Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koliko ce bodova osvojiti reprezentacija BiH u ove dvije utakmice ?

6
345
88%
4
30
8%
3
2
1%
2
0
Nema glasova.
1
4
1%
0
12
3%

Ukupno glasova: 393

limenka
Kontakt:

Re: Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Post Postao/la limenka » 23 avg 2012, 20:51

Kakve veze ima to što imaju nastup na velikom natjecanju za ovom utakmicom? BiH je klasa iznad Latvije i sve osim pobjede će biti veliko razočaranje i kiks. Pogotovo jer se igra kod kuće.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 avg 2012, 20:58

Radi se o tome da je par likova toliko zagrilzlo da jedva cekaju poraz ili neki kiks igraca da tjeraju Susica, jer se prave pametni a nisu. To samo pokazuje o kakvim se licnostima radi kad zele nesrecu nasoj reprezentaciji. Eto zivi bili pa vidjeli nakon prvog kiksa ce napisat "da je Zukanovic igrao ne bi izgubili".

Isto kao sto je @Raja pisao kad smo izgubili od Rumunije "da je Barbarez selektor mi ne bi izgubili" ...

Ajde sto su strucni, nego sto su vidoviti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 avg 2012, 21:05

Ko god zeli ili predvidja kiks u ove dvije utakmice nije normalan. Kao prvo ko god se nada porazu reprezentacije, i nije navijac iste. Ni Susic ni savez (ranije) ne mogu bit razlog da se ne navija za repku. A isto tako ako se objektivno pogleda situacija, nista nam ne govori na to da cemo kiksat. Odlicni protiv slabijih reprezentacija zadnjih godina i daleko jaci na bas svakoj poziciji u odnosu na protivnike. Pala je konacno i ta pobjeda protiv Velsa.

Naravno moze se desit kiks protiv Latvije, ali vrlo tesko ja mislim. Slomit cemo ih kad-tad, isto Albaniju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

nihco

Post Postao/la nihco » 23 avg 2012, 21:10

@Elegant
radi se o licnostima kojima su korupcija, nepotizam, amaterizam na vrh glave. kojima je jasno da nas je to dovelo tu gdje jesmo i tonemo dublje. naravno , te licnosti su zlonamjerne i neprijatelji , a oni koji pusu u jedra neznalicama i lopovima su patriote. samo naprijed, opet cemo velicati poraze.......
Sent from my Commodore 64

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 avg 2012, 21:36

nihco je napisao/la:@Elegant
radi se o licnostima kojima su korupcija, nepotizam, amaterizam na vrh glave. kojima je jasno da nas je to dovelo tu gdje jesmo i tonemo dublje. naravno , te licnosti su zlonamjerne i neprijatelji , a oni koji pusu u jedra neznalicama i lopovima su patriote. samo naprijed, opet cemo velicati poraze.......
Koji ces klinac onda za kompom,mjenjaj to za boljitak,budi dobronamjeran i prijatelj i ucini nesto konkretno.
Ovako pametujuci iz mase,nista bolji nisi od tih tvojih navedenih.Cak naprotiv.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 23 avg 2012, 21:44

Cartman je napisao/la:Ko god zeli ili predvidja kiks u ove dvije utakmice nije normalan. Kao prvo ko god se nada porazu reprezentacije, i nije navijac iste. Ni Susic ni savez (ranije) ne mogu bit razlog da se ne navija za repku. A isto tako ako se objektivno pogleda situacija, nista nam ne govori na to da cemo kiksat. Odlicni protiv slabijih reprezentacija zadnjih godina i daleko jaci na bas svakoj poziciji u odnosu na protivnike. Pala je konacno i ta pobjeda protiv Velsa.

Naravno moze se desit kiks protiv Latvije, ali vrlo tesko ja mislim. Slomit cemo ih kad-tad, isto Albaniju.
Bravo za komentar!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 avg 2012, 21:53

Kad me Uske, Munja i ekipa nisu natjerali da se nadam porazu reprezentacije onda fakat nece nista drugo.
Ali ovi momci su samo zeljni paznje, nemojte se dzaba sekirati.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2012, 21:54

e moj nihco ti jos uvijek k'o don quijote... kakvi bolan porazi... kod nas nema poraza, a ako ih i ima kriva je medjunarodna zajednica i dejtonski sporazum, naravno uz dezurne krivce fifu, uefu i 'zapadno-istocnu' mafiju i globalnu ekonomsku krizu..
nikad nismo krivi mi, odnosno nase neznanje, nesposobnost, kratkovidnost...

'narkomani' iz zabranjenog pusenja su to jednom davno lijepo objasnili:

Ova zemlja ne trpi
Planere, vizionare i arhitekte
Predvidit' namjestit',
Ni'ko ovdje nema tu pamet..

a ako se neko i usudi zavrsi simbolicno prikazano na slijedeci nacin:

slika

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 avg 2012, 22:06

amho je napisao/la:
e moj nihco ti jos uvijek k'o don quijote... kakvi bolan porazi... kod nas nema poraza, a ako ih i ima kriva je medjunarodna zajednica i dejtonski sporazum, naravno uz dezurne krivce fifu, uefu i 'zapadno-istocnu' mafiju i globalnu ekonomsku krizu..

