Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mahalac
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la mahalac » 24 avg 2012, 22:32

LBJ MVP je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ništa specijalno taj Pulen, kao i cijele ekipe Gruzije i Latvije ;)
Mi idemo prvi do cilja kroz ovu grupu 8-)

Jes zabio jednu bitnu tricu pred kraj kad, smo se bili primakli na - 1-2 :roll:
Ma daj,ne širi neosnovan optimizam.
Znam,znam,na prvenstvu ćemo biti puno jači,vratit će se povrijeđeni igrači,doći će neki novi,ali gledajući samo trenutno stanje,imamo sreće što se prvenstvo proširilo tako da svaka reprezentacija koja ima dva-tri solidna igrača će igrati evropsko,a da je stari sistem ne bi mi ni vidjeli evropskog
.
Naravno da si u pravu sve sto si napisao, pa to samo slijep covjek ne vidi. A i neki ovde sto su svoje kosarkasko znanje dostizali rame uz rame s najvecom kosarkaskom zvijezdom njihova vremena Dinom Konakovicem kao i drugi koji svoje postove pocinju..."veze ti nemas"...misleci na prethodnika.

Vratimo se kosarci i nasoj igri tj vodjenju iste, sad sasvim sigurno mogu reci da smo donji skupa s AP.
Kikanovic po ko zna koji put pokazao svoje "vjestine" zreo za Vogosce....a NAS najbolji igrac opet Zack :oops:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 24 avg 2012, 22:53

Generalno ne znam da ima i jedna ozbiljna ekipa da rotira kroz ovakav sistem kvala samo 7 igraca,ne znam koliko da su spremni nasi momci mora doci do pada nekad.Pa vidite koliko je samo Djedovic losiji u odnosu na pripreme u Sloveniji,jednostavno nemaju vise daha.Dobro ce nam doci ova pauza od par dana,da malo povratimo svjezinu i ako Bog da ocekujem pobjedu u Latviji.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 24 avg 2012, 22:54

Ovako je izgledala taktika kod Sabita Hadžića :D

slika
Kindže, kindže...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 avg 2012, 23:14

Prvo poluvrijeme dobro, Nihad solira previše, a i sebičan je.
Ali Nedžad ponovo naše tajno oružje, od kako je ušao u igru, počela ja naša serija.
Protiv Gruzije ili Latvije on mora početi utakmice, a u odbrani je bolje probati i sa Jukom nego sa Kikanom, bar se može pogurati pod košem 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 24 avg 2012, 23:26

Po meni Aco pravi glupe poteze sto ove najbolje drzi svih 40 minuta. Cinjenica jeste da je klupa prekratka, ali protiv ekipa kakva je Rumunija na 24 razlike mozemo sebi dopustiti da 2-3 minute Teletovic odmori, a da Kikan preuzme 4, a Sinanovic, ili eventualno Nurkic odigraju na 5. Ista situacija i s Djedovicem, sigurno ima prostora da u jednom dijelu meca odmori Nihad, te da ga na par minuta zamjeni Mitrovic ili Persic i Masic da igraju zajedno. Aco kao da pokusava doci do 30 poena razlike pa onda sve ih izvesti, a ne ide to bas tako. Mislim da bi bolje bilo u razlicitim periodima meca odmarati ovu trojicu najboljih, siguran sam da ne bi doslo do ovakvog pada kao u posljednjih 7-8 minuta.

Vidjelo se u posljednjoj cetvrtini da su igraci umorni, posljednjih nekoliko napada odigrali smo staticno, ne tipicno za nas. U tom periodu i Teletovic i Djedovic su pokusavali na individualni kvalitet, jer drugih rjesenja prakticno da i nije bilo. Gordic mnogo fali, Zach pred kraj meca gubi eksplozivnost, a glavni razlog je umor, momak nije navikao na ovakav paklen ritam. E onda mi pocinjemo padati i vracati se na Sabetov period, daj loptu Teletovicu ili Doemrcantu pa sta nam Bog da.

