’s why they brought me here.” “But I can play at left-back or right-back, so that’s also no problem.”
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 avg 2012, 09:14

Konačno svanu ovaj dan. 8-) Majke mi, da mi je neko pričao kako će mi ovoliko nedostajati Premiership, rekao bih mu da se nosi u 3 lijepe. :lol:

Uglavnom, danas u 18:30 po našem vremenu, na St. James Parku će gostovati ekipa Tottenhama. Šta je glavni problem? Proklete povrede. Ben Arfa vuče povredu, te ga sigurno neće biti u sastavu danas, a vala ni protiv Grka u četvrtak. S obzirom kako je Hatem igrao prethodnu sezonu, ovo je hendikep i po'. :x Problemi su i sa Cabayeom koji je nedovoljno spreman, a ni senegalski dvojac nije u najbolje shapeu. No, oni bi trebali početi utakmicu (ili u najgorem slučaju, barem jedan od njih). :? Anita bi trebao biti na klupi, no ukoliko Tiote i Cabaye ne budu igrali, možda se nekako Holanđanin nađe u prvoj postavi. Uh, u svakom slučaju, Newcastle je osakaćen.

Što se tiče Tottenhama, Bale je upitan, al' po svemu sudeći će igrati. Modrića neće biti u sastavu ( :D ), Parker je povrijeđen, a Rose služi suspenziju. Dakle, nije ni kod njih sve bajno. No, opet su igrački jači od Svraka. Sigurno će od prve minute igrati oba ovosezonska pojačanja (Sigurdsson i Vertonghen).

Prošle sezone je bilo 2:2 na St. James Parku, a Ameobi je zabio taj izjednačujući gol. Na WHL-u je bilo nevjerovatnih 5:0 za Tottenham, gdje je Adebayor pokazao umijeće asistiranja. Mislim da je zabio jedan gol i uknjižio 3 asistencije. :? Dobro je pa ga danas nema. :lol:

Nadam se da će Njukaš dobiti i da će pobjedom ući u novu sezonu.

Howay The Lads :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 avg 2012, 13:13

Očekivane postave za današnji dvoboj prvog kola na St James parku ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 18 avg 2012, 13:52

Ipak igra Cabaye... 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 avg 2012, 19:27

Loše prvo poluvrijeme. Tottenham bio mnogo bolji, a Newcastle se tek u posljednje 3-4 minute probudio. Defoe i Bale pogađali okvir gola (stativa + prečka), Sigurdsson imao jedan pokušaj iz slobodnog udarca, dok je Newcastle jednom zaprijetio i to nakon što je udarac Dembe Be zakačio Cissea i završio 10ak centimetara pored stative. Vidi se nervoza i kod jednih i kod drugih. Nadam se da će biti golova u 2. poluvremenu, a da će Newcastle na kraju upisati 3 boda i tako sa puno samopouzdanja otići u Grčku. 8-)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 avg 2012, 19:51

Demba Ba nakon 6 mjeseci konačno zabija, u svom stilu 8-) , iako su Spursi bili bolji u prvom pol, sa prečkom i stativom, Balea i Defoa ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 avg 2012, 20:42

Uh. Jedva. Tottenham je bio bolji, al' ipak 3 boda ostaju na St. James Parku. 8-)
Demba zabio nakon posta od pola godine. Drugi gol je djelo Hatema Ben Arfe iz penala. Inače, on je bio i oboren u kaznenom prostoru.
Tottenham je u drugom poluvremenu ipak bio nešto rezerviraniji. U prvom su imali 2 stopostotne prilike, u drugom samo tu jednu iz koje su zabili gol. Mada, moram priznati da sam ubijeđen kako je Defoe bio u ofsajdu. :?
Sve u svemu, odlično se krenulo u ovu sezonu. Pobjeda je upisana, Anita je uknjižio prvi nastup i to je to.
Sljedeća postaja su Grci, no po svemu sudeći sa izmijenjenom postavom (Amalfitano, Obertan, Ameobi, Gosling). Za vikend slijedi novi derbi, ovoga puta na SB-u protiv Chelsea. 8-)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 avg 2012, 20:48

Monolog je napisao/la: Mada, moram priznati da sam ubijeđen kako je Defoe bio u ofsajdu. :?
Jeste, gol je iz offsidea, što je i potvrđeno na ESPN UK u analizi tekme, pošto su oni radili prijenos, bio je korak ispred svog čuvara što je i bilo dovoljno za pogodak ;)

Hatem odigrao fantastično danas 8-)(a i izborio penal za pobjedu :mrgreen: )
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 18 avg 2012, 20:52

Hatem i Demba su izgleda postili vise od Papissa. :mrgreen:

Teska utakmica, Tottenham nesto i bolji ali bodovi se pikaju na kraju. Uzimajuci u obzir da je vise od polovine tima bilo rovito, ovo je odlicno.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 18 avg 2012, 21:37

Cestitke Svrakama ;) Ako nista,drago mi je zbog onog Boasa i njegovog silnog laprdanja.
Chelsea F.C.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 18 avg 2012, 22:48

Demba Ba postio i zabio onakav gol ! Svaka cast respekt !!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 18 avg 2012, 22:56

