BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Klopp
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Klopp » 24 avg 2012, 19:38

Ipak Kirch pocinje umjesto Pisceka, ostalo sve standardno. Ovako sam i prognozirao jos prije mjesec kako bi mogao izgledati sastav u prvom kolu, izuzimajuci Kircha koji je upao zbog povrede Pisceka. Evo sastava:

---------------Roman----------------
Kirch---Neven---Mats---Schmelzer
----------Kehl------Ilkay-------------
Kuba----------Reus------------Kevin
------------Lewandowski-----------

Klupa: Schieber, Leitner, Gotze, Perisic, Lowe, Santana, Langerak
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 avg 2012, 19:49

BuLi Auftakt! Konacno, konacno. :mrgreen:

Glede vecerasnje tekme, ocekujem otvoren mec i tesku pobjedu. Odbrana mi ne ulijeva povjerenje, pogotovo s ovim neplaniranim Kirchovim ulijetanjem. Valjda kapetan malo zbije redove. Za napad se ne brinem, Reus i Lewat zabijaju. :mrgreen:

Idemo Echte Liebe. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 24 avg 2012, 20:10

Samo da pitam, znatel imal gdje na onim "Švapskim" kanalima utakmice(osim eurosporta i onog sky-a kako li vec :) )??
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 24 avg 2012, 20:15

S-Y-L-A-R je napisao/la:Samo da pitam, znatel imal gdje na onim "Švapskim" kanalima utakmice(osim eurosporta i onog sky-a kako li vec :) )??
Ima na ARD-u

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 24 avg 2012, 20:19

E to mi treba, hvala na info ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Kulin
Kontakt:

Post Postao/la Kulin » 24 avg 2012, 20:26

e pozdrav
ih muhte ajne frage cu štelen

kako, sta sve treba skinuti, neki kodek, za gledanje utakmica u HD preko ove stranice:
http://livefootball.ws/" onclick="window.open(this.href);return false;

pozuritee, jos 5 minuta.. :)

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 24 avg 2012, 20:35

Kulin je napisao/la:e pozdrav

kako, sta sve treba skinuti, neki kodek, za gledanje utakmica u HD preko ove stranice:

treba ti sopcast - http://www.sopcast.com/download/win.html" onclick="window.open(this.href);return false;

i sretno večeras :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Kulin
Kontakt:

Post Postao/la Kulin » 24 avg 2012, 20:43

Carlo je napisao/la:

treba ti sopcast - http://www.sopcast.com/download/win.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ma imam to, treba jos nesto..zaboravio sam sta..aj nema veze...
ima das erste :D

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 24 avg 2012, 20:53

Kulin je napisao/la:
Carlo je napisao/la:

ma imam to, treba jos nesto..zaboravio sam sta..aj nema veze...
ima das erste :D
meni ne traži ništa, ne znam do čega je kod tebe :D

zabi ga reus
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 avg 2012, 22:20

Schaaf se nasmijao nakon sto Werder dade gol,ko bi rek'o :lol:
I zasto Perisic tek sad (82. minuta) ulazi u igru?Ne gledam Dortmund toliko cesto,ali uvijek kad sam gledao Perisic mi je bio bolji od Grosskreutza...
#miasanmia

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 24 avg 2012, 22:32

dobar start ociglednoje da cemo voditi zestoku bitku u kojoj cemo mi na kraju pobediti FC Bayern ;)

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 24 avg 2012, 22:34

Puhhhhh....ovo je bilo gusto, nadam se da ce Götze ubrzo biti 100% spreman,ovaj Grosskreutz je kriminalan....vidi se da je Piszczek dosta falio,nije Kirch bio los,al Piszczek je Piszczek :D.....dobro je za pocetak,ne moze se u 1.kolu ocekivat 100%....eh sutra lagano pratimo konkurenciju...HEJA BVB

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 avg 2012, 22:48

Ama sampionski, ne kukajte. :mrgreen:

Ocekivano tezak mec. Na kraju je individualni kvalitet presudio. Kakav debi Reusa i na kraju mat Gotzea. Klopp debelo okasnio s izmjenama, ali za dlaku je izbjegao kaznu.

Odbrana vec standardno neozbiljna i smijesna u par navrata. Subotic opasno zaratio s koncentracijom. Kirch solidan, Gundo neproduktivan. Lewat je klasa, steta pa ne zabi jedan.

Za konkurenciju:

slika

ROOOAAAARRRRRRRRRRRR!!! :mrgreen:

TurboKuba, defintivno najbolji na terenu. 8-)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 24 avg 2012, 23:33

Lose je ovo bilo moj Hare. Ne pamtim da smo ovako lose odigrali. Ali opet to je odlika jakih ekipa i kad odigraju lose da pobjede. Ponovo se ispadalo u odbrani ali i na sredini. Kirch je imao problema sa Eliom, dva ili tri puta je katastrofalno ispao, sreca pa nas nisu kaznili. Da sam se ja pitao mijenjao bih ga na poluvremenu, pomjerio bih Kevina na njegovo mjesto. Gundogan nastavio s losim partijama, ne znam koji mu je qrac. Pratim ga sve pripremne utakmice i nije ni sjenka iz prosle sezone. Puno od njeg ocekujem jer igra najbitniju poziciju u timu. Pod hitno se mora dici.