O igri ne treba puno polemisati, u napadu igramo mnogo tecnije nego u prethodnim sezonama, Wright zna svoj posao i perfektno ga obavlja. Definitivno ogromno pojacanje, ima strasne fizicke predispozicije, te za razliku od vecine Amera koristi ih na pravi nacin. Drago mi je sto Masica ukljucuju u igru, mnogo puta momak ostaje sam na sutu i treba maksimalno eksploatisati njegov sut za 3 poena. Doci ce sigurno i utakmica kad ce i njega stati, ali nema veze, on sut ima i kad god je sam treba mu dati loptu nek pokusa.

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 24 avg 2012, 23:37

legenda reala je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Ma daj,ne širi neosnovan optimizam.
Znam,znam,na prvenstvu ćemo biti puno jači,vratit će se povrijeđeni igrači,doći će neki novi,ali gledajući samo trenutno stanje,imamo sreće što se prvenstvo proširilo tako da svaka reprezentacija koja ima dva-tri solidna igrača će igrati evropsko,a da je stari sistem ne bi mi ni vidjeli evropskog.
:lol: :lol: :lol:

Mali šta si to sad promjenio ploču :mrgreen:
Ništa ja ne širim, ovo su sve činjenice, nisam ti ja kriv što ne znaš da čitaš između redova :mrgreen:
Zamisli onda kako ćemo biti jaki kad nam se svi ti povrijeđeni priključe, a i ovakvi loši idemo prvi do cilja 8-) 8-)

Biće još bombi :mrgreen:

PS ne ometaj me gledam snimak utakmice :P
kad smo vec kod snimka i Rumunjska se snimila :lol: :lol: nema kakoze antivirusa kod mene :lol: :lol: :lol:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 24 avg 2012, 23:39

Kuko je napisao/la:Po meni Aco pravi glupe poteze sto ove najbolje drzi svih 40 minuta. Cinjenica jeste da je klupa prekratka, ali protiv ekipa kakva je Rumunija na 24 razlike mozemo sebi dopustiti da 2-3 minute Teletovic odmori, a da Kikan preuzme 4, a Sinanovic, ili eventualno Nurkic odigraju na 5. Ista situacija i s Djedovicem, sigurno ima prostora da u jednom dijelu meca odmori Nihad, te da ga na par minuta zamjeni Mitrovic ili Persic i Masic da igraju zajedno. Aco kao da pokusava doci do 30 poena razlike pa onda sve ih izvesti, a ne ide to bas tako. Mislim da bi bolje bilo u razlicitim periodima meca odmarati ovu trojicu najboljih, siguran sam da ne bi doslo do ovakvog pada kao u posljednjih 7-8 minuta.

Vidjelo se u posljednjoj cetvrtini da su igraci umorni, posljednjih nekoliko napada odigrali smo staticno, ne tipicno za nas. U tom periodu i Teletovic i Djedovic su pokusavali na individualni kvalitet, jer drugih rjesenja prakticno da i nije bilo. Gordic mnogo fali, Zach pred kraj meca gubi eksplozivnost, a glavni razlog je umor, momak nije navikao na ovakav paklen ritam. E onda mi pocinjemo padati i vracati se na Sabetov period, daj loptu Teletovicu ili Doemrcantu pa sta nam Bog da.

O igri ne treba puno polemisati, u napadu igramo mnogo tecnije nego u prethodnim sezonama, Wright zna svoj posao i perfektno ga obavlja. Definitivno ogromno pojacanje, ima strasne fizicke predispozicije, te za razliku od vecine Amera koristi ih na pravi nacin. Drago mi je sto Masica ukljucuju u igru, mnogo puta momak ostaje sam na sutu i treba maksimalno eksploatisati njegov sut za 3 poena. Doci ce sigurno i utakmica kad ce i njega stati, ali nema veze, on sut ima i kad god je sam treba mu dati loptu nek pokusa.
Odličan post. I meni je to danas zasmetalo kod Ace. Zbog tog forsiranja startne petorke, doveli smo se u probleme u zadnjoj četvrtini, jer su igrači jednostavno na škrge disali. U trećoj četvrtini je komotno mogao odmoriti udarnu trojku, bar na dvije, tri minute svakoga, da sačuvaju snagu za kraj. Ako ovako bude protiv Latvije ubit će nas tricama. Jedino je pozitivno to što imamo 6 dana odmora, tako da se momci mogu osvježiti i vratiti snagu (nadam se).