Ova zemlja ne trpi
Predvidit' namjestit',

slika
Sve u zavisnosti ko ih vodi.Pod Titom je to bilo k'o svajcarski sat,pogotovo znajuci tek sad od kakvog je materijala to sacinjeno a opet je samo tako funkcioniralo.
Nebitno,pojedinci hoce nesto od nicega.sve se to syebalo u onim devedesetim tako da treba 100 godina da izadje na povrsinu.
Ali je bezobrazno i glupo uperiti prstom na osobe koji nisu za to krivi i staviti ih u isti kos sa onim koji jesu.kao sto Don nihcudino ili takvi cine.
Tema je prve dvije tekme u kvalifikacijama i najbolje bi se bilo toga drzati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 avg 2012, 22:08

E bas ste vizionari zato jer ste zakljucili da je kod nas drustvo puno korupcije i amaterizma. NIko to ne vidi osim vas. Ma bravo. Gdje se predaju nominacije za nobelovu nagradu?

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 avg 2012, 22:12

Ljudi smirite strasti! Ko prati moje pisanje na forumu za da sam prvi koji bi dao glas za smjenu Papeta, al ipak to nije razlog da u ove divje a i u svim narednim tekmama ne navijam svim srcem za repku. Sto preporucujem i svim ostalim jer ove kvale su nam jedinstvena prilika da se plasiramo na SP u Brazilu.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2012, 22:32

@ harishp

na ovom forumu se tesko ko i drzi teme... uvijek se i ode do ameba i paramecijuma :) generalno stoji i to sto si napisao, a stoji vala i ovo moje.... problem je sto se kod nas kontrira samo da bi se kontriralo bez nekih znacajnih argumenata...

6 bodova u ove dvije utakmice ne bi trebali doc' u pitanje bez obzira na izbor igraca, pri tom mislim da ova prica o broju pozvanih igraca nema smisla, jer se i ne zna koliko ce igraca safet pozvat'... zna se samo da su sesar i svraka dobili pozive... ubijedjen sam da ce na spisku bit' neka 23, 24 igraca, mozda poneko novo u odnosu na vels (vrsajevic, zec)...

safet je napravio propuste u odabiru igraca za prijateljske utakmice, pogotovo u junu... to niko ne moze osporit', medjutim kritikovanje safetovih poteza apsolutno ne znaci nepodrzavanje repke i prizivanje poraza... to bi otprilike bilo kao kad bi se sve one koji kritikuju ili nisu birali aktualnu vlast proglasilo drzavnim neprijateljima... to samo moze u totalitarnim rezimima u kojima vazi ona poznata: ako nisi s nama protiv nas si... podrska repki nikad ne smije biti upitna i nikad ne smije zavisit od pojedinaca koji igraju ili sjede na klupi, od uspjeha ili neuspjeha iste... a pravo da se iznese misljenje uz odgovarajuce argumente niko ne smije osporavat' svidjalo se ono nekome ili ne svidjalo...

nihco

Post Postao/la nihco » 23 avg 2012, 22:37

amho je napisao/la:

Ova zemlja ne trpi
Predvidit' namjestit',

slika
prije ili poslije ce morati da shvate da je "patriotizam" najveca zvaka. truju te domacim proizvodom, lazu te "nasi " politicari, budalom te prave nase "legende".......sve pod firmom patriotizma, ljubavi prema domovini , reprezentaciji.......kada su ove stvari radili sliskovic, jelic, dominkovic........svi su bili ogorceni, bojkoti, demonstracije kada rade susic i carsija, sve je u redu.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2012, 22:52

@ nihco

uvijek je to tako bilo i uvijek ce bit'... kod nas nije bitno STA neko govori ili radi kod nas je bitno KO... zato nam i jeste stanje u drzavi ovako... medjutim, nije safet uzrok... on je posljedica takvog stanja...

vecina koja kritikuje safeta ne kritikuje njegove poteze konkretnim argumentima, vec generalizacijama i pausalizacijama. kao nista ne radi kako treba, dok drugi tabor brani svaki potez bez obzira na ocigledne propuste... malo ima realista, a realnost je da safet grijesi, medjutim realnost je i da okolnosti nisu ni blizu idealnih...
svi bi mi voljeli da nam se u fudbalu desi nesto slicno kao u kosarci... da sposobni, da ne kazem velikani za nase uslove dodju na prave pozicije, medjutim ni to nasem narodu ne valja...

nihco

Post Postao/la nihco » 23 avg 2012, 22:59

amho je napisao/la:@ nihco

uvijek je to tako bilo i uvijek ce bit'... kod nas nije bitno STA neko govori ili radi kod nas je bitno KO... zato nam i jeste stanje u drzavi ovako... medjutim, nije safet uzrok... on je posljedica takvog stanja...