A o Kevinu se nema sta reci, jer je izgledalo kao da ga nema na terenu. Ne mogu da vjerujem da igrac igra 80 minuta i da ga skoro ne primjetis. Mora se priznati da nije pratio razvoj kluba, ostao je nivou koji nije dovoljan za BVB, jer klub treba puno kvalitetnijeg. I na kraju moram i Lewandowskog kritikovati, moze on puno bolje. I u kupu a evo i veceras je ispod svog nivoa odigrao.

Reus maestralan, nevjerovatna lakoca igranja. Ceka se potpuno spremni Gotze i resetanje moze poceti :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 avg 2012, 23:37

Fali Kagava, itekako... Rojs nije taj tip igraca. Gece mora i moze nadomjestiti Kagavu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 25 avg 2012, 00:11

Huuuuh , malo je falilo da osusim :lol:

Nije ovo to to...
Gundogan mora ovo bolje takodjer previse nonsalantnosti pred golom ( Lewat dribla oca svog....).
Vidim da niko nije spomenuo Sudiju ovog meca...lik je KRIMINALAN !!!!
1.ruka u prvom poluvremenu kod 100% sanse
2.Onaj srbin je lagano mogao dobit i crveni karton(start s ledja a Kubi otvoren put do gola)
3.Milion nekih sitnih prekrsaja nije svirao za BvB dok je sve svirao za Werder....ne ponovio nam se on!

Ljudi prva utakmica pa GOZEUS ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

PS:Subota zreo za klupe...ispada ko iz aviona !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 avg 2012, 01:35

Cestitke na pobjedi, i ako se mora priznati da je Werder pruzio odlican otpor. Imali su svoje prilike koje nisu uspjeli da iskoriste i ekipa kao sto je BVB to kaznjava.

Ova je utakmica pokazala koliko Pisonja znaci za BVB, ali po meni je najvaznije da Götze bude potpuno spreman i da Grosskreutz preseli na klupu, jer Vam je lijeva strana totalno bezopasna kada je isti u igri.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 avg 2012, 02:39

Ocigledno je da ovoj ekipi treba malo vremena da uhvati pravi ritam...proslu sezonu smo krenuli veoma lose,samo onaj prvi mec je bio tu i tamo pozitivan ali najvise zbog katastrofalnog Hsv-a.

Sad je vazno da uzimamo bodove a i igra ce biti na maksimumu za par sedmica...posebno mi je drago sto smo uspjeli poslije 1-1 doci do pobjede...opet se pokazao pobjednicki mentalitet ovog tima.

Reus je zvijer...ali Gotze duplo bolji 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 avg 2012, 03:45

Klopp je napisao/la:Lose je ovo bilo moj Hare. Ne pamtim da smo ovako lose odigrali. Ali opet to je odlika jakih ekipa i kad odigraju lose da pobjede.
Ovakve pobjede ubijaju u pojam. Uvijek uzimam ovu naustrb lanjskog kasapljenja HSV-a.

Gle, ja ne pamtim kad se lagano izlazilo na kraj s Werderom. Inace Kloppov BVB uvijek ima velike probleme protiv ekipa koje napadaju s mnogo igraca. Nadalje, Bender fali, yebeno fali.
Valencia je napisao/la:Fali Kagava, itekako... Rojs nije taj tip igraca. Gece mora i moze nadomjestiti Kagavu.
Naravno da fali. Steta pa ne ostade, ne smijem ni zamisliti napad s njim, Gotzeom, Reusom i Lewatom. :shock:

Potrebno je malo vremena da se ekipa navikne na Reusa i njegovu dinamiku.
adnan24 je napisao/la:Reus je zvijer...ali Gotze duplo bolji 8-)
Mario je svijet za sebe. Klasa nad klasama. Reusu jedino zamjeram sto vise ne drzi loptu u svojim nogama, ponekad je jednostavno "preokomit".

Spomenuo bih i nevjerovatan tempo, onakva trka i direktnost se ne vidja ni u EPL. Werder bi mogao biti izuzetno opasan ove sezone.

sorcnapruge
Kontakt:

Post Postao/la sorcnapruge » 25 avg 2012, 09:24

Bespotrebno smo si zakomplikovali život u jednom momentu, ali uopšte nisam sumnjao u pobjedu :) Kad je Mario ulazio nekako sam znao da će ga zabiti, ali mislim da smo i ranije trebali rezultatski riješiti utakmicu.

Sve u svemu odlična pobjeda za samopouzdanje u narednom periodu.

HEJA BVB!!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.