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 24 avg 2012, 23:43

Mirza nije umoran cim on moze sa 8 metara tricu gadjat on nije umoran... mi znamo da vodimo 24 razlike i da izvinete zaje..jemo se Pogotovo Mirza ko veli 24 razlike odoh malo sa Reklama koju ostutati.. pa zar nije logicno otici dole pod kos protiv onog Žgolje dole 2.21 metar koji ima 4 faula.. jači je od njeg 1000 X a jok on sa 8 metara suta e jbg Mirza. Četiri ili pet "onih njegovih" trica je fulio sa 8 metara Pa mislim stvarno :o :o.. i onda kad se ovi priblizu na 10 ralzike e hajmo sad igrat fino a tad moze biti i kasno :oops: Znamo svi da je Mirza igracina, ali brate moze 50 poena po utakmici davati, samo da ne sili i da nesuta sa reklama :oops:
Zadnja izmjena: reptil, dana/u 24 avg 2012, 23:58, ukupno mijenjano 4 puta.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 24 avg 2012, 23:50

" onclick="window.open(this.href);return false;
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 avg 2012, 00:11

reptil je napisao/la:
kad smo vec kod snimka i Rumunjska se snimila :lol: :lol: nema kakoze antivirusa kod mene :lol: :lol: :lol:
Šta i kako treba, da se postavi na youtoube, kad ti nećeš ja ću :mrgreen: :mrgreen:
Sve za promociju reprezentacije 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 25 avg 2012, 00:24

reptil je napisao/la:Mirza nije umoran cim on moze sa 8 metara tricu gadjat on nije umoran... mi znamo da vodimo 24 razlike i da izvinete zaje..jemo se Pogotovo Mirza ko veli 24 razlike odoh malo sa Reklama koju ostutati.. pa zar nije logicno otici dole pod kos protiv onog Žgolje dole 2.21 metar koji ima 4 faula.. jači je od njeg 1000 X a jok on sa 8 metara suta e jbg Mirza. Četiri ili pet "onih njegovih" trica je fulio sa 8 metara Pa mislim stvarno :o :o.. i onda kad se ovi priblizu na 10 ralzike e hajmo sad igrat fino a tad moze biti i kasno :oops: Znamo svi da je Mirza igracina, ali brate moze 50 poena po utakmici davati, samo da ne sili i da nesuta sa reklama :oops:
Nije tacno da je kreno forsirati na 24 razlike. Poceo je forsirati kad su ovi spustili ispod 15 , do tog momenta ponasao se kapitenski, uopste nije puno lopti trosio do onog ispucavanja. Kad je osjetio da ekipi ne ide preuzeo je odgovornost na sebe, a onda realno uzeo i 3-4 nerezonska suta viska.

Ali je ekipa u tim trenucima bas ocajno djelovala na postavljenu odbranu Rumunije, dao je u jednom napadu loptu Djedovicu pa ovaj nije znao sta s njom uraditi, niti moze ulaz, niti se neko nudi za pas.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 25 avg 2012, 00:28

voltron30 je napisao/la: Odličan post. I meni je to danas zasmetalo kod Ace. Zbog tog forsiranja startne petorke, doveli smo se u probleme u zadnjoj četvrtini, jer su igrači jednostavno na škrge disali. U trećoj četvrtini je komotno mogao odmoriti udarnu trojku, bar na dvije, tri minute svakoga, da sačuvaju snagu za kraj. Ako ovako bude protiv Latvije ubit će nas tricama. Jedino je pozitivno to što imamo 6 dana odmora, tako da se momci mogu osvježiti i vratiti snagu (nadam se).
Ma slusam Ivkovica on se zali na paklen ritam, a ima bar 8 podjednakih kosarkasa + dvije ekstra klase, mogu samo zamisliti kako je ovoj trojici kad skoro svaku tekmu igraju po 40 minuta.