Jeste li vi vidjeli da je Van Der Vaart kod penala govorio Friedelu gdje da se baci i upravo je tu sutirao Ben Arfa? :)

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 19 avg 2012, 10:25

Newcastle nije imao svoju prepoznatljivu tecnu igru ali imali smo 60% posjed lopte i ne slazem se da je Tottenham bio bolji, zabili su iz zaledja...mi smo njihove 2 greske kaznili i zasluzeno uzeli 3 boda!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 avg 2012, 09:33

Ba, Tiote, Vučkič, Ferguson, Ameobi sigurno neće igrati danas. Ben Arfa nema pravo nastupa zbog s*anja kojeg je napravio nastupajući za Marseille. :mrgreen:

Uglavnom, biće to izmiješana postava (nešto što je Tottenham radio prošle sezone), jer se već za vikend igra bitna utakmica na SB-u. Igrači koji nisu u prvom planu će danas igrati, a i sam Pardew je izjavio kako će koristiti sve igrače ove sezone. Dakle, Good, Bigirimana, Tavernier, Campbell, Sammy, Amalfitano, Obertan. Vjerujem da ćemo neke od njih gledati protiv Grka. 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 avg 2012, 18:24

Harper; Tavernier, Perch, Williamson (c), R Taylor; Bigirimana, Anita; Obertan, Gosling, Marveaux; Cisse

Subs: Krul, Santon, S Taylor, Cabaye, Gutierrez, Amalfitano, Campbell

Bravo Pardew :!:

Btw, povezuje se Raoul Loe sa Newcastleom. Znam da je defanzivni vezni i da je gromada. Al' ne'am blage veze kakav je igrač. :mrgreen: No, Francuz je i ima 23 godine, što ga automatski stavlja na listu najpoželjnijih. :lol:

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 23 avg 2012, 19:49

Zabijen gol u gostima što je najvažnije, samo sačuvati svoju mrežu u nastavku i ovaj pozitivan rezultat
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 avg 2012, 19:52

Ma ovi Grci su smiješni. Ne znam da l' gledaš utakmicu (pretpostaviću da ne gledaš), al' igraju na sljedeći način. Dva pasa na desnu stranu i onda duga lopta po dijagonali gdje napadaju Taverniera (najslabiji u 1. poluvremenu). Jednom im je prošlo i zabili su gol. Da se razumijemo, nije ni Newcastle briljirao, al' ispasti od ovakve ekipe bi bilo žalosno. Inače, Raylor je zabio gol iz slobodnjaka, a i prije toga je imao jedan šut, no golman je odbranio. Grci ovdje imaju jedan cilj - ne izgubiti. Eh, valjda to neće dočekati. :lol:

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 23 avg 2012, 19:54

Monolog je napisao/la:Ma ovi Grci su smiješni. Ne znam da l' gledaš utakmicu (pretpostaviću da ne gledaš), al' igraju na sljedeći način. Dva pasa na desnu stranu i onda duga lopta po dijagonali gdje napadaju Taverniera (najslabiji u 1. poluvremenu). Jednom im je prošlo i zabili su gol. Da se razumijemo, nije ni Newcastle briljirao, al' ispasti od ovakve ekipe bi bilo žalosno. Inače, Raylor je zabio gol iz slobodnjaka, a i prije toga je imao jedan šut, no golman je odbranio. Grci ovdje imaju jedan cilj - ne izgubiti. Eh, valjda to neće dočekati. :lol:

Gledao sam Anžia pa sam se prebacio na Partizan, samo sam vidio rezultat a kad završi Partizan a još budem živ na listu( treba mi pobjeda Tromsa) gledat ću Newcastle
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 23 avg 2012, 19:56

Monolog je napisao/la:Ma ovi Grci su smiješni. Ne znam da l' gledaš utakmicu (pretpostaviću da ne gledaš), al' igraju na sljedeći način. Dva pasa na desnu stranu i onda duga lopta po dijagonali gdje napadaju Taverniera (najslabiji u 1. poluvremenu). Jednom im je prošlo i zabili su gol. Da se razumijemo, nije ni Newcastle briljirao, al' ispasti od ovakve ekipe bi bilo žalosno. Inače, Raylor je zabio gol iz slobodnjaka, a i prije toga je imao jedan šut, no golman je odbranio. Grci ovdje imaju jedan cilj - ne izgubiti. Eh, valjda to neće dočekati. :lol:
Đe si monolože kućo stara ?! :D . Ja gledao negdje od 20e min. nisu losa ova djeca , ovaj birgirmana mi se cini da bi mogao biti pravi za koju godinu , ostalo standardno svi platiti nekom da uzme obertana i to je to. Kakva golcina Ryan-a :o :o
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 avg 2012, 19:59

Emire, ljukra. 8-)
Haman samo ja imam povjerenje u Obertana. :lol: Ne znam, vickast i brz je, al' svakako da nije za prve postave. No, što se mene tiče, može konkurisati za 18 ili 23 igrača, kako ti je volja.
Tavernier se uplašio. :(
Bigirimana i Anita bi, u slučaju da ostanu u klubu, mogli nositi sredinu u budućnosti. 8-)

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.