vecina koja kritikuje safeta ne kritikuje njegove poteze konkretnim argumentima, vec generalizacijama i pausalizacijama. kao nista ne radi kako treba, dok drugi tabor brani svaki potez bez obzira na ocigledne propuste... malo ima realista, a realnost je da safet grijesi, medjutim realnost je i da okolnosti nisu ni blizu idealnih...
svi bi mi voljeli da nam se u fudbalu desi nesto slicno kao u kosarci... da sposobni, da ne kazem velikani za nase uslove dodju na prave pozicije, medjutim ni to nasem narodu ne valja...
nema tu sta konkretno -nekonkretno. pored cinjenice da je takticki analfabeta, uspio je da reprezentaciju, kadrovski, vrati u vrijeme pasalica. kompromisi su neizbjezni i potrebni ali ovo sto on radi sa spiskovima, nedoslijednoscu, nemustoscu, prelazi svaku granicu. ne postoji nikakva odgovornost prema javnosti, nikakva argumentacija za poteze koje radi.......reprezentacija je u rukama klubova i menadzera......prave se spiskovi od 19 igraca , od kojih su 4-5 tu da se prodaju.......radi stvari koje vrijedjaju inteligenciju prosjecnog covjeka. da je ovo radio ciro, a da je prvak siroki, bio bi opsti bojkot.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2012, 23:15

nihco je napisao/la:
amho je napisao/la:@ nihco

nema tu sta konkretno -nekonkretno. pored cinjenice da je takticki analfabeta, uspio je da reprezentaciju, kadrovski, vrati u vrijeme pasalica. kompromisi su neizbjezni i potrebni ali ovo sto on radi sa spiskovima, nedoslijednoscu, nemustoscu, prelazi svaku granicu. ne postoji nikakva odgovornost prema javnosti, nikakva argumentacija za poteze koje radi.......reprezentacija je u rukama klubova i menadzera......prave se spiskovi od 19 igraca , od kojih su 4-5 tu da se prodaju.......radi stvari koje vrijedjaju inteligenciju prosjecnog covjeka. da je ovo radio ciro, a da je prvak siroki, bio bi opsti bojkot.
ma bi malo sutra... radio je to baka, a prvaci bili zrinjski i siroki, pa nista se nije desilo... kod nas u repki se nista ne mijenja od osnivanja... sve se isto radi, samo su druge face i imaju malo bolje uslove...

sve ovo sto si naveo je simptomaticno za cijelo nase drustvo i tesko da ce se u dogledno vrijeme bilo sta promijeniti... trajace to decenijama ako uopste uspije... dijagnozu je lahko postavit', problem je lijecenje :), pogotovo kad pacijent ne smatra da je bolestan ili smatra da se ne moze izlijecit'..

problem je sirih razmjera, medjutim tema su dvije utakmice u septembru... treba podrzat' repku bez obzira ko je vodi i ko igra, a promjene ce se desavat' postepeno, jer jedino tako i moze... dugo treba balkancu iz guzice u glavu i ne moze se ubrzat'...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 avg 2012, 12:17

harishp je napisao/la:Stevanovic ne samo da ce biti pozvan vec i igrati od samog pocetka protiv Lihtenstajna.
Naravno jer Suljic i vise nego kvalitetno moze zamjeniti Stevana u U21...

Po meni oni su gotovo isti igraci ali Stevan ima puno, puno vise iskustva i jakih utakmica...
harishp je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Vidi ankete.
Koja su ovo šestorica koji su glasali za 0 bodova iz dvije utakmice?
Sunce im Latvijsko-Lihtenštajnsko :mrgreen:
@nihcudin prvi,vjerovatno i @gringo,sami prsti lete.
Ima tu i traktorista kao i kamenorezaca.
Ne leti pred rudu...
Reci mi na koliko si utakmica repke BiH isao vani i izlagao se trosku i riziku zarad uspijeha repke i ljubavi prema njoj?
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 24 avg 2012, 12:32, ukupno mijenjano 4 puta.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

MrBlackHoleMoon
Kontakt:

Post Postao/la MrBlackHoleMoon » 24 avg 2012, 12:23

Osim toga, Stevanović je mnogo više timski igrač, a Suljić mora poraditi na "glavi". Ako ga nastave zvazi Šejtan, tj. ako nastavi biti ovako svojeglav karijera bi mu mogla vrhunac biti neka Poljska, Ukrajina ili tako nešto.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 24 avg 2012, 13:16

gringobih je napisao/la:
Ne leti pred rudu...
Reci mi na koliko si utakmica repke BiH isao vani i izlagao se trosku i riziku zarad uspijeha repke i ljubavi prema njoj?
Ti stvarno misliš da on ikako izlazi iz kuće, a kamoli da ide na utakmice?

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 avg 2012, 13:48

voltron30 je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
Ne leti pred rudu...
Ti stvarno misliš da on ikako izlazi iz kuće, a kamoli da ide na utakmice?
Naravno ono pitanje vazi ako je sve sa zdravljem uredu...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.