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 25 avg 2012, 00:34

majestic24 je napisao/la:Obrana se dobro popravila u drugoj cetvrtini al sad nas pocinju yebati faulovi. Masic,Kikanovic i sINANOVIC IMAJU po 3 faula a Teletovic 2.

Trebalo bi onog malo Jusufa ubaciti malo u igru. Imamo trenutno +17, 1:30 do poluvremena
Da trebalo ga je ubaciti i ranije, jer ako ga se u ovoj situaciji oklijeva ubacit u igru onda ga treba odma' kući poslat. Teletovića je trebalo bar 5 minuta odmorit u drugoj četvrtini, sačuvat mu energiju i koncentraciju za drugo poluvrijeme, sačuvat ga od ličnih i podsjetit ga da nije nezamjenjiv. Svakako je njegov učinak u drugoj četvrtini bio nikakav pogotovo u odbrani. Nurkić bi to odigrao, ako ništa, sa više žara i borbenosti

Drugu četvrtinu, zahvaljujući kojoj smo dobili utakmicu, je držao Đedović, zajedno sa šuterski idealnim Mašićem. Ovo je Nihadova vjerovatno najzrelija četvrtina u Reprezentaciji, gdje je istrčavao iz dvostrukih blokova, uvijao i probijao u srce reketa, a onda - netipično za njega - fantastično asistirao za otvorene Mašića na trici ili Sinanovića na ziceru. Ko će od naših probiti ako ne Nihad, međutim ovo je jedan novi kvalitet - sposobnost da razigra saigrače, koji do sada nije pokazivao.

Nihad, koji je primjer igrača koji ne vidi nikog, ne zna za asistenciju (Gruzija i Latvija), odigrao je i treću četvrtinu vrlo racionalno, čak je, za igrača koji zabije 14 poena u prvom poluvremenu, premalo išao na koš, već je uglavnom spuštao pravovremeno za Kikanovića posle Picka i rolla. Četvrtu nisam gledao do kraja tako da ne znam je li šta zabrljo, ali previše sam kritika pročito na njegov račun, a malo ko je primjetio da je u ovoj utakmici bio naš najbitniji igrač (nemam razlog da ga nešto zastupam, samo kažem da nam više nego treba ovakav Đedović iz druge i treće četvrtine).

Dakle Aco, zašto je Tele morao igrati cijelu drugu četvrtinu u kojoj nije šutao, nije zagrađivao i skakao u odbrani, nije pravovremeno rotirao - koju je prespavao. Zašto Sinanović i Kikanović ne mogu igrati zajedno u tandemu - ako je razlog Lične greške, onda mora Nurkić, ako je Nurkić premlad i nepouzdan, onda moramo "izmislit" nekog ko će odigrati 5-10 minuta i odmoriti Teletovića. Takav mora postojat, makar bio u našoj ligi. Valjda je po definiciji lakše pronaći back up igrača nego startera. OK vratit će se Bavčić, al poslije 10 utakmica, za vrijeme kojih ćemo već stvoriti naviku da se provlačimo i ne trošimo u odbrani, a navike se u košarci teško ispravljaju ... Realno, Teletović je čudo i naš najbolji igrač, Duško Ivanović, koji ga je najduže trenirao u Caha Laboral, toleriše mu i kad solira ili forsira šut (jer to su njegovi šutevi - za njega prirodne pozicije), ali mu ne bi oprostio da ne igra odbranu.
Aco je genijalno selektirao startnu petorku, otkrio Mašića i Zacka, ali ...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 25 avg 2012, 00:48

reptil je napisao/la:
Šta i kako treba, da se postavi na youtoube, kad ti nećeš ja ću :mrgreen: :mrgreen:
ja sam to mislio uradit, ali eto sjeba me antivirus
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 25 avg 2012, 02:06

kokuz je napisao/la:
reptil je napisao/la:
ja sam to mislio uradit, ali eto sjeba me antivirus
pa kako izvuce Mirzine poene :lol: :lol: :lol: nije kad je on davao iskakalo :lol: :lol: Genije si nene mi moje :lol:

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 25 avg 2012, 02:13

Dvorana Transilvania (Zapamticemo je po nestanku struje na poluvremenu), u gradu Sibiu gledatelja u njoj bilo jedva 1.500

Sudije koji su mogli bolje da sude su bili:
Joannis Foufis (GRE),
Haydn Jones (WAL),
Vladimir Tsekov (BUL)

Utakmica pocela u 18:00 po Rumunjskom satu a po nasem u 17:00h

RUMUNJSKA :lol: - BIH kvalifikacije za EP 2013, 24.08.2012

download utakmice

Kod: Označi sve

http://depositfiles.com/files/04hq4r7qx

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 25 avg 2012, 02:41

Izjave poslije utakmice RUMUNJSKA - BIH

Denis Bajramovic, Bosnia and Hertzegovina assistant coach:

"It was a tough game, we controlled the first half, but in the second part we had some problems. They scored good shots, especially Vlad Moldoveanu. He played very well for the Romanian team. We expected to have a difficult game here."

Mirza Teletovic, Bosnia & Hertzegovina:

"I am very happy that we won! We led for the entire game, but they reduced the difference in the second part. It is difficult to be focused for 40 minutes and to play at the same level all the time. Anyway, congratulations to both. It was a entertaining game!"

:mrgreen:

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 25 avg 2012, 03:06

Teletović za 3 pt , 3/15

Đedović sl. bacanja , 5/11 .. šta reći nego umor !

Mašić opet pokazao mekoću , 4/4 za 3 pt.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 avg 2012, 09:53

Kuko je napisao/la:
voltron30 je napisao/la: Odličan post. I meni je to danas zasmetalo kod Ace. Zbog tog forsiranja startne petorke, doveli smo se u probleme u zadnjoj četvrtini, jer su igrači jednostavno na škrge disali. U trećoj četvrtini je komotno mogao odmoriti udarnu trojku, bar na dvije, tri minute svakoga, da sačuvaju snagu za kraj. Ako ovako bude protiv Latvije ubit će nas tricama. Jedino je pozitivno to što imamo 6 dana odmora, tako da se momci mogu osvježiti i vratiti snagu (nadam se).
Ma slusam Ivkovica on se zali na paklen ritam, a ima bar 8 podjednakih kosarkasa + dvije ekstra klase, mogu samo zamisliti kako je ovoj trojici kad skoro svaku tekmu igraju po 40 minuta.
Ma i ja sam juče na momente gledao i Hrvatska-Mađarska i Srbija-Estonija, i baš čovjeku upada u oči kako sve ekipe rotiraju po 9, 10 igrača. Znam da smo imali mnogo problema s povredama, ali jednostavno nije se smjelo dopustiti da sebi dozvolimo ovakvu situaciju da nam igra 7 igrača, a od tih 7, trojica najboljih igraju stalno po 40 minuta. Da je mašina, došlo bi do zamora materijala.

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 25 avg 2012, 13:36

Fanfara je napisao/la:Teletović za 3 pt , 3/15

Đedović sl. bacanja , 5/11 .. šta reći nego umor !

Mašić opet pokazao mekoću , 4/4 za 3 pt.
Teletovic je covjek sa, da izvinete, mudima... I ja mu sve halalim :)
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BIHpatriota, DjaniTarik i 5 gostiju.